Coton de tulear: profil de rasa de caini

Un câine Coton de Tuleaar se află într-un câmp deschis

Bine-cunoscut pentru straturile lor moi, de bumbac (prin urmare, numele Coton, care este franceză pentru "bumbac"), Coton de Tulear este un câine mic, dar dur. Pentru că au fost inițial crescuți ca câini de companie, Coton de Tulears formează legături incredibil de aproape cu oamenii lor și sunt prietenoși cu copiii și străinii, la fel. Ce mai sunt mai prietenoși și ar face bine într-o casă cu alte animale de companie.

Datorită naturii lor așezate, nevoile de exerciții mai mici, și mulțumirea de a strânge pe canapea cu oamenii lor, Coton de Tulear ar face bine într-o serie de case - de la Apartamente și case mai mici, la case mari. Dacă sunteți un proprietar de câini pentru prima dată, este important să notați: instruirea unui Coton de Tulear poate fi o provocare. Cotoane, ca mulți câini mici, adesea au minți de la propria lor - și pot fi încăpățânați uneori.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Non-sportiv

Înălţime: 10 până la 11 inci (bărbați) și 9 până la 10 inci (femele)

Greutate: 9 până la 15 kilograme (bărbați) și 8 până la 13 kilograme (femele)

Palton: Dens și lung

Culoarea stratului: alb

Speranța de viață: 15 până la 19 ani

Caracteristicile Coton de Tulear

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiModerat
JucăușăÎnalt
Nivel de energieModerat
TrainitateModerat
InteligențăModerată până la mare
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Coton de Tulear

Este adevărat că Cotonul este derivat din cuvântul francez pentru "bumbac", dar numele lui Coton de Tuleaar Harkens la originea lor, de asemenea. În mod specific, un port maritim numit Tulear la vârful Madagascarului.

Strămoșii de la Coton de Tulear - care sunt, de asemenea, legați de Bichon Frise și malteză - au fost adesea ținute ca tovarăși de marinari în timpul călătoriilor lungi pe mare. O navă cu câțiva câini de însoțitori la bordul sa scufundat, dar mulți dintre câini au reușit să înoate în țărm. Acolo, ei au crescut cu câini nativi și au produs ceea ce este acum cunoscut sub numele de Coton de Tulear - deși nu a fost numele original al rasei.

Timp de mulți ani, Merina Madagascar au ținut Coton de Tulears ca tovarăși - până când Franța a revendicat regula peste Madagascar în timpul secolului al XVII-lea. Francezii au adoptat rapid câinii de rasă mixtă ca al lor și au mers atât de departe încât nu le-ar putea să-i dețină pe cei obișnuiți.

După ce Madagascar a obținut independența în anii 1900, turismul a crescut semnificativ - și numărul de Tulon de Tulears preluat din țară sau exportat, aruncat în creștere. Până în 1992, numărul de Coton de Tulears nativ a scăzut atât de semnificativ, Madagascar a început să limiteze numărul de câini care ar putea fi exportați.

Deși primul Coton de Tulear a sosit în America în 1974, au fost acceptați de Clubul American Kennel până în 2014.

Coton de Tuleaar

În comparație cu alte rase mici, Coton de Tulear este un câine de întreținere relativ scăzut, cu nevoi de exerciții mai mici - dar dacă aduceți o casă de la Coton de Tulear, se așteaptă să-l întărească de mai multe ori pe săptămână.

Deoarece Coton de Tulear are păr foarte lung, dens, haina ei ar trebui să fie periat de trei până la patru ori pe săptămână cu a pensulă de pini, Având îngrijire suplimentară în jurul urechilor, picioarelor și coatelor, unde hainele lor sunt mai probabil să se comporte sau să se încurce. Dacă Coton de Tulear are covoare sau încurcări foarte dure, încercați să le sprinzați cu un spray de condiționare și să le îndepărtați ușor cu degetele.

Cât de des are nevoie de o baie de la Tulear, depinde în mare măsură de expunerea la murdărie și praf și frecvența cu care îl miere. În general, mai multă periere înseamnă mai puține băi. Dacă vă faceți baie de la Tulear, asigurați-vă că nu-l uscați - nu frecați - pentru a preveni încurcarea părului.

Ca toate rasele, este important să practicați o bună igienă dentară și să vă periați dinții de la Coton de Tuleaar la fiecare câteva zile - deși periajul zilnic este ideal. Igiena dentară slabă poate duce la acumularea plăcii, precum și o serie întreagă de boli dentare.

Este important să verificați adesea urechile dvs. Coton de Tulear și să eliminați cu atenție orice acumulare sau resturi de ceară. Dacă urechile câinelui sunt foarte roșii, inflamate sau mirosuri amuzante, faceți o întâlnire cu veterinarul dvs. ASAP. Acestea pot fi semne de infecție a urechii sau o altă problemă de sănătate.

Deoarece Coton de Tulears au fost crescuți ca câini de companie, nu sunt extrem de mari energii - și, în consecință, nu au nevoie de un exercițiu ridicat. Cele mai multe cotoni sunt mulțumiți cu mai multe plimbări pe zi sau câteva minute de joc în curte. Dacă aveți un program aglomerat sau sunteți departe de casă, totuși, Cotonul nu poate fi câinele potrivit pentru dvs. - ei dragoste oamenii lor și nu se descurcă bine când sunt lăsați singuri.

Probleme comune de sănătate

Coton de Tulear este un câine general sănătos. Ca toate rasele, ele pot fi susceptibile la anumite condiții de sănătate. Dacă sunteți preocupat de sănătatea dvs. de la Coton, discutați cu medicul veterinar despre modalități simple de a-și îmbunătăți sănătatea și de ao ajuta să trăiască o viață lungă și fericită.

Deși rare, unele condiții de sănătate care au fost văzute în Coton de Tulears includ:

  • Patellas de lux: Altfel cunoscut sub numele de genunchi care "alunecă" în și în afara locului. Această condiție poate afecta orice rasă mai mică, deci este important să împiedicați câinele să săriți pe suprafețe mari atunci când sunt tineri și articulațiile lor se dezvoltă încă.
  • Displazie de șold: Altfel cunoscut sub numele de slăbiciune a articulațiilor de șold. Această condiție este ereditară - și cele mai multe rase nu vor rasa câinii cu displazie de șold - dar poate fi înrăutățit de factorii de mediu. Să fie în căutarea simptomelor cum ar fi slăbiciunea, disconfortul sau lamele.

Etica, crescătorii de renume iau măsuri pentru a asigura așternuturi sănătoase - dar nu este o garanție împotriva anumitor condiții de sănătate. Este important să cunoaștem semnele și simptomele condițiilor care pot afecta câinele dvs., astfel încât să puteți lua măsuri în cazul în care apar.

Dieta și nutriția

Datorită dimensiunii lor mai mici și a nivelului inferior de energie, Coton de Tulears ar trebui să fie hrănite aproximativ 3/4 cupe de înaltă calitate, high proteine ​​de câini, împărțite în două mese egale pe zi. Suma exactă depinde de vârsta câinelui, de nivelurile de activitate și de sexul. Dacă nu sunteți sigur exact cât de mult să vă hrăniți Cotonul, discutați cu medicul veterinar despre o dietă sănătoasă pentru câinele dvs.

PROS
  • Potrivit pentru o serie de tipuri de case, inclusiv apartamente

  • Nivelurile scăzute de energie și nevoile de exerciții mai mici

  • Extrem de iubitoare și loiale oamenilor ei, și prietenos cu copiii, străinii și alte animale de companie

Contra
  • Necesită îngrijire de mai multe ori pe săptămână

  • Poate fi dificil de instruit și poate necesita instruire de la un antrenor profesionist de câini

  • Nu-i place să fie lăsată singură și poate experimenta anxietate de separare

Unde să adoptați sau să cumpărați un coton de Tulear

Poate fi dificil să găsiți un Coton de Tulear în adăpostul local, deci căutați salvați de la Coton specializat în zona dvs. Adăpostul orașului dvs. poate, de asemenea, să vă poată conecta cu o salvare de la Coton.

Dacă achiziționați un câine de la un crescător, asigurați-vă că faceți cercetarea dvs. pentru a vă asigura că ea este etică, reputațională și produceți lituri sănătoase. Când întâlniți crescătorul, cereți o mulțime de întrebări și încercați să întâlniți părinții gunoiului. Ai grijă la Semne de reproducere din spate, cum ar fi câinii nesănătoși, condițiile nesănătoase sau cantități mari de câini pe site.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Coton de Tulear este un câine iubitor, loial, care este mulțumit să se hrănească pe canapea cu oamenii ei. Deși Cotonul are nevoi mai mari de îngrijire, naturile lor puse înapoi și nivelurile scăzute de energie le fac perfect pentru proprietarii de câini și locuitori de câini de primă dată.

Dacă aveți un program extrem de ocupat sau sunteți departe de casă, cătonul nu poate fi câinele drept pentru dvs. Sunt foarte atașați de poporul lor și nu pot tolera să rămână singuri.

Dacă sunteți interesat să aflați despre câini similare cu Coton de Tulear, verificați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coton de tulear: profil de rasa de caini