Carantină un catelus nou pentru a proteja câinii sănătoși

Puppy Rottweiler în interiorul cutiei sale

Dacă aveți deja câini sănătoși, acesta poate fi important atunci când adăugați un nou catelus amestecului pe care cel mai nou plus este păstrat departe de ceilalți câini pentru a fi sigur că nu este un catelus bolnav. Izolarea noului copil pentru un timp scurt poate împiedica răspândirea potențială a bolii la celelalte animale de companie. Puii noi ar trebui să vadă un Vet pentru un examen și tratamente necesare, cum ar fi Puppy Shots înainte sau la scurt timp după adopție. Dacă catelul dvs. este diagnosticat cu o afecțiune contagioasă, cum ar fi pecingine sau Tusea canisei, Medicul vă poate recomanda carantină noul animal de companie până când catelul se recuperează cu tratament.

De ce sa întărit o problemă de catelus

Unele pui pot fi bolnavi și contagioase fără a arăta imediat simptome. Perioada de incubare - cantitatea de timp de la expunerea la dezvoltarea simptomelor - variază în funcție de boală. De exemplu, perioada de incubație pentru Canine Parvovirus este de cinci până la 11 zile, în timp ce Rabies pot fi luni sau chiar ani. Chiar câinii care se recuperează de la distemper pot infecta alți câini timp de 90 de zile după ce sunt bine. Dar, în majoritatea cazurilor, puii incubând o boală contagioasă se îmbolnăvesc în termen de două până la trei săptămâni de expunere.

Dacă nu sunteți sigur de sănătatea noului Puppy - poate că este o stăpânire pe care ați găsit-o carantină timp de cel puțin două săptămâni. O lună este mai bine să reduceți riscul de expunere la celelalte animale de companie. Dacă copilul rămâne sănătos, el poate fi introdus în siguranță în casa dvs. și la alte animale de companie.

Cum de carantină

Veți dori să segoneze noul pui într-o cameră de siguranță "ca pregătire pentru introduceri. Alegeți o zonă cu ușurință curățată, cum ar fi spălătorii sau veranda închisă. Încercați să vă asigurați că zona de carantină este bine ventilată. Asigurați-vă că noua sosire are toate periculenalurile necesare, inclusiv mâncăruri alimentare și apă, jucării și un pat. Noul pui și animalele de companie rezidente nu ar trebui să aibă niciun contact direct, nici măcar să-l prindă pe ecran sau sub ușă, deoarece chiar și această transmisie a bolii.

Utilizați un dezinfectant pentru a păstra zona de carantină și necesitățile caninei curate. Un dezinfectant de bună influență al întregului scop este înălbitor la o diluare a unei înălbitoare cu două galoane de apă. Amintiți-vă să vă dezinfectați după interacțiunea cu noul câine, în special după Curățenie până la orice bătăi accidentale sau piloți. Puii bolnavi nu-și pot controla eliminarea și nu ar trebui să se aștepte să respecte Formarea casei Până la bine.

Purtați o cămașă și sweatpanți supradimensionați sau alte uniforme "Puppy-Only", cum ar fi o strângere sau șorț în timp ce interacționează cu copilul în carantină. Când plecați, scoateți bastoanele speciale și curățați-vă bine mâinile înainte de a lua legătura cu celelalte animale de companie. Nu uitați să ștergeți pantofii pentru a preveni transportul ceva urât din cameră. Obțineți o tigaie superficială și umpleți-vă cu o cantitate mică dezinfectantă și intrați în lichid cu pantofii după plecați, astfel încât să omorâți orice bug-uri care ar putea infecta celelalte animale de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Carantină un catelus nou pentru a proteja câinii sănătoși