De ce este cățelul meu se uită atât de mult?

Puppy-pees-on-covor
Vet-fapte-check-box

În timp ce puii aduc o bucurie aproape incomensurabilă vieții oamenilor de pretutindeni, primele câteva luni sunt adesea impozite. Din păcate, viața ta se va învârti în jurul vezicii cățelușului (și burta lui) într-un grad ridicol.

Dacă nu stați afară în frig, încercând să vă coacați catelul mic la Potty, sunteți în interiorul curățării unei bătăi pe podeaua bucătăriei (dacă sunteți norocoși, că este - unii preferă să se presară pe covor).

Veți învăța să fiți la fel de vigilenți ca o mamă de găină, în timp ce încercați să interpretați comportamentul de sniffing al câinelui pentru al prinde înainte de a-și arunca piciorul.

Dar, uneori, puppies pipi și mai mult decât această frecvență normală. Acest lucru ar trebui să servească drept avertisment și nu ar trebui să ignori problema.

Taweway-uri cheie: De ce este puppy-ul meu pipi atât de mult?

  • Puii au vezici mici, astfel încât adesea trebuie să urineze destul de frecvent. Cu toate acestea, puii care au nevoie de a fi mai mult decât o dată pe oră pe lună pot suferi de o problemă de sănătate (a se vedea explicația ulterioară mai jos).
  • O varietate de probleme medicale pot provoca pui să urineze în mod deosebit frecvent, inclusiv infecții ale tractului urinar, probleme de rinichi, diabet și altele.
  • Puii pot, de asemenea, urina frecvent pentru motive comportamentale, cum ar fi anxietatea, comportamentul de căutare a atenției și pur și simplu nu au înțeles regulile despre momentul în care și unde să se elibereze.

Cât de des ar trebui un pui de pui? Ce este normal?

Câinii adulți își pot ține vezica urinară pentru o lungime impresionantă de timp. Mulți necesită doar trei excursii în afara pe zi, ceea ce înseamnă că așteaptă cel puțin 8 ore între oprirea groapă.

Dar puii tineri, ale căror vezici sunt mult mai mici, iar controlul vezicii urinare mult mai sărac, trebuie să li se permită să se tânheze mult mai des decât asta.

Chiar dacă pare a fi câinele este pipi în casă imediat după ce a fost afară, ar fi putut simți deja ca o veșnicie pentru micul tău fel!

De exemplu, un câine adult își poate scurge vasul de apă și apoi du-te adormit pe canapea toată noaptea înainte de a avea nevoie de pipi dimineața. El poate într-adevăr trebuie să meargă până când te linge într-o stare conștientă în jurul orei 6 dimineața, dar o va ține toată noaptea fără probleme.

Invers, Puii vor trebui, de obicei, să anuleze vezica lor în decurs de 10 până la 30 de minute de a-și umple rezervoarele.

În general, Puii tineri (mai puțin de 6 luni) trebuie scos o dată pe oră sau două. Akc sugerează că Puii pot aștepta același număr de ore ca vârsta lor în câteva luni până la aproximativ 9 luni de vârstă.

Aceasta înseamnă că un catelus de o lună de o lună va trebui să pipi în fiecare oră, în timp ce un catelus de 5 luni va trebui să se elibereze la fiecare 5 ore.

Asa de, Dacă catelul dvs. de 5 luni are nevoie de o pauză în fiecare oră sau două, ceva probabil este greșit, Și ar trebui să vă consultați medicul veterinar pentru a vă aduce cățelușul pe care îl are nevoie.

VET-ul dvs. vă poate ajuta să tratați problemele medicale, dar dacă puiul dvs. este sănătos, rădăcina problemei este probabil comportamentală în natură. Va trebui să corectați aceste probleme (potențial cu ajutorul unui antrenor sau a unui comportament).

Unele dintre cele mai frecvente motive medicale câini pipi mai mult decât de obicei

Există o serie de motive diferite pentru că catelul dvs. poate avea nevoie să pipi de multe ori, deci nu vă așteptați să obțineți un răspuns rapid și ușor de la veterinarul dvs.

El sau ea va trebui probabil să efectueze mai multe teste - începând cu o istorie și urineză, dar potențial progresează la lucrările de sânge și tehnicile de imagistică - înainte de a ajunge la un diagnostic.

Diabet

Diabet este o boală în care pancreasul nu reușește să producă suficientă insulină (hormonul utilizat pentru procesarea glucozei sau a zahărului din sânge) sau organismul devine insensibil la insulina produsă.

In orice caz, rezultatul este un zahăr din sânge ridicat, care declanșează rinichii unui câine pentru a vărsa apă, stimulând astfel catelul să-și golească vezica urinară. Un alt simptom comun al diabetului este setea excesivă, ceea ce exacerbează problema piperii.

Diabetul este adesea un defect congenital, care poate lovi puii la o vârstă relativ fragedă. În timp ce tratamentul iminent, diabetul nu poate fi vindecat. În mod natural, este important să consultați un medic veterinar oricând vă suspectați că câinele dvs. poate fi diabetic. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să vă schimbați pooch-ul la a Dogul de dog Diabetic.

Infecții ale tractului urinar

Așa cum fac ei în oameni, infectii ale tractului urinar poate provoca pui să se simtă o nevoie frecventă și urgentă de a urina.

Infecțiile tractului urinar sunt de obicei ușor de tratat, Deși unele tulpini bacteriene particulare sunt mai dificil de eradicat decât altele. Deci, ca întotdeauna, tratamentul veterinar prompt este imperativ.

Rețineți că unele pui pot prezenta infecții ale tractului urinar centrat în jurul deschiderii genitale. În aceste cazuri, spargerea sau neuterizarea este, în general, cel mai eficient tratament, mai degrabă decât antibioticele.

Infectie la rinichi

Infecții renale poate provoca multe dintre aceleași simptome ca infecții ale tractului urinar, și pot determina că puii dvs. să aibă nevoie de călătorii mai frecvente în afara.

Ca infecții ale tractului urinar, Infecțiile renale sunt adesea tratate cu antibiotice.

Pietrele vezicii urinare

Vezica urinara Pietrele poate determina că puii dvs. să simtă nevoia urgentă de a-și anula vezica urinară. Adesea, pietrele de câte ori vor provoca sânge în urină, dar acest lucru poate apărea și cu infecții grave de rinichi sau vezică, deci nu este diagnostic.

Pietrele sunt adesea foarte dureroase pentru puștiul tău și chiar pot fi amenințătoare, Deci, asigurați-vă că obțineți asistență veterinară imediată oricând suspectați acest tip de problemă.

Pietre la rinichi

Pietrele de rinichi pot provoca, de asemenea, cățelușul tău să pipi mai frecvent decât în ​​mod normal. Cu toate acestea, pietrele de rinichi nu sunt la fel de obișnuite la câini, deoarece sunt în oameni și # 8212; de multe ori, nici măcar nu au nevoie de tratament.

Cu toate acestea, este încă imperativ să căutați îngrijirea veterinară, ca Pietrele pot împiedica ocazional uretrul câinelui dvs., care poate fi o problemă care pune viața în pericol.

Medicamente

Unele medicamente pot provoca un catel (sau un câine adult, pentru asta) să pipi mai mult decât de obicei. Majoritatea medicilor veterinari vă vor avertiza în prealabil această posibilitate, pentru a ajuta la atenuarea oricărui potențial de îngrijorare din partea dvs.

Tumorile

Deși tumorile rare, creier sau spinării pot conferi presiuni asupra nervilor dintre creierul și vezica urinară, care pot afecta capacitatea lor de a-și controla vesele. De exemplu, în timp ce nu apare adesea la puii, câțiva câini mai în vârstă suferă de Boala lui Cushing.

Această afecțiune implică de obicei creșterea unei tumori de creier benigne (non-canceroase), care pune presiune asupra glandei pituitare. Acest lucru, la rândul său, determină nivelul hormonului corpului să se rătăcească de la normal, ceea ce poate duce la urinare frecventă.

Unele dintre cele mai frecvente motive comportamentale câini pipi mai mult decât de obicei

După ce medicul veterinar verifică că catelul dvs. nu suferă de o maladie fizică, este timpul să vă îndreptăți atenția asupra motivelor emoționale, mentale și comportamentale pe care le are probleme.

Unele dintre cele mai frecvente exemple ale acestor tipuri de probleme includ:

Comportament de căutare a atenției

Uneori, puii care nu sunt suficient de stimulați pot urina în locuri inadecvate ca o modalitate de a căuta atenție de la persoana lor. În timp ce atenția este adesea negativă ("nu! Puppy rău! Nu pipi în casă!!!"), Este mai bine în mintea puilor decât în ​​atenția tuturor.

Din fericire, aceasta este una dintre cele mai ușoare cauze ale aspectului frecvent de a trata. Trebuie doar să obțineți câinele dvs. mai multă stimulare, exerciții și atenție!

Deci, scoateți canapeaua (sau din spatele calculatorului dvs.) și mergeți să jucați sau să vă plimbați în jurul parcului cu puii!.

Ați putea dori, de asemenea, să luați în considerare investițiile în unele Puppy-Friendly toys sau Jucării puzzle pentru câini care vă poate ajuta să vă păstrați pooch-ul stimulat fizic și mental.

Anxietate

Mulți câini, în special rasele de jucărie mici (fără respect), pipi ori de câte ori primesc nervoși.

În timp ce acest lucru este evident mai bun decât un motiv indus din punct de vedere medical pentru urinare excesivă, este adesea un pic mai dificil pentru a repara.

Mai mult exercițiu, stimulare și socializare pot ajuta în multe cazuri, dar Poate fi de asemenea utilă oferirea câinilor cu strângere mare cu un bun "ascunzător" în care se pot retrage ori de câte ori sunt nervoși. Câine de pește de câine sunt o modalitate populară de a furniza rase mai mici cu un spațiu confortabil sigur pe care îl pot simți în siguranță.

În multe cazuri, acești câini pot avea nevoie de asistența unui antrenor profesionist să se simtă mai sigure și să nu mai pipi peste tot.

Peesele mele de catelus foarte mult

Instruire necorespunzătoare sau incompletă

Doar voi rupe aerul cu bandă imediat: Tu poate fi motivul pentru care catelul dvs. este prea mult.

Puppies nu știu când sunt și nu li se permite să meargă de olar imediat de pe Bat & # 8212; Este slujba dvs. ca proprietar pentru a le ajuta să-și dezvolte aceste abilități.

Primul pas este de a dezvolta metode de formare consecvente, inclusiv cele relative la timpul de baie. Aceasta înseamnă luarea puilor dvs. într-un program regulat (inclusiv oricând bea apă) și oferind o mulțime de laudă și afecțiune atunci când merge în locul potrivit.

Nu neglija rutina olitară a puilor & # 8212; Luându-l de multe ori și în mod regulat este esențial pentru promovarea comportamentelor sănătoase de cățeluș în viitor.

Doriți să aflați mai multe despre formarea coatelui? Verificați-vă Puppy House Ghid de instruire aici!

De asemenea, amintiți-vă că puii nu au control complet asupra vezicelor lor atunci când mai puțin de câteva luni. Uneori, ei nu înțeleg că trebuie să meargă până când nevoia îi lovește. Înainte de a ști, ei se strop pe covor. Răbdarea este o abilitate esențială pentru orice proprietar de catelus!

De asemenea, are nevoie de timp pentru ca puii să învețe cum să-și gestioneze vezicii. Oricine a mers pe un câine adult știe că de multe ori eliberează o mulțime de urină atunci când intră mai întâi afară, dar ei vor pipăi puțin într-o duzină mai multe locuri pe parcursul plimbărilor. Ei vor goli în cele din urmă vezicii lor mai mult sau mai puțin complet, dar ei păstrează puțin în rezervă pentru scopuri de marcare.

Puii mici pur și simplu nu-și pot controla veziculele acest lucru bine, așa că le ia un timp pentru a vă imagina toate aceste lucruri.

Strategii de abordare a unui pui permanent

În funcție de motivul pentru care puiul dvs. este în interior, este posibil să fie nevoie să îmbrățișezi diferite strategii și tehnici pentru îmbunătățirea situației dvs. comune.

Câteva lucruri care pot ajuta Tinkler-ul tău mic mai bine controla vezica lui includ:

Catedra de antrenament

Catedra de antrenament este una dintre cele mai eficiente metode de predare a puppies locul potrivit pentru poop și pipi. Ideea de bază este că țineți-vă catelul în cutia lui oricând nu le puteți supraveghea direct. Puii sunt în mod natural reticenți pentru a face pe pipi sau în apropierea locului lor de dormit, astfel încât ei vor ține de obicei instinctual până când le-ai lăsat afară.

Desigur, va trebui să le eliberați să meargă la fiecare oră sau două la început, dar, în timp, veți putea extinde treptat cantitatea de timp între călătoriile potty.

Dacă puiul tău are un accident în interiorul cutiei, asigurați-vă că o curățați bine, pentru a evita mirosurile persistente, ceea ce îl poate declanșa să repete infracțiunea.

Benzi și scutece

Dacă nu există nici un motiv medical, sprinklerul dvs. mic se pipă atât de frecvent, poate că trebuie doar să vă atenuați pierderile.

Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este prin utilizarea unui a Banda de burtă (pentru câinii de sex masculin) sau a scutec (pentru femele). Aceste dispozitive nu le vor împiedica să pipi, dar vor limita mizeria după ce au făcut-o.

Ambele tipuri de produse se bazează de obicei pe un tampon absorbant sau o căptușeală, pentru a absorbi accidentul inevitabil. Va trebui să vă schimbați frecvent plăcuța de pui și să spălați banda în mod regulat, dar acest lucru este mai ușor (și mai sanitar) decât să încercați să curățați în mod constant podeaua.

Dacă vă simțiți victime, Diy scutece de câine sunt o altă opțiune, dar credem că majoritatea oamenilor vor prefera să cumpere doar un pachet de scutece de pui și să-l numească o zi.

Prelungiți pauzele de pottoase ale puilor

Dacă catelul dvs. este predispus la pipi imediat după ce vă întoarceți din plimbările voastre, Luați în considerare extinderea plimbărilor un pic.

Dați-i încă câteva oportunități de a declanșa îndemnul său de tăiat și mai complet goliți vezica lui. Acest lucru poate fi deosebit de util atunci când este folosit ca parte a unui regim de antrenament cu cratime, dar va ajuta, de asemenea, dacă pur și simplu lăsați puiul să rătăcească despre casă.

Puppy

Șterge mirosurile

În mare măsură, câinii decid unde să meargă pe nas. Cine știe exact de ce aleg locurile pe care le fac, dar mai des decât nu, le place să meargă într-un loc care a fost folosit înainte, și fac acest lucru folosind nasul lor dornic pentru a detecta cele mai mici urme de urină veche sau de poop.

Veți dori să fiți sigur că sunteți cu atenție - și vreau să spun cu atenție - curățați orice accidente. Odată ce ați înmuiat băltle, veți dori să utilizați un neutralizator de miros de înaltă calitate pentru a vă ajuta să eliminați mirosul. Acest lucru este deosebit de important atunci când accidentul a avut loc pe covor.

Curățați-l până când nu puteți mirosi nici un miros rezidual (chiar și cu nasul aproape de sol), apoi curățați-l o dată sau de două ori - nasul câinelui este profund mai puternic decât al tău este, așa că va trebui să mergi " deasupra și mai mult."

Rase care pot fi dificil de gasi

Mulți crescători, medicii veterinari și formatori consideră că unele rase pentru a solicita excursii mai frecvente de baie sau pentru a fi mai dificil de holler decât altele. Cu toate acestea, alții contesta această noțiune, și credeți că lucrurile cum ar fi rasa și dimensiunea nu reușesc să aibă un efect asupra nevoii câinelui de a urina.

Dar dacă rasa unui câine influențează nevoia sa de a ieși afară sau dacă acest fenomen perceput nu este altceva decât părtinire de confirmare sau un exemplu de corelație, mai degrabă decât de cauzalitate; Următoarele rase sunt printre cei care experimentează cele mai multe probleme cele mai multe.

Din fericire, majoritatea sunt mici, ceea ce limitează dimensiunea mizei care urmează.

  • pechinez
  • Jack Russell terrier
  • Bichon Frise
  • Yorkshire Terrier
  • Malteză
  • Mops
  • Beagle
  • Bassett Hound
  • Chihuahua
  • Whippet
  • Dachshund
  • Pomeranian

Desigur, acestea nu sunt singurele rase care pot suferi de probleme de pei, dar ele sunt printre cei care suferă de aceste tipuri de probleme cele mai multe.

***

Te lupți cu un catelus care face în mod constant baloane în jurul casei? Ce tipuri de strategii ați folosit pentru a corecta problema? VET-ul dvs. a diagnosticat puii dvs. cu o problemă de sănătate sau este problema înrădăcinată în comportamentul câinelui dvs?

Spuneți-ne totul despre experiențele dvs. în comentariile de mai jos. Nu știți niciodată când experiențele dvs. vor ajuta pe altcineva.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce este cățelul meu se uită atât de mult?