Clumber spaniel: profil de rasa de caini

Profilul lateral al spanielului de clumber pentru adulți

Pentru un tovarăș liniștit și constant de partea dvs., nu căutați mai departe decât spaniel-ul bine crescut și bine manierat. Această rasă este adesea descrisă ca fiind demnă și determinată - fac animale de companie excelente de familie și câini de vânătoare fiabili.

Cea mai mare dintre jocurile de spălare a jocului, Clumberul este un câine construit solid, a cărui statură scăzută susțin dimensiunea substanțială. Construit în baril prin subțire și depășiți terenul dificil, spanielul de clumber nu este dornic de viteză, dar este de neoprit pe mirosul unei păsări.

Astăzi, Clumber Spaniel este o rasă relativ rară în Statele Unite, dar este iubită de o comunitate de entuziaști de canini. Apelul de deplasare constă în versatilitatea sa și chiar dispoziția. Cu un exercițiu și atenție suficientă, sunt acasă într-un apartament sau suficient de asigurat pentru a prospera într-un mediu activ, în aer liber.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Înălţime: 18 până la 20 de centimetri (bărbați) - 17 până la 19 inci (femele)

Greutate: 70 până la 85 de lire sterline (bărbați) - 55 până la 70 de lire sterline (femele)

Palton: Coată dreaptă cu lungime medie

Culoarea stratului: Alb cu marcaje galbene sau portocalii

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile spanielului de clumber

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria spanielului de clumber

Originea spanielului de clumber este supusă speculațiilor, dar fie Franța, fie Anglia poate, probabil, să pretindă că acest spaniel intermediar. Rasa a fost cu siguranta existenta din anii 1700 cand era in mare cerere cu nobilimea cauta un tovarăș de vânătoare pentru a spăla păsările. Se crede că rasa așa cum o știm astăzi a fost dezvoltată pentru prima dată de la spanioli alpini (acum dispăruți), Hounds Basset și Saint Bernards. Privind la caracteristicile de la Hound de la Clumber și la tendința Spaniel-ca la spălarea și recuperarea jocului de păsări, combinate cu ST constantă și devotată a rasei. Dispoziția asemănătoare lui Bernard, nu este greu să vezi cum se află acest patrimoniu în domeniul posibilității.

Clumber Spaniel își are numele de la Clumber Park, situat în Nottinghamshire, Anglia. Ducele de Newcastle sa bazat pe acești câini de arme și gamekeeper-ul său, William Mansel, a jucat un rol semnificativ în avansarea rasei. Curturdele au fost păstrate de nobilimea britanică, iar reproducerea a fost limitată la aceste proprietăți.

Cum a venit clumberul în Anglia, totuși, este de dezbatere. O teorie populară, dar nesubstanțiată, este că Clumber Spaniel a fost o rasă franceză exportată în Anglia pentru păstrare în timpul tumulției revoluției franceze. Dar există câteva opinii conflictuale cu privire la validitatea acestui lucru teorie, inclusiv o pictură a ducelor de vânătoare de Newcastle cu câini care poartă o asemănare puternică cu spanielii de clumber care este datată la 1788, ceea ce este cu un an înainte de a izbucni revoluția franceză.

Indiferent de un lucru pe care toate istoricii de rasă sunt de acord, este că spanielul de clumber a fost un câine de arme mult mai iubit și bine pazit printre nobilimea Angliei. De fapt, nimeni, cu excepția proprietarilor de proprietăți bogate, crescute de clumber. Care a început să se schimbe în mijlocul anilor 1800, iar Clumber Spaniel a fost exportat pentru prima dată în Canada în 1844. După aceea, clumbanul a devenit rapid o parte integrantă, dar nu prolifică a creșterii câinilor din America de Nord, cu includerea sa printre cele 9 rase de câine originale, mai întâi cu Clubul American Kennel (AKC) în 1878.

Un obstacol serios în dezvoltarea rasei a avut loc în timpul primului război mondial, când reproducerea practic a încetat. Încet, dar sigur - la fel ca ritmul câinelui în câmp - spaniel de clumber a reînviat din acest eșec. Astăzi, acești câini sunt încă o vedere relativ rară în America de Nord, dar mulți crescători sunt de acord că sunt un secret bine păstrat - care nu este atât de diferit de istoria timpurie a rasei, ca tovarășii de prețuri pe piața engleză.

Clumber Spaniel Care

Clumberul Spaniel este un tovarăș adaptabil și ușor de făcut, dar nu ar fi absolut precis pentru a descrie rasa ca un "portar ușor."Pentru a fi fericit și sănătos, va trebui să înțelegeți și să îndepliniți această îngrijire, exerciții și nevoile sociale ale acestei rase.

În timp ce rasa nu este o corabie grea, părul de lungime medie este predispus la vărsarea pe tot parcursul anului, cu căderea mai mare în timpul iernii și a primăverii. Periați-vă clumberul cu o perie de slicker de mai multe ori pe săptămână pentru a continua să vărsați la un minim.

Un lucru pe care nu-l cunoașteți despre clumber este că această rasă este cunoscută pentru somn. Clumber Kisses vin cu o mulțime de slobber, datorită floarelor Flappy ale rasei (echivalentul caninului de buze superioare). Cu toate acestea, părul câinelui și păpușii ocazional de Drool sunt cele mai importante considerații atunci când vine vorba de clumber spaniel îngrijire. Cu o baie ocazională (probabil săptămânală) și o cantitate medie de exerciții cu dragoste abundentă, veți avea un câine bine echilibrat și sănătos pentru a vă împărtăși casa cu.

Crescând să fie în câmpul de lucru, acești spanioli se bucură de a-și pune mintea și corpul să lucreze. În timp ce nu sunt susceptibile de a fi acceleratori, se pot bucura de concurență în agilitate, ascultare și mitinguri. Sunt, de asemenea, prejudecăți avid, deci un joc solid de preluare va pune acest câine de păsări în elementul său. Furnizați spanielul de clumber cu cel puțin o plimbare lungă pe zi sau două plimbări mai scurte, și vor fi mulțumiți de lounge în interior. Luați act de faptul că, în timp ce acești câini sunt încrezători și asigurați auto, au fost crescuți să fie însoțitori de vânătoare care lucrează într-un pachet. Ca atare, nu sunt potrivite pentru a fi lăsate singure în aer liber toată ziua. De fapt, dacă vă lăsați în al doilea rând pentru perioade excesiv de lungi, ele pot deveni anxioase sau distructive.

Ca și în cazul oricărei rase de câine, asigurați-vă o socializare adecvată pentru spanielul dvs. de clumber timpuriu, pentru a vă asigura că sunt amiabile cu oamenii, copiii și alte animale. Acești câini sunt adesea menționați pentru că sunt loiali și răbdători cu copii, dar dimensiunea lor robustă ar putea să bată din greșeală, este necesară o supraveghere adecvată atât de adecvată. Când vine vorba de un pericol străin, spanielul de clumber nu este prea timid de noi fețe, dar, de asemenea, nu este rapid să sune alarma. De fapt, clienții sunt o rasă relativ liniștită, care nu este cunoscută pentru lătrat de multe ori.

Probleme comune de sănătate

O rasă cu o istorie lungă pedigreed, spanielul de clumber nu este prea afectat de problemele de sănătate, dar nu are anumite condiții comune pe care ar trebui să le cunoașteți. Unele dintre aceste preocupări pot fi atenuate cu testarea, cum ar fi evaluările de șold și cot, un examen de oftalmologie și testarea PDP1 pentru o deficit de enzime genetic rar.

De asemenea, trebuie să știți că Clumber Spaniel are o afinitate pentru a purta lucruri în gură, datorită instinctelor sale de recuperare a păsărilor. Acest lucru poate duce cu ușurință la câinele ingestând un obiect străin care provoacă complicații de sănătate și poate necesita chiar o intervenție chirurgicală. Învățați-vă clumberului să nu mestecați obiecte de uz casnic și să oferiți doar jucării sigure pentru ca animalul dvs. să se joace sau să mestece.

Iată câteva dintre celelalte probleme de sănătate cele mai comune întâlnite în spaniolii de clumber:

Dieta și nutriția

Adresați-vă unui proprietar de spaniel de clumber și vă vor spune probabil că acești câini sunt alimentatori oportunistici. Ei vor profita de mâncarea lăsată nesupravegheată pe contoare sau mese și, în ciuda staturii lor oarecum scurte, acești câini sunt surprinzător de buni la depășirea provocărilor verticale pentru a fura o gustare.

Hrăniți-vă spaniel-ul de clumber în mod moderat, cu o hrană pentru câini de calitate. Sunt motivați alimentari, așa că tratamentele pot fi un stimulent eficient de instruire - dar nu au suprasolicitat acești câini. Mai ales cu o poziție lungă, scăzută, creșterea în greutate poate provoca o tulpină excesivă pe spate și poate duce la probleme precum IVDD sau tulpina articulară.

Cele mai bune rase de câine liniștite care scad mai puțin
PROS
  • Adaptabil și bine adaptat chiar și pentru apartamente

  • Natura Docile cu o agresiune mică

  • Ușor de antrenat

Contra
  • Drools și aruncă considerabil

  • Tendința de a ingera obiecte străine

  • Predispus la varietate de probleme de sănătate

Unde să adoptați sau să cumpărați un spaniel de clumber

În timp ce spanielul de clumber este o rasă relativ rară Ranguri La locul 143 al rasei AKC din 193 - există o comunitate devotată și angajată de crescători de spanioli din America de Nord. În timp ce liturile sunt limitate în Statele Unite, este posibil să găsiți un crescător de clumzi și să vă asigurați o poziție pe o listă de așteptare.

Comunitatea Spaniel Clumber este de asemenea angajată să se îngrijească de propriile sale, iar grupurile de salvare există pentru a găzdui și a re-acasă pe acești giganți deliciosi de spaniel. Merită investigarea salvărilor locale sau naționale pentru a ajuta la nevoie de un clumber.

Iată câteva grupuri pentru a începe:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă luați în considerare spaniel de clumber, probabil că veți beneficia de cercetări suplimentare asupra acestei rase demnice, dar încântătoare. Proprietarii de clumeri, împreună cu crescătorii și salvarea, pot oferi o perspectivă asupra zilei de zi cu această rasă.

De asemenea, verificați aceste rase de câini conexe:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Clumber spaniel: profil de rasa de caini