10 Cele mai bune plante de acvariu plutitoare: ghidul complet de specii

10 cele mai bune plante de acvariu plutitoare: Ghidul complet de specii

Mulți acvaristici pot fi reticenți în a adăuga plante vii în rezervorul lor. La urma urmei, este un angajament uriaș, nu este? De fapt, multe specii de plante adecvate pentru acvarii sunt ușor de întreținut, oferind o serie de beneficii. Nu numai că va adăuga plante la oxigenarea apa de acvariu, reducând astfel creșterea algelor, peștele dvs. se va simți sigur că se ascunde în verdeață. În plus, dacă peștii dvs. de apă dulce se simt pești în timpul zilei, ei pot gusta întotdeauna plantele de acvariu, care funcționează ca o sursă naturală de alimente pentru prietenii noștri acvatici.

Cu toate acestea, cum este posibil să știți ce specii de plante vă va mulțumi atât dvs. cât și prietenilor dvs. de apă dulce? Indiferent dacă sunteți un acvarist de novice dornic să investească într-o specie tradițională de plante, cum ar fi Duckweed sau un iubitor de acvariu condimentat care doresc să introducă plante carnivore, cum ar fi bladerwort plutitoare în rezervorul dvs., am adunat un ghid complet de specii cu zece din speciile noastre personale de plante preferate pentru ca tu să navighezi mai jos.

Rață (Lemna Minor L.)

Am auzit cu toții povestea acelui prieten care, gândindu-se că se îndreptau doar pe un alt patch de iarbă, s-au găsit în apă rece. În caz contrar, se face referire de oamenii de știință ca LEMNA Minor L., Duckweed este o plantă plutitoare liberă care constă din frunze rotunjite, ovale. Fascinant, o descoperire științifică - deși încă în stadiul teoretic - este că lungimea rădăcinii rață este direct legată de cantitatea de nutrienți prezenți în iazul dvs.

Dezbaterile se confruntă între cei care dețin acvariile cu privire la faptul că Duckweed este o neplăcere sau nu. Așa cum se înmulțește Duckweed, eliminându-l pune un pic de inconveniente - planta este uimitor de capabilă să-și dubleze biomasa în doar zece zile. Cu toate acestea, Duckweed nu va arăta prea mult acoperind partea de sus a acvariului dvs., va opri creșterea algelor prin îndepărtarea azotat din apă. Deși întreținerea regulată este necesară pentru a păstra distanța sub control, credem că inclusiv în acvariul dvs. merită să mențină un mediu sănătos și nutritiv pentru creaturile dvs. acvatice.

Pennywort brazilian (hidrocotyle leucocephala)

Ideal pentru satisfacerea iubitorilor de acvariu nerăbdător, pennywort brazilian (hidrocotyle leucocephala) este capabil să ajungă la un impresionant de opt centimetri sau mai mult în înălțime în doar o chestiune de săptămâni. Originarea din zonele umede și a marșurilor din sudul țărilor din sudul Mexicului, recursul plantei se datorează în mare parte rădăcinilor sale vii. Plus, dacă un pennywort brazilian ajunge la suprafața apei, flori albe pe care le produce sunt destul de rafinate.

Plantele Brazilian Pennywort sunt suficient de mari de întreținere pentru a fi potrivite pentru începători. Mai mult, proprietarii de pennywort brazilian pot alege dacă doresc sau nu să o păstreze ca o plantă de acvariu înrădăcinată sau ca o plantă plutitoare.

Salată de apă (Pistia Stratiotes)

Deși termenul salată de apă este suficient de simplu, numele științific, Pistia Stratiotes, vine de fapt din cuvântul grecesc "Pistos", adică "apă" - referindu-se la preferința sa pentru un habitat acvatic. Această plantă este o plantă pan-tropicală, ceea ce înseamnă că se dezvoltă într-o serie de țări la sud de râu. Frunzele sale, destul de interesante, au mici fire de păr peste ele. Aceste fire de păr genunchi un efect asemănător coșului. Aceste coșuri dețin aer, ceea ce permite această plantă spectaculoasă să plutească.

Cu toate acestea, această plantă poate fi invazivă dacă este lăsată să ruleze rampant, generând astfel dezbaterea că salata de apă nu poate fi o plantă pentru începători după toate. Pe măsură ce planta se află printre grupul de plante de suprafață acvariului, capacitatea sa de a forma covoare plutitoare groase pe suprafața apei a fost cunoscută pentru a ucide peștii prin epuizarea nivelurilor lor de oxigen. Pe o notă similară, frunzele unei salate de apă conțin cristale oxalate de calciu otrăvitoare, care, dacă sunt ingerate, pot fi letale. Din cauza acestor calități nefavorabile, această fabrică a fost considerată de fapt ilegală în părțile din SUA, inclusiv Texas și Florida. Prin urmare, deși salata de apă se prezintă ca o plantă mică nevinovată, investește numai în această plantă acvatică dacă sunteți dispus să puneți lucrarea în.

Ludwigia repens (Ludwigia L.)

Oferind un aspect izbitoare datorită frunzelor roșii întunecate și a tulpinii, această varietate de Ludwigia este un mare plus față de orice acvariu ca urmare a contrastului său cu nuanțele verzui ale acvariului. Dintre apele tropicale ale Americii Centrale și de Nord, acest alergător acvatic necesită o cantitate substanțială de substrat bogat în nutrienți pentru a se asigura că se dezvoltă, care pot fi găsite în ghidul nostru de substrat la îndemână.

Deși Ludwigia repens nu cere prea multă dintre proprietarii săi, totuși, trebuie să trăiască într-un mediu cu suficientă iluminare. Dacă este făcută să trăiască într-un mediu cu lumină scăzută, frunzele sale inferioare au tendința de a cădea, în timp ce asigurându-vă că Ludwigia se repetă într-un mediu lăudărind o cantitate optimă de lumină va accentua în continuare culoarea roșie izbitoare a acestei frumoase plante acvatice.

Salvinia normală (Salvinia)

Salvinia normală este o plantă plutitoare care crește în clustere la suprafața apei. Acest feern plutitor a fost, suficient de interesant, un omagiu în secolul al XVII-lea om de știință italian Anton María Salvini de către studentul său Jean-François Ségier, care a publicat planta.

Cu toate acestea, fiți atenți la această plantă dacă aveți un filtru de alimentare înapoi. De ce? Viteza de preluare Această plantă crește la mijloace că partea superioară a unui rezervor poate fi acoperită complet în doar o chestiune de săptămâni. Credeți-ne când spunem că este neîncetat în căutarea de metri pătrați. Va trebui să "net" bucăți de Norma Salvinia la intervale regulate pentru a preveni înconjurarea întregii suprafețe de apă - și dincolo!

Cornwort (ceratophyllum)

Printre plantele care plutesc pe apă, un cornwort este una dintre cele mai ușoare plante de acvariu plutitoare de apă dulce pentru a menține. Dacă căutați o dovadă definitivă, pur și simplu aruncați ochiul pe o hartă care detaliază creșterea sa. Cornwort, un termen care se referă la plantele din Genusa Ceratophyllum, trăiește fericit în fiecare continent din lume, cu excepția Antartica. Există 100-150 de specii de ceratophyllum în lume, cu cele mai frecvente în acvariile fiind ceratophyllum demersum.

Pe măsură ce probabil puteți ghici din succesul său în sălbăticie, cornwortul este o plantă robustă care se poate adapta cu ușurință la condițiile aspre. În consecință, este o plantă fantastică pentru începători să investească. Ceea ce este mai mult, datorită creșterii sale rapide, cumpărarea unui cornwort este destul de ieftină. În ansamblu, această plantă multifuncțională va stropi orice rezervor de pește pe care îl alegeți din ghidul nostru de acvariu.

Java Moss (TaxiPhyllum Barbieri)

Dornici să jazz suprafețele de acvariu? Java Moss este planta pentru tine. Ușor de crescut, această plantă nu necesită nici o lumină de acvariu sau de multă apă să crească foarte repede.

Pentru a atașa mușchiul Java pe suprafețe, nu Substrat de acvariu sau pietriș este necesar. Mai degrabă, veți avea nevoie de o linie de pescuit sau de fire de bumbac pentru a atașa mușchiul Java la piatra și ornamentul pe care îl doriți. Pe măsură ce firul de bumbac sau linia de pescuit se descompune în timp, Java Moss va fi atașat cu hotărâre pe obiectul ales fără nici un ajutor de la șir.

Crystalwort (fluitanii Riccia)

Fără îndoială că Hat estetic estetic Riccia Fluatori aduce la orice acvariu care își dă popularitatea, depășind majoritatea plantelor de acvariu plutitoare. Printre acvariști, planta este denumită în mod colocviar ca Crystalwort, în timp ce Riccia Fluitans este numele științific al plantei.

Planta plutitoare nu necesită un substrat pentru a prospera. Atâta timp cât acvariul dvs. conține un skimmer admirabil de proteine, cristalwortul dvs. va primi doar prin găsire. Dacă rezervorul dvs. nu conține deja un skimmer de proteine, puteți găsi un model fiabil în ghidul nostru la îndemână.

Imaginea rezervorului de acvariu în stil natural peisaj

Fern Duckweed (Azolla)

Genul Azolla cuprinde șapte specii diferite de ferigi acvatici care nu seamănă cu ferigi de cvintessen, ci apar mai degrabă ca rață. Renumit ca una dintre cele mai rapide plante acvatice de pe planetă, unele specii de azolla sunt capabile să-și dubleze biomasa într-o singură zi în doar trei zile. Deși insectele de pește și de apă dulce vor adora cantitatea considerabilă de alimente și ascunderea spoturilor Dezvoltarea rapidă a acestei ferigi de creștere rapidă va oferi, va trebui să vă asigurați că vă mențineți creșterea Azolla, astfel încât rezervorul dvs. să nu ajungă ca un plantat neabit acvariu!

Floadery Bladderwort (Utricularia Gibba)

Lăsând una dintre plantele noastre acvatice plutitoare preferate până în sfârșit, vă prezentăm bladerwortul plutitor - un exemplu excelent de o plantă carnivoră care are cerințe diferite decât alte plante de acvariu. Da, faptul că platantul plutitor este carnivor înseamnă că această plantă plutitoare este echivalentul acvatic cu flytrapul Venus. Plăcuța plutitoare care posedă capcane mai mari sunt chiar capabili să prindă tadpoles mai mari. Prin urmare, dacă sunteți atașat la pești mai mici din rezervor, un bladerwort plutitor nu este pentru dvs!

Așa cum se poate estima, o picătură plutitoare este, într-adevăr, plutitoare, ceea ce înseamnă că nu necesită pietriș de acvariu sau substrat pentru a înflori. Și când vezeria plutitoare își atinge întregul potențial, veți cunoaște că flori galbene minunate fac o alegere excelentă pentru acvariștii care doresc o estetică luminoasă a rezervorului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Cele mai bune plante de acvariu plutitoare: ghidul complet de specii