Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. Mănâncă bicarbonat de sodiu

Cute păstor german care ședea pe podea cu castron metalic și mâncăruri sparte în bucătărie

Barcare Soda este un element de uz casnic versatil care poate fi utilizat într-o varietate de moduri. De la gătit și coacere la curățare și deodorizare, această capsă este o necesitate pentru toate casele. Este soda de copt sigur pentru câini? Există situații în care soda de copt este de fapt utilă să se folosească în jurul câinilor. Cantități mici de sodiu de coacere sunt considerate inofensive pentru a fi utilizate în jurul câinilor, dar nu le-a fost recomandat. Soda de copt poate fi toxic pentru câini Dacă cantitățile mari sunt ingerate. Este important să înțelegeți cum să o utilizați în mod corespunzător și să vă păstrați în siguranță câinele.

Ceea ce se ocupă de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic care constă din sodiu și bicarbonat. Această sare este cunoscută în mod obișnuit ca sifonul de coacere atunci când este sub formă de pulbere albă cristalină. Soda de copt este frecvent utilizată ca agent de lustruire în coacere. Devine pudră de coacere atunci când este combinată cu un acid uscat, cum ar fi crema tartarului.

Pe lângă faptul că acționează ca agent de frunze, bicarbonat Soda are alte utilizări în coacere și gătit. Este, de asemenea, uneori folosit ca un antacid pentru oameni atunci când este luat oral. Soda de copt este un excelent mai curat. Are o calitate ușoară abrazivă și un efect de uscare, făcându-l util pentru multe tipuri de mese. Soda de copt este mare la absorbție mirosuri și este adesea stropită pe covoare și tapițerie pentru a dezodoriza. De asemenea, este folosit în mod obișnuit pentru a împrospăta aerul în spații frigorifice și congelator.

Coacerea subgestiei de sodiu la câini

Soda de copt are un gust oarecum sărat, cu o calitate amară și de săpun. În timp ce majoritatea câinilor nu vor găsi gustul deosebit de atrăgător, sarența poate fi suficientă pentru a face ca un câine să se bucure de aromă și, prin urmare, să mănânce prea mult.

Soda de copt poate avea efecte toxice dacă un câine mănâncă 10-20 de grame pe kilogram (22-44 grame pe kilogram de greutate corporală). O linguriță de bicarbonat de sodiu este egală cu patru grame. O cutie mică de bicarbonat de sodiu este de obicei opt uncii sau 227 de grame. Un câine de zece lire (4.5 kg) poate prezenta toxicitate după consumarea 45-90 de lingurițe (180-360 grame) de bicarbonat de sodiu. Aceasta înseamnă că un câine de zece lire s-ar putea să se îmbolnăvească după ce a mâncat cât mai puțin trei sferturi dintr-o cutie mică de bicarbonat de sodiu. Un câine de 50 de kilograme ar trebui să mănânce aproximativ patru cutii. Aceasta este o sumă destul de mare pentru ca un câine să mănânce, dar este posibil.

Soda de copt în produsele de coacere nu este o problemă pentru câini, deoarece cantitatea utilizată este atât de mică. Dacă un câine se îmbolnăvește de la consumul de bunuri de coacere, vinovatul este probabil conținutul de grăsimi sau a Ingredientul alimentar toxic (una care este mai toxică decât soda de coacere).

Primul semn al toxicității de sodiu de copt este de obicei vărsături. Semnele suplimentare includ diaree, letargie, depresie, Convulsii și / sau tremor, dezorientarea și dificultăți de respirație.

Deoarece soda de copt este o sare, ingestia de cantități mari poate provoca cu ușurință un dezechilibru grav de electroliți. De asemenea, poate duce la insuficiența cardiacă congestivă. Aceste condiții pot fi fatale, mai ales dacă sunt lăsate netratate.

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. mănâncă bicarbonat de sodiu

Dacă bănuiți că câinele dvs. a mâncat soda de coacere, încercați să determinați cât de mult a fost ingerat. Contactați imediat medicul veterinar pentru sfaturi. Nu induceți niciodată vărsături decât dacă veterinarul dvs. vă sfătuiește în mod specific să faceți acest lucru.

Câinele dvs. nu ar trebui să experimenteze efecte toxice dacă a mâncat cu siguranță mai puțin decât doza toxică. Cu toate acestea, vărsăturile pot apărea în continuare. Urmăriți câinele dvs. îndeaproape și oferiți multă apă. Dacă vărsăturile apare mai mult de o dată sau de două ori, contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

Când aveți îndoieli, aduceți câinele dvs. la veterinar pentru o examinare. Tratamentul mai devreme începe, cu atât mai multe șanse ca câinele să supraviețuiască.

Câștiguri de siguranță pentru biciclete sifon

Nu este recomandat să vă hrăniți sifonul de copt de câine, chiar și în cantități mici. Cu toate acestea, soda de copt poate fi foarte utilă pentru alte preocupări legate de câine.

Deodorizați covorul, tapițeria și așternutul de animale de companie prin stropirea unei acoperiri ușoare de bicarbonat de sodiu pe zona care urmează să fie dezodorizată. Permiteți-i să stea timp de aproximativ 30 de minute, apoi aspiră foarte bine zona.

Utilizați soda de copt ca un șampon uscat pe haina câinelui. Asigurați-vă că stratul este complet uscat. Apoi, aplicați o praf foarte ușoară, asigurându-vă că evitați capul câinelui. Frecați-l în haina câinelui dvs., apoi periați haina bine.

Tratați durerea unei albine de albine prin aplicarea unei pastă de bicarbonat de sodiu și apă în zona afectată. Dacă este posibil, scoateți mai întâi stingerul. Asigurați-vă că vă mențineți câinele de lingerea zonei.

Curățați bolurile de câine și alte suprafețe cu sodă de copt și apă. Abrazivul ușor va ajuta să eliminați alimente și resturi blocate. Asigurați-vă că clătiți bine zona.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Bicarbonat de sodiu. Colegiul american de farmaciști veterinari

  2. Ueda, Y. și colab. Incidența, severitatea și prognoza asociată cu hiponatremie la câini și pisiciJurnalul de Medicină Internă Veterinară, vol 29, nu. 3, 2015, pp. 801-807. Wiley, DOI: 10.1111 / Jvim.12581.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. Mănâncă bicarbonat de sodiu