Coton de tulear: informații de rasă, canthere și fapte

Coton de Tulear: informații de rasă, canthere și fapte

Numit câinele regal din Madagascar, rasa de câine Coton de Tuleaar are origini datând din 16a secol. Nu a fost până în anii 1970 că a fost introdusă în alte țări, dar popularitatea sa a crescut curând de acolo. Cunoscută pentru straturile lor distincte și personalitățile prietenoase, ele sunt cunoscute cu afecțiune ca "Coties". Dacă vă gândiți să aduceți una dintre dvs. în casa dvs., acest post blog este totul despre rasă, oferindu-vă toate informațiile de care aveți nevoie.

Istoria Coton de Tulear

Povestea câinelui Coton de Tuleaar poate fi urmărită înapoi în secolul al XVI-lea când descendenții lor au fost aduși la Madagascar, reproducând cu terrii care locuiau deja acolo. Tribul de guvernământ a decretat că numai Royals ar putea deține unul dintre acești câini și chiar și-au păstrat popularitatea după ce au fost învinși. Partea "Coton" a numelui lor a fost dată datorită hainelor lor asemănătoare cu bumbacul, precum și de a fi moale la atingere.

De mult timp, această rasă ar putea fi găsită numai în Madagascar, dar a fost în 1974 când acest lucru sa schimbat și a fost introdus în alte țări. Pentru a începe cu, doar câțiva oameni li sa permis să ia una de pe insulă. Nu a fost până în 1990 că au fost recunoscuți pentru prima dată de clubul de kennel. Acești câini sunt încă foarte rare, deci va trebui să vă declarați interesul cu un crescător și probabil să vă alăturați unei liste de așteptare înainte de a vă putea obține mâinile pe una dintre dvs.

Portret Cute Little Baby Dog original Coton de Tulear

Idei sumare

În numele rasei, partea "Coton" este cuvântul francez pentru bumbac. Au o senzație de haine și veți înțelege de ce! Ei au o textura unic moale, care variază de dimensiune între trei și șase centimetri. De asemenea, veți fi încântați să știți, nu au asta "Mirosul câinelui" când sunt umede! Desigur, trebuie să vă asigurați că vă dați să vă atenționați atenția potrivită pe care o merită.

Culoarea principală a hainei este albă, deși puteți observa unele umbrite gri sau roșu-roan în jurul urechilor lor. Uneori se nasc cu marcaje negre sau maro, deși acestea se estompează adesea după câțiva ani.

Cunoscute cu afect ca "coties", ei sunt bine-cunoscuți ca fiind animale de familie mari pe măsură ce se întâmplă cu copiii. De asemenea, dacă locuiți într-o gospodărie aglomerată, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mersul de mers pe jos ca alți câini.

Multe celebrități proprii și au deținut coties, inclusiv Catherine Zeta-Jones, Jane Fonda și Barbara Streisand.

În timp ce iubesc clovning-ul, ele sunt, de asemenea, inteligente și ușor de antrenat. De fapt, ei sunt atât de fericiți, unii oameni le cunosc ca "câine anti-stres"!

Condițiile genetice și ereditare nu sunt comune, iar Coties sunt cunoscute pentru a trăi timp de 15 ani sau mai mult. Câini relativ mici, au tendința de a intervala între 8 și 13 kilograme în greutate.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Instruire

Ar trebui să aveți o pregătire relativ ușoară a timpului dvs. Coton de Tulear. Ei sunt cunoscuți atât pentru inteligența lor, cât și pentru dorința lor, vă rugăm - două calități extrem de utile! Dar ele sunt, de asemenea, sensibile, deci evitați orice tehnici de formare negativă. Armarea și consistența pozitivă sunt două dintre principalele caracteristici care merită demonstrate. Un alt mod minunat de a le învăța este să joace o mulțime de jocuri interactive împreună.

Când primești prima dată Cotie, merită să începem să le antrenați imediat. Acest lucru ajută foarte mult în educația lor inițială, precum și o activitate plăcută pentru voi doi. O capcană comună pentru a cădea în a-ți strica noul catelus, deoarece sunt atât de drăguț drăguț. Nu te faci singur sau câine o favoare, așa că asigurați-vă că stabiliți granițe clare. Acest lucru ajută la a arăta ordinea în casă a gospodăriei.

Deși formarea este relativ simplă, este posibil să aveți mai multe probleme de rupere a casei dvs. Catedra de antrenament poate fi o tehnică utilă pentru a începe cu.

Hrănire

Majoritatea oamenilor au tendința de a-și obține Coton de Tulear Puppy de la crescători. Dacă ați ales o sursă de reputație, acestea ar trebui să vă dea un program clar de hrănire pentru a urma. Continuați să lipiți de aceeași rutină pentru a stabili un sentiment de coerență. Dacă vă decideți să vă modificați dieta cățelușului în vreun fel, ar trebui să luați puțin printr-o abordare mică pentru a evita provocarea unor probleme de stomac. Dacă observați că orice schimbă și disconfort, diaree sau vărsăturile devin o problemă, reveniți la dieta lor originală. De asemenea, merită discutarea opțiunilor dvs. cu VET înainte de a face schimbări majore.

Ar trebui să puteți extinde dieta câinelui pe măsură ce încep să îmbătrânească. Merită experimentarea pentru a vă asigura că poochia dvs. nu devine prea agitată. Asigurați-vă că rămâneți la Kibble de înaltă calitate sau hrană pentru câini umedă pentru a forma piatra de temelie a dietei lor. Verificați beneficiile nutriționale care vor fi furnizate. Pe lângă o dietă bună, trebuie, de asemenea, să vă asigurați că dvs Pooch are un exercițiu suficient pe o bază zilnică pentru a le ajuta să le păstrați în forma potrivită, precum și să evitați o serie de probleme comune de sănătate.

Îngrijirea

Deși există o mulțime de pozitive implicate în deținerea unui câine Coton de Tuleaar, trebuie să știți că îngrijirea lor în mod corespunzător este o sarcină consumatoare de timp. Este posibil să nu credeți acest lucru la început, deoarece aceștia sunt câini non-vărsați, dar ar trebui să fie periat în mod regulat pentru a păstra încurcările și nodurile la Bay. Ar trebui să încercați să programați într-o sesiune zilnică de periere, deoarece acest lucru este cel mai bun pentru haina și pielea lor. Dar, precum și toată activitatea pe care o faceți singur, ar trebui, de asemenea, să vă rezervați puii în groomers pentru o sesiune profesională de câteva ori pe an.

Așa cum am vorbit despre mai devreme, haina lor de bumbac este motivul pentru care încurcările și nodurile sunt ușor de format. Și când un câine nu va vărsa, este inevitabil ca acestea să persiste până când nu sunt elaborate. În acest moment, merită remarcat faptul că drenul care adună în hainele lor poate provoca o reacție alergică, care este, evident, o problemă în gospodăriile cu pacienți cu alergie.

Coton de Tulear

Ar trebui să vă spălați câinele în afara băii, având grijă să nu periați niciodată o haină uscată, deoarece se poate rupe și devin fragile. În schimb, ar trebui să utilizați un spray hidratant. Puteți utiliza un desengler special pentru a scăpa de covorașii mai încăpățânați. Amintiți-vă, acest lucru nu este un proces care ar trebui să fie gradat, deoarece este mai probabil să vă rănești câinele.

Când vă dați o baie de cotie, ar trebui să utilizați o tehnică care minimizează problemele încurcate. Aplicați șamponul la stratul umed și strângeți-l într-o mișcare descendentă. Asigurați-vă că sunteți amănunțit să obțineți șamponul prin întreaga lor haină. Face același lucru cu balsam, de asemenea. Clătiți bine haina pentru a scăpa de orice produse de durată. Răcirea temperaturii în jos pe clătirea finală va ajuta la acest lucru. Puteți apoi să vă uscați câinele folosind o mișcare descendentă care împiedică apariția mai multor încurcături. Când câinele dvs. este uscat, ei ar trebui să fie liberi de încurcări. Puteți verifica acest lucru folosind un pieptene metalice, care ar trebui să alunece prin haina lor, mai degrabă decât să se blocheze.

Dincolo de îngrijirea hainei, Coton de Tuleaar îngrijirea constă în verificarea periodică a urechilor Pooch, oferindu-le o curățare bună atunci când aveți nevoie. Construcția de ceară poate ajunge să conducă la infecții care sunt greu de șters. Asigurați-vă că uscați zona după o baie. De asemenea, ar trebui să aveți obiceiul de a vă spăla dinții câinelui dvs., deoarece acest lucru va contribui la prevenirea problemelor parodontale în viitor.

Ați putea dori, de asemenea: Climatizatoare de câine, Șampon de câine, Câine pastă de dinți, Câine periuță de dinți, Câini de curățare a urechilor, și Cadă de câine.

Sănătate

Un plus mare pentru proprietarii de câini Coton de Tulear este că aceasta este o rasă general sănătoasă, cu boli moștenite în general. Lifespanul lor medii între 14 și 16 ani, cu îngrijire adecvată și acces la o dietă de înaltă calitate și un exercițiu suficient. Nu ar trebui să găsiți acest lucru pentru a fi excesiv - o plimbare zilnică ar trebui să fie suficientă. Dar ar trebui să completați acest lucru cu câteva sesiuni active de joc.

Există câteva probleme de sănătate Hereditare Coton de Tulear care merită să fie cunoscute în detaliu. Unele dintre cele mai frecvente probleme includ retinopatia multi-focală canină (CMR), ataxia neonatală Bandera, hyperoxaluria primară de tip 1 și boala von Willebrand (VMD - tip 1), care pot fi monitorizate cu un test ADN. Și există și alte condiții pe care câinele dvs. poate fi examinat anual pentru includerea cataractă, Atrofia retinei progresivă (PRA) și patella de lux.

Temperament

Coton de Tuleaar câinii sunt cunoscuți ca fiind tovarăși iubiți, prietenoși cu câini și oameni și cu oamenii. Natura lor jucăușă și fericită le-a făcut o alegere extrem de populară a câinelui de familie. Poți să-ți găsești pooch-ul pe picioarele din spate sau să-și cocking capul cu degetul pe o parte atunci când încearcă să asculte ceea ce spui.

Când vă aduceți noua dvs. Coton de Tuleaar Puppy, puteți fi copleșită de cât de drăguț este noul dvs. Companion Canine. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că trebuie să le lăsați întotdeauna să obțină ceea ce vor. Ar trebui să începeți să socializați și să vă instruiți puii la o vârstă fragedă pentru a stabili baza pentru un viitor fericit. Dacă aveți copii în casă, trebuie să fiți deosebit de atenți pentru a vă asigura că știu cum să joace în condiții de siguranță și ușor cu noua adăugare la gospodăria dvs.

În timp ce sunt câini activi, ei pot avea și o dungă placidă din când în când. Datorită nivelurilor lor ridicate de inteligență, Coties iubesc să joace jocuri interactive cu dvs., așa că merită să-i limiteze regimul de exerciții obișnuite. Dacă locuiți oriunde în apropierea apei, veți observa că Cotie se bucură să meargă pentru o baie și sunt bine cunoscute pentru a fi înotători puternici. Dar trebuie să aveți grijă în plus oriunde ar putea fi expuși riscului de înec. De asemenea, ați putea investi în unele jucării interactive de puzzle pentru ca amândoi să vă bucurați împreună.

După ce ați adus noua dvs. casă de câine, veți începe să formați o legătură strânsă care va continua pentru viață. Coton de Tulears sunt cunoscute pentru că dorește să-i placă proprietarii, așa că antrenamentul este mai simplu decât cu alți mai multe Puii încăpățânați. Predarea câinilor dvs. trucuri și comportamente noi este o modalitate bună de a face o legătură mai strânsă, precum și de a se asigura că se potrivesc bine în gospodărie. În dezavantaj, dacă nu sunteți atent, Cotie poate începe să ridice și comportamente rele.

Cute Coton de Tulear ședinței în iarbă

Acum merită remarcat faptul că Coton de Tulears sunt câini de oameni, ceea ce înseamnă că ar trebui să fiți atenți la lăsarea dvs. singură pentru o lungă perioadă de timp. În mod ideal, ei vor avea întotdeauna un fel de companie la domiciliu, ceea ce îi va împiedica să devină singură. După ce au spus că, Coties sunt destul de sensibili și nu-i plac lucrurile să fie prea zgomotoase. Dar ei pot face un pic de zgomot corect pe cont propriu! Un alt punct mai negativ de luat în considerare este că ei pot fi mai atenți la străini, ceea ce poate ajunge să se manifeste ca agresiune. Probabil că veți observa că câinele dvs. scapă și rămâne departe până când ei cunosc pe cineva mai bine.

Dacă nu ați deținut niciodată un câine înainte, un Cotie este o alegere bună, deoarece sunt atât de prietenoși și fericiți, dar aceste Pohes au nevoie de o atenție deosebită și sunt o întreținere ridicată în ceea ce privește întreținerea lor.

Gândurile finale

Coton de Tulears sunt mari bile de puf de puf care fac animale de companie fantastice. Temperamentul și personalitățile lor sunt minunate, în timp ce nu au prea multe probleme de sănătate pentru a vă îngrijora. Cu toate acestea, ele se află la capătul superior al scalei în ceea ce privește cantitatea de îngrijire necesară, astfel încât să vă pregătiți pentru acest lucru. De asemenea, deoarece acestea sunt astfel de pooches rare, este posibil să trebuiască să așteptați să obțineți mâinile pe Puppies Coton de Tuleaar. Dar pentru mulți, așteptarea merită bine!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Coton de tulear: informații de rasă, canthere și fapte