5 Boli comune de arie

O închidere a unui hedgehog în interior

African Pygmy Hedgehogs sunt mai populare decât credeți și sunt mai mult decât un animal de companie. Hedgehogs sunt predispuse la mai multe boli grave, dintre care unele pot fi evitate. În timp ce nu există niciun recensământ de sănătate de hedgehog care urmărește fiecare boală a fiecărui hedgehog de animale, acestea sunt unele dintre cele mai răspândite boli pe care le vedem în prietenii noștri spini, în nici o ordine particulară.

Boala dentară

Hedgehogii au până la 44 de dinți în gura lor mică, în formă de V. Acești dinți sunt ca versiunile miniaturale ale dinților noștri și sunt predispuși la probleme dentare similare. Dinții fracturați, dinții abstracți, gingivită și acumularea tartar pot provoca probleme în micile noastre hedgii. Prevenirea oricărei probleme dentare este, desigur, ideală, dar nu întotdeauna practică într-un animal de casă care îi place să-și rostogolească corpul într-o minge de spiky,. Dacă puteți obține suficient de norocos pentru a avea acces la gura prietenului tău spiky, atunci s-ar putea să fii mese. Nici o serios, dacă puteți obține un vârf Q în gura lui Hedgie, atunci periați cu apă și lucrați la păstrarea acelor chomperi strălucitoare.

Dacă vă spălați dinții de arici este inutil, apoi fiți pregătiți să aveți o curățare dentară cu extracții posibile dintelui efectuate la un moment dat în viața mică de arici.

Bolile de reproducere

SPAYING EGGEHG-urile de sex feminin sunt ceva care ar trebui făcut pentru mai mult decât controlul populației argehog. Cancerul uterin, un uter infectat numit Pyometra și tumorile mamare pot rezulta din partea ariciului dvs. atârnând pe organele de reproducere. Aceste boli pot fi prevenite prin a avea un Ovariohisterectomie efectuate pe ariciul feminin la aproximativ șase până la opt luni de vârstă. Neutelarea ariciilor masculi este, de asemenea, cheia pentru prevenirea cancerului testicular și se poate face și în jurul aceleiași vârste ca și femelele.

Ectoparaziți

Ariciul vor pierde o parte din quill-urile lor ca o parte din vărsarea lor normală, dar dacă hedgie-ul tău este mâncărime și zgârieturi și găsiți mai multe intermediare pe fundul cuștii, atunci ariciul tău poate avea un ectoparazite. Acarienii sunt un tip de ectoparaziți obișnuiți pe arici și vă va face ca porcorul să fie mâncărime. Măștile vor cădea, pielea se va usca și ariciul dvs. poate fi mai iritabil decât normal. Acarienii pot fi diagnosticați de EXOTICS VET (găsiți unul lângă dvs.) prin efectuarea unei pieii răzuiți pe ariciul dvs. și apoi căutați acarienii mici sub microscop. Acest test nu este o dovadă de 100% de eșec, deși doar o mică zonă a ariciului dvs. va fi răzuită, astfel încât VET dvs. să decidă să trateze pentru acarieni, chiar dacă nu va vedea sub microscop.

Acarienii pot fi adusi în casa lui Hedgie prin lenjerie de pat și alimente. Prin urmare, este important să îngheți întotdeauna aceste elemente înainte de a le pune în cușcă.

Bolile neurologice

Denumită în mod obișnuit "sindromul de hedgehog Wobbly Hedgehog", ariciul poate dezvolta o boală neurologică care îi determină, bine-plute. Ataxia progresează să se încadreze, fiind în imposibilitatea de a se pronunța, convulsii și, eventual, paralizia cu multe alte simptome între ele. Este o boală tristă pe care nici un arici nu ar trebui să trebuiască vreodată, dar afectează aproximativ 1 din 10 arici. Nu există nici o cauză cunoscută, ci o predispoziție genetică este suspectată și nu există nici un tratament.

Bolile tractului urinar

Vezica urinară deține urină (lecție de anatomie mică aici) care ar trebui să fie clară pentru galben. Dar uneori arici dezvoltă o infecție a tractului urinar sau cistită, ambele care pot determina urina să fie maro sau sângeroasă. Urolitiasisul (pietrele de vezică) poate provoca, de asemenea, hematuria (urină sângeroasă) și poate face dificil ca ariciul tău să urineze. O urinare, o cultură, radiografii și o ultrasunete vezicii urinare vor ajuta la diagnosticarea bolii tractului urinar al ariciului dvs. Infecțiile renale, tumorile vezicii urinare și alte boli ale sistemului urinar sunt, de asemenea, văzute.

Multe alte boli există și pot fi diagnosticate de exotica dvs. VET. Infecții ale urechii, obezitatea, alergiile, enterita, osteoartrita și alte afecțiuni pot apărea în arici. Prin urmare, se recomandă o examinare fizică anuală pentru a vă menține porcorul cât mai sănătos este posibil cât mai mult posibil.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boli ale ariciilorManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 5 Boli comune de arie