Fennec fox (fox desert): profilul speciilor

Vulpe urecheata

vulpe urecheata, De asemenea, cunoscut sub numele de Fox de deșert, este un animal drăguț care este nativ la deșertul Sahara și alte părți ale Africii de Nord. Deși nu este comună, uneori aceste vulpi mici cu urechi supradimensionate sunt ținute ca animale de companie. Foxes Fennec se comportă un pic ca câini mici, jucători mici. Cu toate acestea, este important să vă amintiți că acestea sunt încă Animale cu instincte sălbatice, Chiar dacă au fost crescuți în captivitate. Ca animale de companie, de obicei nu sunt foarte cuddly cu oamenii. Și pentru că sunt animale de pradă în sălbăticie, pot fi mai degrabă skittish și usor ușor. Plus, Foxes Fennec sunt în mare parte nocturnă, adică sunt mai activi noaptea. Poate fi dificil să se gestioneze nivelul lor ridicat de energie în timpul orelor când majoritatea oamenilor dorm. Astfel, nu este ușor de îngrijit pentru o vulpe de companie Fennec. Împreună cu dieta potrivită, trebuie să puteți oferi suficient spațiu și activități pentru a vă menține animalul fericit și sănătos.

Prezentare speciala

Nume comune: Fenec vulpe, vulpe de deșert

Nume stiintific: Vulpes Zerda

Dimensiunea adulților: 9 până la 16 inci lungime, cântărind 1.5 până la 3 ani.5 lire sterline

Speranța de viață: Până la 14 ani în captivitate

Fennec Fox Comportament și temperament

Deși Fennecs trăiesc în mod obișnuit în grupuri în sălbăticie, ele tind să fie oarecum independente ca animalele de companie. S-ar putea bucura de jocul lor uneori, cum ar fi un joc energetic de preluare. Dar atunci vor exista alte momente când preferă să joace singur. În plus, majoritatea Fennecs PET va permite oamenilor să știe să-i iau, dar majoritatea nu par să se bucure de manipularea generală.

Fennecii sunt prudenți prin natura lor și sunt rapid să fugă dacă ceva îi înspăimântă. În timp ce majoritatea ar alege mai degrabă zborul peste lupta, ei vor mușca dacă ceva cu adevărat îi încleștați. Unele fennec, în special bărbați neutilizați, vor marca, de asemenea, teritoriul lor cu urină - inclusiv în interiorul casei tale.

Aceste animale fac o varietate de vocalizări pentru a-și exprima starea de spirit, iar unii pot fi foarte tare. Cu siguranță nu sunt o potrivire bună pentru cineva care preferă un animal de companie liniștit. Unele fenneci se vor întâlni cu alte animale de companie, în special câini și pisici în jurul dimensiunii lor. Introducere la o vârstă fragedă îi va ajuta să coexiste mai pașnice cu alte animale, precum și legătura cu membrii familiei lor umane.

Se așteaptă să-și petreacă o mulțime de timp și efort, păstrând fennecul exercitat. Sunt animale rapide, active și agile. Din fericire, multe fenneci se vor adapta la programul lor uman, mai degrabă decât să rămână nocturnal. Fennecs poate fi instruit să meargă pe o lesa, ceea ce ajută la obținerea o parte din energia lor în fiecare zi.

Locuind vulpea Fennec

Ca animale de deșert, Fennecs necesită temperaturi de cel puțin 68 de grade Fahrenheit. Dacă locuiți într-un climat adecvat, o incintă în aer liber, care este cât mai mare posibil este ideală pentru a vă oferi FENNEC un exercițiu. Mulți oameni își fac propriile stilouri în aer liber din lemn și screening-ul de sârmă. Pixul trebuie să fie conceput pentru a împiedica fennecul să săpare sub sau să urce pe pereți, ambele vulpi sunt destul de bune la a face. (Ei pot găuri câine de 20 de metri adâncime!) Pentru a opri vulpea de a săpat sub pereți, construiți stiloul peste pavele, betonul sau lemnul de lemn, de preferință cu un strat de nisip sau murdărie deasupra vârfului pentru un mediu mai natural. Și se unește fie în partea superioară, fie acoperiți întreaga acoperire a incintei cu screening.

Puteți lăsa Fennec să alerge într-o curte împrejmuită, atâta timp cât aveți un gard securizat de 5 până la 6 picioare. Dar întotdeauna supraveghează vulpea dvs. pentru a vă asigura că nu începe să urce sau să se săpa sub gard. De asemenea, vă puteți pune vulpea pe o lecție lungă pentru a lăsa să ruleze în afară, atâta timp cât este sub supravegherea dvs.

În timp ce în interior, Fennec dvs. va sări probabil pe mobilier și ar putea să bată peste decorațiuni și alte elemente pe măsură ce joacă. Deci este important să eliminați spargerile și orice ar putea să vă rănească animalul. Fennecs, în general, ar trebui să fie kennipled atunci când nu le poți supraveghea pur și simplu pentru că vor intra în tot. Dacă nu aveți un stilou în aer liber adecvat, utilizați o cutie de câini în interior.

În plus, unele fenneci pot fi instruite să folosească o cutie de gunoi în interior. O cutie acoperită funcționează cel mai bine datorită tendinței lor de a săpa. (O mulțime de așternut va zbura din cutie altfel.) Procesul de instruire implică luarea frecvent a vulpei în cutia de gunoi și dând o mulțime de tratamente când reușește să folosească caseta. Puteți folosi aceeași metodă pentru a instrui vulpea să se elibereze în aer liber. Nu pedepsi niciodată un animal pentru accidente în casă.

Ce ar trebui să mănânce o vulpe de companie să rămână sănătoasă?

Alimente și apă

În sălbăticie vulpile Fenne sunt omnivore care mănâncă o dietă variată de carne și plante, inclusiv rozătoare, păsări, insecte și fructe. O dietă optimă pentru o Fenc Fox este o dietă de canidă sălbatică comercială, care este ceea ce multe zoologice le hrănesc. Dar majoritatea proprietarilor își hrănesc cu fenecul un amestec de alimente pentru câini, alimente de pisică, legume și fructe. Este deosebit de important pentru a vă asigura că o dietă a lui Fennec are o cantitate adecvată de taurină, un aminoacid care este cheia pentru multe procese metabolice din organism. Consultați-vă medicul veterinar cu privire la cantitatea și varietatea potrivită pentru vulpea dvs., deoarece acest lucru poate varia în funcție de vârstă, dimensiune și nivel de activitate.

Majoritatea proprietarilor hrănesc mesele de două ori pe zi, deși ar trebui să urmați recomandările dvs. veterinar cu privire la acest lucru. Puteți pune pur și simplu mâncarea într-un castron pentru vulpea dvs. sau puteți ascunde unii într-un puzzle tratați pentru a vă oferi animalelor de companie o îmbogățire mentală. De asemenea, oferă un castron de apă curată în orice moment.

Probleme comune de sănătate

Înainte de a obține chiar și o vulpe Fennec, trebuie să vă asigurați că există o Veterinar exotic lângă dvs., care va trata un astfel de animal. Fennecs au nevoie de îngrijire preventivă similară câinilor. Acestea ar trebui să fie vaccinate în mod obișnuit pentru rabie, virusul distemperului canin, parvovirus și adenovirus. VET dvs. ar trebui să poată recomanda cursul corect al vaccinurilor. Se recomandă un examen anual de wellness, iar veterinarul dvs. vă va sfătui pe deworming, prevenirea inimii și controlul puricii daca este necesar.

Problemele comune de sănătate în Fennecs sunt similare cu ceea ce mulți câini de experiență. Ele sunt predispuse la rinichi, ficat și boli de inimă, mai ales dacă dieta lor este slabă. Simptomele acestor boli includ letargia și lipsa apetitului. De asemenea, ele pot dezvolta infecții cutanate și acarieni, precum și paraziți intestinali. Infecțiile cutanate pot prezenta o mulțime de mâncărime, în timp ce paraziții intestinali pot provoca fecale anormale, scădere în greutate și apetitul slab.

Este legal să dețină o vulpe de companie Fennec?

Legile despre deținerea unei vulpe Fennec variază foarte mult în funcție de jurisdicție. Cele mai multe părți ale Statelor Unite au unele reglementări privind FENNECS - de la interdicții directe pentru a cere pur și simplu o autorizație. În plus, unele legi locale ar putea intra în conflict cu legile de stat, deci asigurați-vă că verificați regulamentele exact în cazul în care locuiți.

În plus, este vital să vă achiziționați FENNEC de la o crescătorie de renume sau o organizație de salvare. În timp ce cotele sunt subțiri că veți găsi un vânzător de Fennecs prins sălbatic în Statele Unite, este încă important pentru a vă asigura că Fennec a fost captiv. Aceste animale se adaptează, în general, la viață în captivitate mult mai bine decât un animal care a trăit anterior în sălbăticie.

Achiziționați Fennec Fox

Așteptați să cheltuiți în jur de 1.500 $ la 3.500 de dolari în medie pentru un tânăr fennec de la un crescător de reputație. Un preț mai mic decât acesta este, de obicei, un steag roșu și, eventual, semnul unui fel de înșelătorie. De asemenea, este posibil să trebuiască să călătoriți la o distanță mare față de un crescător, deoarece nu există atât de mulți peste U.S. Unii vânzători își vor livra vulpile, dar acest lucru poate fi foarte stresant pentru animal. În plus, este mai bine să verificați animalul și vânzătorul în persoană înainte de a comite.

Asigurați-vă că vânzătorul vă poate oferi informații aprofundate privind originea animalelor și istoricul sănătății. De asemenea, încercați să vă asigurați referințe de la alte persoane care au obținut o vulpe de la acel vânzător pentru a vă asigura că vânzătorul este demn de încredere. În plus, crescătorii ar trebui să fie licențiați de U.S. Departamentul de Agricultura. În timp ce sunt mai scumpe, este mai bine să dobândești o vulpe tinere nou înțărcată, mai degrabă decât un adult. Veți avea șanse mai bune despre vulpea voastră să crească pentru a fi îmblânzită și prietenoasă în acest fel. O vulpe sănătoasă va fi de obicei alertă și activă, deși ar putea fi timidă în jurul tău la început.

Specii similare la vulpea Fennec

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați alte animale exotice care poate fi noul dvs. animal de companie.

Uita-te acum: 11 animale exotice sălbatice pe care le poți avea ca un animal de companie

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Vaccinarea mamiferelor exotice. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fennec fox (fox desert): profilul speciilor