Câinele meu a fost mușcat de un alt câine - ce să facă?

Câinele meu a fost mușcat de un alt câine - ce să facă?

Dacă vă găsiți Câinele a fost mușcat de un alt câine atunci trebuie să acționați rapid. Evaluarea prejudiciului, situației și asigurarea îngrijirii medicale adecvate este esențială. Mai ales dacă rana este severă Așa cum ar putea pune viața în pericol. Va trebui să faceți ceea ce puteți și să contactați o întâlnire cu VET de urgență.

Vom învăța elementele de bază ale ajutorului câine cu un rănire pentru mușcături de câine astfel încât să puteți fi pregătiți pentru această situație. Sperăm că nu va trebui niciodată să fii. Cu toate acestea, prin cunoașterea a ceea ce trebuie să vă împiedicați sângerarea și să obțineți animalul către veterinarii cât mai curând posibil. Acest lucru ajută la asigurarea celui mai pozitiv rezultat pentru câinele dvs. și sănătatea acestora.

Evaluați amploarea prejudiciului

Odată ce ați identificat a răni, Căutați severitatea și dimensiunea. Dacă rana tocmai a zgâriat ușor pielea, s-ar putea să-l dezinfectați și să-l tratați acasă. Cu toate acestea, cu lacrimi, perforări și, în general, mari sau profunde, luați câinele la veterinar.

De asemenea, trebuie să evaluați sângerarea. Este sângerarea foarte mult și poate fi oprită cu presiune după ceva timp? În acest caz, puteți să transmiteți aceste informații la veterinar și să le lăsați să găsească numirea potrivită pentru dvs. Cu toate acestea, dacă sângerarea este grea și nu poate fi oprită, încercați să o încetini cât mai mult posibil și să le luați la o întâlnire de urgență.

Căutați semne de urgență!

Chiar dacă rana pare minimă, câinele tău ar putea suferi de șoc sau alte lucruri îngrijorătoare. De aceea aveți nevoie evaluați comportamentul lor pentru semne îngrijorătoare, și ar trebui să transmiteți toate acestea la veterinarul dvs. Acest lucru vă ajută și pe ei să evalueze cât de gravă este rana câinelui dvs. și dacă viața lor este în pericol. Unele dintre simptomele pe care trebuie să le căutați includ:

  • Tremurând
  • Gâfind sau dificultăți de respirație
  • Ei nu pot sau nu se vor ridica
  • Rana este în mod continuu sângerări
  • Ele par letargic
  • Câinele dvs. poate părea nu răspunde

Unul sau mai multe dintre aceste semne ar putea indica faptul că câinele dvs. intră în șoc, are o pierdere de sânge severă sau, în general, este într-o stare îngrijorătoare. Oricare dintre aceste semne indică faptul că trebuie să rezervați o întâlnire cu un veterinar de urgență pentru cât mai curând posibil. Fără ajutor, consecințele pot fi. Aceste semne nu pot fi necontrolate pentru zile sau chiar ore. Încercați să contactați principalele practici veterinare și să le cereți recomandări dacă nu sunt în măsură să ofere îngrijire imediată. Asigurați-vă că releați toate simptomele cu privire la veterinarul dvs., astfel încât să poată pregăti intervenția chirurgicală pentru îngrijirea imediată a câinelui dvs.

Cum puteți oferi primul ajutor pentru câinele dvs

Dacă rana nu este severă sau dacă trebuie să furnizați primul ajutor Înainte de a ajunge la veterinari, putem contribui la rezumarea fiecărui pas. Este posibil să citiți acest lucru pentru a vă asigura că sunteți pregătiți sau ca un memento. Uneori, în aceste situații înfricoșătoare, putem uita detaliile cheie, deoarece este atât de emoționant copleșitor. Doar Faceți tot posibilul pentru a rămâne liniștit, respirați adânc, și urmați instrucțiunile de mai jos.

Primul ajutor pentru mușcăturile de câine
Efectuați primul ajutor pe rana câinelui dvs.

Încercați să opriți mai întâi sângerarea

Pierderea de sânge este una dintre cele mai mari îngrijorări despre o mușcătură de câini și ar trebui să fie primul tău gând. Trebuie să vă concentrați Oprirea sângerării înainte de orice altceva. Pentru a face acest lucru, veți dori Aplicați presiunea pe site cu o cârpă sau un tip de material. Încercați să vă asigurați că materialul este curat pentru a încerca să împiedicați introducerea bacteriilor. De asemenea, încercați să utilizați material gros pentru a aplica presiune la rană, deoarece este adesea mai eficient. Cu toate acestea, dacă nu aveți nici un material gros, sau în mod ideal tifon, orice material va face. Dacă sânge se înmoaie prin material, continuă să-l presați la rană și să nu-l mișcați.

Țineți materialul la rană până când puteți opri sângerarea sau până când câinele dvs. este la veterinarii și pot prelua. Chiar dacă puteți minimiza doar sângerarea, va ajuta în continuare câinele și sănătatea lor.

Păstrați zona rănită la îndemână

Câinele dvs. poate încerca să curețe, GNAW sau, în general, interacționează cu rănirea lor. Acest lucru poate face ca lucrurile să fie mult mai rău. Pentru început, pot linge bacteriile în rană și acest lucru poate duce la o infecție. Dar, de asemenea, în timpul curățării, aceștia pot încerca să strălucească la locul de rănire într-o încercare de a opri durerea sau de a elimina senzațiile în stres. Acest lucru poate duce la alte lacrimi și la dureri agravate.

Ce este mai mult că atunci când un câine are un prejudiciu ei ar trebui să rămână încă până când este în mod corespunzător îngrijorat de. Orice mișcări ar putea duce la faptul că este în continuare rupt deschis, excesul de sângerare și alte elemente. Încercați să vă păstrați câinele în jos și să se calmeze pentru a le împiedica să se încline sau să interacționeze cu rana lor. Unii câini nu pot dori să atingă când sunt răniți, așa că aveți grijă să vă împiedicați să vă mușcați prea mult.

Spălați rana cu apă curată

Utilizați apa la temperatura camerei pentru a curăța rana afară și eliminați orice resturi. Este probabil ca după ce câinele dvs. a fost mușcat că rana lor ar fi putut lovi sau a frecat pământul. Când se întâmplă acest lucru, pot obține sol, roci și alte lucruri în și în jurul rana lor. Nu numai că acest lucru poate duce la o posibilă infecție, dar poate provoca, de asemenea, durere la câinele dvs. Ia o ceașcă de apă și se toarnă ușor acest lucru pe rana câinelui tău. Asigurați-vă că nu turnați totul într-o singură mișcare, dar se toarnă suficient că apa a forțat nimic care nu ar trebui să fie în rană. Acest lucru vă poate ajuta câinele să se simtă mai confortabil, cât și să se asigure că rana este cât mai curată posibil.

Înfășurați-l cu un bandaj steril

Apucați un bandaj steril de la câinele dvs trusă de prim ajutor ca un pas final. Veți dori să înfășurați ușor bandajul sau tifonul, pe deplin în jurul plăgii. Asigurați-vă că nu este prea slăbit că câinele dvs. ar putea să-l alunece sau ar putea cădea. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu este prea strânsă faptul că ar putea provoca o durere sau să întrerupă circulația. Utilizați banda medicală pentru a atașa capătul de bandaj la acoperirea principală. Asigurați-vă că aveți grijă ca blana câinelui să nu fie prinși deloc. Îndepărtați orice blană excesivă de care aveți nevoie, dar aveți grijă de rană. Dacă aveți îngrijorări, asigurați-vă că vizitați veterinarul dvs. Ei sunt un profesionist și pot înfășura o rană perfect.

Cum puteți preveni infecția în rană?

Se poate produce o infecție dacă câinele dvs. interacționează cu rana, dacă este lăsat deschis sau nu este curățat corespunzător înainte de a fi bandajați sau înfășurați. Prin urmare, pentru a evita o infecție, asigurați-vă că ați curățat rana în mod corespunzător și bandajul în mod corespunzător. Dacă câinele dvs. pare să încerce să ajungă la rana lor, dacă să interacționeze direct cu el sau să tragă la bandagial, va trebui să preveniți acest lucru. Ei gnawing sau lins rana pot introduce bacterii dăunătoare care pot duce la o infecție. În plus, poate duce, de asemenea, la sângerarea prejudiciului din nou și redeschiderea. Pentru a preveni acest lucru puteți încerca să vă mențineți un ochi pe ei în timpul zilei și să le opriți dacă încearcă. Sau puteți Luați în considerare achiziționarea unui con, cunoscută și ca un guler Elizabethan, Pentru a vă garanta că câinele nu poate ajunge la rana lor.

Dacă decideți că rana nu este severă și puteți curăța și tratați-o singură, asigurați-vă că rana este complet clară de resturi înainte de ao acoperi. Utilizați apa la temperatura camerei și turnați-o peste rană până când este clătită. Acest lucru poate ajuta la prevenirea infecției.

Cum de a trata o mușcătură de câine?

Odată ce ați luat câinele la veterinar, acestea vor identifica apoi tratamentul corect. În primul rând, ei vă vor asigura că câinele dvs. a încetat să mai sângerăm. Dacă nu s-au oprit sângerarea, atunci veterinarul dvs. va lua pentru intervenții chirurgicale sub anestezie pentru a cauteriza mai întâi orice zonă de sângerare. Dacă sângerarea nu mai este o problemă sau nu a fost niciodată o problemă, VET va asigura că nu există resturi în mușcătură și că vătămarea este complet curată. Ei vor folosi un antiseptic pentru a realiza acest lucru. În funcție de adâncimea și sensibilitatea plăgii, Veterinarul dvs. poate decide să-ți plaseze câinele sub anestezie pentru a funcționa mai atent și coaseți rana. Dacă vătămarea nu este severă, este posibil ca VET-ul dvs. să nu aibă nevoie să coaseți rana închisă și, în schimb, pot bandajea în mod corespunzător.

Odată ce rana este curățată în mod corespunzător, sigilată și acoperită, veterinarul dvs. va trece la prescripții. În cazuri severe, VET dvs. poate dori să efectueze un test bacterian pentru a găsi antibioticele corecte pentru a prescrie pentru a preveni infecția și pentru a ajuta la vindecare. VET-ul dvs. poate oferi, de asemenea, câine antiinflamatori și ucigași de durere. Dar depinde într-adevăr de câinele tău și de rănirea lor.

Ce fel de îngrijire are nevoie de câinele meu?

Rănile de mușcătură pentru câini pot fi foarte traumatice pentru câinele dvs., atât mental cât și fizic. Prin urmare, este esențial să vă oferiți câinele cu toată îngrijirea și monitorizarea după tratamentul lor. În primul rând, veți dori Asigurați-vă că câinele dvs. nu poate ajunge la rana lor și un bot sau un con poate fi un instrument excelent pentru a face acest lucru. De asemenea, trebuie să vă asigurați că câinele dvs. mănâncă și bea în mod regulat. Deși, după intervenția chirurgicală, câinele dvs. poate fi reticent în a mânca pentru o vreme, așa că nu vă îngrijorați. Dați-le spațiu și asigurați-vă că nu le face să facă prea mult exerciții fizice, mai ales dacă este severă.

Fiți răbdători și liniștiți cu câinele dvs., ca stres și anxietate poate întrerupe procesul de vindecare și determină să ia mai mult timp. Dă-ți câinele cuddle și dragoste dacă o vor și ei vor fi mai bune în cel mai scurt timp.

câine mușcat de un alt câine
Câinele de mușcături pot trauma poochia ta.

Câinele meu a fost mușcat de un alt câine - întrebări frecvente

Câinele meu a fost mușcat de un alt câine și se umflă acum?

Acest lucru se poate datora unei infecții sau din cauza sângelui care curge în zonă, Depinde de cât de curând după prejudiciul acest lucru apare. Imediat după o mușcătură de câine, zona este probabil să se umfle și să se înroși, mai ales în timp ce sângerează. Acest lucru va diminua în timp și cum se vindecă. Cu toate acestea, dacă observați această umflare la câteva zile după mușcătură, acest lucru poate fi un semn al unei infecții și va trebui să vă luați câinele înapoi la veterinar.

De ce câinele meu are o bucată după un alt câine?

Cel mai bine este să consultați medicul veterinar pentru răspunsul la această întrebare ca și lunță ar putea fi o infecție, hematom sau chiar resturi Corpul încearcă să expulzeze. Asigurați-vă că ați menționat culoarea zonei, cât de repede sa dezvoltat buchetul și orice alte simptome pentru a spune medicul veterinar. Acestea pot include dacă bucura este sub piele sau dacă a izbucnit, dacă se scurge deloc și cum arată zona generală. Indiferent, acest lucru nu este ceva ce puteți trata acasă.

Cât durează pentru o mușcătură de câine să se vindece?

Depinde de severitatea ranii. O mică zgârietură ar putea vindeca într-o săptămână sau două, în timp ce o mușcătură severă ar putea dura luni. Cu cât câinele dvs. mai vulnerabil se datorează vârstei sau sănătății va determina, de asemenea, perioada de vindecare să fie mai lungă. Dacă găsiți după câteva săptămâni sau luni, rana câinelui dvs. nu a făcut nici un progres cu vindecare, ar putea fi meritat să vă întoarceți la veterinari. Câinele dvs. poate avea nevoie de unii suplimente pentru a ajuta sau a prescris medicamente.

De ce câinele meu acționează ciudat după ce a trecut de un alt câine?

Cainele tau poate să nu se simtă bine după mușcătura de câine sau pot fi foarte anxioși și frică. Acest eveniment va provoca o grămadă de adrenalină mare și acest lucru este suficient pentru a afecta comportamentul unui câine. Prejudiciul le poate determina să se simtă rătăciți de pierderea de sânge, durerea poate afecta și comportamentul lor. Într-o situație stresantă și traumatică, cum ar fi aceasta, este de înțeles că câinele dvs. poate să nu acționeze normal.

Sperăm că acum vă simțiți pregătiți pentru acest scenariu, deși sperăm că nu veți fi niciodată. Nu uitați să încercați să rămâneți calm și să vă contactați întotdeauna VET dacă nu aveți experiență medicală. Chiar dacă este o mușcătură minoră, este întotdeauna mai bine să le aduceți la un profesionist. VET-ul dvs. poate, de asemenea, să-și minimizeze durerea și să vă soluționeze grijile.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinele meu a fost mușcat de un alt câine - ce să facă?