Studiul arată modul în care oamenii empatizează mai mult cu câini decât cu oamenii

Cercetătorii au descoperit că suferința la animale produce mai multă tristețe pentru oameni decât suferința în colegii lor oameni.

În aceste zile, avem toate evenimentele actuale ale lumii la îndemână. Odată cu abundența informațiilor disponibile pentru a lua, vine o mulțime de știri proaste despre suferință care se întâmplă în lume.

Există război, boală, foame, dezastre naturale și violență. Unele dintre acestea afectează oamenii, iar unele dintre ele afectează animalele.

Ați observat vreodată că oamenii par să fie mai supărați pe oameni care abuzează de animale decât oamenii care abuzează de oameni?

Ei bine, nu e doar tu. Recent, cercetătorii au examinat această tendință pentru a vedea dacă ar exista un adevăr. Se pare că există!

A început acum doi ani, atunci când caritatea cercetării medicale Fondul lui Harrison Scoateți două postere pentru afișarea publică, cerând donații pentru cauza lor, ceea ce îi ajută pe cei care suferă de distrofie musculară Duchenne.

După cum se întâmplă, Duchenne apare atât la copiii mici, cât și la câini. Ambele postere au fost identice, cu mesajul ", ați da £ 5 pentru a salva Harrison de la o moarte lentă și dureroasă?"

Singura diferență a fost că cineva l-au portretizat pe Harrison ca un băiat uman, iar celălalt portretizează Harrison ca câine.

Oamenii empatizează mai mult cu câini decât oamenii

Iar versiunea care a primit cele mai multe donații a fost posterul câinelui.

Mai recent, un alt grup de cercetători care se sprijină pe această idee și să se stabilească să descopere mai multe conexiuni în empatia câinilor umane.

LEGATE DE: Duchenne distrofie musculară la câini poate fi în cele din urmă tratată

Studiul a fost condus de profesorii Jack Levin și Arnold Aroluke la Universitatea Northeastern din Boston.

Detalii despre studiu

Pentru studiul lor, au dat 240 de studenți unul din patru articole de ziar fals să citească.

Fiecare articol a descris identic un atac cu o bâtă de baseball și o victimă. Scena a fost descrisă, explicând că un ofițer a ajuns să găsească victima inconștientă și să sufere de un picior spart și lacerări multiple.

Diferența a fost că, în fiecare articol, victima a fost diferită; Era fie un copil vechi de un an, un adult vechi de 30 de ani, un câine adult de 6 ani sau un catelus.

După citirea articolului, fiecare student a fost rugat să-și descrie emoțiile folosind întrebări care și-au măsurat nivelul de empatie.

Examinând rezultatele

Victimele au fost mai afectate atunci când victima era un câine sau un copil decât atunci când era un om adult.

Această reacție rezonează ca unul pe care îl puteți avea? De ce inimile noastre rănesc mai mult pentru o victimă decât altul când durerea pe care o suferă este probabil identică?

Oamenii empatizează mai mult cu câini decât oamenii

Cercetătorii presupun că suntem mai probabil să empatizați cu victimele pe care le considerăm neajutorate și în imposibilitatea de a ne apăra - cu alte cuvinte, copii și animale.

Un om adult se poate lupta înapoi și poate avea grijă de ei înșiși. Deci, ei primesc mai puțină milă de la adulții lor.

Interesant, acest studiu a constatat, de asemenea, că participanții la femei erau mai empatici față de toate victimele decât bărbații. Acest lucru ar putea fi probabil pentru că femelele sunt îngrijitorii, ceea ce ar explica de ce veți găsi mai multe femei care lucrează sau voluntariat în salvarea animalelor decât bărbații.

Acești cercetători au concluzionat că bărbații și femeile văd animalele ca membri ai familiei, folosind termenul "bobii de blană" pentru a descrie modul în care oamenii simțeau despre animalele de companie.

LEGATE DE: Oamenii empatici pot interpreta mai bine expresiile câinilor

Deci, când citim despre un animal care suferă de o boală dureroasă sau de abuz, aceasta lovește puțin prea aproape de casă și simțim durerea imaginând ce trece animalul.

Cum putem simți atât de multă emoție pentru animalele non-umane?

Oamenii de știință teoretizează că acest răspuns emoțional are legătură cu legarea stării animalului înapoi la noi înșine.

În 2014 și 2015, un om a descoperit un cuib de osprey în Massachusetts și a început să trăiască viața de zi cu zi a familiei de păsări. Și reacția oamenilor a fost surprinzătoare.

După cum știm cu toții, păsările mamei demonstrează un sentiment destul de dur de "dragoste dură" pentru a păstra în concordanță cu legile naturii. Mulți oameni știu acest lucru, dar când trebuiau să o vadă pentru ei înșiși, au devenit indignați.

Oamenii empatizează mai mult cu câini decât oamenii

Oamenii nu au putut tolera "abuzul" mamei Osprey adoptat pe copiii ei și unii au cerut chiar ca pasărea materială să fie "îndepărtată", astfel încât să nu-și facă ca păsările să aibă mai mult timp!

Acest conflict de etică vine probabil în joc, deoarece atunci când ne imaginăm că acest lucru se întâmplă cu noi înșine sau membri ai familiei noastre, emoțiile noastre pot trump logica. Așa că știind că natura poate fi dură nu mai contează când vedem că o pasăre pentru copii a ieșit dintr-un cuib și oferă perspectiva acelei păsări față de noi înșine.

Desigur, un câine care suferă un atac de către un om este un pic de poveste diferită.

Deci, dacă credeți că tu sau oamenii din jurul tău are mai multă milă pentru un câine care suferă suferință decât oamenii, nu este doar tu. Este așa cum lucrăm.

Acest lucru nu este un lucru rău. De fapt, îi ajută pe oameni să sară în acțiune pentru a atenua și a preveni suferința animalelor nevinovate, care pot servi doar pentru a face lumea un loc mai bun.

Citiți următorul: Emoțiile câinelui dvs. pot fi acum decodificate cu un guler de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiul arată modul în care oamenii empatizează mai mult cu câini decât cu oamenii