Cum să curățați o cușcă de cobai

Cum să curățați cuști de porci Guineea

Toată lumea merită nu numai un loc frumos de a trăi, dar și undeva sigură și curată. Și asta include prietenul tău blană, CAY. În timp ce majoritatea dintre noi se gândesc atât de puțin de "rozătoare" în general, acești membri ai familiei "șobolan" merită o casă curată și igienă, astfel încât să nu se îmbolnăvească cu ușurință și să le permită să trăiască până la 10 ani și poate mai lung. Puteți verifica Cea mai bună guinee cușcă de porci Ghid dacă doriți să aflați totul despre casa unei cvități. Dar pentru moment, să ne uităm la modul în care vă puteți curăța casa porcului Guineei.

"RESETTLE" CERTUL DVS. într-un adăpost temporar

Curățarea casei dvs. de cavitate începe cu un bun adăpost temporar. Pur și simplu nu puteți continua curățarea cuscarului cu animalele de companie blânde (sau slab) încă în interiorul cuștii sale. Ca atare, trebuie să obțineți o altă cușcă care poate servi ca acasă temporară a animalului dvs. de companie. Nu trebuie să fie la fel de mare ca și casa lui "permanentă", desigur. Ceea ce are nevoie este un loc temporar sigur și sigur pentru a rămâne în timp ce mergeți și curățați casa.

Care se spune, nu trebuie să fie o cușcă. De asemenea, puteți utiliza o cutie cu laturi înalte și un top deschis, astfel încât animalul dvs. de companie să nu fie capabil să scape cu ușurință în timp ce permite o ventilație amplă. De asemenea, puteți pune găuri pe părțile laterale ale cutiei. Puneți ceva în cutie că animalul dvs. de companie poate "mesteca" în siguranță. Îi place să mestece și acesta este numărul unu numărul unu de a-și păstra dinții lor tot mai mare de la atingerea unei lungimi prea mari. Dacă aveți un fel de mâncare profundă cu tine - un tip de câine sau pat de pisică cu laturi în jur - puteți folosi acest lucru. Indiferent ce folosiți ca acasă temporară a căștilor, asigurați-vă că este sigur, sigur și confortabil.

Curățați cușca cavității

Cavii sunt un pic cam ciudat și pot fi ușor surprinși de zgomote puternice. Ca atare, este înțelept să vă curățați cusca de cvistică în afara casei dvs. sau departe de casa sa temporară. De asemenea, este recomandabil să obțineți toate materialele de curățare, astfel încât veți fi mai sistematice în corderea dvs. de curățare a cuștii. Pentru această secțiune, am împărțit curățenia cuștii de porci din Guineea în curățarea zilnică ușoară și salubritate săptămânală aprofundată. Aceasta este singura modalitate de a vă ajuta să vă asigurați că abodul dvs. de companie rămâne relativ liber de germeni care pot submina sănătatea și bunăstarea generală.

Curățarea luminii zilnic

Curățarea casei dvs. de la cavitate în fiecare zi nu este cu adevărat dificilă. Trebuie doar să efectuați o inspecție rapidă a cuștii, acordând o atenție deosebită petelor murdare, pete, resturi alimentare, deșeuri și altele. Dacă ați oferit animalele de companie proaspete și fructele ca parte a dietei sale, atunci ar trebui să renunțați la acestea în fiecare zi. Orice alte alimente pe care le-a lăsat căva le-a lăsat, de asemenea, ar trebui să fie aruncate.

Verificați pentru deșeuri, cum ar fi fecalele și așternutul care a fost înmuiat în urină. Dacă așternutul său este într-adevăr murdar, atunci trebuie să îl înlocuiți. Verificați și fânul. Dacă acest lucru este oarecum "contaminat" de urina sau fecalele de companie sau de orice altă substanță, atunci ar trebui înlocuit.

Obțineți un prosop de hârtie și spritz o apă pe ea. Utilizați acest lucru pentru a curăța cutia. Nu vă recomandăm să utilizați un detergent comercial în siguranță în acest moment, deoarece scopul nostru este doar să curățați cu ușurință cușca.

Eliminați sticla de apă a animalului de companie și recipientul alimentar. Spălați acest lucru în chiuveta de bucătărie utilizând o soluție de agent de spălare ușoară și apă caldă. Asigurați-vă că clătiți bine aceste elemente. Le uscați și ei bine. Reumpleți fânul tău, peletele alimentare (dacă există) și apă.

Profund dezinfectat săptămânal

Dacă sunteți suficient de diligent în curățarea casei de porc a guineei în fiecare zi, apoi oferindu-i un weekend aprofundat de vin ar trebui să fie o briză. Dar aici e chestia. Doar pentru că ați curățat casa de companie în fiecare zi nu înseamnă că puteți săriți deja această parte. Amintiți-vă că curățenia zilnică implică numai lucrările ușoare. Rutina de curățare săptămânală dezinfectă casa guineei porcului, așa că nu va deveni o cvistică bolnavă. Poate doriți să vă antrenați și să vă antrenați, dacă doriți o cușcă mai igienică.

Pentru a curăța cuști, trebuie să eliminați tot ce poate fi eliminat. Acestea pot include recipiente de alimente, sticle de apă, tuneluri, jucării de cvitate și orice altceva. Elementele care pot fi spălate trebuie spălate și curățate cu apă cu săpun fierbinți. Dacă animalul dvs. are o pătură, atunci asigurați-vă că îl spălați folosind doar un detergent ușor sau unul care este considerat sigur pentru animalul dvs. de companie. Acest lucru va ajuta la uciderea microorganismelor care pot fi prezente pe țesătură. Doar asigurați-vă că eliminați fânul, particulele alimentare, excrementele sau orice alt material de pe țesătură înainte de spălare.

Purtați mănușile de unică folosință din plastic și îndepărtați lenjeria murdară și fânul, precum și orice picătură și așternut. Dacă există căptușeală de hârtie, ar trebui să eliminați și acest lucru. Nu vă recomandăm să manipulați aceste elemente cu mâinile goale, astfel încât să fie mai bine să purtați mănuși. Aruncați-le într-o pungă de gunoi. Odată ce ați luat toate materialele mai mari, este timpul să vă concentrați asupra celor mai mici. Întotdeauna vor exista particule sau resturi pe care nu le puteți alege cu mâinile. Puteți folosi o pensulă mică pentru a "mătură" aceste particule mai mici și praf spre un mic praf.

Pregătiți o soluție de apă caldă și lichid ușor de spălat vase. Obțineți un tampon de spălare sau un burete și dunți acest lucru în apa caldă cu săpun. Acum, curățați atât suprafețele interioare, cât și cele exterioare ale cuștii. Clatiti bine. Pregătiți o altă soluție de 2 părți apă și 1 parte oțet albă distilată. Puneți acest lucru într-o sticlă de pulverizare și pulverizați suprafețele cuștii. Acest lucru ar trebui să ajute la uciderea germenilor fără a irita neapărat nasul sensibil al lui Civy. Clătiți bine cusca. Dacă încă mai puteți mirosi un indiciu de oțet, clătiți-o din nou până când nu mai puteți mirosi oțetul.

Uscați bine cusca. În mod ideal, ar trebui să fie uscate la aer. Dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci ar trebui să-l uscați cu prosop de hârtie. Ceea ce vrei să obții aici este că nu vei simți umezeala pe întreaga suprafață a cuștii când îți conduci degetele peste suprafață. Rețineți că umiditatea reținută este un magnet pentru mucegai și mucegai. Nu vrei ca asta să se întâmple.

"Reconstrui" casa de porc Guineea

Dacă sunteți 100% sigur că cușia este complet uscată, puteți începe "reconstruirea" casei dvs. de cavitate. Începeți prin punerea căptușelii urmată de așternutul sau de așternut. Asigurați-vă că așternutul pe care l-ați pus este sigur pentru animalul dvs. de companie, deși este preferată hârtia fără cerneală. Ați putea dori, de asemenea, să încercați să oferiți lenjeria de paturi de companie. Este confortabil și poate fi deosebit de absorbant. În trecut, go-to Paturi pentru cobai a fost rasul de lemn. Din păcate, acum există motive să credem că este posibil să nu fie cel mai bun pentru cavii.

Acum că ați primit "Fundația" pentru casa animalului dvs., este timpul să puneți "mobilierul". Așezați tunelurile și jucăriile, precum și ascunziile (dacă există) în cușcă. Puneți sticla de apă (asigurați-vă că ați înlocuit apa) și vasul alimentar. Puneți pelete proaspete de la Guineea de porc în castron, ascunzând, de asemenea, câteva cvități tratate în cușcă. Nu uitați fânul de înaltă calitate.

Mirează animalul de companie înainte de ao pune înapoi

S-ar putea să fi fost deja curățată și ați dezamăgit casa casei dvs., dar există încă un lucru care trebuie făcut - dați animalului dvs. un mirelă rapidă.

Nu înseamnă că trebuie să o scălcați. O ștergere rapidă a corpului său cu o ștergere de animale de companie fără chimical adecvată, ar trebui să fie suficientă. Dacă sunteți într-un buget destul de strâns, puteți folosi o cârpă obișnuită și o umezi cu apă curată. Dă-ți animalului tău o frecare frumoasă, dar fii blând. Asigurați-vă că vă ștergeți haina și chiar și tampoanele. Prosop-uscați porcul de guinee după aceea. Nu vrei să se întoarcă în zona sa acasă.

Este important să vă dați seama că CAY dvs. a fost în cușunar timp de o săptămână înainte de a vă fi curățată și dezinfectată acasă. Aceasta înseamnă că vor exista particule, praf, resturi și chiar excremente care ar fi putut fi atașate de blana de animale de companie. Acest lucru este în special cazul pentru peruvian sau chiar abisinian. În mod ideal, doriți ca acești copii să fie pieptănați sau periat în fiecare zi, astfel încât să nu se încurce pe părul lor. La urma urmei, un păr de matasos neted este cel mai bun activ al lui Peruvian. Tanglele de păr pot duce la covorașe care pot provoca o serie de probleme de sănătate pentru micul dvs., cum ar fi iritarea și infecțiile cutanate.

Curățarea casei de porc a guineei nu este dificilă. Curățarea de zi cu zi este o necesitate, astfel încât să aveți un timp mult mai ușor în timpul treburilor de curățare și dezinfectare săptămânală.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați o cușcă de cobai