Formarea pozitivă de armare: cea mai sigură și mai eficientă modalitate de a instrui un câine

Formarea pozitivă a câinilor de armare

Formarea pozitivă de armare este o metodă de formare a câinilor care se concentrează asupra Recompensarea bun comportament mai degrabă decât pedepsind comportament rău.

O metodă de formare din ce în ce mai populară, formarea pozitivă de armare este denumită și formarea R + sau Forța, deoarece evită metodele aversive comune pentru alte abordări.

Vom explica de ce formarea pozitivă de armare a devenit metoda de formare de alegere și să sublinieze elementele de bază ale abordării de mai jos!

Ce este formarea pozitivă întărire?

Formarea pozitivă de armare este vorba despre consolidarea comportamentului dorit prin recompense.

Ați avut vreodată un profesor care a crescut care ți-a dat o bucată de bomboană pentru a răspunde corect la o întrebare? Acesta este un exemplu excelent de armare pozitivă!

Va trebui să vă dați seama de o recompensă care va face apel la poochia dvs. Cel mai probabil, cea mai bună recompensă va fi NOMS!

Recompense comune pentru formarea câinilor R +

Aproape toți câinii sunt puternic motivați de alimente sau tratamente, dar bunurile nu trebuie să fie singura modalitate prin care răsplătim câinii pentru comportamentele dorite.

Alte recompense pe care le putem oferi câinii noștri includ:

  • Laudă
  • Jucării
  • Jocuri (ca un joc de preluare)
  • Orice câine individual găsește recompensarea
recompense populare

Alimentele sunt, fără îndoială, cel mai puternic motivator pentru majoritatea câinilor (în special carne de carne), dar alte recompense pot funcționa și bine. Gândiți-vă la câinele dvs. ca pe un individ și identificați ceea ce găsesc deosebit de satisfacții.

Poți să folosești doar laudă pentru a-ți antrena câinele?

Mulți proprietari aspiră să-și îndeplinească câinii lor comportamente dorite numai pentru laudă. La urma urmei, nu ar trebui ca câinele tău vrei să vă mulțumesc tot timpul? Această așteptare vine ca urmare a mitologiei nesănătoase a câinilor.

Câinii sunt animale care fac ceea ce funcționează pentru ei.

Ei vă pot iubi foarte mult, dar vor efectua comportamente care sunt în interesul lor cel mai bun. Mâncarea este pur și simplu cel mai puternic motivator pentru marea majoritate a câinilor.

De asemenea, este important să vă puneți în minte a unui câine. În calitate de proprietari, putem presupune că un pat pe cap sau o îmbrățișare este o formă minunată de afecțiune.

îmbrățișând un câine
Nu super-jazzed, dar nu vreau să fiu nepoliticos

Dar, în realitate, majoritatea câinilor nu se bucură să fie bătuți pe cap și # 8212; ar prefera mult o bărbie sau zgârieturi. Iar majoritatea câinilor detestă absolut îmbrățișări, doar toleral-le pentru dragul nostru.

În loc să te concentrezi asupra a ceea ce tu gândi ar trebui să fie o recompensă bună pentru câinele dvs., luați în considerare ce de fapt vă va motiva pooch-ul în realitate.

Exemple de formare pozitivă de armare pentru problemele comune canine

Să ne uităm la câteva exemple despre modul în care se utilizează armarea pozitivă atunci când se ocupă de comportamente nedorite.

Problemă: Câinele tău sare pe tine când vii acasă.

Folosind armarea pozitivă, nu ați genunchi câinele dvs. în talie (o tehnică populară de antrenament vechi) sau șocați-le cu un guler. În schimb, ați evita pur și simplu consolidarea comportamentului nedorit prin ignorarea acestora. Nici o atenție, nici o recunoaștere, nimic. Odată ce au toate cele patru labe pe pământ, veți întări comportamentul dorit (labele de pe pământ) cu laudă, atenție și tratează.

Problemă: Câinele tău scapă la poștă când scade un pachet la ușă.

Folosind o armare pozitivă, nu v-ați fi încurcat cu un guler de coajă sau nu vă strigați la câinele dvs. pentru a fi liniștit. În schimb, ți-ai recompensat câinele pe cel de-al doilea că se oprește la lătrat, chiar dacă este doar să respiri adânc sau pentru că ai mers la el. Veți continua să așteptați pur și simplu momentul în care câinele dvs. își pauzează lătratul și îl recompensează pentru acel moment de tăcere. Continuați să vă recompensați câinele pentru tăcere, chiar dacă este momentan și urmată de mai multă lătrată. Pe măsură ce câinele dvs. învață că devine tratate numai atunci când se oprește la lătrat, el va începe să aleagă să te uite la tine în loc să laude o furtună când vede poștașul. Curând, poștașul însuși va fi asociat cu tratează gustos!

Importanța calendarului

Timpul este extrem de important pentru formarea pozitivă de armare. Pentru această metodă de lucru, trebuie să vă recompensați câinele imediat După ce efectuează comportamentul dorit.

Să presupunem că vă învățați câinele să stea.

El îndeplinește starea după cum doriți, așa că mergeți să-l luați un tratament. Pe măsură ce vă întoarceți și dați câinii dvs. tratatul, se ridică. Acum ai recompensat permanent - nu ședința!

Deoarece momentul este atât de important, armarea pozitivă necesită, de obicei, utilizarea unui convenabil Tratați punga . Mulți formatori implementează, de asemenea un clicker de antrenament, care poate fi folosit pentru a fi mai exact cu calendarul.

silicon-tratate-interior

Care sunt beneficiile și dezavantajele formării pozitive de armare?

Formarea bazată pe armături pozitive oferă beneficii semnificative, inclusiv:

  • Mai multă încredere între tine și câinele tău
  • O legătură mai profundă și mai bogată
  • O mai bună comunicare și înțelegere unul altuia
  • Construirea unei asociații pozitive în jurul oamenilor în general
  • Este sigur ca copiii să se angajeze

Formarea pozitivă de armare are doar un dezavantaj semnificativ: necesită o mulțime de răbdare.

Adevărul este că armarea pozitivă poate dura ceva timp pentru a obține fructe la combaterea comportamentelor problemelor. Acest lucru se datorează faptului că proprietarul trebuie să aștepte până când câinele lor face alegerea corectă și trebuie să consolideze aceste alegeri bune de multe ori pentru a deveni grabă.

Un exemplu minunat? Învățați câinele dvs. să nu lage la oaspeți.

Imaginează un scenariu în care invitați un oaspete în casa dvs. și câinele dvs. începe să latră la ea.

Cu o pregătire pozitivă de armare, veți lăsa pur și simplu coaja de câine în timp ce ignorați comportamentul. De îndată ce se oprește la lătrat - chiar și pentru o secundă - îți vei întări tăcerea cu un tratament.

Puteți vedea că acesta este locul în care un clicker vine la îndemână ca un ajutor deosebit pentru formarea pozitivă de armare.

În unele cazuri, încercați să întăriți un moment foarte scurt de comportament bun, Și un clicker poate fi un ajutor imens într-un scenariu ca acesta (nu vă faceți griji, vom vorbi mai mult despre avantajele și dezavantajele clicurilor de mai jos).

Ați continua să vă recompensați câinele pentru a fi liniștit în prezența străinului. Primele câteva ori pe care un vizitator vine, probabil că va trebui să-l răsplătiți pentru chiar și o clipă de tăcere.

Dar, pe măsură ce antrenamentul continuă, veți fi ante și să-l răsplătiți doar pentru fiecare 3 secunde de tăcere.

Atunci veți dori să așteptați 5 secunde, apoi 10 secunde și așa mai departe. Până în cele din urmă, câinele dvs. nu are nici un interes în lătratul străinilor, deoarece știe acum că va fi răsplătit pentru tăcere.

Ce tratamente sunt cele mai bune pentru formarea pozitivă de armare?

Armarea pozitivă necesită împărtășiți recompense cu valoare ridicată cu Pooch & # 8212; Așa îl păstrați motivat.

Unii câini vor fi motivați de Kibble atunci când lucrează la comenzi de bază, dar mai dificile trucuri și modificări de comportament necesită tratamente de tastier!

Câți copii sunt motivați mai mult de Fig Newtons peste Oreos? Probabil că nu prea mulți...

Cele mai bune tratamente pentru formare sunt de obicei:

  • Imputit (de obicei, mirosurile pe bază de carne funcționează cel mai bine)
  • Mic (veți folosi o mulțime de tratamente într-o sesiune de antrenament, astfel încât cele mai mici sunt mai bune)
  • Moale (tratate crocante durează prea mult ca câinele dvs. să mănânce)
  • Roman (Noi tratamente sunt întotdeauna mai interesante pentru câini decât un tratament pe care le primesc deja în mod regulat)

Când pot să nu mai dau câinele?

Inițial, veți dori să vă recompensați câinele fiecare și de fiecare dată când efectuează comportamentul dorit.

Odată ce câinele dvs. are o înțelegere fermă asupra comportamentului dorit, puteți începe să renunțați la tratamentele intermitent, dar întotdeauna recompensa cu laudă.

Puteți începe să vă încurcați prin recompensare cu tratați trei din patru ori, două de patru ori și așa mai departe. in orice caz, Nu veți mai dori niciodată să nu mai recompensați cu tratate.

Tratamentele ar trebui să fie utilizate în continuare intermitent pentru recompensarea comportamentului de lungă durată pentru consolidarea ulterioară.

Așteptați - vrei să spui că întotdeauna trebuie să-mi dau câinele?

da și nu.

Veți avea întotdeauna nevoie de tratamente pentru a consolida un comportament bun, dar Pe măsură ce câinele dvs. devine mai bine la efectuarea comportamentului dorit, tratamentele pot deveni mai puțin frecvente.

Ideea este că, în cele din urmă, cu o mulțime de repetări, comportamentul dorit (de exemplu, câinele dvs. care nu latră la străini) va deveni Mod implicit comportament pur și simplu nu este obișnuit.

Cu toate acestea, vei mereu trebuie să-i dea tratați periodic. Ar trebui să faceți acest lucru chiar și cu un câine care nu la bătut la un oaspete în câteva săptămâni!

Cât timp ați lucra fără a fi plătit?

Formatorii preferă să utilizeze comparația de distribuire a tratamentului pentru a fi plătit. Cât timp ați continua să lucrați la locul de muncă fără a fi plătit?

Nu vă așteptați ca câinele să continue să lucreze pentru dvs. dacă nu este plătit și el!

Odată ce un comportament este bine stabilit, puteți începe să mergeți mai jos pe ierarhia recompenselor. În loc să folosească ficat de ficat înghețat, s-ar putea să folosiți Kibble.

Dog recompensa ierarhia

Cu toate acestea, asigurați-vă că nu reduceți armarea prea repede în timp ce reduceți simultan valoarea recompensei. A face ambele o dată vă poate face ca câinele dvs. să vă retragă, dăunător tuturor muncii voastre grele!

Dacă vă întrebați când vă puteți opri să acordați tratamente în întregime, răspunsul nu este niciodată!

Veți avea întotdeauna nevoie să continuați să întăriți un comportament bun, chiar dacă frecvența necesară este mai mică.

Motivarea câinelui: va trebui întotdeauna să alegeți între morcov și baston

Detractori ai armăturii pozitive, cum ar fi să eticheteze formatorii R + ca "împingători cookie."

Este adevărat că tratează reprezintă o parte importantă a formării pozitive de armare, dar ele nu trebuie să fie singura formă sau armare pe care o furnizați. Unii câini vor lua în considerare un joc rapid de Fetch sau Tug ca o recompensă fantastică!

Cu toate acestea, pentru majoritatea proprietarilor, tratează este cea mai ușoară opțiune. În timp ce câinele dvs. poate iubi lauda, ​​nu este de obicei destul de suficient stimulent pentru majoritatea doggurilor.

Iată ce mulți oameni nu par să înțeleagă despre câini: Ceva va conduce întotdeauna comportamentul câinelui.

Nimeni pe acest pământ verde larg nu face nimic pentru nimic, și va trebui să alegeți între morcov și băț.

Carrot v Stick

Cu formare pozitivă de armare, ceea ce conduce comportamentul câinelui dvs. este cookie-urile. Dar pentru antrenament aversiv, ceea ce conduce comportamentul câinelui tău este frică și durere. Aș fi mult mai degrabă să fiu un Slinger de tratament pentru câinele meu decât să folosim tactici de intimidare agresivă pentru al face să mă fie frică de mine.

De asemenea, țineți cont de faptul că trebuie să existe o consolidare continuă atunci când instruiți cu averi.

Majoritatea câinilor care învață să nu tragă pentru a evita durerea în timp ce folosiți un guler de vârf vor începe să tragă din nou odată ce își dau seama că nu sunt pe un guler Pong.

Majoritatea câinilor care învață să nu ia în lătrat deoarece sunt șocați cu un guler de coajă va începe să loarce din nou când gulerul este îndepărtat.

Nici un comportament pe care îl învață câinele dvs. va fi unul și făcut. Fiecare comportament necesită menținerea armăturii intermitente.

Dacă ați învățat cum să jucați pianul în liceu, dar nu ați atins un pian timp de 10 ani, șansele nu veți juca Mozart prima dată când faceți din nou practicați.

Folosind un clicker în formare pozitivă de armare

Karen-Pryor-Iclicker

Clickers sunt producători mecanici de zgomot mecanic care emit a (așteaptă-o ...) Clicking sunet când este apăsat.

Ele sunt adesea considerate o bază în formare pozitivă de armare, dar nu sunt necesare în nici un caz - o mulțime de proprietari aleg să folosească un cuvânt marker ca "da" în loc de un clicker.

Primele lucruri mai întâi: trebuie să "încărcați" un clicker

Când faceți clic pe Clicker un câine, primul pas este întotdeauna "încărcați" clickerul.

Încărcarea clicului se referă la crearea unei asocieri între clicker și un tratament.Pentru a începe să încărcați un clicker, veți face clic pur și simplu la clicker și apoi dați câinii dvs. un tratament, de mai multe ori la rând.

Încărcarea unui clicker

În curând, câinele dvs. va auzi clickerul și așteaptă un tratament.

Odată ce câinele dvs. a stabilit conexiunea că faceți clic pe = tratați, clockerul devine o confirmare a câinelui că a efectuat comportamentul corect și că răsplata lui este pe drum. Acest lucru vă oferă un pic mai mult timp pentru a obține fizic tratați-vă și o distribuie la câinele dvs.

Folosind un clicker, vă permite să fiți incredibil de precis cu antrenamentul și să vă recompensați câinele exact în momentul în care fundul său atinge solul când predă un "Sit".

Cu toate acestea, chiar și odată ce câinele dvs. aude clicul și asociază-l cu un loc de muncă bine făcut, este esențial mereu Faceți copii de rezervă cu un tratat real. În caz contrar, clockerul va pierde o mare parte din puterea și influența ei.

Vă puteți gândi la click de la un click un pic ca atunci când un copil primește un bilet de la o arcadă. Biletul însuși nu este interesant, dar copilul știe că pot răscumpăra biletul pentru un premiu. Din cauza acestei asociații, obținerea unui bilet dintr-o mașină de arcadă este foarte interesantă!

Dar, dacă într-o zi biletul a fost adus la tejghea, iar vânzătorul arcade a refuzat să o schimbe pentru bomboane sau o jucărie, biletul ar pierde toată valoarea. Data viitoare când un joc scuipă un bilet, copilul nu ar fi la fel de încântat de el sau că nu mai știe sigur dacă ar putea fi schimbat pentru un premiu.

Nu doriți să utilizați un clicker? Nici o problemă - cuvintele markerului funcționează prea!

Unii proprietari aleg să folosească un cuvânt de marcare în loc de un clicker. Un cuvânt marker este o frază scurtă, rapidă pentru a spune câinelui că au efectuat comportamentul dorit. Cuvintele de marcare comune includ "da", "drept", "a luat-o."

Evitați frazele obișnuite, adesea folosite, cum ar fi "câinele bun" sau "OK" pentru un cuvânt de marcare. Aceste cuvinte sunt prea frecvent utilizate pentru a fi suficient de speciale sau unice pentru cainele dvs. să se asocieze cu un tratament.

Folosind un cuvânt cum ar fi "câine bun" ca un cuvânt de marcare înseamnă că de fiecare dată când pupul tău aude cineva spune "câine bun", se așteaptă la un tratament!

Acum, imaginați-vă când mergeți la parc și străinii se apropie de câinele vostru, spunându-i că este un câine bun. El se așteaptă la un tratament de când ați folosit acest lucru ca un cuvânt de marker, dar el nu-l primește cu Squat!

Ei bine, data viitoare când faceți o sesiune de antrenament și utilizați cuvântul "bun câine", el nu va fi la fel de încrezător în asociere, deoarece știe acum că nu primește întotdeauna un tratament.

Fiind precis și exactă este esențială cu formarea pozitivă de armare!

Clicker-Training oferă coerența

Un alt beneficiu al utilizării unui clicker este consistența pe care o oferă.

Deoarece un clocker sună la fel, indiferent cine îl folosește, este ușor ca câinii să-și transcrie formarea de la un individ la altul. Cuvintele marcatorului pot varia în intonare și ton în funcție de cine îndeplinește formarea, eventual adăugând confuzie pentru animal.

Alte lucruri de a ține cont de formarea pozitivă de armare

Acum că am explicat elementele de bază ale formării R +, trebuie să subliniem câteva alte lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când adoptați această abordare.

Formarea comportamentului câinelui dvs .: Uneori, "destul de aproape" contează!

Un aspect puternic al formării pozitive de armare este modelarea comportamentului. Modelarea se referă la aproximările recompensate ale comportamentului pe care îl căutați, chiar dacă câinele dvs. nu este destul de 100% acolo.

Cu alte cuvinte, câinele dvs. nu are nevoie să uni un comportament dat să-și câștige recompensa și să facă progrese și # 8212; îl puteți răsplăti pentru a se închide. Apoi, cu repetiție și practică, el va învăța încet să obțină comportamentul perfect.

Plasarea corectă a recompensei este importantă

Așa cum calendarul este esențial pentru o bună pregătire, plasarea adecvată a tratamentului este și este vitală. Câinii mici nu ar trebui să trebuiască să sară pentru a obține un tratament după efectuarea unui "stat" solid - altfel, îl recompensați pentru sărituri!

Același lucru este valabil și pentru a învăța o comandă "Du-te la patul tău". Va trebui să vă dați câinele dvs. pe patul său, chiar dacă aceasta înseamnă să mergeți peste cameră de unde vă gătiți în bucătărie pentru a vă recompensa în continuare.

Mastering un tratat bun, precis, ar fi de asemenea de ajutor. În cele din urmă, acei ani de softball de liceu poate veni la îndemână!

Limitați distragerile și alegeți medii liniștite

Pentru toate formarea, este mai bine să începeți în interior, unde distragerile sunt limitate. Rețineți că câinele dvs. poate uni un comportament sau o comandă în interior, doar pentru a lupta când vă mutați în aer liber.

Lumea exterioară oferă distrageri ample pentru câinele dvs. și poate fi foarte dificil pentru el să rămână concentrat pe tine.

câine mirosind în afara
Nu știu mama, chestia asta miroase mult mai interesantă decât orice faci!

Se așteaptă să crească valoare din recompense, precum și frecvența cu care le faceți afară Atunci când instruiți mediile în aer liber.

Ați consolidat accidental comportamentele nedorite?

Odată ce învățați puterea de armare pozitivă, puteți începe să realizați unele dintre modalitățile în care vă recompensați din greșeală câinele pentru un comportament nedorit. În mod eficient, s-ar putea să fiți întăriți din greșeală aceste comportamente nedorite!

Exemplele comune de armare neintenționată includ:

  • Lăsându-ți câinele în afara când el pătrunde pisica. S-ar putea să vă puneți câinele afară pentru a vă da pisicii o respirație, dar acum câinele dvs. învață că atunci când el deranjează pisica, el se va distra afară! În schimb, încercați să vă înghițiți câinele într-o cameră separată, care nu este distractivă pentru câinele dvs. și vă oferă încă spațiului dvs. de pisică.
  • Plătiți câinele când vă sare pe tine. Suntem întotdeauna încântați să venim acasă la câinii noștri, dar mângâiem și să interacționez cu câinii noștri când sare în entuziasm este recompensarea comportamentului lor de sărituri. Chiar și strigând "coborâți!"Răsplătește câinele care dorește atenția de la dvs.
  • Strigând la câinele dvs. pentru lătrat la oamenii din afară. S-ar putea să credem că pedepcăm un câine pentru lătrat prin strigând la ei, dar în mintea lui este o atenție și interacțiune de la tine, pe care o iubește!

S-ar putea să descoperiți brusc că recompensați accidental comportamentele nedorite într-o multitudine de moduri. Fiți mai atenți la modul în care interacționați cu câinele dvs. și lucrați la recompensarea comportamentelor mai dorite pentru a limita tendințele obraznice ale câinelui.

Operant condiționarea și știința consolidării pozitive

Pentru a înțelege cu adevărat o pregătire pozitivă de armare, trebuie să vorbim un pic despre teoria învățării. Acest lucru se aplică oamenilor, precum și câinilor și altor animale!

Pentru a începe, trebuie să înțelegem un tip de învățare numită "Operant condiționat."

Operatorul condiționarea este un tip de învățare în care un comportament crește sau scade pe baza consecințelor comportamentului (cum ar fi recompensa sau pedeapsa).

Operant Condiționarea este formată din patru cadrane:

  • Armare pozitivă
  • Armatura negativă
  • Pedeapsă pozitivă
  • Pedeapsă negativă

Este foarte ușor să vă uitați la acești termeni și să presupunem că se pare că se bazează pe conotațiile "pozitive" la fel de bune și "negative" la fel de rele, dar în realitate, este mai bine să ne gândim la aceste tipuri de învățare într-un sens matematic.

Armarea pozitivă înseamnă că adăugați o recompensă pentru a crește comportamentul

Pedeapsa pozitivă înseamnă că adăugați o consecință inutilă pentru a reduce un comportament

Armarea negativă înseamnă că îndepărtați un lucru dureros pentru a crește comportamentul dorit

Pedeapsa negativă înseamnă că eliminați un element plăcut pentru a reduce un comportament

Să ne uităm la câteva exemple reale despre modul în care aceste metode de formare ar putea juca:

Exemple de armare pozitivă în formarea câinilor

pedeapsă pozitivă

Se adaugă ceva (+) pentru a recompensa și consolida un comportament dorit.

Exemplu: Câinele tău stă, ca să-i dai un tratament.

Câinele dvs. a efectuat comportamentul dorit (ședința) și a fost adăugat ceva (tratamentul). Câinele vostru învață că atunci când se întâmplă, se întâmplă lucruri bune, așa că va fi sigur că va sta mai des, consolidând comportamentul.

Exemple de pedeapsă pozitivă în formarea câinilor

pedeapsă pozitivă

Se adaugă o senzație nedorită (+) câinelui dvs. pentru al pedepsi, făcând ca comportamentul să scadă.

Exemplu: Câinele tău latră la cineva care mergea de casa ta afară și îl zapați cu un guler de șoc. Câinele dvs. a efectuat un comportament nedorit (lătrat) și a fost adăugat ceva (Zap). Câinele tău a aflat că atunci când lansează, sa întâmplat ceva neplăcut. Acum va fi mai puțin probabil să lage la ceva în afara viitorului, scăzând comportamentul de lătrat.

Exemple de armare negativă în formarea câinilor

Armatura negativă

Cu armare negativă, este o senzație neplăcută îndepărtat (-) ca o recompensă atunci când un câine efectuează un comportament dorit, consolidarea comportamentului.

Exemplu: Câinele dvs. a trecut prin limita gardului, purtând un guler limită și este șocat. Senzația neplăcută șocantă este îndepărtată odată ce câinele dvs. se întoarce la granița curții, recompensează-l pentru întoarcere la curte.

Exemple de pedeapsă negativă în formarea câinilor

pedeapsă negativă

Cu o pedeapsă negativă, un obiect dorit este eliminat (-) pentru a reduce comportamentul nedorit.

Exemplu: Încetați să jucați și să părăsiți camera când câinele dvs. este prea dur cu dvs. în timpul jocului. Comportamentul său (fiind prea gur în timpul jocului) a făcut ceva bun și de dorit (atenția dvs.) plecați.

Majoritatea formatorilor pozitivi vor încorpora pedeapsa negativă în formarea lor, deoarece este o formă mai blândă de pedeapsă decât pedeapsa pozitivă.

Formarea pozitivă de armare față de formarea averstă

Trenorii moderni, educați preferă formarea pozitivă de armare deoarece are o rată ridicată de succes și se bazează pe o relație pozitivă cu câinele dvs.

Majoritatea formatorilor de armare pozitivi se bazează în primul rând pe armarea pozitivă, împreună cu o anumită pedeapsă negativă ușoară (dar fără pedeapsă pozitivă).

Să vorbim mai mult despre ce pedeapsa pozitivă (adăugarea unui lucru neplăcut pentru a reduce un comportament) este atât de periculoasă.

Problema cu formare aversivă: pericolul durerii ca motivator

Durerea poate fi un motivator puternic, dar pe termen lung, Durerea nu este cea mai eficientă modalitate de a învăța un individ. De asemenea, vine cu o mulțime de repercusiuni negative.

Poate fi util să se gândească la aceste concepte în ceea ce privește învățarea umană, de asemenea.

Luați în considerare o clasă în care un student este pedepsit pentru un răspuns incorect. Aceasta ar fi considerată o pedeapsă pozitivă. Se adaugă jenă (+) către elev pentru a face comportamentul (răspunzând incorect) scăderea.

Problema este că, în această situație, nu doar scădea probabilitatea unui student care să răspundă incorect - de asemenea, reducând probabilitatea elevului încercând Pentru a răspunde la întrebare.

De ce? Pentru că elevul este frică Pentru a răspunde la întrebare.

Există o șansă dacă răspunde la întrebare, el o va face rău. Dacă nu încearcă niciodată să răspundă la întrebare, el poate evita orice șansă de pedeapsă.

Acest lucru se întâmplă și câinilor! Se face referire la a învățat neputința, și când câinii se vor închide și vor deveni mai puțin probabil să facă orice comportament în cazul în care are ca rezultat pedeapsa.

copilul supărat la școală

Consecințele negative merg mai departe.

Când acest student este pedepsit pentru a răspunde incorect unei întrebări, el poate începe să asocieze emoții negative cu profesorul sau chiar școala în general. În timp, dacă această pedeapsă pozitivă este repetată, el poate decide că urăște învățarea și nu vrea să facă nimic cu școala. Ce păcat!

În cazul câinelui dvs., utilizarea durerii (sau a altor pedepse pozitive) le poate face să se teamă de tine și de formare în general.

Pedeapsa pozitivă este periculoasă, deoarece câinii răspund prost să se teamă

Cealaltă problemă cu utilizarea pedepsei pozitive și averzenii care valorifică frică și durere pentru a gestiona comportamentul câinilor este acela Câinii răspund adesea la frică prin agresiune crescută.

Fanii metodelor aversive se vor lăuda că, cu instrumentele și tehnicile lor, câinii pot fi vindecați chiar și cele mai grave comportamente în doar câteva minute.

Acest lucru este valabil într-un anumit grad; comportamente nedorite poate sa par să dispară prin utilizarea aventurilor. Dar, ca și cum ar fi pictura o mașină zdrobită, mașina poate să fie în formă bună, în timp ce problemele mari se ascund sub capotă.

câine nesigur

Folosirea aventurilor poate duce la rezultate rapide, deoarece ceea ce sunt de fapt realizați este comportamentul suprimare. Suprimarea comportamentului înseamnă că câinele dvs. va înceta să efectueze comportamentul nedorit, dar numai din frică - nu pentru că l-ați ajutat să se adapteze sau să se adapteze.

Fixați doar simptomul - nu cauza principală a problemei.

Comportamentul este condus de emoții, deci dacă nu abordăm emoțiile din spatele comportamentului negativ al câinelui nostru, nu rezolvăm cu adevărat problema. În schimb, o evităm pur și simplu!

Reactivitatea leash este un exemplu deosebit în practică.

Unii câini se vor lăuda și se aprind la alți câini în timp ce pe lesa. Ei cel mai adesea îndeplinesc acest comportament din frică.

Formatorii mai puțin cunoscuți pot sugera utilizarea unui guler Pong pentru a preveni reactivitatea și acest lucru poate avea rezultate rapide. Câinele nu va mai lăca și se scurge la un alt câine, deoarece - când o face, el trăiește durerea de la guler.

Problema rezolvată, iar câinele dvs. nu mai este reactiv! Dreapta?

Gresit!

Este utilă întrebați-vă: Care este învățarea câinilor dvs. în această situație?

Câinele dvs. învață că atunci când îl latră și iau la un alt câine, durerea se întâmplă. Dar, la fel ca și în cazul studentului nostru, răspunzând la o întrebare incorectă, învățarea câinelui nu este izolată pur și simplu la acțiunea de plămâni și de lătrat.

In schimb, Câinele dvs. este învață să asocieze pe alți câini cu durere. Care, la rândul său, vă poate face ca câinele să fie chiar Mai mult frică decât el a fost înainte de antrenament.

Deoarece averii lucrează prin suprimare, unii proprietari ar putea trece de mulți ani, câinii lor sufocând în mod adecvat frica și anxietatea pentru a evita pedeapsa. Dar suprimarea comportamentului atinge întotdeauna un punct de rupere în cele din urmă. Și când vine punctul de rupere, câinele "se fixează."

Aceasta este adesea în cazul în care auziți că câinii devenind violent agresiv "din nicăieri."

În realitate, comportamentul nu iese din nicăieri. Câinele probabil a fost afișat Semnele limbajului corpului de disconfort și anxietate pentru o lungă perioadă de timp, dar deoarece mulți proprietari nu sunt familiarizați cu aceste indicii, ei merg ignorați.

Ochii de balene
Ochii de balenă (văzută mai sus) este o frică comună și semnal de stres la câini

Câinele a fost pedepsit pentru a-și exprima frica prin plămâni, lătrat sau mârâind, deci nu emite nici aceste avertismente.

În schimb, el își dădește sentimentele atâta timp cât poate, până când pluta iese din sticlă cu o mușcătură.

Din păcate, întotdeauna câinii care sunt pedepsiți de lipsa noastră de comunicare și îndrumare!

Să ne întoarcem la exemplul unui câine reactiv pe lesa (în parte, pentru că acesta este ceva ce am lucrat cu propriul meu câine de ceva timp acum).

Dacă nu vrem să suprimăm pur și simplu comportamentul de lătrat și plămânind, care este alternativa?

Alternativa schimbă răspunsul emoțional al câinelui la stimuli. În loc de câinele dvs. care asociază celălalt câine cu lesa cu frică, Vrem ca el să asocieze prezența celuilalt câine cu lucruri bune.

Aceasta înseamnă că distribuirea tratează unui câine reactiv la a vedea un alt câine pe lesa.

Reactivitatea Formarea poate fi un pic de artă, pentru că doriți doar să vă dați câinele dvs. tratați pentru a privi celălalt câine atunci când sunt nu lătrat sau plămânind.

Pentru a realiza acest lucru, Trebuie să lucrați sub pragul câinelui tău & # 8212; Punctul la care poate să răspundă și să vă asculte fără a-și pierde răcoarea.

Rămâi sub prag

Acest lucru necesită adesea mai multă distanță de celălalt câine și tratându-l când îl observă pe celălalt câine de la o distanță sigură, în timp ce se află încă sub pragul său și care prezintă un comportament relativ calm (AKA care nu acționează ca o mizerie de plămâni, lătrat).

Metode vechi de instruire vs formare modernă

Oamenii au venit mult în înțelegerea câinilor mai bine în ultimele decenii.

Anterior, câinii au fost priviți mult mai mult ca unelte funcționale decât membrii familiei iubite. Câini Necesar să îndeplinească un standard strict de așteptări de comportament pentru a-și câștiga locul în fermă. Câinii de vânătoare trebuiau să urmărească, câinii de vânătoare au nevoie de turmă. Și au trebuit să facă acest lucru atât de fiabil.

Metodele stricte și dure de antrenament au fost norma pentru a asigura că câinii au efectuat comportamentele pe care le-am cerut rapid și eficient. Și dacă câinii nu puteau să se aclimatizeze, au fost lăsați fără ezitare.

Când câinii sunt considerați instrumente, nu există preocupări cu privire la starea emoțională a câinilor. Nu luăm în considerare dacă paharul nostru de cafea este trist când a rămas murdar în chiuvetă toată ziua și nu ne întrebăm dacă canapeaua noastră ne pierde când suntem departe.

Din punct de vedere istoric, am tratat câinii cu nerespectări similare. Ne-am îngrijit doar că au făcut comportamentele pe care le-am dorit.

Câini de vânătoare

Astăzi, cultura noastră valorizează comunicarea mult mai mult decât a făcut anterior. Am învățat mult mai multe despre modul în care câinii comunică și au câștigat o mai bună înțelegere a celor bogați în funcțiile interioare ale minții lor.

După cum se dovedește, câinii nu sunt atât de diferiți de noi. Cel puțin, nu atunci când vine vorba de învățare.

Până atunci, recent, formatorii nu se preocupă de altceva decât pedeapsa (corecțiile) și lauda (consolidare). Concurenții serioși de sport pentru câini au folosit lanțuri de suflare și au fost frecvent gălâsc peste tot.

Timp de mulți ani a fost modul în care au fost instruiți și câinii de poliție. Dar, pentru a avea rezultate reușite cu această formare necesită un anumit tip de câine - câinele rar care ar putea fi agresat, fără a deveni prea "moale" sau de rupere complet în jos.

câine de poliție

Și, în special, una dintre problemele mari cu această formare a fost numărul mare de câini care nu puteau să reziste la aceste tipuri de metode de formare dure.

După cum sa menționat de Karen Pryor:

Până de curând, un factor de cost serios în formarea câinilor de ghidare, câini de patrulare și alți câini de lucru a fost rata falnk-out, procentul de câini care "închideți, fotografia # 8221; sau nu lucrezi, & # 8221; și trebuie să fie vândute sau date ca animale de companie în ciuda lunilor sau anilor de investiții de timp și bani

Karen Pryor

Din ce în ce mai mult, animalele de servicii și câinii de poliție sunt instruiți cu armătură pozitivă după ce formatorii au asistat la marele succes pe care îl produce fără repercusiuni negative.

Când ne antrenăm câinii cu compasiune și empatie, obținem o situație de câștig / câștig. Avem câini fericiți care sunt bine ajustați și am învățat să prospere în lumea noastră a regulilor umane, menținându-și totodată spiritul individual.

Cu formare aversivă și Dominanța / formarea Alpha Debunked, Rezultatul final este câini înfricoșători, nerăbdători care au învățat să nu aibă încredere pe deplin oamenii lor.

Cel mai bun scenariu este învățat neajutorare, iar cel mai rău caz este o mușcătură care se întâmplă într-o zi "din nicăieri."

Armarea pozitivă este dificilă deoarece necesită empatie

Formarea bazată pe armare pozitivă are atât de mulți detractori pentru un singur motiv: nu este ușor.

Formarea pozitivă de armare necesită ascultarea câinelui și învățarea modului de recunoaștere a semnalelor sale de comunicare. Este nevoie de o mulțime de empatie și înțelegere.

empatia de câine

Este nevoie de o mulțime de energie mentală pentru a vă considera cu adevărat modul în care câinele dvs. experimentează lumea, care este dramatic diferită de experiența noastră umană!

De asemenea, are o răbdare extraordinară, deoarece o armare pozitivă funcționează Real, autentic schimbare de comportament, și asta nu se întâmplă peste noapte.

Schimbarea reală se întâmplă încet. Mult mai încet decât ne-ar plăcea.

Formarea bazată pe armături pozitive necesită mult mai mult timp și angajament decât formarea tradițională aversivă. Dar rezultatele sunt suficient de satisfăcătoare pentru a face ca toată lucrarea să merite.

Nu numai că veți schimba mentalitatea câinelui dvs., dar vă veți întări legătura într-un mod în care nu ați putea niciodată prin pedeapsă.

Pentru mine personal, mărturisind schimbarea din propriul meu câine, simțit un pic cam miracol și ma inspirat să iau notă de schimbarea pe care vreau să o pun în propria mea viață.

Îmbunătățirile sunt subtile cu formarea R +: schimbarea necesită timp

Schimbarea este lentă. Atât de lent, că este foarte ușor de pierdut.

Imaginați-vă că vi se cere să studiați o plantă mică timp de cinci minute în fiecare zi, fotografiați și documentați ceea ce ați văzut.

În fiecare zi, un profesor ar putea veni la tine și să întrebe ce progrese ați văzut planta. La răsturnarea între notele acelei zile cu fotografia actuală a plantei și a notei și a fotografiei zilei anterioare, ați spune că nimic nu sa schimbat deloc.

Dar, după o lună, dacă te-ai uitat înapoi la prima dvs. fotografie de plante și note, nu te-ai recunoaște fără îndoială că - de fapt - mult s-a schimbat.

cultivarea plantelor

Antrenamentul câinilor poate fi un pic cam așa.

Se simte ca schimbarea se întâmplă atât de încet, vă puteți întreba dacă se întâmplă deloc. În unele zile, antrenamentul dvs. are un pas înainte și doi pași înapoi.

Dar după o lună, trei luni sau șase luni, dacă considerați cu adevărat unde ați fost la începutul antrenamentului dvs., veți fi uimiți cât de departe ați venit.

Schimbarea este ca și pentru noi toți. Nu există comenzi rapide sau răspunsuri ușoare. Nu există elixiruri magice. Doar o muncă grea. Dar că munca grea este întotdeauna recompensată.

Depanarea pozitivă de armare: De ce nu funcționează?

Simțiți-vă ca o pregătire pozitivă nu funcționează pentru dvs? Iată câteva zone comune în care proprietarii nu reușesc:

  • Nu utilizați recompense suficiente. Cei mai frecvenți proprietari de rău întâlnită cu formarea pozitivă de armare nu este suficient de abordarea motivației. Kibble nu o va tăia cu antrenament R +, mai ales când vă luptați împotriva comportamentelor înrădăcinate care sunt auto-recompensatoare pentru câine (cum ar fi Barking neplăcut, mestecarea etc.).
  • Nu furnizați recompense suficient de repede. Dacă dați câinelui dvs. un tratament pentru ședință după ce a ajuns deja și te-a apropiat, ești prea târziu! Încercați să utilizați un clicker sau pur și simplu purtați o pungă de tratament (sau pur și simplu în buzunar), astfel încât să puteți distribui mai repede și la momentul potrivit.
  • Trebuie să practici mai mult. Câinele dvs. nu va continua să efectueze un comportament dorit pur și simplu pentru că a fost recompensat o dată - trebuie să vă întăriți antrenamentul peste și din nou înainte de a se putea scufunda cu adevărat pentru câinele dvs.
  • Lucrați în jurul prea multor distrageri. Mulți proprietari își vor eticheta câinele ca fiind "încăpățânați" când nu vor răspunde la o comandă de rechemare (cum ar fi "Vino") în afara. Dar, în realitate, este mult mai dificil ca un câine să se concentreze în afara - care este plin de atracții uimitoare, sunete și miroase - decât în ​​casa lui, unde își petrece cea mai mare parte a zilei.

    Solicit câinelui dvs. să urmeze comenzile dvs. la un parc este un pic cam ca și cum ați cere un copil să se așeze și să ia un test algebră la Disneyland. Va fi foarte dificil!

    În schimb, începeți întotdeauna să vă antrenați în interior, apoi să vă deplasați într-o zonă familiară în afara (ca o curte din spate), chiar înainte de a încerca comenzi într-un mediu nou.

Întrebări frecvente de armare pozitive

Chiar dacă tehnicile de armare pozitive câștigă popularitate, întregul stil de antrenament R + lansează o mulțime de întrebări între proprietari. Vom încerca să răspundem la câteva dintre cele mai frecvente mai jos.

Dacă câinele meu nu este motivat?

Unii proprietari găsesc că alimentele nu sunt la fel de de dorit o recompensă ca un joc de remorcherie sau de preluare. Dar adevărul este că 99% dintre câini sunt într-adevăr foarte alimente motivate - trebuie să nu folosiți o mâncare foarte dorită! 

Țineți minte că câinele plictisit devine în fiecare zi pentru că alimentele nu sunt foarte atrăgătoare pentru instruire. În schimb, încercați ceva special și Stinky - Moaierul cu atât mai bine!

Dacă credeți că câinele dvs. nu este motivat, încercați să utilizați felii de câine fierbinți, bucăți de brânză de șir sau bucăți de pui Rotisserrie, și cred că veți găsi câinele dvs. este o mulțime motivată de Tipul corect de mancare.

Diferitele câini nu au nevoie de diferite stiluri de învățare?

În timp ce este adevărat că diferiții câini pot fi mai motivați de anumite recompense decât altele (cum ar fi un joc de preluare vs un tratament), toți câinii învață cel mai bine prin armarea pozitivă și evitarea pedepsei pozitive.

O mulțime de formatori "echilibrați" (aka instruiți care folosesc avents ca gulere de șoc și coliere de șocuri) vor spune că câini diferiți învață diferit. S-ar putea spune că câinele dvs. este prea încăpățânat pentru formarea pozitivă de armare. Acest lucru este în mare măsură o scuză pentru a utiliza aversivii, care poate avea rezultate mai rapide și mai ușoare, dar provoacă daune psihologice semnificative.

Nu există riscuri pentru a utiliza o pregătire pozitivă de armare, dar există mari riscuri potențiale pentru utilizarea aventurilor, cum ar fi colierele de șocuri. Numeroase experimente și # 8212; ca Acest studiu 2017, publicat în Jurnalul de Companie Veterinară Aplicații clinice și de cercetare
& # 8212; au arătat că câinii instruiți cu metode punitive prezintă adesea comportamente problematice, inclusiv frică și agresiune. 

Alte studii, ca aceasta 2020 pre-imprimare, au arătat, de asemenea, că câinii instruiți cu aventuri se confruntă cu mai multă stres și prezintă niveluri mai mari de cortizol după antrenament decât câinii instruiți prin armarea pozitivă. 

Pe partea de sus a cercetării științifice, multe organizații de bunăstare a animalelor și de comportament animale, cum ar fi (e.G., Societatea veterinară americană de comportament animal si Asociația formatorilor profesioniști de câini au publicat declarații denunțând utilizarea unor metode de formare aversive care provoacă durere (inclusiv coliere de șoc, lanțuri de șoc și coliere, printre altele) și mai multe țări, inclusiv Danemarca, Germania și Finlanda, au de fapt Banned utilizarea unor astfel de gulere datorită potențialului de vătămare corporală a câinilor
Armarea pozitivă este cea mai sigură și mai eficientă opțiune de formare, indiferent de problemă.

Trebuie să folosesc un clicker?

Nu dacă nu doriți!

Clicurile sunt favorizate de mulți proprietari și formatori din cauza exactității și consistenței lor. Vom sugera să oferim o șansă de formare a clicker - Cu siguranță se poate simți ciudat și greoaie la început, dar cu puțină practică puteți începe să găsiți clic ca fiind natural ca respirația!

Cu toate acestea, dacă într-adevăr nu puteți suporta clickerul, puteți folosi întotdeauna un cuvânt de marker ca "da!"Asigurați-vă că utilizați un cuvânt de marcare care nu este deja folosit în mod regulat - cuvântul ar trebui să fie destul de unic și nu a fost vorbit accidental de multe ori.

Acesta este motivul pentru care "câinele bun" nu este un cuvânt marker mare; Vom face adesea doamnele noastre cu laudă și acllimatizări ale "băiatului bun" fără a distribui un tratament. Această utilizare în afara contextului cuvântului marcajului poate ruina eficacitatea acestuia.

De asemenea, asigurați-vă că utilizați același ton și intonație pentru cuvântul marker. Consistența este cu adevărat importantă!

Fac formatori pozitivi spun vreodată un câine "nu?"

Aceasta este o concepție greșită comună despre formatorii bazați pe armături pozitive!

Marea majoritate a formatorilor R + nu au nici o problemă cu livrarea unui întrerupător verbal ca "nu", atâta timp cât antrenorul redirecționează și câinele într-un comportament diferit și mai adecvat și recompensarea câinelui ca rezultat.

În timp ce emiterea unui interrupetor verbal nu vă dăunează câinelui dvs., nu este deosebit de util fie pentru că nu vă spuneți câinele dvs. ceea ce el ar trebui să Fii în schimb! Scopul este de a vă ghida câinele în a face alegerile corecte și consolidarea acestor decizii bune!

***

Cultura noastră are câini foarte glorificați într-un statut nerealist. Câinii nu sunt animale născute pentru a-și satisface fiecare capriciu și funcții ca niște băieți de afecțiune 24/7.

Ei sunt indivizi cu propriile motivații și dorințe. Este treaba ta de a motiva câinele dvs., iar cea mai bună formă de motivație și instruire va fi bazată pe armare pozitivă!

După cum puteți vedea, există o mulțime de beneficii pentru formarea pozitivă de armare. Câinele dvs. va iubi cu siguranță acest stil de antrenament și va începe probabil să ridice lecții și abilități mai repede, dar probabil veți găsi că vă bucurați mai mult de acest stil de antrenament!

Folosești metode de instruire pozitive pentru a vă învăța abilitățile de câine? Ce fel de lucruri vă place despre această abordare?

Ați observat că câinele dvs. pare să se bucure de sesiuni de antrenament mai mult? Spuneți-ne experiențele dvs. & # 8212; precum și orice întrebări pe care le puteți avea "# 8212; În comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Formarea pozitivă de armare: cea mai sigură și mai eficientă modalitate de a instrui un câine