Este neosporină în condiții de siguranță pentru câini?

Câinele alb pufos care se află pe lounge

Dacă câinele dvs. are o zgârietură, zgârieturi sau altă rană exterioară pe care doriți să o tratați, vă puteți întreba dacă un produs ca neosporinul ar face treaba. Din moment ce funcționează atât de bine pe oameni, ar funcționa la puii voștri? Aflați dacă această cremă sau gel comun este bine să utilizați pe câinele dvs.

Descoperiți căile comune pe care câinele dvs. ar putea fi rănit

Ce este Neosporin?

Neosporina este denumirea de marcă pentru un unguent antibacterian de top obișnuit care constă din neomicină, poliporină și bacitracină care sunt diferite tipuri de antibiotice. Acesta este un medicament supra-the-counter, ceea ce înseamnă că nu necesită o rețetă. Acest medicament este menit să prevină și să trateze infecțiile minore ale pielii cauzate de mici tăieturi, zgârieturi sau arsuri. Nu are niciun efect asupra infecțiilor cauzate de alți agenți străini, cum ar fi o ciupercă sau un virus.

Puteți folosi Neosporin pe câinele dvs?

Neosporina este adesea folosită pentru a trata reduceri minore sau infecții ale pielii la om, care este de multe ori de ce proprietarii câinilor cred că o luă pentru câinele lor. Ca regulă generală, este mai bine să nu folosiți medicamente pe câinele dvs. fără prima consultare cu medicul veterinar. În timp ce neosporina este considerată sigură pentru tăieturi minore și zgârieturi, nu este cea mai bună opțiune de tratament. Site-ul lui Neosporin, de asemenea, afirmă: "Nu putem recomanda utilizarea acestor produse pe animale."Există mai multe produse care au fost formulate special pentru câini. Aceste produse vor fi mai ușor de câine decât antibioticul triplu uman.

Este neosporină în condiții de siguranță pentru câini?

După cum sa menționat mai devreme, se recomandă contactarea medicului veterinar înainte de a da orice medicamente.

Când utilizați Neosporin pe câini cu permisiunea unui medic veterinar, nu uitați la:

  • Aplicați într-o zonă foarte mică pentru a verifica mai întâi posibilele reacții alergice: Simptomele unei posibile reacții alergice pot fi roșeață, urticarie și mâncărime în zonă. Efecte secundare mai severe, care sunt rare, includ probleme de respirație și umflarea facială.
  • Utilizați numai cantități mici: Neosporina nu este sigură ca câinele dvs. să consume și când este ingerat, poate provoca tulburări de stomac, vărsături, diaree și pierderea apetitului.
  • Utilizați rezistență regulată: Optați întotdeauna pentru opțiunea de rezistență standard și evitați soiurile extra-rezistente sau cele cu ingrediente active adăugate pentru ameliorarea durerii.
  • Evitați utilizarea în urechi, ochi și intern.

Îngrijirea plăgilor de bază pentru câinele dvs

Accidentele se întâmplă. Natura vieții și curiozitatea câinelui dvs. pot duce la tăieturi, zgârieturi și perforate la un moment dat în viața lor. Când se întâmplă aceste accidente, este important să știți ce să faceți. Poate fi dificil să se determine amploarea prejudiciului sau ce trebuie făcut pentru a face față acestuia.

Dacă vătămarea este dincolo de o tăietură minoră sau abraziune, trebuie să contactați imediat medicul veterinar. Fiecare proprietar de câini ar trebui să fie pregătit pentru o urgență care ar fi nevoie de îngrijire la domiciliu. Păstrarea A trusă de prim ajutor Pentru câinele dvs. stocat și disponibil este recomandat. Iată pașii potriviți pentru a vă asigura că rănile câinelui dvs. rămâne curat:

  1. Dacă se observă sângerări, aplicați o presiune directă la tăiere pentru a opri sângerarea. Aplicarea presiunii ajută la coagularea sângelui și oprirea sângerării. Puteți folosi un pătrat de tifon sau un prosop de hârtie pentru a face acest lucru.
  2. Izolați rana. Câinele dvs. poate avea mai mult de o tăietură. Verificați întregul corp al câinelui, inclusiv tampoanele de labe pentru rănire.
  3. Clătiți rana. Aceasta include clătirea zonei cu apă caldă și / sau soluție salină pentru a îndepărta murdăria, resturile și posibilele materiale străine. Acest lucru se poate face cu o seringă mare care este inclusă în majoritatea kiturilor de prim ajutor pentru câini. Doriți să evitați să atingeți seringa în zonă, deoarece acest lucru poate provoca mai multă iritare. Odată ce ați spălat zona, este posibil să observați că tăierea este mai severă decât cea mai întâi arătată. Deseori datorită blănurilor care ascund rana, poate fi dificil să se evalueze cât de severă este o tăietură în câinele dvs. Dacă, după spălare, vedeți că este mai mult decât o mică tăiere sau abraziune, contactați medicul veterinar înainte de a merge la următorul pas.
  4. Curățați rana. Similar la clătirea acestuia, utilizați seringa pentru a spăla zona cu un cleanser antibacterian precum dictatul de clorhexidină sau furnizarea de iod. Ambele articole sunt de obicei incluse în kiturile de prim ajutor. Când se utilizează iod sau clorhexidină, acestea trebuie diluate cu apă înainte de a vă folosi pe câinele dvs. Apoi, aplicați la tifon și blot ușor zona. Evitați utilizarea peroxidului de hidrogen pentru a curăța rănile, deoarece întârzie vindecarea.
  5. Observați și monitorizați. Uită-te îndeaproape la rană pentru a se asigura că este curat. Dacă vedeți murdărie sau resturi, clătiți din nou pentru a elimina. Lăsând orice în rană ar putea provoca infecții. Monitorizați tăierea câinelui dvs. în următoarele câteva zile sau până când rana este vizibil vindecătoare. Dacă începeți să observați roșeață sau umflături, sau dacă există particule pe care nu le puteți elimina, contactați medicul veterinar. Luând o fotografie a zilnicului tăiat poate fi o modalitate utilă de a monitoriza modul în care câinele dvs. este vindecătoare și poate fi împărtășită cu veterinarul dvs.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este neosporină în condiții de siguranță pentru câini?