Decodarea comportamentului gerbil

Gerbil căscându-se

Gerbils fac animale de companie frumoase și sunt fascinante să se uite. Dar ce înseamnă comportamentul lor interesant?

Interacțiuni cu alte gerbili

Gerbils sunt animale foarte sociale și nu este o idee bună să le păstrați singuri. Unitățile de gerbil sau familiale cu perechi de gerbiluri sunt, de obicei, destul de afectuoase unul cu celălalt. Ei vor juca, urmărind reciproc, lupte și box. Ei se vor îngriji și unul pe altul, dorm în grămezi și se înghesuie împreună. Ta GERBILILE PET va fi mult mai fericită dacă va fi păstrată cel puțin în perechi (același sex, cu excepția cazului în care intenționați să reproduceți, ceea ce necesită mult mai multă grijă).

Cu toate acestea, unele gerbili se vor lupta - deși acest lucru poate fi uneori dificil de distins de jocul de joc sau de boxul expus. Adesea, un animal va apărea în dificultate și scânteile puternice cu înălțime, iar activitatea este mai intensă și mai violoasă decât să se joace. Gerbilurile care s-au luptat grav, nu pot niciodată să poată trăi împreună în armonie. Nu, spre deosebire de oameni, unele gerbili nu pot părea să se înțeleagă. Acest lucru este adevărat chiar și pentru familiile - gerbilurile tinere în sălbăticie sunt trimise pentru a-și găsi teritoriile, astfel încât grupurile de familie pot începe să se lupte ca bebeluși mature. Dacă da, ei trebuie să fie separați.

Dacă aveți a un singur gerbil, sau dacă una dintre pereche moare, poate fi foarte dificil să se introducă a Noua gerbil, mai ales matur (i.E. mai vechi de opt săptămâni) gerbili. Cel mai bine este să păstrați un grup de gerbiluri asemănătoare în vârstă, care sunt ridicate împreună de la o vârstă fragedă, dar dacă trebuie să introduceți gerbili mai vechi, atunci există a un anumit mod de a face acest lucru. De multe ori, dacă aveți un gerbil mai vechi de 10 săptămâni, este mai ușor să introduceți un tânăr (mai puțin de 10 săptămâni), deși gerbilurile mai vechi pot fi uneori introduse cu succes. Cu toate acestea, uneori anumiți gerbili Doar nu înțelegeți, deci dacă gerbilurile persistă în luptă, poate fi necesar să le păstrați separați.

Uriaş

Acest lucru este ceva de gerbils atunci când sunt încântați sau stresați, ca avertisment pentru alte gerbili. Thumpingul este produs prin lovirea atât a picioarelor posterioare pe pământ. Adesea, dacă un gerbil este surprins și începe să se prăbușească (descris ca un sunet rapid "da-dum, da-dum"), alții din incintă sau cameră vor începe, de asemenea, bate. Variază în funcție de luminozitate și tempo, în funcție de urgență sau de înțeles, dar poate fi destul de tare având în vedere creatura mică care produce sunetul. Natura infecțioasă a ciocului înseamnă că, dacă o anumită activitate în casă produce un zgomot ritmic sau zgomot de tip, gerbils se pot alătura.

Gerbilurile tinere pot face destul de puțin de bătăi, dar de multe ori se pare că este doar o activitate de învățare mai degrabă decât un avertisment pericol. Thumping este, de asemenea, o parte importantă a ritualului de împerechere.

Îngrijirea

Gerbils se vor gândi adesea, inclusiv unul pe altul. Pe lângă beneficiile pentru hainele lor, aceasta este o parte importantă a interacțiunii lor sociale. Ei apreciază, de asemenea, că au fost oferite nisip pentru a lua o baie de praf (ei se vor rostogoli și se vor juca în nisip, care ajută la curățarea blănii).

Zgomote

Gerbilurile fac o scârțâit cu scârțâit - dar în principal ca tineri. Adulții vocalizați numai atunci când jucați, excitați sau stresați.

Mestecați / gnawing

Gerbils, Ca majoritatea celorlalți rozătoare, sunt chewere asemănătoare și vor mesteca drum prin mobilierul cușcă oarecum în mod regulat. Este important să se ofere jucării adecvate de mestecare, cum ar fi blocurile de lemn și ramurile, pentru a permite gerbils să se implice această activitate naturală.

Burrowing

În sălbăticie, gerbils trăiesc într-un sistem complex de tuneluri și burrow, deci este plăcut să permiteți gerbili suficient spațiu pentru a urca în incinta lor. Un strat profund de rasuri de lemn combinat cu fân va oferi o anumită cameră pentru burrowing.

Marcajul de parfum

Gerbilurile au o glandă mirositoare pe abdomen, iar acest lucru este folosit pentru a marca obiectele pe teritoriul lor. Gerbilurile care își frecau stomacurile pe mobilierul lor, pur și simplu marchând pe teritoriul lor.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Gerbil Care. Spitalul Veterinar Valley, 2020

  2. GERBILILE: Cum să îmblânzească. Episcopii Stortford Veters, 2020

  3. Înțelegerea limbii corpului gerbil. Moore Hospital, 2020

  4. Ghid de îngrijire Gerbil. Banfield Pet Hospital, 2020

  5. GERBILI: Comportament. Centrul Veterinar Hallam. 2020

  6. Oferind o casă pentru un gerbil. Manualul veterinar, 2020

  7. GERBILS: Cum de a da un control de sănătate. Episcopii Stortford Veters, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Decodarea comportamentului gerbil