Ajutor! Câinele meu a mâncat guma mea: ce ar trebui să fac?

câine a mâncat gumă
Vet-fapte-check-box

Câinii sunt notorii pentru a mânca lucrurile pe care nu le presupune.

Acest lucru poate include totul de la chowing pe jos pisica ta kibble, mănâncă un creion lăsat în jurul valorii de, a egala devorarea unui coadă de porumb de la gunoi. Ei doar nu sunt foarte discriminatorii atunci când vine vorba de produse alimentare marginal comestibile.

Deoarece acestea sunt adesea atrase de tratamentele delicioase, guma este un alt dintre elementele care mănâncă frecvent.

Din păcate, acest lucru poate cauza probleme grave de sănătate, în funcție de tipul de gumă implicată.

Keyway-uri cheie: câinele meu a mâncat guma! Ce trebuie să fac?

  • În timp ce nici o gumă nu este bună și # 8221; Pentru câini, unii sunt mult mai periculoși decât alții. Preocuparea primară este că unele gingii (în cea mai mare parte soiuri fără zahăr) conțin xilitol, ceea ce este foarte periculos pentru câini.
  • Vrei să solicitați îngrijirea veterinară imediată dacă câinele dvs. a consumat guma care conține xilitol. Este, de asemenea, înțelept să contactați medicul veterinar dacă câinele dvs. prezintă semne sugestive de ingestie xilitol, cum ar fi letargia, tremurul sau o ritm cardiac rapid, printre altele.
  • O varietate de alte produse conțin xilitol; guma nu este singurul pericol potențial din casa ta. În plus față de o varietate de dulciuri fără zahăr, lucruri cum ar fi suplimente, medicamente și spray-uri de respirație pot conține, de asemenea, înlocuitorul de zahăr periculos.

Guma fără zahăr sau regulată? O întrebare incredibil de importantă

Primul lucru pe care trebuie să-l determinați când confruntați cu un câine care a mâncat guma de mestecat este tipul de gumă care a fost consumat de canin. Specific, Trebuie să determinați dacă a fost o gumă gratuită de zahăr sau o gumă obișnuită care se bazează pe zahăr bun de modă veche pentru ao face dulce.

Acest lucru este important deoarece Multe gume fără zahăr conțin ingredientul xilitol, o substanță recoltate din diverse plante și copaci, care este foarte toxic pentru câini.

Câinii care consumă și cantități mici de acest alcool puternic de zahăr găsite în guma fără zahăr pot suferi rapid de niveluri potențial letale de zahăr din sânge, datorită eliberării rapide a insulinei în sânge. Fără îngrijiri medicale prompte, daunele hepatice urmează adesea, oferind chiar mai departe pericol.

Pe de altă parte, Guma regulată nu este de obicei o problemă gigantică pentru pooches. Poate provoca supărat intestinal și poate duce chiar la o obstrucție (mai ales dacă câinele dvs. este mic și consumat o cantitate mare de gumă). Cu toate acestea, majoritatea câinilor vor trece guma fără multă dramă. Doar asigurați-vă că vă monitorizați îndeaproape câinele și solicitați sfatul VET dacă arată orice semne de disconfort, primejdie sau semne ale unui blocaj intestinal.

Xilitol, sorbitol, maltitol și alți alcooli de zahăr

Xylitol nu este singurul alcool de zahăr găsit în alimentele umane - există și alți alcooli obișnuiți de zahăr, inclusiv sorbitol, maltitol și eritritol.

Din fericire, acestea sunt de obicei considerate non-toxice pentru câini. Cu toate acestea, ele pot provoca probleme dacă sunt ingerate în cantități semnificative (și chiar și cantitățile mici pot provoca supărat gastrointestinal), deci evitați să le dați câinelui dvs. oricum.

De asemenea, este important să rețineți că unele alimente conțin mai mult de unul dintre aceste ingrediente. În aceste cazuri, Producătorul nu poate identifica ingredientele specifice incluse. În schimb, ei pot să le eticheteze doar ca "alcooli de zahăr." Evident, din cauza potențialului pericol, Orice alimente care conțin "alochioane de zahăr" trebuie tratate ca fiind potențial toxice pentru câini.

Și uite, sunt la fel de rău ca oricine să-mi dau mâncare câinelui meu, dar câinii noștri nu au nevoie de ceva super-dulce în primul rând.

Dacă vă simțiți obligați să tratați dintele dulce al câinelui, dați-i un morcov sau un afine sau două. Aceste tipuri de alimente sunt deja nebuni dulci - nu au gust în acest fel pentru noi, deoarece majoritatea oamenilor mănâncă o tona de zahăr, astfel încât mugurii noștri de gust sunt un pic desensibil la ea (încercați să mergeți fără zahăr pentru câteva săptămâni și # 8212 ; Mugurile dvs. de gust se vor reseta și veți realiza cât de dulce sunt cele mai multe fructe).

Simptomele otrăvirii cu xilitol la câini

Otrăvire cu xilitol simptome apar adesea destul de repede, în doar 30 - 60 de minute de consum. Ocazional simptomele se pot manifesta 12 ore sau cam asa ceva după ingestie, deci nu lăsați gardianul după doar câteva ore.

Unele dintre cele mai frecvente semne și simptome includ:

Letargie

Slăbiciune

Apatie

Incordinarea

Bataie rapida de inima

Vărsături

Convulsii

Tremor

Tulburări intestinale

Am un timp greu să o scriu, dar da - moartea poate veni și ca rezultat al otrăvirii cu xilitol.

Nu există nici o îndoială: otrăvirea cu xilitol sunt lucruri grave. Și pentru că el provoacă un astfel de dezastru rapid în corpul câinelui tău, nu este timp să stai în jurul încercării de a interpreta aceste simptome.

Dacă bănuiți câinele dvs. consumat xylitol și expune oricare dintre aceste simptome acționează cu grabă.

Apelați-vă VET sau Linia telefonică cu otravă PET imediat.

Alimente și produse care conțin frecvent xilitol

Va trebui să verificați lista ingredientelor pentru a fi sigur, dar sunt multe dintre următoarele tipuri de alimente realizat cu xilitol, și ar trebui să fie considerate în afara limitelor pentru puii dvs.

Gingii fără zahăr

Bomboane fără zahăr

Iaurts

Spiritele de gură

Păstori de dinți (optați pentru o pastă de dinți prietenoasă pentru câini în schimb)

Spirații de respirație

Articole de coacere (în special produsele de coacere fără zahăr)

Alimente pregătite pentru persoanele diabetice

Medicamente

Suplimente

Anumite butoaie de arahide

Jell-O

Baruri de proteine

Factorii care influențează severitatea otrăvirii cu xilitol

Nu vreau să fiu alarmist despre otrăvirea cu xilitol, dar vreau să transmit în mod clar gravitatea problemei - câinii pot obține foarte, periculos bolnav de xilitol.

Cu toate acestea, mulți câini se recuperează rapid și pe deplin cu îngrijire veterinară adecvată, deci Atâta timp cât acționați rapid, poochia dvs. ar trebui să fie ok dacă el sfârșește să se rătăcească pe o gumă fără zahăr.

Unii dintre factorii care influențează severitatea otrăvirii cu xilitol includ:

Dimensiunea câinelui tău

Câinii mai mari au mai multă masă corporală și au ficat mai mari decât câinii mai mici, ceea ce înseamnă că sunt mai susceptibili să se recupereze de la consumul unei cantități date de gumă fără zahăr decât un câine mai mic (acesta este de aceea o cantitate mică de întuneric Ciocolata probabil nu va provoca probleme pentru un câine mare, deși poate fi mort pentru o pooch mai mult petite).

Cantitatea de gumă consumată

Pe măsură ce toxicologii iubesc să spună: "Doza face otravă."Cu cât mai multă xilitol se consumă câinele dvs., cu atât mai greu va fi drumul său spre recuperare. in orice caz, într-adevăr nu ia prea mult xilitol pentru a provoca mari probleme, cum ar fi nivelurile ridicate de insulină.

La fel de puțin ca o zecea gram de xilitol pe kilogram de greutate corporală poate provoca zahăr din sânge periculos scăzut. Asta inseamna ca Câinele dvs. de 22 de kilograme (10 kilograme) trebuie să mănânce doar un gram scăzut de xilitol pentru a ajunge în biroul veterinarului. Unele gume fără zahăr conține mai mult xilitol decât acest lucru într-o singură bucată.

Câinii nu sunt singurii care afectează xilitol - xilitolul este de fapt periculos pentru o serie de specii non-umane, dar este în special toxice pentru câini. Șoarecii, de exemplu, pot tolera aproximativ 200 de ori mai mare decât xilitolul (relativ la greutatea corporală) ca câini pot.

Proaspete vs. Mestecat

Dacă ați mestecat o bucată de gumă fără zahăr pentru o vreme, probabil că ați aspirat deja cea mai mare parte a xilitolului (și doar pentru a fi clar - xilitol este complet sigur pentru oameni).

Aceasta înseamnă că guma ABC este mult mai sigură pentru câini decât chestii proaspete în afara ambalajului. Cu toate acestea, chiar și guma de zahăr de mestecat reprezintă un pericol potențial care necesită un apel la veterinar. În timp ce câinii mai mari vor fi bine, ajungeți întotdeauna la veterinarul dvs. pentru a fi în siguranță.

Condiții medicale preexistente

Câinii care suferă de o varietate de afecțiuni medicale preexistente pot suferi de cazuri deosebit de periculoase de otrăvire cu xilitol.

Câinii care sunt deja hipoglicemici sau suferă de boli hepatice, diabet sau tulburări pancreatice sunt chiar mai mari de a se îmbolnăvi de xilitol. Asigurați-vă că VET dvs. este conștient de orice condiții medicale care vă afectează câinele atunci când sunați.

Câinele meu a mâncat guma

Dog xilitol Tratament otrăvire

Veterinarul dvs. poate recomanda o varietate de abordări diferite pentru a vă trata câinele, în funcție de simptomele sale și de cantitatea pe care o ingeră.

Uneori, ei vor încuraja proprietarii Inducerea vărsăturilor Înainte de a decola pentru spital, prin administrarea peroxidului de hidrogen. Majoritatea veterinarilor vor recomanda administrarea 1 mililitru de peroxid de hidrogen 3% pe kilogram de greutate corporală, cu o doză maximă de 45 mililitri, indiferent de dimensiunea câinelui, dar asigurați-vă că urmați instrucțiunile VET.

Odată la birou, VET va lua vitalele câinelui dvs. și va recomanda un curs de acțiune. VET-ul dvs. poate administra cărbune activat pentru a ajuta la absorbția xilitolului în tractul digestiv al câinelui, și el sau ea poate, de asemenea, să administreze dextroza pentru a vă ajuta să vă stabilizeze nivelurile de zahăr din sângele câinelui.

VET dvs. va trebui să monitorizeze îndeaproape nivelurile de zahăr din sângele câinelui pentru o perioadă lungă de timp, precum și funcția hepatică. Deoarece unii câini suferă, de asemenea, de probleme de coagulare după consumarea alimentelor care conțin xilitol, transfuzii de sânge sunt ocazional necesare.

Guma de mestecat

Ca și în cazul majorității altor probleme de sănătate, este mai bine să evitați otrăvirea cu xilitol decât să încercați să o tratați.

În consecință, veți dori să luați fiecare pas rezonabil posibil pentru a împiedica ca câinele să-și primească mașinile pe elementele care conțin xilitol.

Aceasta include:

Utilizați îngrijirea atunci când aruncați guma de mestecat. Nu aruncați doar guma de mestecat pe partea de sus a gunoiului. Înfășurați-l bine și îngropați-l adânc, astfel încât puii dvs. nu-l scoate din partea de sus. De asemenea, este posibil să doriți să cumpărați a Coș de gunoi pentru animale Pentru siguranța suplimentară.

Fii atent în timp ce mergi la pooch. Din păcate, o mulțime de oameni doar chuck guma de mestecat folosit pe fereastră atunci când conduceți, deci păstrați un ochi bun pe puști, în timp ce mergeți pe plimbări în zonele urbane și suburbane.

Nu lăsați pachetele de gumă în jurul casei. Aceasta este o sugestie destul de evidentă, dar doar obțineți obiceiul de a vă depozita gingia în locuri pe care câinele dvs. nu le poate ajunge.

Luați în considerare trecerea la guma regulată. Dacă sunteți puțin scatterbrain, și nu aveți încredere în tine să nu faceți o greșeală, treceți la guma regulată. Dentistul dvs. va ura probabil acest sfat, dar veterinarul dvs. va aproba, deci ..

***

Ați fost vreodată confruntat cu groaza care este otrăvirea cu xilitol câine? Ne-ar plăcea să auzim experiențele dvs., dacă sunteți confortabil partajarea. Mulți proprietari nu sunt familiarizați cu pericolele xylitol poziționează, deci este întotdeauna bine să obțineți mesajul acolo cât de mult este posibil.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ajutor! Câinele meu a mâncat guma mea: ce ar trebui să fac?