Cum să hrănească sticla un catelus

Pui de hrană-hrănire

Din când în când, proprietarii se confruntă cu responsabilitatea de hrănire a sticlei unui tânăr tânăr - unii se confruntă cu sarcina de a hrăni un gunoi întreg!

În timp ce acest lucru poate părea ca un pic copleșitoare la început, este de fapt destul de ușor de făcut într-o manieră sigură și (relativ) fără mizerie.

Solicitați întotdeauna sfatul veterinarului sau unei alte persoane înțelept în căile de câini dacă trebuie să începeți un regim de hrănire a sticlei, deoarece tehnici necorespunzătoare, diete sau frecvențe de hrănire pot duce la o boală gravă sau chiar la moarte. Cu toate acestea, etapele de bază ale procesului sunt prezentate mai jos.

Ce ar trebui să hrănești puii tineri?

Iartă-mă că sunt un smartass aici, dar Cel mai bun lucru pentru a hrăni puii este laptele de câine.

Aceasta nu este o glumă - nu puteți cumpăra nimic online, în magazinul de animale de companie sau la biroul VET, care este la fel de eficient la susținerea și susținerea tinerilor pui ca lapte de câine este.

Sticlă-hrănire-catelus-lapte

Pentru a fi corect, câinii lucrează la această formulă pentru zeci de mii de ani, în timp ce producătorii de formula catelusii au făcut doar pentru câteva decenii, așa că sunt puțin în urmă.

De exemplu, primele 24 de ore sau astfel de lapte, puii obțin de la mama lor este distinct din punct de vedere chimic de laptele pe care îl vor produce după aceea. Numit Colostrum, Acest lapte inițial este plin de anticorpi și alte clopote nutritive și fluiere, care vor ajuta la susținerea sistemelor imune ale căței și le vor începe pe drumul cel bun.

În consecință, este rareori o idee bună să pui de hrană pentru sticle care sunt dispuși și capabili să-și obțină hrana de la mamă. Spre deosebire de păsările, care pot deveni mai puțin supuși oamenilor prin procesul de hrănire a sticlei, câinii nu au nevoie de un stimulent suplimentar pentru a se încălzi până la oameni - vă vor iubi o mulțime fără eforturi extraordinare. Doar dă-i o mulțime de iubire și atenție, și instinctul va prelua ambele părți.

În schimb, hrănirea de sticle trebuie rezervată pentru puii care au fost orfani sau a căror mamă nu le poate hrăni în mod corespunzător. De obicei, câinii vor avea doar doar cât mai multe pui într-un așternut ca mamă se pot hrăni. Dar natura nu primește întotdeauna acest număr exact drept, iar în aceste cazuri, o mică grijă deosebită va asigura că toți puii o fac catarf-ul. În plus, poate fi necesar să se hrănească runturile sau ceilalți câini care nu reușesc să prospere numai pe laptele mamei lor.

Cu toate acestea, este probabil mai bine să greșești pe partea de prudență ori de câte ori aveți îndoieli. Deci, este o idee bună contactați medicul veterinar și discutați hrănirea suplimentară a sticlei dacă credeți că unele dintre puii dvs. pot avea nevoie de ea. Presupunând că tu și veterinarul tău sunteți de acord că hrănirea de sticle este cea mai bună opțiune, veți avea nevoie de o formulă de catelus comercial.

Powdered vs. Conserve de catelus formula

Atâta timp cât achiziționați o formulă de câine de calitate sau înlocuitor de lapte, puteți merge cu produse de conserve pre-mixte, fie cu o pulbere uscată pe care va trebui să o amestecați. Fie tipul va oferi nutriție că puiul în creștere.

Cu toate acestea, există două diferențe de bază între produsele sub formă de pulbere și conservate:

  1. Versiunile pre-mixte sunt mult mai convenabile de utilizat, deși acestea trebuie păstrate la refrigerare.
  2. Versiunile sub formă de pulbere sunt mult mai ieftine, dar trebuie să fie amestecate pe utilizarea.

Asta e crucea diferenței chiar acolo. Într-o comparație mere-to-mere, întrebarea se reduce la dorința dvs. de a plăti un pic mai mult pentru confort.

Pick Quick: Dacă ați venit aici pentru a obține o recomandare rapidă a formulei: Esbilc Puppy Lapte înlocuitor este produsul de calitate disponibil la un preț accesibil.

Sau, vezi mai mult Ghid pentru selectarea și alegerea unui înlocuitor de lapte de catelus aici pentru citire ulterioară.

câine-hrănire

Filtrarea sticlei vs. Seringă Hrănirea: Ce unelte ar trebui să utilizați?

Există două instrumente diferite pe care le puteți utiliza pentru a livra lucrurile bune în burta cățelușului: o sticlă sau o seringă. Fiecare metodă are diferite avantaje și contra și poate doriți să încercați ambele metode înainte de a decide asupra preferatului dvs.

Hrănirea seringilor este, în general, mult mai rapidă pentru a efectua, dar poate duce la o mizerie considerabilă. În plus, puii nu par să se bucure de mâncare de la o seringă la fel de mult ca o sticlă cu vârf.

În contrast, hrănirea de sticle durează un pic mai mult timp pentru a finaliza și este un pic mai laborios în general, dar oferă puii cu o experiență mai naturală și este mai puțin probabil să provoace o mizerie uriașă. Folosind o sticlă, de asemenea, lăsați partea "admisie" a ecuației până la micul fraier, în timp ce va trebui să avansăm pe pistonul unei seringi. Primul este cu siguranță o abordare mai prudentă decât cea din urmă.

cu toate acestea, Atâta timp cât puii dvs. primesc nutriția de care au nevoie, fără a înghiți prea mult aer sau obțineți oricare dintre formulele în jos pe conducta greșită, puteți utiliza oricare dintre opțiunile pe care le preferați.

Sticlă Hrănirea câinelui

Seringile de hrănire (rețineți că nu există acul asociat unei seringi de hrănire) sunt de obicei gata de a merge la sosire, dar de multe ori trebuie să perforați vârful sfârcurilor care vin cu sticlele.

Cum perforați un vârf de niplu pentru un cățeluș?

O modalitate bună de a face acest lucru este încălzind un știft de siguranță și de a face două găuri mici în vârful mamelonului. Aceasta va face, de obicei, o pereche de găuri care permit o cantitate adecvată de formulă să treacă prin mamelon, fără a copleși catelul - dacă o scuturați viguros, doar câteva picături ar trebui să scape de mamelon.

În timp ce suntem pe subiectul instrumentelor, este posibil să doriți să găsiți o scară digitală bună pentru a cântăriți puii și urmărirea progresului acestora.

Puii sănătoși pot pune la dispoziție 15% din greutatea corporală la fiecare 24 de ore, și veți dori să știți dacă puii dvs. se abate de la această normă.

Gatit Cina: Cum să amestecați formula de lapte de catelus

Dacă utilizați o formulă pre-mixtă, puteți sări peste secțiunea următoare. În caz contrar, continuați să citiți pentru a învăța cum să vă pregătiți înlocuirea laptelui Puppy.

Bine, primul lucru e primul:

  1. Spălați-vă mâinile înainte de a face ceva, porcpen. Pregătirea formulei de catelus necesită un angajament față de curățenie, ca să nu-ți aduci pachetele drăguțe de bucurie de bucurie. Sistemele lor imunitare sunt încă revizuite și nu trebuie să le provocați cu vreunul dintre bacilioanele (Termen Technic) de bacterii care se târăsc pe mâini.
  2. Apoi, va trebui să sterilizați toate echipamentele dvs. (sticle, seringi etc.) prin imersarea acestuia în apă clocotită timp de câteva minute de fiecare dată când amestecați un lot de formula. Utilizarea instrumentelor curate vor reduce în continuare șansele de a introduce bacterii patogene în burții de pui și, de asemenea, vă ajută să vă asigurați că orice bacterie care a sărit la bordul ultimei hrăniri vor fi eliminate.
  3. Mâinile și instrumentele curate, este timpul să amestecăm formula pe instrucțiunile producătorului. Majoritatea produselor sunt proiectate pentru a fi amestecate în apă clocotită și apoi răciți la temperatura corespunzătoare. Fiți conștienți de faptul că orice formulă neutilizată trebuie eliminată nu mai mult de 24 de ore după ce îl amestecați. Între timp, va trebui să o păstrați în frigider pentru ao păstra din răsfăț.

Amintiți-vă că dacă pregătiți mai multă formulă decât puteți utiliza la un moment dat, veți dori să sterilizați recipientul de stocare înainte de al umple.

Știu că toate sună ca o durere de cap incredibilă, dar ați fi surprins cât de repede vă puteți adapta la sistemul dvs. de hrănire a catelului, odată ce vă obișnuiți cu ea.

Încălzirea puiilor și alimentele lor

Enzimele plutesc în jurul corpurilor câinilor preferă temperaturi ușor mai calde decât cele care plutesc în jurul oamenilor. Câinii sunt mai sănătoși atunci când au o temperatură corporală ușor mai mare decât oamenii - 100.2 până la 103.8 Fahrenheit, a fi exact.

Dar puii nu au capacitatea de a controla eficient temperatura corpului. Sunt nebuni mici, ceea ce înseamnă că au o mulțime de piele (prin care căldura radiază) în raport cu dimensiunea corpului lor. Aceasta este o rețetă pentru schimbări rapide ale temperaturii corporale, iar acestea pot fi extrem de periculoase pentru puii mici.

În consecinţă, va trebui să vă asigurați că puii să rămână calzi și să le oferiți alimente calde pentru a le menține sănătoși.

Dacă câinii tăi nu au o mamă să se confrunte cu, Puneți o placă de încălzire de înaltă calitate sub o treime la jumătate din cutia sau recipientul lor. Utilizați funcția termostatului pentru a menține temperatura la aproximativ 85 de grade Fahrenheit - doar asigurați-vă că puii pot să se îndepărteze de căldură dacă doresc acest lucru.

În plus, veți dori să includeți câteva materiale de strângere în cutie, asigurați-vă că nu utilizați nimic la care sunteți prea atașat; Puppy-creare este un efort dezordonat.

Cum de a hrăni cu sticla

Când sunteți gata să hrăniți puii, încălziți formula (sau lăsați-o să se răcească, dacă faceți doar acest lucru) prin plasarea sticlei într-un castron de apă caldă timp de câteva minute. Testați temperatura prin împrăștierea unui pic de lapte pe interiorul încheieturii mâinii - ar trebui să se simtă cald la atingere, dar nu folosiți niciodată formula pe care o veți considera fierbinte. Dacă aveți o modalitate sterilă de a lua temperatura formulei, puteți fotografia pentru 98 până la 100 de grade Fahrenheit.

Sticlă, întâlniți gura

Acum că sunteți înarmați cu o sticlă proaspătă de formulă caldă, este timpul să hrăniți puii foame mici.

Începeți prin aranjarea tuturor consumabilelor pe care le veți avea nevoie (inclusiv sticlele sau seringile, câteva prosoape moi și orice altceva pe care îl găsiți utile) și de a stabili un loc confortabil pentru a vă așeza cu puii.

Când ajungeți la ei, ei ar trebui să se simtă cald și alertați și chiar ar putea să plângă sau să se rătăcească. Dacă oricare dintre puii este letargic, rece sau nu răspunde, contactați imediat medicul veterinar.

Înfășurați unul dintre puii într-o pătură caldă astfel încât el nu este răcit în timpul procesului. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să luați labele de învârtire ale catelului, făcându-l mai ușor de ținut pe el. Odată ce acest lucru este finalizat, este timpul să începeți hrănirea.

Puneți catelul pe burtă pentru a începe. Este important să se hrănească cu atenție puii tineri pentru a preveni intrarea fluidelor în plămâni. Acest lucru poate provoca o boală gravă sau deces și ar trebui evitată cu orice preț. În consecință, puii ar trebui să fie întotdeauna hrăniți în timp ce se odihnește pe burtă - Nu le hrăniți niciodată în timp ce se odihnesc pe spate.

Odată ce ați fost situată, Încercați să introduceți vârful seringii sau mamelonul în gura catelului. Este posibil să trebuiască să utilizați o mișcare "prying" pentru a începe. Cu noroc, pupul se va bloca și începe să alăpteze imediat. Cu toate acestea, poate dura un moment pentru micul tip sau Gal să-și dea seama lucrurile, așa că fii răbdător.

Asigurați-vă că catelul nu este prea multă formulă. Dacă observați orice lichid care iese din laterale gurii sau nasului, opriți-vă și reevaluați procedurile - Contactați-vă VET dacă nu puteți detecta o soluție evidentă (cum ar fi făcând găuri mai mici în mamelon).

Cantitatea de hrănire a catelului și frecvența

În fiecare zi, Un catelus sănătos ar trebui să mănânce 1 uncie de alimente pentru fiecare 8 uncii de greutate corporală. Deci, un catelus de 5 kilograme ar avea nevoie de aproximativ 10 uncii de alimente în fiecare zi; Un pup-pup ar avea nevoie doar de 2 uncii de alimente pe zi.

Cheia este de a administra acest produs alimentar în fiecare zi. Uita-te la burticul câinelui tău în timp ce îl hrăniți - ar trebui să se extindă într-o formă vagă rotundă, dar evitați să o depășiți - acest lucru va duce doar la un stomac deranjat.

Cum de a hrăni pământul sticlei

Puppurile tinere au stomacuri mici și cerințe grave de calorii pentru dimensiunea lor, așa că trebuie să mănânce mult mai frecvent decât câinii adulți. Minim, ar trebui să hrăniți puii mai mici de 4 săptămâni la fiecare 6 ore, dar este de preferat să le hrăniți de două ori acest lucru.

Sfat de sănătate util: Puppurile sănătoase, bine hrănite nu petrec fiecare oră de veghe care plâng - au tind să doarmă, să se rătăcească în jur și, în general, rămân liniștiți până la scurt timp înainte de următorul lor # FDF1CB # FDF1CbFeeding. Puii care plâng constant ar trebui să declanșeze un apel automat către veterinar.

După cină neplăcută

Hrănirea nu este singurul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când înlocuiți câinele Mama; De asemenea, veți fi nevoie să vă asigurați că puii elimină, deoarece necesită un pic de ajutor pentru a face treaba.

Mama va (eu ezităm să o spun) face acest lucru oral, dar probabil că doriți să utilizați o cârpă umedă sau un tampon de bumbac pentru a obține același efect.

În esență, va trebui să Fubi ușor fiecare burtă, crotch și regiunea anală pentru a le face să se potrivească și să pipi. Nu fi alarmat: Puppy Poo este, în esență, ca o pastă de dinți de muștar (sunteți bineveniți pentru acea imagine).

E normal.

Puii nu vor fi în mod necesar să se potrivească după fiecare hrănire, Dar ar trebui să facă acest lucru în mod regulat.

Curățați mizeria, curățați câinele, spălați-vă mâinile și treceți la hrănirea următorului catelus.

Obiective importante de dezvoltare pentru pui

Este o idee bună să țineți cont de etapele de dezvoltare de bază atunci când îmbarcați procesul de ridicare a unor pui orfani sau nevoiași altfel.

Deși există, evident, un pic de variație care apare în mod natural, cele mai multe cățelușe ajung la următoarele etape printr-un anumit moment.

  • Puii se nasc cu ochii inchis si urechile pliate in ziua 1.
  • Pumpul ombilical se va usca și va cădea în jurul zilei 5.
  • Puii vor începe să-și deschidă ochii între zilele 14 și 21.
  • Puii pot începe de obicei crawling cu vârsta de 3 săptămâni. Urechile lor vor începe, de asemenea, să se îndrepte în acest moment.
  • Puii pot sta adesea la 4 săptămâni, iar procesul de înțărcare poate începe în același timp. Asigurați-vă că planificați înainte și obțineți a hrana de catelus de înaltă calitate până la săptămâna de timp 3 se rostogolește în jur.
  • Puii pot mânca de obicei dintr-un castron până la sfârșitul celei de-a 5-a săptămâni de viață.

În timp ce eșecul de a ajunge la aceste etape nu indică neapărat o problemă, este înțelept Consultați-vă medicul veterinar în orice moment că puii dvs. încep să întârzii în spatele progresului general.

***

Ați crescut vreodată cățelușii și le-ați hrănit cu o sticlă sau o seringă? Ce parte a procesului ați găsit cea mai mare provocatoare? Aveți vreo trucuri nifty? Spuneți-ne în comentarii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să hrănească sticla un catelus