Analiza materiei uscate a produselor alimentare pentru câini vs alte metode: care este cea mai bună?

Analiza chimică-chimică-câini-alimente

Când încercați să selectați un aliment pentru animalul dvs. de companie, veți găsi adesea necesar să comparați informațiile nutriționale ale două sau trei formule diferite sau retete.

În acest fel, puteți selecta alimentele cu cel mai mare conținut de proteine, cel mai mic conținut de grăsimi sau alte specificații bazate pe nevoile câinelui dvs.

Dar, din păcate, acest lucru poate fi mai complicat decât mulți proprietari s-ar aștepta la prima vedere. În timp ce producătorii de alimente pentru câini sunt obligați să tipărească unele dintre cele mai importante informații nutriționale din pachet, Producătorii de alimente pentru câini utilizează adesea diferite metode pentru a obține valorile nutriționale furnizate.

De mai jos, Vom vorbi despre modul în care aceste informații sunt transmise, cum să descoperiți adevărul despre conținutul nutrițional al alimentelor câinelui.

De asemenea, vom explica ce metodă este cea mai bună pentru proprietarii de câini să utilizeze și cum să convertească între diferitele tipuri de informații furnizate.

Cuprins

  • Analiza garantată a câinilor (GA): Cele mai ușoare informații pentru a obține
  • Analiza tipică: testare scumpă, dar mai fiabilă
  • Cum sunt prezentate informațiile din analiza garantată?
  • Material uscat: alegerea preferată
  • Ce sunt în mâncarea câinelui tău?
  • Cum se obțin informațiile nutritive obținute de producători?
  • Proteine ​​brute, grăsimi brute și fibre brute

Mâncare pentru câini Analiza garantată (GA): Cele mai ușoare informații pentru a obține

Analiza garantată (GA) oferă informații nutriționale de bază despre un aliment pentru animale de companie - este caseta mică tipărită pe spatele sau pe partea de mâncare a câinelui.

Unde vine partea garantată?

Minim, Analiza garantată este obligată să enumere aceste sume prezente în alimentele de câine:

  • proteină
  • gras
  • fibră
  • umiditate

GA trebuie să includă, de asemenea, informații despre orice alt nutrienți care sunt menționați pe ambalaj.

De exemplu, Alimentele care sunt anunțate ca fiind ridicate în calciu trebuie să dezvăluie conținutul de calciu în analiza garantată. În mod similar, alimentele care sunt etichetate ca fiind bogate în glucozamină sau chondroitină, trebuie să prezinte cantitățile acestor substanțe nutritive conținute în alimente.

Unii producători includ în mod voluntar informații suplimentare, cum ar fi conținutul de cenușă sau vitamine din alimente. Multe alimente care conțin probiotice afișează, de asemenea, numărul de unități de formare a coloniilor incluse în rețetă.

Analiza tipică: testare scumpă, dar mai fiabilă

Unii producători merg mai departe decât o analiză garantată, efectuând ceva numit o analiză tipică.

Adesea Oferă informații mai bune, deoarece implică mai multe runde de testare pentru a ține cont de diferențele individuale în eșantioane. Dar, mai puțini producători au testarea alimentelor în acest fel, deoarece este destul de scumpă.

Analiza tipică este rareori tipărită pe o etichetă alimentară pentru animale de companie; De obicei, va trebui să contactați producătorul sau veți vizita site-ul lor pentru a găsi aceste informații.

Cum sunt prezentate informațiile din analiza garantată?

Informațiile furnizate în analiza garantată sunt de obicei enumerate ca procent din masa alimentară.

Deci, un hrană pentru câini cu proteine ​​de 20% conține 2 grame de proteine ​​pentru fiecare 10 grame de alimente. Aceasta se numește bază "ca hrănire" sau "ca este".

Cu toate acestea, aceste valori pot fi furnizate în cel puțin trei alte moduri:

  • Materialul uscat. Indică cantitatea (în grame) a unui nutrient în raport cu greutatea uscată a alimentelor. Acest lucru este similar cu o bază "ca hrănire", cu excepția faptului că toată apa este îndepărtată din ecuație.
  • Conținutul de calorii. Nivelurile nutritive sunt furnizate în raport cu valoarea calorică a alimentelor. Cu alte cuvinte, un aliment poate avea 1 gram de proteine ​​pentru fiecare 100 de calorii.
  • Procentul de energie metabolizabilă. Indică procentajul caloriilor unui aliment care provin din conținut de proteine, grăsimi și carbohidrați. De exemplu, o alimentație poate obține 30% din calorii sale din proteine.

Material uscat: alegerea preferată

În cele mai multe cazuri, veți dori să faceți comparații alimentare utilizând o bază de substanță uscată. De fapt, în timp ce ar trebui să utilizați o bază de chestiune uscată atunci când comparând alimente similare (cum ar fi atunci când comparați două kibbles), acesta este numai modalitate corectă de a compara alimentele conserve cu kibbles.

Vom explica de ce, dar mai întâi, să facem un pas înapoi și să privim lucrurile care alcătuiesc mâncarea câinelui tău.

Ce sunt în mâncarea câinelui tău?

Toate alimentele de câine sunt compus în principal din proteine, grăsimi, fibre și carbohidrați, Dar ele conțin, de asemenea, un ingredient de bază: apă.

Alimentele conserve sunt pline de apă, și chiar kibbles conțin unele - o alimentație complet fără umiditate ar fi probabil foarte dificilă de mestecat și de a înghiți și nu ar gusta nici unul foarte bun.

Dar Diferitele alimente conțin cantități diferite de apă, uneori foarte asemănătoare. Și pentru că apa nu furnizează nutrienți, Este important să se țină cont de conținutul de umiditate al unei alimente atunci când încercați să efectuați comparații cap-la-cap.

Cum se pregătesc alimentele să se bazeze pe analiza materiei uscate? Ce se întâmplă?

Deci, veți dori, în general, să utilizați o bază de chestiune uscată atunci când compari un hrană pentru câini la alta. Dar, din păcate, câțiva alimente de câini utilizează o bază de chestiune uscată atunci când pregătește analiza garantată - cea mai mare listă a informațiilor utilizând o bază "ca Fed".

În consecință, va trebui să faceți puțin convertitor.

Conversia informațiilor nutriționale pe eticheta alimentară a câinelui de la o "hrănire" la o "problemă uscată" făcând următoarele:

  1. Determinați cât de multă materia uscată este în mâncare Prin scăderea cantității de umiditate indicată în analiza garantată de la 100%. Cu alte cuvinte, dacă analiza garantată enumeră conținutul de umiditate al alimentelor ca fiind de 70%, conținutul de materie uscată este de 30%.
  2. Apoi, împărțiți conținutul nutrientului care vă interesează (de exemplu, proteine), prin procentul de materie uscată din alimente. Deci, dacă analiza garantată indică faptul că alimentele conțin 10% proteină brută, puteți împărți 10% cu 30% (pe care l-am obținut la pasul 1). Aceasta înseamnă că acest produs alimentar are un nivel de proteină de materie uscată de 33%.

După cum puteți vedea în acest exemplu, există o diferență de 20% între cele două cifre. Acest lucru ar putea induce în eroare proprietarii sau să le facă să facă alegerea greșită.

Cum se obțin informațiile nutritive obținute de producători?

Producătorii de alimente pentru animale de companie pot determina conținutul nutrițional al alimentelor lor în câteva moduri diferite.

Unele se bazează pe baze de date nutriționale de conținut și apoi fac matematica pentru a afla cât de mult dintr-un anumit nutrient este în mâncare.

De exemplu, producătorul va determina cât de multă proteină este asigurată de pui, mazăre și făină de pui în rețetă și apoi se adaugă cifrele pentru a obține conținutul total de proteine.

Alternativ, Producătorii de alimente pentru animale de companie pot utiliza o varietate de tehnici de testare a laboratorului pentru a determina cantitatea fiecărui nutrient conținută în alimente. Există mai multe modalități diferite de a face acest lucru, dar analiza proximității este, în general, cea mai frecvent utilizată.

Analiza proximică utilizează tehnici de testare chimică pentru a determina cât de multă proteină, grăsimi, fibre, apă și cenușă este într-un produs alimentar. Din aceasta, conținutul de carbohidrați poate fi dedus și # 8212; După contabilizarea proteinei, a grăsimilor, a fibrelor, a apei și a cenușii, majoritatea celor rămase sunt compuse din zaharuri sau carbohidrați complexi.

Proteine ​​brute, grăsimi brute și fibre brute

Un lucru pe care îl veți observa asupra analizei garantate este că multe alimente pentru câini se referă la "proteine ​​brute", "fibră brută" sau "grasimi brute".

Acest lucru nu înseamnă că proteina face glume raunchive - se referă la metoda tehnică prin care se obține informațiile.

De exemplu, pentru a măsura conținutul de proteine ​​brute al unei alimente pentru câini, alimentele sunt analizate utilizând unelte speciale pentru a determina cât de mult este prezent azotul.

În mod similar, pentru a măsura conținutul de grăsimi brute al unei alimente, se măsoară cantitatea totală de lipide (care sunt în esență blocurile de grăsimi) sunt măsurate.

În cele din urmă, aceste etichete "brute" înseamnă puțin la proprietarul mediu de animale de companie.

Pe scurt, În timp ce GA este utilă pentru compararea unor tipuri similare de hrană pentru câini (uscat vs, de exemplu, de exemplu) și este cea mai rapidă informație disponibilă, analiza materiei uscate este mult mai utilă Pentru a obține o înțelegere mai aprofundată a compoziției hranei câinelui, mai ales atunci când se compară alimentele uscate până la umede și, în mod similar, diferite tipuri de alimente pentru câini.

Cum alegeți să evaluați alimentele câinilor? Ce factori cheie te uiți la alegerea alimentelor pentru pooch-ul tău? Spuneți-ne în comentariile!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Analiza materiei uscate a produselor alimentare pentru câini vs alte metode: care este cea mai bună?