Semințe chia: cum beneficiază de păsările mele de companie?

semințe chia pot fi găsite peste tot acum: magazine de hrană pentru sănătate, magazine de bacanie și le veți găsi chiar ca o alegere atunci când comandați un smoothie. Acestea au fost adăugate la lista superfood-urilor care au luat lumea prin furtună.

Semințele Chia nu sunt noi

Dar adevărul problemei este, semințele Chia au fost în jur de mult timp.

Aztecii au recoltat aceste semințe mici de la Salvia Hispanica plantă în antichitate și a fost unul dintre principiile alimentelor pe care le-au consumat. Ei au beneficiat de aceste semințe datorită conținutului ridicat de fibre, precum și a celor trei acizi grași omega care ajută la funcția inimii sănătoase și reduc inflamația.

Cultivate în primul rând în Bolivia și Mexic, acestea au fost, în general, importate până când o companie întreprinzătoare a văzut un potențial și a început să crească semințe Chia în Statele Unite în 2014. Inițial crezut a fi a Sursa alimentelor pentru cai, Acest lucru sa schimbat atunci când cercetarea a relevat proteina, vitaminele, mineralele, fibrele, antioxidanții și grăsimile sănătoase pe care le conțin.

Semințele Chia sunt, de asemenea, ridicat în proteine. Atât de mare, de fapt, că mulți sportivi profesioniști se bazează pe semințele Chia pentru a-și menține nivelurile necesare de aport de proteine. Cea mai bună parte a acestui fapt este faptul că aminoacizii conțin ajutor pentru a descompune proteina pentru ao absorbi și a fi utilizat imediat în loc de a fi stocate pur și simplu. Semințele de la Chia conține într-adevăr grăsimi, dar grăsimea va ajuta la menținerea funcției creierului.

Semințele de la Chia conțin, de asemenea, antioxidanți și o cantitate mare de calciu. Acest lucru este avantajos când hrănirea lor la păsările de companie. Păsările nu tolerează foarte bine produsele lactate și acest lucru este o modalitate excelentă de a asigura că obține cantitatea de calciu pe care o necesită. Dairy este, de obicei, de obicei mai mare în grăsimi decât multe alte produse, astfel încât înlocuirea semințelor Chia pentru lapte ca sursă de calciu este benefică pentru sănătatea osoasă.

O Bonanza nutrițională

Semințele Chia sunt considerate a fi una dintre cele mai bune surse ale acizilor grași omega-3 de pe piață. Ele au o concentrație foarte mare a acestor acizi grași care trebuie consumați deoarece acizii grași esențiali nu pot fi fabricați de organism. Semințele de chia conțin acești acizi grași omega-3, precum și antioxidanți, o lovitură bună de fibre care este importantă pentru Sănătatea digestivă, și o gamă frumoasă de minerale, inclusiv magneziu, mangan, calciu și fosfor. Aceste minerale importante oferă o modalitate de a îmbunătăți mineralizarea osoasă, precum și producția de celule roșii din sânge.

Factorul de vitamina este destul de impresionant. Chia conține riboflavină, acid folic, tiamină și niacin-o vitamină complexă. De fapt, ei au de două ori cantitatea de niacină ca semințe de susan. De asemenea, deoarece sunt fără gluten, ei devin populare cu oameni alergici la gluten, precum și cei care caută acel impuls de calciu datorită intoleranței la lactoză.

Semințele de la Chia oferă energie

În cazul în care este scăzut pe energie, oamenii tind să facă rapid alegeri fără a da nici o atenție deosebită a ceea ce își pun în gură. De multe ori alimentele pe care le alegem sunt alimente procesate care tind să fie ridicate în conservanți. Ceea ce fac semințele Chia în furnizarea de energie vă oferă -, precum și păsările dvs. de companie - un impuls de energie fără a utiliza ingrediente dăunătoare în proces. Semințele Chia sunt a alimente crude sănătoase fără alte ingrediente adăugate. Ele nu sunt prelucrate ca multe tratate fabricate, astfel încât să puteți împărți o bucată de fructe prin unele semințe Chia și să o oferiți la păsările dvs. de companie fără a vă îngrijora de ce altceva este în ea.

În ciuda dimensiunilor lor mici, ei împachetează tone de nutriție pentru turma ta și nici măcar nu trebuie să fie susținuți pentru a livra beneficiile ca oamenii trebuie să facă dacă doresc să profite de beneficiile semințelor de in. Producătorii de semințe de la Chia se îndreaptă spre cap cu producătorii de semințe de in în mai multe moduri: în afară de faptul că produsul nu trebuie să fie măcinat, așa cum se recomandă obținerea de beneficii complete ale semințelor de in, semințele Chia pot fi puse în uscare Depozitare timp de până la doi ani fără a fi refrigerate și nu vor merge rancid. Incearca-l tu insuti! O modalitate bună de a stoca semințele de la Chia este fie de a le îngheța, fie ca vidul să le sigileze pentru depozitarea uscată în cămară atunci când cumpărați în vrac.

O adăugare versatilă la rețete

Semințele Chia pot fi hrănite cu păsările dvs. într-o multitudine de moduri. Cea mai simplă modalitate este să presărați câteva. Adăugând-o la o coacere a cerealelor sau împrăștierea lor ca a topping to taie Sau ca un topping proaspăt pe orice masă este o modalitate ușoară de a stimula nutriția.

De fapt, puteți face o budincă sănătoasă pentru păsările dvs. folosind semințele Chia. Atunci când semințele Chia sunt înmuiate în apă timp de o oră sau două, ei devin oarecum gelatinoși cu un budincă de tip Tapioca - Semințe de consistență - Chia sunt capabile să se înmoaie de multe ori greutatea lor în apă atunci când înmuiate timp de câteva ore. Înmuierea o parte din această sămânță și adăugând fructe proaspete tocate, unele lapte de migdale și niște piulițe stranive ar putea atrage pasărea să-l mănânce. Cu unele păsări de companie, este vorba despre textură și această textură neobișnuită de budincă ar putea fi apetisantă la turma ta. Puteți adăuga, de asemenea, acele semințe de chia la un smoothie pentru pasărea dvs., precum și adăugarea lor la fructe înghețate sănătoase Pops pentru păsări.

Semințele de la Chia sunt disponibile în magazine peste tot și le puteți comanda și online. În timp ce puteți cumpăra semințe albe sau negre de chia, țineți cont de faptul că există o mică diferență nutrițională între cele două. Ele sunt o modalitate ușoară de a stimula nutriția multor feluri de mâncare pentru păsările voastre. Profitați de această semințe mici, dar puternice și găsiți modalități de ao introduce în dieta păsărilor dvs. de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Knez Hrnčič, Maša și colab. Semințe Chia (Salvia Hispanica L.): Un profil de imagine-fitochimic, metode de izolare și aplicațieMolecule, vol 25, nu. 1, 2019, p. 11. MDPI AG, DOI: 10.3390 / molecule25010011

  2. Făcând și hrăniți amestecul "Chop" la pasărea dvsMelbournebirdvet.COM, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Semințe chia: cum beneficiază de păsările mele de companie?