5 Pericole comune de sănătate pentru câini

Pericole pentru sănătate pentru câini

Iarna înseamnă vacanță, bucurie și sărbătoare. Crăciun, Anul Nou, Snowfall - Noi, oamenii au multe motive să se simtă fericit în acest sezon. Prietenii noștri canini, pe de altă parte, au nevoie de o atenție suplimentară în timpul iernii pentru a rămâne în formă.

Le puteți obține cu niște cizme de câine și case de câine pentru iarnă pentru a asigura sănătatea lor bună în acest sezon. Cu toate acestea, acest lucru ar putea să nu fie suficient pentru ca aceste animale canine să rămână din multe pericole pentru sănătate. De aceea, aici discutăm cinci dintre cele mai comune pericole pentru sănătatea de iarnă pentru câini și posibilele modalități de a le împiedica.

În legătură cu o postare: Cele mai bune cadouri de Crăciun pentru câini

Frostbite

Frostbite este destul de asemănătoare cu vremea rece pe piesele periferice ale animalului dvs., cum ar fi coada, urechile și degetele de la picioare. Aceste zone particulare tind să fie înghețate ca urmare a înghețului. Aceasta este condiția preliminară înainte de loviturile hipotermiei. Chiar dacă Frostbite însăși nu este fatală, poate duce la alte boli care sunt fatale. Un alt nume pentru îngheț este congelatio în conformitate cu jargonul medical.

Simptome

Cel mai frecvent simptom al unui atac de îngheț este decolorarea pielii câinelui dvs. Acest lucru se întâmplă deoarece fluxul sanguin în corpul său scade la temperaturi extrem de scăzute. Ca rezultat, pielea poate crește foarte palidă, inclusiv câteva zone albastru-alb. Împreună cu o astfel de decolorare, pielea poate, de asemenea, să prezinte unele înghețuri formate în jurul regiunilor periferice. Atingerea unor astfel de zone afectate poate provoca durere pentru câinele dvs.

Când vă întoarceți într-o zonă mai caldă sau mai confortabilă, zonele estompate se transformă brusc roșu și umflat. Această groază se poate transforma în ulcer al pielii sau în blister. Dacă tratamentul nu este furnizat, țesuturile locale din aceste regiuni mor și încetinesc încet negru.

Cauze potențiale

Este foarte puțin probabil ca un animal de companie cu un maestru atent să cadă victimă a înghețului. Asta pentru că Frostbits atacă câinii care stau afară în frig de mult timp. Contactul frecvent cu apa rece poate face ca întreaga încercare să fie și mai rău pentru ei.

În astfel de condiții, organismul câinelui îngustă automat vasele de sânge, astfel încât toate organele să poată continua funcțiile. Dacă organismul trebuie să facă acest lucru pentru o lungă perioadă de timp, sângele va înceta în cele din urmă să ajungă anumite zone care le determină să sufere de îngheț.

Tratament posibil

Dacă ați observat simptome de degeturi în câinele dvs., există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă atenua puțin suferințele. În primul rând, utilizați fie un radiator, fie un uscător pentru a încălzi o bucată mică de prosop. Apoi aplicați ușor regiunile afectate ale corpului câinelui, astfel încât acestea să ajungă la o temperatură optimă între 100 ° F și 108 ° F. Acest lucru poate oferi o ușurare temporară, dar pentru o soluție permanentă, ia câinele la un veterinar de încredere.

Măsuri preventive

Deoarece expunerea lungă la frig este principalul motiv din spatele înghețelor, asigurați-vă că animalul dvs. se simte destul de cald în împrejurimile reci. Puneți niște îmbrăcăminte de câine confortabilă cizme de câine, Jachete de câine, etc. Acesta este un pas vital dacă câinele dvs. suferă deja dintr-o stare fizică, cum ar fi bolile de inimă sau diabetul care împiedică fluxul sanguin.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pulovere de câine

Hipotermie

Hipotermia apare din corpul câinelui atingând temperaturi neobișnuit de scăzute. Poate ataca în trei nivele în funcție de temperaturile corpului - ușoară (90-99 ° F), moderată (82-90 ° F) și severă (mai mică de 82 ° F). Toate aceste temperaturi sunt mult dincolo de intervalul normal pentru un câine. Astfel de condiții pot duce la daune în sistemul nervos central, respirația, inima, fluxul sanguin și imunitatea.

Simptome

Simptomele schimbării hipotermiei cu nivelurile de severitate. Când este la o stare ușoară, câinele tău va părea obosit, tremurând și nu se poate concentra. Dacă ajunge la nivel moderat, mușchii pot deveni mai rigizi, împreună cu o tensiune arterială scăzută și au încetinit respirația. Cel mai extrem de nivel de hipotermie prezintă elevii dilatați, dificultăți în respirație și bătăile inimii slabe. Uneori, câinele afectat poate intra chiar într-o comă din hipotermie severă.

Cauze potențiale

Similar cu înghețurile, cauza principală din spatele atacurilor hipotermice este, de asemenea, o încrucișare rece. Expunerea lungă la astfel de împrejurimi poate declanșa hipotermie la câini. Puii nou-născuți pot suferi, de asemenea, hipotermie la temperaturile camerei, deoarece corpurile lor pot pierde căldură la o rată mai rapidă. În cele din urmă, puii, câinii bătrâni și cei de la anestezie sunt cei mai susceptibili la hipotermie.

Hipotermia poate afecta, de asemenea, câinii care suferă deja de o boală neurologică numită hipotalamus sau o afecțiune numită hipotiroidism. În hipotalamus, partea creierului său care se ocupă de controlul temperaturii corpului este împiedicată. Pe de altă parte, o cantitate redusă de hormoni tiroidieni provoacă hipotiroidism.

Tratament posibil

Odată ce animalul dvs. de companie este diagnosticat cu hipotermie, trebuie să minimalizați mișcările sale pentru a reduce posibilitatea unei pierderi de căldură. Acest lucru va reduce, de asemenea, posibilitatea unui atac ulterior prin aritmie cardiacă, în cazul în care pompele de inimă la bătăile extrem de neregulate.

Încălziți câinele cât mai curând posibil, cu articole de îmbrăcăminte confortabile, cum ar fi cizmele de câine și puloverele de câine. Pentru hipotermie moderată, puteți utiliza, de asemenea, plăcuțe de încălzire în acest scop. Nu fi alarmat dacă vedeți scăderea temperaturii corpului la începutul acestui proces. Este o reacție naturală la sângele cald din interiorul corpului câinelui care reacționează la schimbarea termică a exteriorului său.

Hipotermia severă va necesita ajutoare de respirație și fluide IV pentru a face față stării complexe.

Măsuri preventive

Nu lăsați animalul dvs. de companie să rămână în frig pentru o lungă perioadă de timp pentru a evita hipotermia. De asemenea, puteți lua în considerare realizarea unor renovări calde la casele de câine pentru iarnă. Pacienții cei mai vulnerabili la hipotermie includ câini cu boală hipotalamică, hipotiroidism, grăsimi corporale mici, anestezie sau chirurgie anterioară, precum și cățeluși și câini bătrâni.

În legătură cu o postare: Cel mai bun pat de câine încălzit

Câine iarnă

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru convulsii

Antigel

Este o problemă foarte frecventă pentru proprietarii de animale de companie, în cazul în care tovarășii lor canini linge off antigel. Substanțele chimice dintr-un antigel sunt dăunătoare câinilor, în special pentru puii. Doar câteva lingeuri le pot lua în condiții fatale. În cel puțin, le poate determina să se comporte ca o băutură și poate duce apoi la leșin sau convulsii.

Simptome

După cum am menționat mai sus, comportamentul beat este unul dintre simptomele comune ale antigelului. Un astfel de comportament include o mișcare instabilă și euforie. Există simptome mai evidente cum ar fi vărsături, diaree, urinare excesivă, Convulsii, și leșin. Câinele poate, de asemenea, să fie obosit și deprimat. În etapele extreme, antigel poate, de asemenea, o poate pune într-o comă.

Cauze potențiale

Dacă sunteți unul dintre acei proprietari de animale care adesea iau câinele cu dvs. în mașină, trebuie să fiți puțin mai atenți în această iarnă. Antigelul de pe radiatorul mașinii dvs. se poate scurge pe podea, care poate fi ulterior ingerat de către animal de companie. În plus, substanțele chimice sunt, de asemenea, disponibile în boluri de toaletă în care conductele sunt pe antigel. Elementul său principal numit etilenglicol este periculos pentru aceste ființe canine. O cantitate la fel de mică ca 88 ml de antigel poate fi fatală pentru un câine de dimensiuni medii.

Tratament posibil

Dacă detectați câinele ingestind antigel în jurul dvs., încercați să faceți animalul să-l vărsați imediat prin furnizarea de soluție de peroxid de hidrogen. Cantitatea ideală din această soluție este o linguriță pentru fiecare 5 lbs din greutatea câinelui. Dacă câinele dvs. este foarte greu, dați-i suma ideală din această soluție maxim de 3 ori la intervale de 10 minute.

Acest tratament poate funcționa numai în termen de două ore de la ingestia sa de antigel. Pentru a lua o rută mai sigură, luați animalul de companie în veterinarul dvs. de încredere înainte de a induce voma. Nu mergeți pentru această abordare dacă câinele dvs. suferă de șoc, probleme de respirație sau este leșinat. Un veterinar poate să-l furnizeze mai târziu cu antidoturile necesare pentru anularea efectelor otrăvitoare.

Măsuri preventive

Asigurați-vă că animalele de companie nu ajung să ajungă niciodată sau să acceseze recipientele antigel, indiferent unde sunt - mașina sau casa. După ce au ieșit, scapi de ei în mod corespunzător, astfel încât să rămână departe de atenția animalului tău. Dacă vărsați în mod eronat antigelul, păstrați toate animalele de companie departe de acea zonă pentru o vreme și curățați-l imediat. Păstrați radiatorul mașinii în controale regulate pentru a evita scurgerile. Dacă tot găsiți una, reparați-o cât mai curând posibil.

În legătură cu o postare: Cele mai bune case de câine pentru iarnă

Gheata se topeste

Gheața de tuns iarbă sunt folosite pentru a elimina toate gheața acumulată pe trotuare perturbând mișcarea regulată a cetățenilor. În timp ce fac viața mai ușoară pentru noi, ele nu sunt atât de utile pentru sănătatea animalelor noastre. Ele pot irita labele câinelui tău și se dovedesc a fi și mai dăunătoare asupra ingestiei. Dacă mănâncă gheața se topește într-o cantitate trivială ca mai puțin de o uncie pentru fiecare 2.3 lbs din greutatea sa, pot exista consecințe fatale ale acelei ingestie.

Simptome

Cel mai frecvent simptom de a fi afectat de tolele de gheață este animalul de companie care este iritat pe labele sale. În plus, dacă câinele se întâmplă să-l linge de la sol, pot apărea și simptome precum vărsături sau diaree. Acest lucru se poate întâmpla, de asemenea, dacă linge labele necurățate după ce sa întors acasă. Alte simptome posibile includ tensiune arterială scăzută, tremor, convulsiile, oboseala, excesul de sete și excesul de salivare.

Cauze potențiale

Gheața se topește în general compunerea de clorură de sodiu, clorură de calciu sau clorură de potasiu. Toate aceste substanțe chimice au tendința de a irita sau arde pielea labei tovarășilor noștri canini. Ingerarea acestora se confruntă cu sistemul gastrointestinal al câinilor, rezultând o posibilă de insuficiență renală și chiar moartea.

Tratament posibil

Dacă ați tratat astfel de situații înainte, dați câinelui medicamente adecvate pentru a anula toxicitatea. Puteți utiliza cărbune activat pentru a absorbi otrava înainte de a intra în sânge și pentru a împiedica să intre în stomacul animalului.

Măsuri preventive

De fiecare dată când termini o plimbare cu animalul tău drăguț, curățați-o labele imediat după întoarcerea acasă. Acest lucru se aplică în toate ocaziile, inclusiv cele în care nu vedeți nici o topire pe stradă. Substanțele pot continua în zonă și este mai bine să fie în siguranță decât să vă pare rău. O soluție mai ușoară ar fi să cumperi animalele de companie o pereche de cizme de câine pentru a-și păstra labele de la atingerea gheții de gheață. În plus, nu lăsați-vă băutura de companie de la bălți sau mănâncă zăpadă oriunde. Dacă trebuie să utilizați topiturile de gheață pentru uz personal, asigurați-vă că alegeți un brand non-toxic.

În legătură cu o postare: Cea mai bună șaibă de câine

Câinele negru care rulează în zăpadă

Alergii sezoniere

Sezonul de iarnă în sine poate aduce unii alergii Cu mediul rece și mediul în schimbare.

Simptome

Simptomele posibile ale alergiilor de iarnă includ ochi de mâncărime sau apoasă, nasul, tuse, strănut, sub-ochi întunecați și mâncărime sau piele iritată.

Cauze potențiale

Alergiile de iarnă pentru câinele dvs. pot rezulta din contactul cu acarienii, mucegaiul și alte alergeni similare. De asemenea, poate apărea de la doar aerul uscat sezonier cu umiditate foarte scăzută.

Tratament posibil

Dați câinii dvs. o baie bună, cu un șampon fiabil, calmant, hidratant și hipoalergenic pentru a scăpa de toate alergeni. Cu toate acestea, nu baieți prea des de atunci de atunci ce poate usca pielea. Există, de asemenea, medicamente disponibile pentru tratarea alergiei de iarnă pentru câini. Investiți în unele dintre ele la sugestiile VET.

Măsuri preventive

Pentru a preveni viitoarele alergii de iarnă, curățați filtrul cuptorului și umidificatorul casei dvs. în mod regulat. Mențineți umiditatea interioară sub 40% pentru a menține câinii calzi.

Păstrați-vă prietenul canin în interiorul casei cât mai mult posibil în timpul iernii. Luați-l numai pentru plimbări rapide după ce și-a pus cizmele de câine și alte elemente esențiale de iarnă. Evitați zonele înghețate în care suprafața nu poate să se ocupe de greutatea animalului dvs. de companie. Textura lor alunecoasă nu este, de asemenea, în siguranță pentru câini. Prin menținerea temperaturii și a umidității optime în interior, puteți face iarnă un sezon fericit pentru animalul dvs. de companie.

În legătură cu o postare: Cel mai bun încălzitor al casei de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Pericole comune de sănătate pentru câini