Guler sau ham (alegerea celor mai bune pentru câinele dvs.)

Guler sau ham pentru câinele dvs., care este mai bine, care sunt avantajele și dezavantajele? Care sunt pericolele de a face alegerea greșită!

Din punctul meu de vedere, informațiile de mai jos sunt o necesitate pentru oricine trăiește cu un câine. Sper că o veți găsi utilă. În zilele noastre, este posibil să găsiți ambele gulere și hamuri pentru câini în orice magazin de animale de companie. Atât în ​​instituțiile fizice, cât și în magazinele online specializate, oferta este de obicei largă. Cu toate acestea, înainte de a alege, ar trebui să fiți bine informați.

Gulerul este cea mai populară alegere între proprietarii de câini în comparație cu hamul. Cu toate acestea, mai mulți veterinari recomandă utilizarea acestuia. Gâtul este o parte foarte sensibilă a anatomiei caninei. Ca și în cazul persoanelor, un singur accident de whiplash poate fi foarte dăunător.

Guler sau ham

Presiunea excesivă a unui guler pe gât poate implica următoarele riscuri:

Durere, contuzii și / sau contracții.

Gâtul concentrează o parte a musculaturii care afectează mișcarea corectă a restului corpului câinelui.

În plus, gâtul găzduiește o porțiune importantă a măduvei spinării, responsabilă pentru comunicarea creierului cu corpul și pentru controlul, printre alte funcții, mișcările animalului și sistemul nervos simpatic și parasimpatic.

Orice tensiune anormală în vertebrele care acoperă măduva spinării poate duce la impingement, provoacă durere sau chiar compromite câinele Funcții neurologice.

Dispozitiv de alimentare cu sânge și probleme conexe

Pe de altă parte, presiunea exercitată de un guler pe gât poate interfera cu circulația adecvată a sângelui. O irigare cerebrală deficitară poate avea consecințe grave asupra sănătății câinelui nostru. Unii experți subliniază că poate provoca o creștere a presiunii intraoculare și poate deteriora nervul optic (glaucom), afectând viziunea animalului.

Respirator DIfficiculties

Traheea, laringele și esofagul sunt situate în gâtul câinelui. Presiunea excesivă asupra lor poate duce la probleme respiratorii și sufocare.

Glanda tiroida Învolumul

Tiroidia este o glandă în formă de fluture situată în gât. Este una dintre glandele endocrine care produc hormoni. Hormonii tiroidieni controlează ritmul multor activități din organism: temperatura corporală, inima și rata respiratorie, creșterea celulelor etc.

Dacă glanda tiroida glanda este afectată, acest lucru poate influența negativ metabolismul câinelui.

Guler sau ham

Pericolele gulerului față de avantajele hamului de câine

Avantajele unui ham de câine

Folosind un cablu de câine în loc de un guler, asigură că presiunea (ușoară sau severă) că câinele exercită atunci când trage pe lesa nu este concentrată pe gât. Acest lucru evită riscurile descrise mai sus. Cu toate acestea, merită să fii foarte clar despre modul în care trebuie să fie un ham pentru a fi confortabil și sigur.

Dezavantajele unui ham de câine

Există o dezbatere deschisă între etologi și educatori de câini cu privire la faptul dacă un câine trage mai mult pe lesa atunci când poartă un ham decât un guler.

Deși nu există date științifice pentru a corobora o opinie sau cealaltă, cred că un câine purtând un ham se simte mai puțin disconfort atunci când trage pe lesa decât un câine purtând un guler și, prin urmare, poate trage mai greu.

Cu toate acestea, având în vedere riscurile gulerului, trebuie să fie clar că prioritatea în aceste situații este aceea Învățați câinele să nu tragă pe lesa. Principalul lucru este de a rezolva problema. Ca întotdeauna, cel mai bun lucru de făcut este să cereți ajutor profesional.

Ham pentru câini care trag pe lesa

Ca un sprijin punctual în timp ce lucrează la ascultare în timpul plimbări, există hamuri educaționale sau hamuri anti-tragere, care pot fi o opțiune foarte bună. Ele sunt cele ale căror scop este de a ajuta la învățarea animalului să nu tragă lesa.

Nas HArgans

Primele hamuri educaționale care au existat (și sunt încă comercializate) au fost atașate la botul câinelui, astfel încât de fiecare dată când a tras, hamul la făcut să-și întoarcă capul. Dar această metodă are mulți detractori, deoarece o utilizare necorespunzătoare a instrumentului de către proprietar poate duce la leziuni cervicale grave. În plus, așa-numitul și # 8220; nas Halter & # 8221; este enervant și prea invaziv pentru câine.

Halti Harnesses, o opțiune bună

Educational Halti de tip Harnesses au un inel anterior (zona toracică) pentru lesa, astfel încât de fiecare dată când câinele trage, animalul primește o forță care își trage șasiul într-o parte, provocând un disconfort ușor și schimbând direcția mersului în lateral.

Această metodă este considerată mult mai puțin incomodă pentru câine. Personal, credem că este un instrument foarte util. Mai mult decât atât, este alternativa la altele utilizate pe scară largă și deloc recomandate, cum ar fi gulere de suflare sau de vârf.

Chiar și așa, există o dezbatere deschisă interesantă despre implicațiile că hamurile educaționale de acest tip pot avea asupra sănătății musculo-scheletice a câinelui.

Câini răniți

Puguri, buldogi, boxeri, etc. Acest tip de rase de câine (Câini brahycefalice) au scurtat căile respiratorii datorită caracteristicilor anatomiei lor faciale. De aceea, acestea prezintă de obicei probleme respiratorii. În aceste cazuri, sfatul nostru este utilizarea necontestată a cablajului de câine în loc de guler.

Guler sau ham

Guler sau ham

Această decizie este făcută de mulți proprietari de câini fără a-i gândi prea mult. Unii preferă gulerul, pentru că este rapid de pus pe, alții preferă cablajul, pentru că vă puteți atașa, de exemplu, autocolante amuzante, cum ar fi & # 8221 mama;. Este important ca sănătatea câinelui dvs. să afle despre avantajele și dezavantajele ambelor metode și apoi decideți dacă un guler sau un ham este alegerea potrivită pentru dvs. și câinele dvs.

Guler pentru DOGS

Gâtul oricărei creaturi vii este destul de sensibil. Aici coloana vertebrală este puțin protejată, aici se află la bordul care furnizează plămânii cu oxigenul vital și, de asemenea, glanda tiroidă producătoare de hormoni este înconjurată de numai prin țesutul mic. În plus, vertebrele individuale ale gâtului sunt foarte bune aici - și oricine a avut vreodată gâtul și # 8220; răsucite și # 8221; știe cât de mult mișcarea întregului corp este limitată atunci când ceva nu este echilibrat acolo. Mulți oameni nu pot chiar să stea etanșeitatea unui turtleneck - dar asta este exact partea corpului în care atașează un guler de câine.

În principiu, aceasta nu este o problemă atâta timp cât nu există nici o presiune asupra gâtului. Dar orice jerk puternic pe guler, indiferent dacă îl exercitați pentru că trageți pe lesa, sau câinele dvs. îi exercită pentru că el se desfășoară în lesa cu toată puterea lui de la entuziasm sau în joc, reprezintă riscuri de sănătate, iar consecințele unui laringe inflamat, ca rezultat, pot fi tuse și sufocare. Și deteriorarea extrem de dureroasă a coloanei vertebrale cervicale se pot manifesta în animalul care ține capul strâmb sau influențat. Chiar și presiunea crescută a ochilor poate fi rezultatul tragerii permanente pe guler.

Când să utilizați un guler

  • Câinele dvs. este condus doar pe scurt pe lesa de-a lungul străzii sau în jurul blocului, astfel încât el poate continua să fugă liber.
  • Câinele este într-adevăr foarte calm și merge în mod egal pe lesa. Acest lucru este adesea cazul câinilor seniori, câini foarte bine închiși sau echilibrați.
  • Pe parcursul Dog școală și formare, Câinele este concentrat și se uită în față.

Când nu utilizați un guler

  • Câinele tinde să fie agresiv, merge pe o linie de tragere sau o plimbare lângă o bicicletă sau un cal.
  • Câinele este foarte tânăr și încă foarte jucăuș sau înfricoșător.

În aceste cazuri, riscul este pur și simplu mare încât prietenul dvs. cu patru picioare va intra în lesa cu o mulțime de impuls și va răni regiunea gâtului sensibil sau se încurcă și strangulată.

Guler sau ham

Ham pentru câini

Avantajul unui ham peste un guler este acela că distribuie presiunea uniform - economisind regiunea gâtului. Cu toate acestea, există și unele lucruri de luat în considerare aici, deoarece un ham de piept care nu se potrivește corect poate provoca deteriorarea sănătății câinelui. Prin urmare, un ham trebuie să se potrivească perfect.

  • Hamul nu trebuie să fie prea strâns și, mai ales, să nu preseze de sus pe regiunea spină sensibilă.
  • Cureaua de piept trebuie să se odihnească de corp, o lățime de mână departe de picioarele din față a câinilor mari și, în mod corespunzător, puțin mai puțin în rasele mici. Este important ca nimic să nu se folosească în axilă.
  • Rotația umărului nu trebuie să fie deranjată. Deci, nu ar trebui să existe nici o curea peste lamele umărului.
  • Curelele ar trebui să fie moi și largi.
  • Dacă hamul are un inel metalic în zona toracică, prin care se execută curelele, atunci nu ar trebui să apară pe osul sternului.

Avantajele unui ham

  • Presiunea este distribuită pe întreaga parte din față a corpului.
  • Dacă câinele intră într-o situație nesigură, de exemplu în teren accidentat, el poate fi tras în sus sau în afara cablajului.
  • Un câine înfricoșător este mai bine fixat de un ham, în timp ce de la un guler se poate scufunda rapid.

Guler sau ham

Guler sau ham? Care este mai bine pentru câinele dvs!

Obțineți sfaturi la magazin, astfel încât să cumpărați un ham care se potrivește cu adevărat și nu se potrivește sau nu strânge. Încercați diferitele potrivite care sunt disponibile. Poate vă puteți pune prietenii de la parcul de câini, care au un câine cu un tip de corp similar, pentru a-și încerca hamul pentru o zi. Acest lucru vă va oferi posibilitatea de a Testați mai multe modele pentru adecvarea lor de zi cu zi și, eventual, găsiți preferatul.

Indiferent dacă preferați un guler sau un ham, cel mai important scop ar trebui să fie întotdeauna un bun control al leșiei și controlabilitatea câinelui. Deoarece în acest fel presiunea dăunătoare pe care corpul trebuie să o suporte este minimizată cât mai mult posibil.

Guler sau ham

Întrebări frecvente (întrebări frecvente)

Care este o leșie de câini mai bună sau un ham?

O ham vă permite o aderență mult mai bună și este, de asemenea, mai ușor de controlat cu brațele și spatele când aveți un câine puternic sau foarte mare. Câinii destul de mici pot fi vulnerabili la leziuni sau trasee. O braț împrăștie presiunea asupra unei mai mari părți a corpului dvs. care reduce tensiunea pe gât și înapoi.

De ce sunt hamurile rele pentru câini?

Studiile au arătat cu câini care poartă curelele că greutatea lor începe să se deplaseze la capătul din spate, astfel încât acestea să nu aibă prea multă tulpină pe față. Această constatare ne informează că inconvenientele dintr-o bretele sunt suficiente pentru a ajusta poziția.

Ar trebui ca câinii să poarte tot timpul?

De obicei, o bretele nu este la fel de convenabilă pentru utilizarea zilnică. Adesea, ar putea fi prins într-o braț dacă câinele tău are păr lung. Dar un guler va crește riscul de rănire a gâtului pentru câinii care trag din greu în timpul plimbări. În aceste situații, o bretele poate fi cea mai bună alegere.

Câinii trag mai mult cu un ham?

Ați observat vreodată cum câinii trag foarte mult cu leashes pe gâtul lor? De fapt, înăsprirea leșiei provoacă câinelui să se tenteze gâtul. Trageți într-un fel, trăgând pe cealaltă. Contrar opiniei comune, nu va trage câinele într-o lesă.

Poate un câine să poarte un guler și un ham în același timp?

Câinii vor purta simultan un ham și guler. Etichetele de identificare trebuie să fie aplicate în principal la gât. Hamele ar trebui lăsate doar până când câinele se îndreaptă în jur, iar gulerele gâtului ar trebui lăsate până când câinele este supravegheat și interacționează cu un alt câine.

Gândurile finale

Puppies mestecă prin hamuri în câteva minute cu dinții lor ascuțiți - acest lucru poate fi distractiv scump pe termen lung. Deci, nu puneți hamul până acum înainte de a merge la o plimbare - și, de asemenea, acordați atenție la ceea ce face micul tău când, de exemplu, se află lângă tine în parc și se odihnește. Ar putea fi gustări pe ea! 

Citiți următorul: Cum să faci un ham de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Guler sau ham (alegerea celor mai bune pentru câinele dvs.)