Un câine salvează un altul cu transfuzie de sânge - și a ta poate și

Când Câinele Owen a apărut la un adăpost cu o pierdere severă de sânge, altul și-a donat sângele și a salvat viața lui Owen.

Owen este un amestec de terrier de 1 an. La începutul acestei luni, a ajuns la Kern Județul Animal Services în California, acoperită cu mii de căpușe.

În timp ce era acoperit de la cap până la paraziți, cel mai șocant lucru pe care trebuie să-l vadă era cât de mulți căpușe pupii săraci în jurul ochilor.

Un câine salvează un altul cu transfuzia de sânge - și a ta poate, de asemenea
Imagine: Județul Județean Kern

Owen a fost acoperit de atâtea căpușe de sugere a sângelui pe care a devenit anemic. Pentru că el lipsea atât de mult sânge, era slab fizic, a suferit o respirație, iar gingiile lui s-au întors alb.

Datorită severității anemiei sale, Owen a necesitat o transfuzie de sânge de urgență.

Un câine salvează un altul cu transfuzia de sânge - și a ta poate, de asemenea
Multe căpușe care înconjoară ochii lui Owen.
Imagine: Județul Județean Kern

Pot câinii să obțină chiar transfuzii de sânge?

da! Câinii pot primi transfuzii de sânge, la fel ca oamenii!

Deci, cum funcționează?

Potrivit adăpostului, Kimberly Wilson, câinii pot primi transfuzii de sânge în același mod. Și la fel ca oamenii, câinii au diferite tipuri de sânge.

Cu toate acestea, spre deosebire de oameni, prima transfuzie de sânge a unui câine nu trebuie să fie o potrivire cu tipul lor de sânge. Dar orice transfuzii ulterioare trebuie să se potrivească.

 LEGATE DE: Acest câine donează sânge pentru a ajuta pisoii

Potrivit lui Wilson, o transfuzie de sânge înseamnă introducerea celulelor străine din sânge în corpul câinelui. Tipul de sânge al câinilor este determinat de antigeni prezenți pe celulele lor roșii din sânge.

Prima dată când corpul unui câine este expus unui tip de sânge care nu se potrivește, nu reacționează la antigeni. Dar dacă este introdus a doua oară, corpul câinelui se va întoarce și va ataca.

Un alt câine urmărește să ajute

Max, Mastiff, care este, de asemenea, un rezident la adăpost, a donat 450 de mililitri de sânge la Owen. Aceasta a transformat situația lui Owen de la critică pentru a stabili și a salvat viața lui Owen.

Un câine salvează un altul cu transfuzia de sânge - și a ta poate, de asemenea
Max, donatorul lui Owen
Imagine: Județul Județean Kern

După transfuzie, numărul de sânge al lui Owen sa întors la niveluri normale și a fost prompt mai multe băi și unele medicamente de bifare mult necesare.

De la acea zi fundamentală la adăpost, atât Owen, cât și Max au fost fericiți adoptați. Hooray pentru terminații fericite!

Un câine salvează un altul cu transfuzia de sânge - și a ta poate, de asemenea
Owen, curat după baie.
Imagine: Județul Județean Kern

Cum câinele dvs. poate salva vieți

Mii de transfuzii de sânge de câine sunt necesare în fiecare an, dar există o lipsă severă de sânge disponibil pentru a dona.

De obicei, o practică trebuie să obțină acest sânge dintr-o clinică de urgență de urgență din apropiere sau doar un câine local al cărui proprietar este dispus să doneze sânge ultimul minut.

Deoarece câinii trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru a fi donatori, este ușor să vă imaginați de ce, în unele situații de urgență, ar putea fi foarte dificil să găsiți sânge pentru o transfuzie de ultimă oră.

În mod obișnuit, câinii trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Fi între 1-7 ani
  • Cântărește cel puțin 50 de lire sterline
  • Nu au condiții cardiace
  • Să nu fie medicamente (altele decât purici și bifați preventiv)
  • Au tipul de sânge universal canin

Câinele dvs. poate deveni un donator de sânge, fie pe bază de o singură dată, fie pe bază în mod regulat.

Cerințele și disponibilitatea resurselor variază de stat și locație. Este costisitoare pentru o practică veterinară să se dubleze ca o bancă de sânge, deci nu fiecare veterinar are această opțiune disponibilă.

Cu toate acestea, există naționale Blue Pearl Blounds Situat în Tampa, Seattle, Richmond și Houston.

În plus, există și alte bănci naționale de sânge situate în jurul țării:

Dacă doriți să faceți ca animalul dvs. să fie disponibil ca donator de sânge și să salveze vieți prețioase, vă rugăm să consultați medicul veterinar pentru a afla dacă animalul dvs. este eligibil și pe care următorii pași pentru a lua pașii următori.

Citiți următorul: Purulele de câini finale și ghidul de supraviețuire

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Un câine salvează un altul cu transfuzie de sânge - și a ta poate și