Gold (chinezesc) profilul speciilor de pește de pește

Gold Barb - Puitius Semifasciolatus

Originar din bazinul râului roșu din China, Taiwan și Vietnam, acest pește este cunoscut în întreaga lume ca barbul chinez, dar specia este în mod natural verde în culoare. Varianta de aur colorată, captivă este foarte populară în comerțul cu acvariu, dând naștere la numele de aur de aur, prin care este de obicei vândut. Este un pește strălucitor și pașnic pentru un rezervor comunitar, dar în sălbăticie, această colorare strălucitoare de om ar face o pradă rapidă pentru prădători.

Prezentare speciala

Nume comune: China Barb, barb chinezesc, barb chinezesc, branb de aur, barb verde, barb cu jumătate de banda, bara de baraj, barbul lui Schubert, Barb bandit cu șase benzi

NUME STIINTIFIC: Puntius Semifasciolatus

Dimensiunea adulților: 3 inci (7.5 cm)

Speranța de viață: 5 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cyprinidae
Red River Bazin China, Taiwan, Vietnam
Pește de școlarizare pașnică
Partea de jos, la mijlocul locuitorului
20 galon
Omnivore
Scatterer de ouă
Uşor
6.0 la 8.0
Până la 10 DGH
64 până la 75 F (18 până la 24 c)

Origine și distribuție

Gold Barbs sunt originari dintr-o zonă destul de mare din Asia din bazinul râului roșu din Vietnam și China de Sud la Fujian (mai departe spre nord). Golden Barbs se găsesc, de asemenea, în bazinul Mekong din Northern Laos și din sudul Chinei - este probabil că aceste pești au fost introduse în mod intenționat în aceste zone, precum și în Hong Kong, Taiwan, Hawaii și Uruguay.

Datorită deteriorării habitatului nativ din Taiwan, populațiile de specii sălbatice sunt expuse riscului. Forma de aur este vândută pe scară largă în comerțul cu acvariu și este crescută în multe locații

Culori și marcaje

Barbul de aur are o spate înclinată și perturbate scurte poziționate în colțurile gurii. Un număr de bare verticale închise sau bloturi sunt vizibile de-a lungul flancurilor peștilor. Specimenele bine condiționate pot avea, de asemenea, colorarea roșie pe aripioare.

Culoarea naturală a acestui barb este verde, dar verde Puntius Semifasciolatus este rar văzut în comerțul cu acvariu datorită popularității copleșitoare a formei de aur. Practic, toate specimenele vândute în prezent sunt captive-crescute, iar alte câteva variante de culoare au apărut ulterior, inclusiv o variantă de albină, precum și o variație tricolor.

Această formă de aur a fost crescută selectiv de Thomas Schubert în anii 1960 și a fost considerată la un moment dat o specie distinctă, menționată ca Barbus Schuberti sau Puntius Semifasciolatus var. Schuberti. Acum se știe că este aceeași specie ca forma sălbatică.

Tankmates

Gold Barbs sunt Școala de pește și ar trebui păstrate în grupuri de cel puțin o jumătate de duzină sau mai mult. Natura pașnică a acestei specii le face o alegere excelentă pentru acvariile comunitare ale altor pești pașnici asemănători, inclusiv Tetras, Danios și alte mici barbe mici.

Barbul de aur Habitat și îngrijire

Gold Barbs sunt destul de rezistente și nededigate de condiții de apă sau esențiale de habitat. Ei provin în fluxuri și râuri cu curgere liberă, astfel încât să folosiți o putere de putere pentru a oferi un curent decent. Deoarece acest pește face bine în apă mai rece, poate fi păstrat într-un rezervor neîncălzit.

Acestea ar trebui să fie prevăzute cu un spațiu deschis deschis pentru înot, împreună cu plantele, lemnul de pluș sau alte decoruri pentru utilizare ca pete ascunse. Utilizați un substrat de gradină, de preferință de o culoare mai închisă pentru a arăta culorile peștilor.

Gold Barb Dieta și hrănirea

În habitatul lor natural, această specie trăiește pe o dietă a insectelor și a larvei lor, precum și viermi, vegetație și chiar detritus - este un prim exemplu al unui omnivor, care mănâncă doar ceva disponibil. Pentru a menține o sănătate optimă, este recomandabilă o dietă variată.

Fulgi, pelete, uscate prin îngheț și Mancare inghetata vor fi acceptate cu ușurință. Atunci când este posibil, includeți alimente vii, cum ar fi insecte, creveți de saramură și viermi de toate tipurile. Legumele proaspete sunt un supliment suplimentar suplimentar.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Femelele sunt în general mult duller în colorare și mai mari decât bărbatul, precum și rotund în burtă. Burta masculilor maturi care sunt gata de a da naștere vor deveni rosii la culoare rosu-portocalie.

Creșterea barei de aur

Gold Barbs sunt relativ ușor de ras, dar ca în cazul reproducerii cele mai multe specii de pești, se recomandă un rezervor separat de reproducere. Rezervorul trebuie să fie plantat bine cu plante cu frunze fine, cum ar fi Java Moss. De asemenea, pot fi folosite mopuri de reproducere. O acoperire a ochiurilor de plasă ar putea fi plasată pe fundul rezervorului pentru a permite ca ouăle să cadă.

Indiferent de ce mediu este folosit pentru reproducere, asigurați-vă că există o mulțime de locuri de ascundere pentru femeie, deoarece bărbatul poate fi destul de agresiv în timpul procesului de reproducere. Iluminatul trebuie să fie dim, iar apa trebuie să fie moale la aproximativ 8 DGH, cu un pH între 6 și 7. Folosește o Filtru de burete cu un flux foarte blând.

Reprovizionarea poate fi încercată cu perechi sau prin utilizarea metodei de grup - atunci când reproduceți într-un grup, utilizați o jumătate de duzină de fiecare sex. Dacă reproduceți în perechi, mențineți rezervoare separate de bărbați și femei. Selectați femeia de plumpest și cel mai puternic colorat de sex masculin și le introduc la rezervorul de reproducere târziu în timpul zilei. Înainte de reproducerea cu oricare dintre metode, condiționează crescătorii timp de câteva zile cu alimente vii.

De obicei, reproducerea apare în dimineața devreme în jurul zorilor. Masculii vor începe să-și cedeze femeia, să o dezvăluie pentru ao poziționa în apropierea zonei pe care a ales-o pentru reproducere. Femeia va elibera 100 până la 200 de ouă, ceea ce va fi apoi fertilizat de bărbat. Adulții vor mânca cu ușurință ouăle, astfel încât ouăle au fost fertilizate, adulții trebuie îndepărtați din rezervor.

Ouăle galbene palide vor fi trase în aproximativ 48 de ore, iar Fry (peștele pentru copii) va fi înotul liber în câteva zile. Hrăniți prăjirea infuzorii, Four Fry Food, și creveți de saramură proaspătă. Atât ouăle, cât și prăjirea sunt destul de sensibile la lumină, deci păstrați rezervorul cât mai întunecat până când prăjiturile sunt de câteva săptămâni.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, poate doriți să verificați:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Green Barb (Puntius Semifasciolatus) - Profilul speciilorSpecii acvatice neindigene, Studii geologice din Statele Unite, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gold (chinezesc) profilul speciilor de pește de pește