Câinii sunt gelosi?

Câinii sunt gelosi?

Posibilitatea ca existența cu gelozie în alte specii sociale, în afară de oameni, a fost deliberată de la vârsta lui Charles Darwin. Și noi proprietarii de câini cu siguranță nu sunt surprinși. La urma urmei, de câte ori ați fost confruntați pe canapea cu partenerul dvs. doar pentru a auzi un whine înalți care vine din întreaga cameră? Alternativ, a devenit obișnuit în casa ta atunci când îmbrățișați un membru al familiei pentru ca câinele dvs. să vină înfloriți în camera de a se alătura în minte. În acest articol, intenționăm să răspundem dacă câinii sunt, de fapt, creaturi geloase și de ce, precum și oferirea de sfaturi pentru a face față comportamentelor geloase.

Pot câinii să se simtă gelozie?

Veți fi surprinși să descoperiți că câinii pot simți într-adevăr gelozia. Aceasta nu este doar o simplă speculație. În 2014, cercetătorii Harris și Pruvoost de la Universitatea din California au efectuat un studiu în care au descoperit că, atunci când proprietarii au interacționat cu afecțiune față de obiecte, câinii aveau mai multe șanse să prezinte comportamente geloase, cum ar fi ruperea, împingându-se între proprietarul lor și a spus obiectul lor și atingerea proprietarului lor.

Pe o notă similară, în 2018 Cook și colab Folosit imagistica creierului neinvaziv pentru a măsura activitatea într-un amigdala a câinelui - o colecție de celule în apropierea bazei creierului care servește un rol în comportament agresiv. Rezultatele lor adunate de la treisprezece participanți blană au arătat că mai mult Câini agresivi, Când urmărind proprietarii lor, dau mâncare pentru un câine realist fals, a crescut activarea în amigdala, adăugând astfel la corpul de literatură care se extinde rapid pe gelozia câinilor.

De ce câinii sunt gelosi?

O posibilă explicație pentru motivul pentru care câinii simt gelozia se datorează creșterii lor timpurii. Pe măsură ce liturile de câine constau uneori de până la opt pui, de la câinii de naștere au fost forțați să concureze pentru resursele părintești, cum ar fi atenția, afecțiunea și alimentele. Cu alte cuvinte, puii tineri s-ar fi putut învăța să practice comportamente echivalente cu gelozie și să se conștientizeze interacțiunile care apar între părinți și frați, astfel încât au primit resurse părintești mai frecvent.

Referindu-se la studiul Harris și Prouvost 2014, cercetătorii observă, de asemenea, că au dat câțiva câini, este foarte probabil ca câinii să fie legați emoțional cu oamenii într-o asemenea măsură încât abilitățile lor socio-comunicative și-au creat capacitatea de gelozie. Puneți în mod diferit, câinii au devenit extrem de sensibili la indiciile atenționale umane care acum, ei nu pot scăpa, de asemenea, "monstrul cu ochi verzi".

Cum să se ocupe de un câine gelos

Deși este cu siguranță fascinantă să mulăm de ce câinii primesc gelos, pariez că nu ați făcut clic pe acest articol pentru a contempla diferitele teorii prezentate. Mai probabil, sunteți aici pentru a afla cum să combateți gelozia la câini.

  • Hrană animale de companie separat

Dacă sunteți proprietarul multor animale de companie, invidia este obligată să apară la un moment dat - în special între pisici și câini. Un stomac rumbling va avansa numai aceste emoții! În acest scop, vă sfătuim să vă hrăniți animalele de companie în locații separate, astfel încât conflictul să nu apară în timpul meselor.

  • Ignorați câinii dvs. pentru o vreme după ce ați ajuns acasă

Deși s-ar putea să vă simțiți incredibil de vinovați de faptul că nu acordați atenție câinilor dvs. după ce ați ajuns acasă pentru această zi, acest punct de unde sentimentele tind să alerge sălbatic. După ce s-au calmat puțin, veți putea să participați în mod eficient nevoilor lor emoționale.

  • Nu mai recompensați câinele dvs. pentru a afișa semne de gelozie

Punctăm că câinele dvs. a început pentru prima dată să afișeze semne de gelozie, probabil că ați simțit amuzat dacă nu un mic smug. La urma urmei, cercetările extinse au arătat că este gelos un semn al iubirii. Cu toate acestea, în timp ce te simți apreciat de acțiunile animalului tău, câinele tău a luat o notă mentală că acțiunile lor erau profitabile.

De acum înainte, când câinele dvs. afișează semne de gelozie, nu le recompensați. Recompensarea lor variază de la a nu-i îndepărta din poala dvs. după ce a aflat comportamente geloase pentru a le privi chiar. Și garantăm că veți fi plăcut surprins de cât de repede câinele dvs. își modifică comportamentul odată ce își dau seama că o recompensă este de pe masă.

  • Îndepărtați elementul de concurență pentru pozitivitate

Dacă vă aflați într-o situație în care câinele dvs. gelos acționează în jurul unei anumite persoane sau a unui animal de companie, este timpul să vă schimbați mentalitatea despre acel individ sau animal. Iar calea spre succes este prin utilizarea metodelor pozitive de armare, astfel încât câinele dvs. începe să echivaleze acest individ cu fericire. Pentru a explica mai bine, ori de câte ori această persoană sau câine se întoarce, acesta este punctul în care ar trebui să le scoateți pe o aventură fantastică sau să jucați jocul preferat. De-a lungul timpului, câinele dvs. va începe să asocieze acest individ sau animal de companie cu cele mai fericite amintiri și nu emoția geloziei.

  • Petreceți suficient timp cu animalul dvs. de companie

Se pare că câinele tău a devenit gelos din nicăieri? Acest lucru poate fi mai puțin de a face cu alți oameni și mai mult de a face cu faptul că câinele dvs. este dorința de a primi atenție de la părintele lor de companie. Asigurați-vă că câinele dvs. știe cât de importante sunt pentru dvs. prin retragerea timpului de muncă pentru timpul de joc și activitățile de îmbunătățire a relației dvs. poate rezolva problemele lor de gelozie.

  • Tratați formarea poate fi harul dvs. de salvare

Dacă îmbrățișarea unei alte persoane provoacă un răspuns gelos de la puii voștri, instruiți-le să nu reacționeze este un mod gustos de a-și ignora gelozia. Înarmați cu un pachet de tratamente preferate ale câinelui, efectuați fiecare pas de îmbrățișare (de exemplu, transformându-vă unul la celălalt, ajungând la brațele dvs. etc.). Tot ceea ce vă răsplătește câinele pentru a rămâne calm cu gusturile lor câine tratează. Dacă câinele dvs. începe să acționeze gelos, reveniți la ultima secvență pe care o consideră că au fost tolerabile și de acolo.

După ce suntem siguri că vor fi multe încercări de a acționa "îmbrățișarea", câinele dvs. va învăța să vă accepte acțiunile și va ajunge să dorească un tratament mai mult decât atenția dvs! Și curând, vor învăța să asocieze îmbrățișarea cu pozitivitate fără stimulente bazate pe tratare.

Little surori care citesc cărți cu câine de aur de aur aproape de acasă

Gândurile finale

Nu vă așteptați ca un câine care a petrecut ani de zile să fie gelos de pisica dvs. să se trezească într-o dimineață cu o altă perspectivă. Formarea Fido pentru a-și controla tendințele geloase va dura timp, asta e sigur. Dar promitem că va merita atunci când câinele dvs. învață să-și modifice comportamentul prin puterea de armare pozitivă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii sunt gelosi?