Lista de verificare pentru a pune câinele în jos

Una dintre întrebările mai frecvente de către proprietarii de câini ai veterinarilor lor este "Cum să știu când este timp?"Unii veterici se vord și vă vor spune că veți ști doar, iar alții vor sparge o scară de calitate a vieții bazate pe bunăstarea fizică și psihică a câinelui, a când pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui. Adevărul este că, în majoritatea cazurilor, este o combinație a celor două abordări care vă vor da răspunsul pe care îl căutați.

De asemenea, citiți: Podul curcubeu - ce să faci atunci când câinele tău moare

Când să vă puneți lista de verificare a câinelui
Scala calității vieții

Majoritatea profesioniștilor veterinari se vor abține de la a-și da opinia personală atunci când vine vorba de punerea câinelui. Ei vor spune, în schimb, ceea ce văd dintr-o perspectivă veterinară și vor urma acest lucru cu o serie de întrebări care sunt denumite în general "calitatea scării" (dezvoltat inițial Dr. Alice Villalobos of Centrul de oncologie al animalelor de animale, și numit "# 8220;HHHHHMM Calitatea scalei de viață "# 8221;). Aceasta face parte din ceea ce proprietarii de animale de companie sunați ocazional A & # 8220; când să vă puneți lista de verificare a câinelui.& # 8221;

De ce veterinii sunt atât de reticenți să dea opinii personale atunci când vine vorba de punerea câinelui tău să doarmă?

Vă puteți întreba de ce veterinați - chiar și un medic veterinar pe care l-ați cunoscut de zeci de ani - se bazează pe o calitate a calității vieții atunci când răspundeți la întrebările dvs. despre punerea câinelui dvs. la culcare. Motivul pentru acest lucru este aproape întotdeauna pentru că medicul veterinar simte că, în calitate de tutore al câinelui vostru, aveți cunoștințe mai intime despre bunăstarea lor completă.

Este adevărat că veterinarul dvs. vă poate spune ce spun testele; Îți pot spune ce văd. Dar aceste lucruri se bazează pe un moment singular în timp. Ca câini de vârstă sau câini de moarte se apropie de ultimele luni (sau chiar ani), animalele noastre de companie se confruntă cu zile bune și zile rele și numai cineva care experimentează suma totală a acelor momente bune și rele și care a văzut același câine în etape mai sănătoase din viața lor, poate forma o imagine completă a bunăstării actuale a animalului.

Deci, de ce veterinul dvs. veterinar la calitatea vieții?

Calitatea scării de calitate a vieții "# 8221; Ajută-vă medicul veterinar să evalueze dacă animalul dvs. de companie este fizic sănătos și capabil să-și continue viața, dar vă solicită, de asemenea, să vă gândiți la calitatea reală a câinelui dvs. pe baza căreia puteți crea "# 8220; când pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui.& # 8221;

Uneori, părinții de companie sunt în negare atunci când vine vorba de calitatea actuală a câinelui lor - de obicei, deoarece se tem să-și piardă tovarășul lor cu patru picioare - dar valoarea numerică generată de calitatea scalei de viață oferă un punct de referință mai puțin subiectiv.

LEGATE DE: Cum să îngropați în mod legal un câine

Calitatea scalei de viață: Cum funcționează

În timp ce unii proprietari se uită la momentul când pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui ca A & # 8220; Pieton & # 8221; lucru, scara calitatea vieții este mai aproape de o abordare științifică făcută și privită de veterinicii care măsoară în mod obiectiv calitatea reală a câinelui dvs. de către Cuantificarea a șapte factori importanți din bunăstarea generală a câinelui. Fiecare factor este evaluat pe o scară de 1-10, iar cele șapte valori numerice sunt apoi adăugate împreună pentru a obține un număr între 1-100.

Consensul este după cum urmează:

  • Un scor total de 80 sau mai sus indică un animal de companie fericit și sănătos
  • Un scor peste 36-79 indică o calitate acceptabilă a vieții
  • Un scor de 35 și mai jos este un indicator că calitatea vieții câinelui dvs. este slabă și ar trebui să luați în considerare eutanasia.

Pe partea de sus a calității scalei vieții, Acest site web are un chestionar mai unic pentru proprietarii de animale de companie să ia decizia atunci când să pună ca un câine cu o serie de întrebări personale pentru a răspunde și Ohio State University Are, de asemenea, un studiu aprofundat și chestionar pentru a ajuta proprietarii de animale de companie să determine atunci când este timpul să punem un câine:

Plin când să-ți scoți lista de verificare a câinelui și sondaj

Cei șapte factori ai calității scalei vieții

Valorile numerice sunt o parte a momentului când pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui, dar calitatea vieții veterinilor consideră, de asemenea, șapte factori suplimentari alături de scara numerică pentru o evaluare mai bună:

1. RĂNIT

Câinele dvs. este în prezent în durere? Dacă sunt în durere, este acea durere care poate fi gestionată de îngrijirea medicului sau Medicamentul durerii animalelor de companie 75% din timp? Dacă medicamentele nu ajută la ameliorarea durerii câinelui, cât de des ați evalua că animalul dvs. de companie este în durere?

Semnează că câinele dvs. este în durere poate include:

  • Gâfâind
  • Tucking coada
  • Linge zona afectată
  • Vocalizarea (lătrat sau whining)
  • Fiind reticenți în mișcare
  • O incapacitate de a se face confortabil (acest lucru poate fi afișat prin gâscă)
  • Afișarea unui răspuns la durere atunci când o zonă este palpată

Durerea este primul și cel mai important aspect al momentului pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui și scala de viață pentru a lua în considerare, iar restul de evaluare va veni alături de acest factor.

A scor de 1 indică faptul că câinele dvs. este în durere de cele mai multe ori și că durerea nu poate fi ușurată prin medicamente sau prin alte intervenții medicale.

A scor de 5 indică faptul că câinele dvs. are durere, dar durerea este gestionată cu medicamente 75% din timp sau mai mult.

A scor de 10 indică faptul că câinele dvs. se confruntă cu nici o durere sau se confruntă cu dureri minime de vârstă normală.

2. FOAME

Câinele dvs. mănâncă în mod obișnuit sau sunt refuzând alimentele? Dacă sunt lentă să mănânce sau sunt reticenți să mănânce, cât de mult interes se arată în mâncare sau mănâncă în general? Dacă refuză alimente sau vărsături / având diaree în mod regulat, ele primesc suficientă susținere sau trebuie să le hrănească sau să utilizeze alte metode (un tub de alimentare) pentru a asigura alimentația adecvată?

Evaluarea apetitului este o parte importantă a momentului pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui și scala de viață. La evaluarea foametei câinelui dvs., este important să vă gândiți că puștii dvs. poate experimenta greață ca efect secundar al medicamentelor sau al bolii. Dacă credeți că acest lucru poate fi cazul, discutați cu medicul veterinar cu privire la medicamentele anti-greață care pot fi capabile să amelioreze greața și să crească apetitul câinelui.

A scor de 1 indică faptul că câinele dvs. refuză să mănânce în mod regulat și că observați semne subtile de pierdere în greutate sau semne de malnutriție.

A scor de 5 indică faptul că câinele dvs. mănâncă puțin mai lent decât de obicei, adesea împărțind o masă în mai multe porțiuni sau pur și simplu nu termină o masă ca și ei. Poate, de asemenea, să indice că câinele dvs. mănâncă destul de bine, dar este reticent să mănânce de câteva ori pe săptămână.

A scor de 10 indică faptul că câinele dvs. mănâncă în mod normal.

3. Hidratare

Câinele dvs. de băut în prezent în mod normal sau sunt bea mai mult sau mai puțin decât de obicei? Dacă setea lor sa schimbat, există o explicație medicală rezonabilă pentru această schimbare sau este câinele dvs. pur și simplu nu este interesat de a bea?

Similar ca și cum ar fi în considerare apetitul pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui, atunci când evaluați setea câinelui dvs., luați în considerare faptul că poochia dvs. poate experimenta efecte secundare de durere sau alte medicamente, simptome de altă stare de sănătate sau greață, determinând-le să bea mai mult sau mai puțin decât ca de obicei.

A scor de 1 indică faptul că câinele dvs. refuză să bea și prezintă semne de deshidratare.

A scor de 5 indică faptul că câinele dvs. este apa potabilă, dar că modelele lor obișnuite de băut s-au schimbat.

A scor de 10 indică faptul că câinele dvs. este în mod normal.

4. IGIENĂ

Cum este igiena animalului dvs. de companie? Sunt în prezent mențin obiceiurile regulate de îngrijire? Prezintă pierderea periodică de control al vezicii urinare sau intestinului lor? Dacă se confruntă cu vezica urinară sau pierderea controlului intestinului, sunt mobile sau petrec perioade de timp așezate sau situate în propriile fecale? Câinele dvs. este complet imobil și incontinent?

Igiena joacă un rol foarte important în sănătatea generală a câinelui dvs. și este crucială pentru când pentru a pune în jos considerentele dvs. de verificare a câinelui. Dacă FIDO nu este în măsură să se mire în mod corespunzător, ei pot necesita asistență în obiceiurile lor zilnice de îngrijire. Dacă, cu toate acestea, câinele dvs. nu este în stare să stea sau să meargă, pot avea răni de presiune care pot duce la o infecție gravă. Dacă câinele dvs. este incontinent și incapabil să stea sau să meargă, ele sunt, de asemenea, expuse riscului de arsură de urină sau contaminarea fecală a rănilor de presiune.

A scor de 1 indică faptul că pooch-ul dvs. poate petrece mult timp, așezându-se în propria lor deșeuri sau poate fi în imposibilitatea de a urina sau defeca fără asistență. Acestea pot avea răni de presiune care cauzează frecvent infecții sau pot avea o tumoare sau o masă sau o masă sau o masă care provoacă necroza țesutului sau infecția.

A scor de 5 indică faptul că câinele dvs. poate avea probleme cu eliminarea, poate avea periodic incontinenţă, sau poate avea dificultăți în mobilitate, dar totuși să poată să se miște în mod regulat.

A scor de 10 indică faptul că câinele dvs. este îngrijirea, urinarea, defectarea și mutarea în mod normal.

5. FERICIRE

Câinele tău este fericit? Se bucură încă de lucrurile pe care le-au bucurat mereu sau ei arată mai puțin interes? Câinele dvs. vă răspunde încă cu entuziasm - pasaj de coadă, venind să vă salute la ușă și la alt comportament regulat? Sau câinele dvs. prezintă semne de depresie, anxietate sau izolare?

Când evaluați fericirea generală a câinelui dvs. pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui, este necesar să se ia în considerare semne de canin Disfuncția cognitivă. Similar cu demența la om, mulți câini mai în vârstă dezvoltă simptome de CCD care pot fi ușurate cu modificări ale medicamentelor de rutină și de prescripție medicală. Dacă câinele dvs. prezintă un model în comportamentul lor retras, deprimat sau anxios, cereți-vă VET dacă CCD ar putea fi un factor.

A scor de 1 indică faptul că câinele dvs. este nefericit, deprimat, anxios și nu mai se bucură de lucrurile pe care le-au bucurat.

A scor de 5 indică faptul că câinele dvs. are experiență "zile rele" sau perioade de anxietate sau depresie, dar în ansamblu, ei încă se bucură de lucrurile pe care le obișnuiau.

A scor de 10 indică nici o scădere a fericirii câinelui dvs. deloc.

6. MOBILITATE

Câinele dvs. este în prezent capabil să meargă în prezent? Dacă merg pe jos, ele prezintă semne de durere sau artrită care încetinesc mobilitatea? Dacă câinele dvs. este mobil, sunt stabiliți pe picioarele lor? Câinele dvs. are probleme în a ajunge la picioarele lor sau nu pot să se ridice fără asistență și Echipamente de mobilitate pentru câini? Mobilitatea lor este afectată de ceva care poate fi remediat prin amputare sau chirurgie?

A scor de 1 indică faptul că câinele dvs. nu este în măsură să stea sau să se miște pe cont propriu fără ajutorul dvs.

A scor de 5 indică faptul că câinele dvs. este mai lent în mișcare decât au fost odată (pot avea probleme cu scările etc.), dar sunt încă independenți și capabili să stea sau să meargă singuri sau cu un ham pentru îndrumare sau asistență.

A scor de 10 indică faptul că câinele dvs. este complet mobil fără impedimente la mobilitatea lor deloc.

7. Mai multe zile bune decât rău

Ca considerație finală pentru când pentru a pune în jos lista de verificare a câinelui, trebuie să comparați trecutul cu prezentul. Când vă gândiți la ultimele câteva săptămâni, cum se compară "zilele bune" cu "zilele rele"? Au avut mai multe zile mai bune decât rău, un număr egal de fiecare zi sau mai multe zile rele decât bine?

A scor de 1 indică faptul că câinele dvs. are foarte puține zile bune în comparație cu zilele lor rele.

A scor de 5 indică faptul că câinele dvs. are un număr egal de zile bune și rele.

A scor de 10 indică faptul că câinele dvs. trăiește viața ca "sine normală" cu "sau foarte puține) zile rele pe tot parcursul anului.

LEGATE DE: 15 moduri de a vă pregăti pentru ultimele zile ale câinelui vostru de moarte

Folosind calitatea scalei de viață

Mai mult decât un simplu când să renunțe la lista de verificare a câinelui, calitatea vieții veterinilor pentru câini îi oferă părinților de companie o valoare numerică care poate fi utilă în determinarea calității actuale a vieții vechi sau bolnave a câinelui, dar nu oferă întotdeauna răspunsul definitiv că părinții de companie caută.

Din acest motiv, este important să luăm în considerare un alt factor atunci când luați decizia de a vă pune câinele în jos - experiența dvs. ca tutore al câinelui vostru. Acesta este locul în care un proprietar mai obișnuit de animale de companie subiectiv când să renunțe la lista dvs. de câini intră.

Când să-ți pui câinele?
Știți doar și # 8230;

Știi doar când să-ți pui câineleProprietarii câinilor care trec prin acest timp dificil de a avea de gând să-și ia rămas bun de la tovarășul lor loial pentru prima dată s-ar putea găsi confuz și la o pierdere a ceea ce trebuie să facă. Din acest motiv, am crezut că mi-aș împărtăși propria poveste personală despre modul în care am început să cercetez când să-ți scot lista de verificare a câinelui pentru o mai bună evaluare a situației noastre.

O poveste personală

În 2017, trebuia să iau decizia de a-mi pune tovarășul meu iubit de cincisprezece ani și jumătate, un Labrador negru senil, să doarmă. Timp de câteva luni înainte de a începe să încetinească, m-am frecat când sau dacă aș ști când a venit timpul și, într-adevăr, dacă aș putea face această alegere pentru el.

Am crescut cu câini toată viața mea, dar a fost ceva despre Jet. El a fost ceea ce ați numi un "câine de inimă" - mi-a terminat inima. Când a îmbătrânit, știam că nu va arunca niciodată cu bunăvoință prosopul proverbial; Era prea încăpățânat și prea mult din băiatul mamei.

Am încercat să mă pregătesc pentru că l-am pierdut - citesc tot ce am putut, privind calitatea scalelor de viață și când să-ți scot lista de verificare a câinelui, vorbind cu numeroase veterine, tehnologii VET, behaviori și sfârșitul animalului de îngrijire a vieții. Am vrut ca cineva să-mi spună răspunsul la "Când este timpul?"Toată lumea avea propriile lor răspunsuri, dar una pe care am primit-o continuu de la profesioniști și prieteni care au lucrat în îngrijirea animalelor de companie este că" știu ".

Acum, sunt tipul de persoană care are nevoie de răspunsuri definitive, "doar știind" nu a fost răspunsul pe care îl căutam. Totuși, m-am ținut la o mică speranță că au avut dreptate, că băiatul meu mi-ar da într-un fel capul când a venit timpul. Când a venit timpul, nu a fost nod, Dar a existat o schimbare. E greu de pus în cuvinte, dar am știut în acel moment ceea ce însemna toată lumea când au spus că "știu".

Nu m-am gândit de două ori, dar în fiecare zi timp de cincisprezece ani și jumătate de ani și am învățat să citesc expresiile și limbajul corpului. Știam într-o privire că a fost foame, trebuia să meargă afară, a vrut să joace "# 8230; Și în acea dimineață știam că era gata să plece. Nu a fost ceva ce trebuia să citesc în fața lui înainte, dar acolo era la fel de clar ca ziua. Ochii lui nu au ieșit așa cum obișnuiau, "bătrânii lui bătrâni" nu au fost făcuți cu același gust și știam.

Deci, dacă sunteți îngrijorat de semnele și căutați un științific când să vă puneți pe lista de verificare a câinelui și când, în schimb, oamenii vă spun că veți "știi pur și simplu", chiar dacă sunteți tipul de persoană care are nevoie Răspunsuri definitive, ca mine, crede-mă când vă spun că veți ști, veți ști când este timpul.

Citiți următorul: Ghidul de incinerare pentru caine

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Scala de verificare a LIFE pentru când pentru a pune câinele în jos

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Lista de verificare pentru a pune câinele în jos