Cât costă să dețină o pisică

costul de a deține o pisică

Vă puteți îngriji de o pisică la fel de scăzută ca 162 dolari pe an, dar este obișnuit să cheltuiți aproximativ 800 de dolari pe an. Citiți pentru defalcarea detaliată a costurilor dvs. anuale și de viață.

În publicația lor "Costuri de îngrijire a animalelor de companie", ASPCA (Societatea Americană pentru Prevenirea cruzimii la animale) estimează că o pisică nouă va costa 1.174 dolari în primul lor an. Cu costurile de a aduce o nouă pisică în familie, ASPCA determină să determine că fiecare an succesiv va costa 809 dolari.

Cât costă o pisică? Am calculat costurile anuale ale așternutului pisicilor, alimentelor, vizitelor VET și multe altele și au constatat că puteți păstra o pisică Cât de puțin de 277 dolari în primul an și 162 dolari în fiecare an succesiv. Luxurile mici, cum ar fi verificările VET, tratează, mâncarea bună și jucăriile noi vor adăuga câteva sute de dolari la acea cifră anuală, aducându-ne mai aproape de estimarea ASPCA. Cele mai scumpe stiluri de viață vor adăuga probabil până la câteva mii de dolari pe an.

Dar cheltuielile de zi cu zi nu are nicio preocupare financiară a Gardienilor Cat. Urgențele și bolile medicale sunt cea mai mare cheltuială pentru buget, potențial adăugând 5.000 $ sau mai mult la costul de viață al pisicii dvs.

Să mergem prin costurile noastre de a deține o pisică, estimând atât costurile de pornire, cât și costurile recurente pe care le veți acoperi pentru restul vieții pisicii dvs.

Aducerea acasă o pisică nouă: costuri unice

costă o singură dată CAT

Pisici libere

Aproape întotdeauna trebuie să cheltuiți bani pentru a ridica o pisică, dar puteți aduce unul în viața voastră gratuit. Pisicile sunt eliberate gratuit în fiecare zi. Pisicile gratuite vin în toate formele, dimensiunile și vârstele. Uneori se rătăcesc pe verandă și nu pleacă niciodată. Uneori le găsiți în cutii de gunoi sau picături de carte.

În timp ce nu va trebui să plătiți pentru aceste pisici în avans, acestea pot veni cu costuri suplimentare de pornire. Este posibil să trebuiască să acoperiți neuterizarea pe cont propriu. Dacă adoptați un pisoi orfan, va trebui să plătiți pentru înlocuirea laptelui de pisici.

Acești pisoii sunt adesea bolnavi sau infestate cu purici, deci este probabil că veți întâlni unele facturi medicale de-a lungul drumului spre maturitate.

Adopţie

$ 25 - $ 200

Cât costă să adopte o pisică? Adăposturi de animale și alte organizații de salvare de obicei Încărcați între 50 și 200 de dolari în taxele de adopție. Dacă 50 de dolari sună ca o mulțime, păstrați-vă ochii deschiși pentru evenimente speciale de adopție. Cele mai multe organizații de salvare rulează în mod regulat promoții, în timpul căreia adoptă pisicile la prețuri reduse.

Pisicile de adăpost au suferit deja controale și au fost probabil tratate pentru orice afecțiuni medicale înainte de a fi considerate adoptate. SPAYING ȘI NEOTERING sunt, de asemenea, incluse în mod obișnuit în costul de adopție.

Crescător

$ 500 - 1.000 $ în medie

Dacă cumpărați pisica dvs. de la un crescător, probabil vor costa între 500 de dolari și 1.000 de dolari, dar costul poate fi mai mare dacă achiziționați una dintre cele mai scumpe rase.

În timp ce majoritatea crescătorilor au timp să se asigure că pisicile lor sunt sănătoase și în stare excelentă înainte de a merge într-o casă nouă, ele nu acoperă întotdeauna neuterizarea și alte costuri medicale.

Casa pisicii tale afectează cât de mult costă, atât în ​​față, cât și pe parcursul vieții lor.

Unele rase nu sunt deosebit de costisitoare de cumpărare, dar au costuri mari de întreținere din cauza condițiilor de sănătate specifice rasei.

Iată câteva dintre cele mai scumpe rase și condițiile de sănătate pe care le întâlnesc cel mai adesea.

Numele de rasăCost mediuCondiții comune de sănătate
Savannah$ 1.500- $ 50.000Nici unul
Bengal$ 1.000 - 25.000 de dolariCardiomiopatie hipertrofică (HCM), tulburări oculare
persană$ 500 - 5.500 $Boala de rinichi polichistică (PKD), degenerarea progresivă a conului (PRA) și HCM
Peterbald$ 1200 - 5.000 $Nici unul
Rusă albastru$ 400 - 3.000 $Nici unul
Sphynx$ 200 - 3.000 $Boli de inimă, probleme respiratorii, probleme digestive
fald scotian$ 200 - 3.000 $OsteochondrySplasia, PKD, HCM
Britanic Shorthair$ 500 - $ 1.500HCM, HEMOPHILIA B

Pisicile mixte sunt de obicei cea mai economică opțiune. Nu numai că sunt mai ieftin să cumpere, pisicile de rasă mixte sunt mai puțin predispuse la problemele de sănătate.

Costurile unice pe care le va trebui să le luați în considerare atunci când vă aduceți prima oară acasă:

Cost Info Cat

Costurile totale de o singură dată pentru consumabilele de îngrijire a pisicilor: $ 115 - $ 410

  • Id etichetă și guler (opțional) - $ 15
  • SPAY / NEUTER (opțional) - $ 145
  • CAT X-ray costă- $ 100 - $ 250
  • CAT Ultrasunete Costul - $ 250 - 500 $
  • Microchip- $ 45- $ 55
  • Curățarea dinților - $ 150- $ 300
  • Pat (opțional) - $ 30
  • Arborele de pisici (opțional) - $ 75
  • CIPPER CAT Clipper (opțional) - $ 7
  • Perie de pisici (opțional) - $ 8
  • Cutie de gunoi - $ 25
  • Litter Scoop - $ 10
  • Scratching Post - $ 30
  • Carrier - $ 40
  • Alimente și bowls de apă - $ 10

Costul proprietății CAT - defalcarea anuală a cheltuielilor

Costul informațiilor de proprietate

Cheltuieli medicale anuale

Facturile veterinare pot lua o bucată mare din bugetul dvs. de îngrijire a pisicilor, mai ales dacă pisica dvs. are o boală gravă sau un prejudiciu grav. Iată o defalcare a cheltuielilor veterinare de rutină și de urgență.

Check-uri

$ 0- $ 110 / an

Luând pisica dvs. pentru un examen regulat Vet va costa între 40 și 55 de dolari pe vizită.

În general, este recomandat ca pisicile să viziteze biroul VET o dată pe an până când ajung la anii lor seniori. Odată ce pisica dvs. este undeva între 9 și 11, majoritatea veterinarilor recomandă să le luați pentru o verificare la fiecare șase luni.

Ingrijire dentara

$ 0- $ 500 / an

Dacă doriți să păstrați scăderea facturilor de îngrijire dentară a pisicii dvs., investiți într-o periuță de dinți și o pastă de dinți de îndată ce îi aduceți acasă. O periuță de dinți de dinți și pastă de dinți de pisică costă aproximativ 15 dolari și reprezintă o mare investiție în sănătatea pisicii dvs. și în viitorul dvs. financiar.

Boala parodontală afectează multe, dacă nu majoritatea, pisicile de vârstă mijlocie și senior, și aduce cu ea o mare de alte probleme. Odată ce dinții pisicii dvs. sunt acoperite de calcul, va lua o curățare dentară profesionistă pentru a scăpa de ea. Care vă va costa între 150 și 500 de dolari de fiecare dată.

Și dacă nu o prindeți destul de devreme, boala parodontală va duce la boala de organe și căile sale de tratament multi-mii de dolari.

Costurile de vaccinare CAT

$ 0- $ 50 / an

În plus față de vaccinările de primăvară a pisicii dvs., puteți opta pentru Booster Shots, care Costați între 50 și 150 USD la fiecare trei până la șapte ani. Frecvența de vaccinare depinde de preferința dvs. personală și de stilul de viață al pisicii dvs.

Tratamente pentru purici, căpușe, viermi și acarieni

$ 0- $ 60 / an

Dacă locuiți într-o zonă cu purici sau căpușe și pisica dvs. petrece timp în aer liber, poate că trebuie să le tratați cu insecticide. Pisicile care mănâncă pradă sălbatică pot avea nevoie de Dewremers. Aceste tratamente nu sunt necesare pentru majoritatea pisicilor interioare.

Cheltuieli medicale de urgență

$ 0 - 10.000 $+

Potrivit Dr. Louise Murray, Vicepreședinte al Spitalului Memorial Memorial Bergh din New York City, facturile medicale scumpe de urgență sunt ceva ce merită pregătit pentru. Ea spune asta "Proprietarii vor suporta probabil cel puțin un proiect de lege de 2.000 - $ 4.000 pentru îngrijirea de urgență la un moment dat în timpul vieții lor de companie."

Iată o defalcare a cât de mult ar putea costa tratamentul condițiilor comune.

Defalcarea cât de mult ar putea costa tratamentul condițiilor comune

Medicamente continue pentru boli extinse sau cronice

Dacă pisica dvs. dezvoltă cancer, diabet, boală renală cronică sau o altă boală gravă, vă puteți aștepta să cheltuiți o mulțime de bani pe tratament continuu. Aceste cheltuieli vor fi un mod de viață de mult timp, probabil pentru restul vieții pisicii tale

Medicamente continue pentru boli extinse sau cronice

Estimările costurilor pe termen lung din defalcarea Trupanion a revendicărilor reale și a costurilor veterinare pentru diverse condiții.

Asigurări de animale de companie

$ 0- $ 583 / an

Variabila mare aici este dacă aveți sau nu asigurarea pentru animale de companie. Dacă cumpărați asigurări de animale de companie pentru pisica dvs. devreme în viață, facturile medicale anuale vor fi probabil relativ scăzute chiar și cu o condiție gravă la joc.

Ratele de asigurare pentru animalele de companie depind de cât de veche a fost pisica dvs. când ați scos o politică, unde locuiți, rasa pisicii dvs. și o varietate de alți factori. În general, costă aproximativ 10-2 dolari pe lună pentru a vă asigura pisica pentru accidente și boli. Planurile cuprinzătoare de wellness pot costa 30 $ sau mai mult.

Dacă doriți să aflați mai multe despre asigurarea pisicii dvs., citiți ghidul nostru global pentru cea mai bună asigurare de companie pentru pisici.

Mâncare pentru pisici

$ 90 - $ 2.520 / an

Tipul de alimente pe care îl cumpărați afectează costurile dvs. pe parcursul vieții într-o serie de moduri.

Unul, există o mare varietate în prețurile alimentelor și mărcilor de pisici. Ați putea plăti 7 dolari pe zi pentru unele dintre cele mai scumpe hrană de pisică sau $ 0.25 pentru un kibble cumpărat de bacanie. Teoretic, această discrepanță în costul alimentelor înseamnă numai diferența dintre 1.368 dolari și 38.325 dolari peste viața pisicii tale.

Alimentele au un impact mai profund, deși este o investiție în sănătatea pisicii tale. În timp ce multe alimente ieftine sunt la fel de hrănitoare ca cele scumpe, altele par să fie doar o valoare bună pe termen scurt.

O decizie motivată din punct de vedere financiar de a cumpăra un aliment cu o calitate scăzută ar putea să vă costă mii în facturile VET pe drum.

Puneți calitatea alimentelor înainte de preț, dar amintiți-vă că nu trebuie să cheltuiți o mulțime de bani pentru a obține o mâncare bună. Unele dintre produsele de cea mai bună calitate sunt destul de economice, iar unele alimente de calitate scăzută sunt mai scumpe decât s-ar putea aștepta.

Check out această diagramă de preț care arată diferitele costuri ale alimentelor de pisici. Graficul se bazează pe medii de produse populare vândute pe Chewy.COM.

costuri diferite ale alimentelor de pisici. Graficul se bazează pe medii de produse populare vândute pe Chewy

Baia lui Kitty - gunoi și consumabile

$ 72 - 240 $ / an

O pisică va folosi în mod obișnuit aproximativ 20 de kilograme de gunoi de lut în fiecare lună, dar utilizarea așternuirii variază în funcție de sănătatea pisicii dvs., tipul de gunoi pe care îl alegeți și eficiența dvs. de scooping.

Silica pe bază de gel va costa între 10 și 25 de dolari pe lună, în timp ce gunoiul de lut costă între 2 $.50 și 6 dolari în fiecare lună. Produsele biodegradabile sunt la prețuri pe tot parcursul spectrului de preț, dar sunt de obicei mai scumpe decât lut.

Costurile dvs. vor apărea dacă includeți accesorii suplimentare cu cutie de gunoi, cum ar fi covorașe, deodorizatoare și un gunoi dedicat poate.

  • Garnituri de gunoi - $ 18 / an
  • Deodorizarea sprayului sau a granulelor - $ 20 / an
  • Vacuum pentru zona cutiei de gunoi - $ 35
  • Cabina de gunoi dedicată - $ 30
  • Litter mat - $ 25

Resurse aditionale:

  • 15 cele mai bune cutii de gunoi de pisici în 2018 - Dă-ți pisica cutia de gunoi perfectă
  • Cele mai bune covoare de pisici - Opriți urmărirea și împrăștierea cu aceste covoare de top
  • Cele mai bune aspiratoare pentru pisici

Distracție și jocuri

$ 0- $ 200 / an

În fiecare an, probabil veți cumpăra pisica dvs. câteva elemente distractive. Această categorie include jucării, mobila, Costume drăguțe, unelte de aventură cum ar fi Harness și leashes, și Tratamente.

Costul anual total al deținerii unei pisici: $ 162 - $ 3,872

Să vedem ce se întâmplă să păstreze o pisică pe ambele extreme ale acestui spectru uriaș de cheltuieli.

Bugetul scăzut nu implică nici o asigurare de companie, nici nu implică o singură vizită veterinică. Pisica este hrănită cu un aliment ieftin, probabil, de pisică uscată și folosește o gunoi de lut cu costuri reduse. Pisica poate avea unele lucruri frumoase ca a copac de pisici, Scratching Post, și eticheta de identificare, dar acestea au fost cumpărate când a venit acasă și nu se adaugă la costuri recurente în fiecare an.

Deoarece această pisică nu are asigurări de companie, o boală gravă sau un accident va fi responsabilitatea exclusivă a tutorezilor săi.

Felina noastră ultra-costisitoare are o verificare VET de două ori în fiecare an, utilizează un spot Tratamentul cu purici În vara, merge pentru curățarea dentară obișnuită de la un veterinar scump și primește fotografii de rapel la fiecare trei ani. Ea nu are asigurări de companie, astfel încât toate aceste vizite VET sunt acuzate de cardul de credit al lui Guardian.

Ea mănâncă o alimentație comercială organică, brută sau umană de vârf, eventual abonând la un serviciu de livrare a mesei cum ar fi Nom. Cutia ei de gunoi este plină cu Cristale destul de gunoi sau a Litter biodegradabil de înaltă calitate. Ea are jucării, post-of-on-line de zgârieturi și copacii noi de pisici în mod regulat.

Deținând o pisică pe un buget

Uneori o pisică se rătăcește în casa și inima înainte de a avea o șansă să se potrivească alimentelor de pisică în planul dvs. de cheltuieli lunare. Ce atunci?

Dacă nu aveți destui bani pentru a vă oferi pisica cu alimente fine și Cadouri, vă rog să nu credeți că sunteți un gardian de pisici răi. Aproape toată lumea își poate permite o pisică și își pot permite să-i ridice bine.

Iată câteva sfaturi pentru persoanele care doresc să-și păstreze scăderea bugetului de îngrijire a pisicilor.

Cunoașteți diferența dintre a vă oferi pisicii cele mai bune și cumpărați lucruri pentru că vă fac Simțiți-vă ca un părinte bun de pisică.

Există o întreagă lume a produselor de îngrijire a pisicilor care există doar pentru a face oamenii simt ca și cum fac ceva bun. Aceste elemente pot fi distractive, dar cu siguranță nu sunt necesare și, de cele mai multe ori, sunt mai plăcute pentru om decât pisica care le primește.

  • Cele mai multe jucării pentru pisici-Jucăriile sunt distractive, Dar majoritatea pisicilor sunt perfect capabile să-și găsească propriile jucării în jurul casei.
  • Paturi de pisici- Pisicile sunt la fel de fericite într-o cutie de carton cu căptușeală cu căptușeală, deoarece sunt răsturnate într-un tunel de pisică căptușită SHERPA.
  • Produse alimentare organice de pisică-Dacă vă puteți permite, primăvara pentru carne și alimente organice, dar dacă nu puteți, amintiți-vă că alimentele adecvate speciilor neecologice sunt mult mai bune decât alimentele ecologice care nu onorează nevoile carnivore ale pisicii dvs.
  • Magazinul cumpărat tratează- Cele mai multe pisici ar fi la fel de fericite să mănânce o bucată de pui proaspăt și ar fi mai sănătos pentru ei.

Luați în considerare alternativele la gunoiul tradițional de pisici.

Cheltuielile de pisici pot fi adăugate rapid, astfel încât optimizarea situației dvs. de gunoi este una dintre cele mai puternice zone de îmbunătățire.

Una dintre cele mai economice soluții cutia de gunoi este schimbarea așternutului tradițional pentru peletele Woodstove - comercializat ca lenjerie de pat. Aceste pelete de rumeguș sunt ultra-absorbante și par să funcționeze la fel de bine ca și marcile populare de pisici de pin. Cea mai bună parte este că acestea costă o mică parte din prețul gunoiului tradițional de pisici.

În timp ce gunoiul mediu costă în jur de $ 0.40 pe kilogram, peletele standard din lemn costă aproximativ 0 $.17 pe kilogram.

De asemenea, citiți: Cel mai bun gunoi de pisică: Alegeți așternutul perfect pentru pisica dvs

Când este sigur să faceți acest lucru, nu vă fie frică să vă dați pisicilor lucruri care nu au cuvântul "Cat" pe pachet.

S-ar putea să pară curat și ușor de cumpărat exclusiv produsele dvs. de pisici "făcute pentru pisici", dar în realitate, nici o pisică nu are o problemă folosind produse generice care nu au pawprint pe ele.

Până când am cumpărat în cele din urmă un set de boluri de alimente care ar arăta bine în fotografii, pisicile mele au mâncat din metalul de epocă și în boluri ceramice pe care le-am cumpărat la un magazin de știri. Ei încă mai beau apă dintr-o oală veche.

Pisici specifice pentru pisici și apa și Cat fântâni de apă, La fel ca multe alte elemente din magazinul de animale de companie, sunt vândute la marcajul "Love-of-A-PET".

Nu lăsați dragostea voastră ca pisica voastră să vă înfurie să credeți că orice pisică este mai fericită cu boluri, paturi, tratează și periuțe de dinți vândute special pentru animale de companie. Puteți găsi versiuni generice ale multe dintre aceste produse în magazinele de tip Amazon, și oriunde altundeva ați putea face cumpărături pentru articole de mare valoare.

Hrăniți-vă bine pisica și păstrați-le în siguranță.

Plățile de urgență VET și îngrijirea unei pisici bolnave sunt două dintre cele mai mari cheltuieli pe care le veți întâlni. Este imposibil să vă asigurați că nimic nu se va întâmpla vreodată, dar puteți reduce probabilitatea de a vă îmbolnăvi sau răniți.

O dietă adecvată a speciilor este un mijloc cel mai ușor și mai accesibil de a descuraja obezitatea, diabetul și bolile tractului urinar inferior inferior. Pisicile au nevoie de o dietă de înaltă umiditate bogată în proteine ​​biodisponibile și materie minimă de carbohidrați. Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă asta, verificați articolul nostru despre cele mai bune alimente de pisică.

În plus față de păstrarea pisicii dvs. sănătoase cu o dietă bună, ar trebui să luați în considerare siguranța acestora. Preveniți accidentele prin păstrarea pisicii dvs. în interior sau du-te pentru aventuri în aer liber supravegheate cu un ham și lesa.

Deținerea unei pisici nu este ieftină, dar nu este neapărat la fel de scumpă ca și unii.

Costul de a păstra o pisică variază de la sub 200 de dolari pe an la mai multe mii de dolari anual. Costurile dvs. reale vor depinde de rasa pe care o alegeți, sănătatea pisicii dvs., tipul de alimente pe care îl cumpărați, unde locuiți, alegerile dvs. de stil de viață și dacă aveți sau nu în asigurarea pentru animale de companie.

Ridicarea unei pisici este la fel ca la creșterea unui om. Nu există o singură figură pentru cât de mult costă un copil sănătos și fericit - totul depinde de ceea ce vă puteți permite, ceea ce sunteți dispus să plătiți și cât de bine sunteți să luați decizii înțelepte de cumpărare.

Calitatea de viață a pisicii dvs. este mai puțin pe dolarul petrecut și mai mult pe cantitatea de energie, inteligență și dragoste pe care sunteți dispuși să o dați.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât costă să dețină o pisică