Cum să reproduceți corgis welsh - fundal, practici & # 038; sănătate în creșterea corgis

Cum să reproduceți Corgis Welsh - fundal, practici & # 038; Sănătate în creșterea Corgis

Când se întreabă Cum de a rasa Corgis, Un crescător de câini trebuie să înțeleagă diferențele dintre cele două rase Corgi: Pembroke Welsh Corgis și Cardigan Welsh Corgis. Implicat cu Corgisul de reproducere necesită o cunoaștere cuprinzătoare a problemelor de sănătate frecvent întâlnite în rasă, dar și cele mai bune practici de reproducere.

Nu există un tip mai bun Corgi; Este o chestiune de preferințe personale și care aspectul preferați. Welsh Corgi este una dintre cele mai vechi rase de câine vreodată și fiind câinele regal în Regatul Unit îi ajută la creșterea popularității. Cu toate acestea, doar unul dintre ambele tipuri este în creștere, celălalt tip este stagnând în cel mai bun caz.

Contextul creșterii Corgi

Welsh Corgis sunt considerate cea mai veche rasă în insulele britanice. Corgisul poate fi urmărit înapoi până la 3000 î.Hr. Acești câini mai mult decât probabil au Norse origine. Câinii de tip similar apar în țările scandinave sub forma rasei curente, Vallhund (numit si Câine de vaci suedeză).

Numele Corgi pot fi traduse din galeză ca Dog pitic & # 8221; Dar există o anumită dispută despre numele de origine, unii istorici și lingviști susțin că numele derivă din cuvântul englez pentru rasa ca un câine "# 8221;. Un câine de cur este o referință la felul de muncă pe care câinele a jucat ca un heeler sau herder. Cursa nu a fost derizivă a câinelui. Până la momentele moderne, rasa a lucrat ca câini că bovinele rătăcite și împrăștiate de-a lungul și lătratul la copitele lor. Statura lor scurtă a făcut probabil că o lovitură de vaci furioasă ar fi dor de câinele de lucru.

Originii mixte

În Țara Galilor, rasa a fost crescută în județele învecinate din Cardiganshire și Pembrokeshire. Câinele din Pembrokeshire are o strănime mai târziu decât vărul său vecin. Pembroke Welsh Corgis, așa cum sunt acum cunoscute, au fost descendenți ai câinilor aduși în Țara Galilor de țesătorii flamanzi în secolul al X-lea. Alții indică o influență mai germanică cu Teckelul sau Dachshundul fiind un strămoș semnificativ. O majoritate va prezenta o linie de sânge cu o strănime de familie Spitz.

Welsh Corgis din Wales Folclor au fost darul de la zanele magice. Aceste creaturi mistic au folosit câinii să-și tragă antrenorii și să se plimbe. Marcajele șei și harnei mitice apar ca marcaje pe spate și umerii câinelui.

O rasă sau două?

Indiferent de originea lor originală, Tipurile de Welsh Corgi au fost lumped împreună ca o rasă până în secolul al XX-lea. Primele cluburi Welsh Corgi au arătat pebroke și câini de cardigan ca o singură rasă. Primul club din Țara Galilor în 1925 a elaborat un standard de rasă care a inclus ambele tipuri. Deoarece cele două tipuri, Pembroke și Cardigan, au avut suficiente diferențe justificative, nu a fost posibilă. Argumentele au urmat în rândul crescătorilor și expozanților atunci când judecătorii au fost considerați a arăta părtinire pentru unul sau celălalt tip. Aceste probleme au fost rezolvate atunci când rasa a fost recunoscută ca două. Clubul Kennel a recunoscut cele două rase pentru prima dată în 1934 în Regatul Unit. Kennelul american a urmat costumul și a făcut-o în 1934 (Pembroke) și în 1935 (Cardigan).

Popularitate

De la inceput, Numărul de pebrokes înregistrat a depășit numărul de cardigane. În 1934, Clubul Kennel a înregistrat 240 de pembrokes și doar 59 de cardigani. În 2006, cardiganul a fost plasat pe Lista de cluburi din clubul vulnerabile. Clubul Kennel menține o listă și încearcă să restabilească rasele din Marea Britanie care nu reușesc să înregistreze cel puțin 300 de câini într-un an. Cardiganul a fost pe listă din 2006! Cu cât Pembroke Welsh Corgi mai populare a făcut lista în 2014, dar a revenit anul viitor. În 2016, Clubul Kennel a înregistrat 218 de cardigani și 393 de pembrokes.

În Statele Unite, rasa Welsh Corgi nu a fost la fel de populară ca și alte rase. Aici, și Pembroke a fost cel mai popular dintre cei doi. În 1997, au existat mai mult de zece ori mai mult Pembroke Welsh Corgis înregistrat, deoarece au existat cardiganul Welsh Corgis. Popularitatea Pembroke Welsh Corgi a fost susținută în parte de admirația redevenței britanice. În 1933, Regina Elizabeth II ca un copil a primit o pembroke Welsh Corgi pe care ea a numit-o "Dookie". Ea a deținut și le-a creat vreodată de atunci. Pembroke Welsh Corgi a avut o domnie de mai mult de șaptezeci de ani ca Câine de familie regală.

Diferite tipuri de corgis

Numele complet al Corgi este Welsh Corgi, Dar asta nu este tot, deoarece ceea ce era o singură rasă este de fapt două rase oficiale diferite. Deși extrem de similare, chiar și în formularea standardelor lor, au unele diferențe cheie. Principala disimilaritate se află în diferitele lor cozi. Pembroke Welsh Corgis au o coadă foarte scurtă (andocată ori); in timp ce Cardigan Welsh Corgis au o coadă naturală lungă.

Diferențele dintre Pembroke și Cardigan Welsh Corgis
Principalele diferențe între Pembroke și Cardigan Welsh Corgis.

Pembroke Welsh Corgi

Această rasă de Welsh Corgi a avut începuturile sale în județul Pembrokeshire din Țara Galilor, probabil cu importul unui câine asemănător spitz cu țesătorii flamandi în secolul al X-lea. Acest câine a fost crescute cu rasele mai vechi de câini de vânători deja găsite în Țara Galilor. Pembroke Welsh Corgi a servit chiriașilor de teren prin mutarea eficientă a prădătorilor în fața unei turme de bovine și prin a obține o vacă pentru a se deplasa prin zgârieturi și lătrat la copite. Pembroke Welsh Corgis au fost recunoscute ca o rasă în 1934 atât de clubul de kennel, cât și de Clubul American Kennel. Înainte de acel moment, cardiganul și Pembroke Welsh Corgi au fost considerate o singură rasă.

Akc descrie pembroke ca a câine robust, care este "scăzut" și dă "substanță într-un spațiu mic". Standard AKC pentru că rasa cere Pembroke Welsh Corgi să fie de 10 până la 12 inci la greabăn. Lungimea câinelui de la greabăn la baza coada ar trebui să fie cu 40% mai mare decât lungimea câinelui la greabăn. Greutatea câinelui perfect proporționat ar fi de aproximativ 27 de lire sterline. Câinii nu trebuie să depășească 30 de lire sterline, iar cățelele nu trebuie să depășească 28 de lire sterline.

Stratul de pembroke Welsh Corgi este a strat dublu stratificat. Acest strat superior al stratului este supus vărsării sezoniere, dar standardul de avertizare judecătorii nu penalizează pentru o parte din această pierdere a părului. Culorile acceptabile includ roșu, sala, negru și fawn. Albul poate apărea pe gât, piept, picioare, suporturi, bot, și ca o dungă îngustă pe față. Albul nu ar trebui să fie niciodată culoarea predominantă a câinelui. Câinele ar trebui să aibă ochi maro cu jantele negre pe pleoape. Alte ochi de culoare sunt considerate o eroare gravă.

coada unui pembroke Welsh Corgi este una dintre caracteristicile cele mai distinctive. Standardele AKC necesită o coadă nu mai mică de 2 centimetri și spune în mod specific să stabilească coada. Practica lui Docking cozile nu este legală în unele locuri. Clubul de rasă al lui Pembroke Welsh Corgis în America promovează bandajul cozilor de pui la o vârstă fragedă pentru a preveni creșterea coada prin tăierea alimentării cu sânge la acea parte a câinelui în creștere. Această modalitate nesurgirică de a scurta cozile este subiectul unei multe controverse (evident). În Marea Britanie, Clubul Kennel Standardele preferă o coadă naturală scurtă, dar este permisă andocarea (deși andocarea în sine a fost făcută ilegală în 2006). Lipsa coada este cea mai rapidă modalitate pentru ca o persoană să distingă pe Pembroke Welsh Corgi de la vărul său de cardigan Corgi.

Temperamentul acestui câine este plin de viață și activ. Acest câine își amintește rădăcinile și va recurge la comportamentul de herding în anumite momente. Dacă nu este instruit corespunzător, este posibil să greșești un picior uman pentru o copită de vacă și să dai o ușoară nip pentru a muta lucrurile de-a lungul. Acest câine este al 18-lea cel mai popular câine din sondajul AKC 2016. Popularitatea sa a răsturnat în jurul celui de-al 20-lea loc în ultimii cinci ani.

Cardigan Welsh Corgis

Crescători ai cardiganului Welsh Corgi rasă Rețineți că rasa a existat în insulele britanice timp de 3000 de ani. Slujba lor în Țara Galilor a fost să ajute la vânătoarea animalelor pe pământ. Au fost crescuți ca câine de vânătoare. Originile acestei rase sunt oarecum tulbure. Unele afirmații că acestea sunt legate de tecoel sau dachshund din cauza dimensiunii lor. Unii par să creadă că această rasă de Welsh Corgi a fost mai izolată de la intrarea câinilor de tip spitz în secolul al X-lea. În realitate, liniile de sânge ale cardiganului Welsh Corgi și Pembroke Welsh Corgi au fost amestecate până când rasa a fost determinată să se separe în anii 1930.

Akc descrie cardiganul Welsh Corgi în mare parte din aceeași limbă pe care o descrie "vărul" lui Pembroke Welsh Corgi. Cardiganul Welsh Corgis sunt, de asemenea, "Low-set" și "voinic". Standardele cardiganului Welsh Corgi solicită atât câini, cât și cățelele să stea la 101/2 până la 121/2 inci la greabăn și să aibă un raport de lungime la înălțime de 1.8 la 1. Greutatea ar trebui să fie pentru câinii de la 30 la 38 de lire sterline, iar pentru cățele de la 25 la 34 de lire sterline. Rețineți că cardiganul Welsh Corgi este, în general, a câine ușor mai mare decât pebroke Welsh Corgi.

Cardiganul Welsh Corgis are, de asemenea, un strat dublu stratificat. Ei nu ar trebui să par să fie pufos și tulpini de păr care puf pe un câine sunt o vină. Cardiganul are cinci culori acceptabile, inclusiv Saby & White, alb-negru, roșu și alb, brindle & alb, albastru merle & alb. Un câine alb predominant este o caracteristică descalificatoare.

Urechile din cardiganul Welsh Corgi sunt mari și erecte. Sfaturile sunt rotunjite. Urechile de pe cardiganul Welsh Corgi sunt, în general, mai mari decât cele ale lui Pembroke Welsh Corgi. Culoarea ochilor ar trebui să se potrivească culorii stratului, dar a ochi albastru În orice altceva decât un câine albastru de culoare albastră este o caracteristică descalificată.

Desigur, cardiganul Welsh Corgi se evidențiază ca o rasă pentru că au o Set scăzut de vulpe. Cozile acestei rase nu au fost niciodată chirurgicale sau manipulate genetic pentru a fi mai scurte. Coada lungă nu și-a ajutat popularitatea, totuși. Cardiganul Welsh Corgi a colaborat pe locul al doilea la vărul său regal, deoarece rasele au fost recunoscute. A existat, totuși, o urcare în popularitatea acestei rase în ultimii ani. În 2016, a fost listată ca cea de-a 69-a rasă de câine cea mai populară în Statele Unite - o schimbare de la data de 76 în anul precedent.

Corgi butts
Corgi Butts merg viral în ultima vreme pe social media. Puteți rezista chiar?!

Probleme de sănătate la creșterea corgisului

Pembroke Welsh Corgi și cardiganul Welsh Corgi au o durată de viață 11 până la 13 ani in medie. Acestea sunt, în general, rase sănătoase! OFA Statistici pe rasele arată că ar trebui să fie o preocupare numărul unu al crescătorilor de ambele rase mielopatie degenerativă. Pembroke Welsh Corgi a avut poziția de vârf pentru cea mai mare frecvență a acestei boli. Cardiganul nu a fost mult mai bine în locul 11.

Mielopatie degenerativă

Mielopatie degenerativă este o boală genetică incurabilă. Nu există nici un semn de leac pentru el în prezent. Această boală lovește câinii de obicei de aproximativ 8 ani. Câinele își pierde treptat controlul asupra membrelor sale și apoi vezica urinară și intestinului. Câinele devine paralizat și moare într-un proces de șase luni până la trei ani. Niciun câine cu această boală nu ar trebui să fie crescut.

Au fost o mulțime de cercetări care leagă genetica mielopatiei degenerative în rasele specifice. Din această cercetare, testarea genetică a fost dezvoltată pentru boală. Ambele rase din Welsh Corgi au testarea ADN disponibilă pentru această boală. Rata transportatorilor pentru această boală a fost de peste 30% în ambele rase. Un crescător ar trebui să insiste că ambii câini să fie eliminați de Testarea genetică Pentru această boală înainte de împerechere.

[Pulcquote-dreapta] Cele două tipuri de Corgis Welsh (Pembroke și Cardigan) au fost lumped împreună ca o rasă până în secolul al XX-lea. Ei au, de atunci, împărțiți în două rase distincte de câine.[/ Pulcquote-dreapta]

Boala von willebrand

Boala von willebrand este o boală genetică provoacă sângerări excesive La câinii care nu au o proteină specifică, care este un factor de coagulare. Câinii care au această vânătă de boală cu ușurință și boala este adesea observată după operație sau când apare o vătămare. Câinii care nu au o atenție medicală ar putea sângera cu moartea la moarte. Majoritatea câinilor cu el, totuși, trăiesc o viață normală.

Această boală este cauzată de o genă recesivă autosomală. Trebuie să existe două gene pentru ca boala să aibă loc pe deplin. Datele colectate de către OFA (denumită mai sus) listați pe Pembroke Welsh Corgi o clasifică pe cea de-a cincea rasă cu această problemă de sănătate. Mai mult de o treime din câinii Pembroke testați au fost purtători ai genei. Nu există statistici privind rasa cardigană Welsh Corgi. Relația sa apropiată cu Corgisul Pembroke Welsh într-o epocă anterioară face probabil ca rasa să fie susceptibilă la boală.

Alte probleme de sănătate care se cultivă în aceste rase sunt displazie de șold, și Atrofia retină progresivă (PRA). Câinii ar trebui să fie eliminați de către OFA pentru ambele condiții înainte de a fi crescute.

Cum de a rasa Corgis Welsh

Corgis sunt o rasă, în general, pentru a lucra, spre deosebire de alte rase mici de câini. Acest lucru se datorează, în principal, deoarece încrucișarea nu a fost prea puternică în timp și nu sunt crescuți să se micșoreze de dimensiunea lor (deocamdată, cel puțin.) Ca fiecare rasă mică de câini, secțiunile C pot fi necesare uneori.

Dimensiunea medie a gunoiului

Pembroke Welsh Corgis au o gunoi medie de șase pui. Majoritatea crescătorilor au raportat puieți puțin mai mari de 6-8 pui, iar mai mulți factori vin în joc atunci când vorbește despre Dimensiunea unei gunoi de pui.

A Studiul danez desfășurate în 2010 a crescut dimensiunea așternutului pentru 224 de rase de câini înregistrați în Clubul Norvegian Kennel între 1 ianuarie 2006 și 31 decembrie 2007 și a constatat că dimensiunea medie a gunoiului a fost de 5.5. Dimensiunea gunoiului cardiganului Welsh Corgis a fost la fel la o medie de șase.

C-secțiuni

Ratele de secțiuni C au fost raportate ca fiind ridicate în Pembroke Welsh Corgi. Un sondaj cuprinzător Pe parcursul unei perioade de 10 ani a fost realizată în 2010, care a arătat rata lui Pembroke of C sectiune să fie 37%, iar cardiganul la 21 de ani.8%. Acestea sunt numere destul de mari. Există unele indicații și gândit printre crescători că pelvisul lui Pembroke Welsh Corgi a fost făcut prea îngust pentru o livrare naturală. Alte cauze ale ratei ridicate în pebrokes trebuie să fie urmărite în bobtail, inerția uterină primară (care poate fi ereditară) și prezența unui catel mort în așternut.

Creșterea numărului de secțiuni cezariane Prelungirile pot fi parțial din cauza crescătorilor care o joacă în siguranță și alegând să facă o secțiune C dacă există multe cățeluși mari văzuți pe o raze X de sarcină. Numărul de secțiuni C de urgență nu este dezagregat de la cele elective în nici un studiu disponibil, astfel încât această ipoteză ar fi greu de confirmat sau infirm.

Distocia este o cauză a unui număr mare de secțiuni C. Rasele care au capete mari proporționale cu corpul lor ca ambele rase ale lui Welsh Corgi, prezintă un risc deosebit de a avea problema tractului de reproducere al barajului prea mic pentru a afla catelul. Crescătorii ar trebui să fie disponibili sau prezenți în momentul răbdărilor și știți când este timpul să ajungem la medicul veterinar.

Munca locală, sau inerția primară a uterului, este o condiție în care este uterul câinelui de sex feminin leneş și nu produce contracții suficient de puternice pentru a livra puii. Nu este cauzată de nimic altceva cum ar fi un cățeluș blocat. Singura soluție la această problemă este o secțiune C. Condiția poate fi ereditară în Pembroke Welsh Corgis. Cățelele de la barajele cu problema au o probabilitate mult mai mare de a avea problema în sine, dacă este crescută.

Sarcini false

Sarcina falsă (sau pseudopregnactic) este o afecțiune care se poate întâmpla în orice târfă. De obicei, apare aproximativ o lună după căldură. Semnele de sarcină vor avea loc, cum ar fi glandele mamare lărgite, distensia abdominală și semnele comportamentale, cum ar fi cuiburile și neliniștea. Cauza sarcinii false este necunoscut. Simptomele sunt legate de un dezechilibru la nivelurile de hormoni de prolactină și progesteron.

A Ancheta de sănătate condus de Clubul Kennel din 2004 enumerat un procent ridicat (18%) din cardiganul Corgis Welsh cu probleme de reproducere, inclusiv o sarcină falsă. Cu toate acestea, acest număr a fost bazat pe Dimensiune foarte mică a eșantionului. În mod similar, Pembroke Welsh Corgis, de asemenea, a raportat rate ridicate (19%) de probleme de reproducere, inclusiv Ciclul de căldură neregulat, Pyometra, infertilitate și criptorchid (absența unuia sau ambele testicule din scrot). Sarcina falsă nu a fost o problemă listată pentru pebrokes din acest studiu. Sarcina falsă nu este periculoasă pentru cățea, dar este, în general, mai stresantă pentru crescători. Poate fi o dezamăgire temporară dacă ar fi, într-adevăr, împerecheată. În general, sarcini false nu sunt tratate medical: se întâmplă. Condiția se rezolvă pe cont propriu în câteva săptămâni.

Viitorul creșterii Corgisului Welsh

Pembroke Welsh Corgi vs Cardigan Welsh Corgi
Google Tendințe: Pembroke Welsh Corgi domină și în creștere; Opusul este adevărat pentru cardiganul Welsh Corgi.

Cardiganul Welsh Corgi crescătorii încearcă în număr: popularitatea rasei Pembroke Welsh Corgi atrage cei mai mulți crescători noi interesați de tipul de câini de la Corgi. Crescătorii trebuie să facă o mulțime de lucruri pentru a promova și a economisi cardiganii; ar putea merge într-un fel sau altul foarte repede. Cel mai puțin popular cardigan este că cei mai puțini crescători vor dori să lucreze cu ea, cele mai mici pui disponibile, cel mai mic populație va fi. Este un cerc foarte vicios.

Cele două rase, cred, vor continua să se dezvolte pur și simplu pentru că timpul modern se bucură de unicitate ca un concept general. Putem vedea mai multe și mai multe Pembroke Corgis acolo în următorii ani datorită aspectului său foarte unic. O mulțime de videoclipuri merg viral din cauza faimosului și irezistibil Corgi butt. Apelul este în creștere și este destul de evident că rasa Pembroke va continua să domine, poate până la sfârșitul vremurilor.

Corgisul de reproducere
Ghidul nostru gratuit pentru creșterea Corgis - Împărtășiți-l!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să reproduceți corgis welsh - fundal, practici & # 038; sănătate în creșterea corgis