Cum să vă antrenați iguana să fie tratată

Atingerea mâinilor Iguana

Iguanas sunt șopârle frumoase și pot face Animale de companie minunate, Dar mulți proprietari sunt surprinși de cât de mari, puternici și, uneori, iguanele agresive devin în timp ce se maturizează. Pet Store Iguanas este probabil să fie cel puțin puțin subliniat de experiențele lor de a fi expediate, manipulate și adăpostite. Obținerea unei Iguana dintr-o salvare este o idee minunată, dar amintiți-vă că unii vor fi neglijați și chiar maltratați, astfel încât să poată dura ceva mai mult pentru a-și câștiga încrederea.

Adesea, o nouă iguana este destul de docilă pentru primele câteva zile după ce a fost adus acasă. În acest moment, mulți proprietari consideră că îmbrățișarea iguana lor nu va fi nici o problemă și sunt oarecum surprinși în câteva zile când Iguana începe să prezinte semne de agresiune. Acest lucru este normal: la început, Iguana poate fi fost prea nervoasă și intimidată de noile sale împrejurimi ca să se afirme. Cu toate acestea, deoarece Iguana devine mai confortabil, este mai probabil să-și arate nemulțumirea cu manipularea.

Identificați când iguana dvs. se simte amenințată

Iguanas au dinți ascuțiți și mușcați și pot încerca să vă bată cu coada, care poate fi extrem de puternică (iar spânzile dorsale de-a lungul coada sunt foarte ascuțite). Ei au gheare ascuțite, Deci, cel puțin așteptați niște zgârieturi când manipulați mai întâi o iguana. Este, de asemenea, o idee bună să vă familiarizați cu limbajul și comportamentul corpului, astfel încât să puteți citi semnele de avertizare. Capul Bobs și extinderea dewlapului poate semnala că Iguana se simte amenințată și se poate apăra cu coadă, este un semn clar de agresiune.

Fiți răbdători și previzibili

Dați o nouă iguana câteva săptămâni pentru a vă stabili înainte de a începe procesul de taming. Stabili o rutină pentru hrănire, Curățarea și manipularea - o rutină zilnică previzibilă va oferi un sentiment de securitate pentru Iguana.

Vorbește cu iguana ta

Discutați cu Iguana în timp ce faceți sarcini de rutină și păstrați Iguana într-un loc în care vă puteți observa că vă veți întâlni de rutina dvs. Acest lucru vă va ajuta să-l folosiți cu prezența dvs. Petrece timpul doar vizionând și vorbind cu iguana. Utilizați numele său, deoarece Iguanas are tendința de a-și recunoaște numele.

Arătați-vă iguana că sunteți responsabil

Tamingul este un echilibru între a nu împinge prea tare și arătând iguana care este responsabilă. Trebuie să fii ferm și persistent fără a sublinia complet iguana. În același timp, dacă Iguana este agresivă sau luptă și vă întoarceți imediat, Iguana dvs. crede că a "câștigat" și crede că atunci când este agresiv, acesta va face calea. Acest lucru poate fi mai ușor de spus decât făcut atunci când o iguana vă zgârie, încercând să muscați sau să vă loviți cu coada, dar încercați să clarificați că luați deciziile și responsabilitatea interacțiunii.

Abordați și gestionați ușor iguana

Plasați mâna în cușcă și apropiați-l pe Iguana. Faceți acest lucru din partea mai degrabă decât de sus, pe care Iguana va percepe probabil ca o amenințare. Dacă Iguana face posturi agresive sau scramble în jur într-o panică, înapoi puțin, dar continuă să încerce, în timp ce vorbește într-o voce blândă moale. Asigurați-vă că mișcările sunt lente și netede. Dacă încetați imediat să încercați, Iguana crede că vă antrenează. Repetați acest pas pentru o perioadă până când Iguana este mai folosită pentru mâna dvs.

Iguana-dovada camera

Înainte de a încerca să vă ocupați de iguana în afara cuștii sale, asigurați-vă că camera este sigură și dovadă de evacuare, fără nici un mijloc de a scăpa de orice spațiu, oricât de mic, o iguana ar putea stoarce. Asigurați-vă că toate defalcurile sunt îndepărtate și amintiți-vă că Iguanas sunt și alpiniștii buni, deci aceasta include comorile de vârf. Dacă Iguana se îndepărtează de dvs., acest lucru va ajuta la procesul de captură.

Ridicați-vă și animați-vă iguana

Încercați acum la animalele de companie și ridicați iguana. Dacă este o iguana mai mică, apoi scoateți-o sub burtă ar trebui să fie suficientă, dar dacă este mai mare, atunci va fi necesară, atât sub burta, cât și în zonele pelvine (burta inferioară, coada superioară).

Puneți-vă iguana numai atunci când este calm

Încercați să nu puneți iguana în jos până când este calm. Acest lucru îl va ajuta să afle că este calm este ceea ce îl pune înapoi în jos decât să se lupte. Dacă Iguana se îndepărtează de dvs., nu vă panicați și urmăriți-l - lăsați-l să se calmeze și apoi să se apropie încet vorbind liniștit. S-ar putea să fiți nevoit să urmăriți iguana, desigur, dar acest lucru este cel mai bine evitat dacă este posibil. Nu apucați niciodată pentru coada-iguanas aruncați cozile lor Ca apărare și veți fi lăsați să țineți o coadă în timp ce Iguana este încă în libertate.

Probleme și comportament de verificare

Tamingul necesită obținerea încrederii, iar acest lucru nu se va întâmpla overnight-Trust trebuie să fie câștigat în timp. Manipularea regulată, consecventă, blândă este absolut necesară pentru a îmblânzi iguanele și pentru a le menține îmblânzirea și gestionarea pe măsură ce se află mai mari.

Pe măsură ce Iguana devine mai mult acceptă de manipulare, puteți fi mai receptiv la dispozițiile sale. Dacă de obicei acceptă manipularea, dar este tensionată sau semnale cu limbajul corpului că nu este confortabil, atunci puteți respecta acest lucru.

Pentru a vă dovedi Comportamentul iguana, Veți dori să vă angajați în diferite momente ale zilei și în situații diferite. De exemplu, poate doriți să o scoateți din cușcă în timpul zilei și pe timp de noapte sau când alte persoane sunt în jur.

Dacă o altă persoană dorește să-i petreci sau să dețină iguana, să le reamintească că, în timp ce animalul dvs. este îmbătrânit, poate fi anxios în jurul străinilor. Vizitatorii își ia timpul să câștige încrederea animalelor de companie și să evite să-i permită animalelor de companie sau să vă dețină iguana dacă pare a fi stresat sau agresiv.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați iguana să fie tratată