Rant al zilei: cele 3 lumi ale proprietății câinilor

Rant al zilei: cele 3 lumi ale proprietății câinilor

Pentru a fi clar, suprapopularea animalelor de companie este o problemă creată de oameni. Știm cu toții despre păsări și albine; Nu este știința rachetelor. Cu toate acestea, milioane de animale sunt eutanasiați în fiecare an; Este vorba despre jumătate din animalele care intră în adăposturi. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că jumătate din toți câinii născuți sunt de fapt nedorite. Este o realitate tristă, ne confruntăm (sau ne ascundem.)

Cele 3 lumi ale proprietății câinilor

Pentru noi, lucrăm la salvarea animalelor și câinilor și adăpost, există 3 lumi distincte de proprietate pentru animale de companie:

  1. Lumea de salvare - oamenii care adoptă câini care sunt spayed sau sterilați și promovați ideea acestui tip de advocacy
  2. Creșterea și afișarea lumii - unde este în mod legitim pentru "# 8220; # 8221; de linii de sânge și tradiție "# 8221; din ea (deși nu suntem de acord cu animalele care trebuie să fie intacte pentru a arăta)
  3. lumea a treia - persoanele medii care cred că au nevoie de un câine sau care fantează DABBLING în reproducere (de obicei într-o măsură dăunătoare). Această lume include mori de catelus; acesta este locul în care Mit-ul catelusului pur de pâine este viu și este misiunea noastră de salvare pentru a sparge această barieră

Atât prima, cât și cea de-a doua lume sunt lumi legitime și nu trebuie să se excludă reciproc unul altuia. Cea de-a treia lume, cu toate acestea, este problema. Și pe o planetă ideală, nimeni nu ar trebui să cadă vreodată în această categorie inumană.

Crescătorii nu trebuie să fie vina (bine, nu toți)

Crescătorii ar trebui să păstreze reproducerea dacă o fac în mod responsabil. Creșterea crescătorilor nu sunt problema.

Problema este crescătorii care vând câini pentru oricine fără îngrijorare pentru bunăstarea animalului. Când faceți o viață de pe vânzarea de animale, motivația dvs. directă nu poate fi pentru animalul însuși. Atunci când animalele sunt vândute pentru bani, sănătatea, temperamentul și socializarea nu sunt prioritatea deoarece se traduc în cheltuieli (adică. marginile mai subțiri și rentabilitatea mai mică.)

O altă problemă imensă cu care avem de-a face cu centrele de salvare cu care are legătură cu crescătorii literalmente dând câini și cățeluși nedorite cu salvarea locală. Sau uneori chiar mai rău, eutanasca-le, pur și simplu pentru că sunt nu indeajuns de bun a fi vandut. Pentru mine, asta e Păcatul final al creșterii câinilor.

Câine de salvare a câinelui
Prea mulți crescători de câini își aruncă pur și simplu puii nedoriți și câini de rang înalt la salvarea lor locală.

Un crescător ar trebui să respecte o regulă simplă: dacă creați, trebuie să vă angajați să fiți responsabili pentru acel animal pe termen nelimitat. Și acest lucru înseamnă că orice grijă Fiecare dintre animalele dvs. trebuie să fie sănătoasă și să trăiască o bună calitate a vieții trebuie tratată fără frâne. Dacă un crescător de câini nu poate retrona un câine din orice motiv ar putea fi (vârsta, sănătatea și # 8230; atunci ei pur și simplu trebuie să fie pregătiți să păstreze animalul ca fiind unul dintre ei, pentru totdeauna.

Dacă nu puteți face acest lucru, nu aduceți mai multe animale în această lume când nu sunteți chiar capabili să aveți grijă de ei. Acea este ceea ce este iresponsabil.

Răspunsul ușor este că toți actorii joacă aici un rol: crescători, cumpărători, adăposturi, organisme guvernamentale. Dar, în scopul acestui exercițiu, aș fi vina la picioarele de crescători neglijenți. Există mulți crescători minunați și etici care îi pasă cu adevărat de viețile individuale pe care le aduc pe acest pământ; Dar, din păcate, ele sunt minoritatea.

Atâta timp cât uciderea suprapopulației "# 8221; este soluția, creșterea neîncetată rămâne greșită. Este greșit din punct de vedere moral, este leneș și este nedrept. Puppy Mills și Backyard Breeders sunt problemele.

În fiecare zi, în grupurile de vecinătate, văd postări atât de dorințele dorite, cât și cele nedorite fiind vândute pentru profit sau dat. Adăposturile sunt pline de ele - lituri nedorite și aruncate animale de companie mai vechi. oameni OOO, Ahhh și awww peste pui, dar nu există nici o potrivire a rasei la stilul de viață familială și prea mulți primesc a drăguţ animalele de companie nu sunt echipate pentru a gestiona pe termen lung.

Breerii furnizează iresponsabil acest lucru cerere pentru animale în timp ce mii de oameni se află în adăposturi. Cu toate acestea, te uiți la el, continuă să adauge la problemă. Educația și reglementarea trebuie să joace și roluri, dar până când societatea rezolvă această problemă, creșterea trebuie să fie cuprinsă.

Kristen Kuhns - Fondator și director executiv la PetGest.Org, Concentrându-se pe programele comunitare de intervenție și prevenire.

Cumpărătorii trebuie să rămână cu deciziile lor

Cumpărătorii și adoptatorii care nu se lipesc de decizia inițială ar trebui să ia vina masivă pentru problema suprapopulării. Cu toate acestea, ar trebui să ne concentrăm cu toții asupra motivelor pentru care oamenii își schimbă mintea și educează generațiile viitoare despre acestea pentru a evita o situație mai slabă în viitorul apropiat.

Dacă animalul devine agresiv sau chiar periculos, nu este cu siguranță vina lor, ci mai degrabă a ta și cum ați ridicat animalul dvs. de companie. Câinii sunt prin natura animalelor blânde și sociale. Cu toate acestea, mulți proprietari pur și simplu nu își asumă responsabilitatea să-și gestioneze și să-și antreneze câinii și, în cele din urmă, aceștia devin o amenințare pentru societate. Prea des, oamenii vor trata animalele (în special câinii) ca și cum ar fi roboți, puteți programa pur și simplu să le vedeți că faceți tot ce doriți să le faceți. Evident, acest lucru nu este absolut cazul și ignoranța este principala cauză a adăposturilor care umple supracapacitatea.

În multe ocazii, câinele nu reprezintă un pericol pentru societate, ci pur și simplu arată un comportament nedorit, cum ar fi pipi la domiciliu sau mobilier de mestecat. La început, proprietarii îl tolerează, apoi pierd răbdarea și se termină abandonarea lor "iubită" # 8221; câine. Proprietarii de animale de companie nu pot schimba dragostea pe care o aveau aparent pentru catelul lor ori de câte ori se aflau pe podea. Ce altceva ați așteptat? Un partener perfect care se întâmplă să fie în mod natural găzduit? Acesta este momentul în care dvs., proprietarul responsabil, trebuie să luați decizia fie:

  • repara-l - lecții de instruire, educație online, sfaturi veterinar
  • Tolerați-l - Compromis la început, în timp ce vă antrenezi încet animalul de companie

Da, nu se va întâmpla peste noapte și poate dura câteva săptămâni sau mai multe accidente sau mai multe accidente sau mai multe mobilier gnawed, dar nu pune această responsabilitate pe o salvare sau un adăpost. Care este lașitate pură deasupra trădării totale a animalului tău.

câine trist vizionarea de fereastră
Da, câinele tău nu poate fi la fel de fericit ca tine cu ea a fost "# 8230; Dar iarba nu este întotdeauna mai verde în altă parte.

Da, câinele dvs. ar putea fi mai fericit în altă parte

Uneori, sau rar, câinele tău ar putea să se simtă cu adevărat nefericit sau să nu trăiască calitatea vieții pe care o merită. Și la un moment dat, ar ajunge să le afecteze în mod serios. Acesta este în sine un motiv acceptabil pentru a găsi un nou centru de domiciliu sau de salvare pentru câinele dvs. iubit.

Cu toate acestea, nu puteți folosi această scuză atunci când sunteți cel care renunță la animalul dvs., dar folosiți acest lucru pentru a vă simți mai bine. Când este în afara vinovăției personale, pur și simplu scăpați de un câine pe care l-ați dorit, care este acum extrem de legat de dvs. și vă vede ca fiind cel mai bun prieten al ei. Ești cel mai probabil să-ți distrugi viața cu decizia ta egoistă.

De exemplu, mulți oameni cred că labradorul lor de 10 ani sau pisica de 14 ani ar fi mai fericită în altă parte cu cineva care are mai mult timp sau o curte. Aceasta nu este o scuză legitimă și încasată. Dacă ar fi cu adevărat prietenul și prietenii tăi în toți acești ani, ar trebui să vă angajați să vă asigurați că acest lucru este și în anii lor de aur - fără a le abandona ori de câte ori devine Prea multă durere de cap.

Adăposturile nu au de ales decât să mămenească

Adăposturile, din păcate, trebuie să accepte câini pe care îi pot ucide mai târziu. Acesta este doar un produs al lipsei de capacitate al societății noastre de a-și gestiona propriile alegeri umane. Adăposturile nu ar exista în primul rând dacă oamenii erau responsabili pentru propriile lor animale. Adăposturile nu sunt de vină.

Dacă adăposturile trebuie să leetanizeze câinii, este că societatea dărâmă prea mulți dintre ei în mâinile lor (adică. mai mult decât ceea ce poate gestiona un adăpost.) Și nu este deloc vina adăposturilor! Vina este pe deplin asupra oamenilor care nu se spulberă și se leroghează animalele de companie, pe crescătorii din curte, mori de catelus și oamenii care tratează animale ca pantofii care nu se potrivesc. Acesta nu este un adăpost în centrul său care dorește să-i euthaneze animalele. Adăposturile pot face acest lucru numai atât de mult, dar nu ar trebui să fie vilificate.

Instituțiile guvernamentale și de stat nu ajută prea mult

Statele sunt, de asemenea, vinovate pentru că nu finanțează adăposturile suficiente și aceasta este o problemă serioasă care ne rănește rău. Nimeni nu dorește animalele care rulează pe străzi, dar foarte puține entități guvernamentale consideră că rezerva fondurilor pentru diferitele sisteme de bunăstare a animalelor care se încadrează în jurisdicțiile lor. Ei cred că problemele alegătorilor sunt atu; Dar când suprapopularea animalelor este o problemă a oamenilor, nu are sens pentru noi în lumea de salvare.

Bunăstarea animalelor în multe categorii într-o societate în care nonprofiturile sunt rugate să facă munca pe care guvernul nu o poate face sau nu va face. Este de înțeles că trupurile noastre guvernamentale nu se simt ca și cum ar fi controlul tuturor societății, până la bunăstarea animalelor și după ce am avut propriile mele relații personale cu guvernul nostru, atât local cât și federal, mă bucur că am capacitatea de a gestiona Motley Zoo modul în care considerăm necesar și nu modul în care suntem forțați.

Soluția mea propusă la această problemă este un joc de loterie în special în beneficiul bunăstării animalelor (sau completați martorul cu o problemă socială diferită). De ce ar trebui ca toate finanțarea de loterie să meargă spre educație? De ce constituenții nu ar trebui să aleagă modul în care doresc să contribuie la problemele societății? Cred că acest lucru ar rezolva o lipsă serioasă de finanțare pentru atât de multe nonprofituri și # 8230; Dar, în realitate, este vorba despre lupta împotriva consiliului de învățământ sau a ceea ce controlează acest monopol.

Despre Zoo Motley

Suntem un voluntar, bazat pe foster, 501 (C) (3) cu sediul în afara Seattle, WA. Am salvat și am reafirmat mai mult de 1.800 de animale din 2009 și am un echipaj de voluntar de mai mult de 150 de oameni fantastici.. Ne ocupăm de multe cazuri speciale, în special animale care fac obiectul unui dumping și cele care altfel sunt provocate din punct de vedere medical, fizic sau comportamental.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rant al zilei: cele 3 lumi ale proprietății câinilor