Pitic egiptian guuthbroooder piscie specii

Dwarf Egiptian GUUTHBROODER, Pseudocrenilardus multicolor

GUTHBROODERUL EGIPTAN DWARF este un mic cichid african, care este foarte potrivit pentru un începător Aquarium de apă dulce. Este ușor de păstrat și de a se reproduce, iar practicile de împerechere ale acestui pește fac o poveste interesantă pentru cei care studiază ritualuri unice de animale.

Prezentare speciala

Denumirea comună: DWARF VICTORIA MUSBROODER

Nume stiintific: Pseudocrenilardus multicolor

Dimensiunea adulților: 3.5 inci

Speranța de viață: 4 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Cichlidae
Egipt, Rwanda, Uganda, Sudan, Tanzania și Kenya
Agresiv
Locuitorul de Jos
20 galon
Omnivore
Egglayer, Femeia poartă tineri în gură
Ușor - bun pentru începători
6.5 la 7.5
5 până la 15 dgh
68 până la 79 F (20-26 c)

Origine și distribuție

Gustul egiptean este originar din Africa de Nord și de Est și este larg răspândită în acea zonă. Marea majoritate a speciei provin din marile lacuri din Valea Rift African, și anume Lacul Tanganyika, Lacul Malawi și Lacul Victoria. A fost mai întâi importat în Europa în 1902.

Culori și marcaje

Aceste pești au un corp oval alungit cu scale care au o strălucire metalică albastru-verde. Aripioarele au un model de portocaliu, deși peștele de crescătorie pe care îl găsești on-line adesea lipsesc culorile frumoase ale speciilor sălbatice. Deși sunt destul de simple în aparență, bărbații au roșu la capătul finalului anal și femelele sunt considerabil mai mici și mai palide.

Tankmates

Butelii egipteni ai egipteni pot fi agresivi față de alte specii care locuiesc la nivelul inferior al habitatului. Dacă doriți să păstrați acest pește cu alte cichlide pitice, somnură sau lotare, veți avea nevoie de un acvariu mare. Într-un rezervor mai mic, tankmatele bune includ tetraile africane și speciile mici de locuit de suprafață, cum ar fi peștele Hatchet.

Agresiv

Bărbați piticul butarf egiptean sunt foarte agresivi unul față de celălalt și doar unul ar trebui păstrat într-o situație de harem cu mai multe femei. Nu țineți gurii egiptene cu pește timid.

Dwarf Egiptian Habitat și îngrijire

Bijloaberele egiptene pitice pot fi păstrate într-un acvariu relativ mic ca un rezervor de 20 de galoane. Acvariu ar trebui să fie decorat cu zone dens plantate, precum și zone deschise, iar peștele ar trebui să fie prevăzut cu o mulțime de peșteri de dimensiuni adecvate. Este necesară cel puțin o peșteră per pește.

Este o idee bună să creați frontiere teritoriale naturale, deoarece unele pești pot fi destul de agresive, iar aceste bariere naturale pot ajuta la dezamorsa acestei agresivitate. Gusilele egiptene sunt potrivite pentru tancurile comunitare cu pește asemănător, care sunt suficient de greu pentru a tolera temperamentul gurii de gura egiptean.

Aceste pești sunt destul de adaptabile la multe chimisturi de apă, deoarece se găsesc într-o varietate de medii. Schimbați în mod regulat apa pentru a menține nivelurile ambientale de nitrat cât mai scăzute. Nivelurile de azotate sunt mai importante decât pH-ul și duritatea, deși idealul este probabil neutru la apă ușor alcalină, cu un nivel moderat de duritate. În ceea ce privește temperatura și filtrarea, aceste pești nu sunt agitate.

Dieta dietă și hrănire a gurii egiptene

Gura de gură egipteană va accepta aproape toate alimentele, cum ar fi peletele Cichlid și pot fi hrăniți alimentele fulgiului. Se străduiesc să le dea o dietă variată - se descurcă bine pe o dietă de bază a alimentelor de fulgi, dar completează dieta lor cu alimente congelate și alimente vii din când în când.

Hrănirea de pește vii alimente

Diferențele dintre sexe

Este foarte ușor să spuneți diferența dintre sexe din această specie. Bărbații sunt mai mari și mai colorați - au pete roșii pe aripile caudale care nu sunt prezente la femele. Femelele sunt mai mici, gri și în căutarea plictisitoare.

Creșterea gurii de gură egipteană pitică

Cu o bună hrănire, nu este dificil să obțineți aceste pește în acvariu. La timpul de reproducere, gurii de sex masculin egiptean săpa o depresie în nisip prin fanând coada lui. Bărbații coaxizează femeia în cuibul său "."Barbatul poate fi destul de puternic în încercările sale de seducție și de aceea este de preferat să se reproducă această specie într-o situație de harem, deoarece atenția bărbatului va fi împărțită. Când o femeie este dispusă, ea va urma bărbatul în groapă, unde apare reproducerea.

Actul în sine este precedat de un afișaj de circulare de către ambele pești. Bărbatul va purta ventilarea femeii și poate fi acest "dans" care o declanșează să elibereze ouăle. Pe măsură ce ouăle sunt așezate, femeia le ia imediat cu gura și apoi gura de ventilație a bărbatului, care apoi fertilizează ouăle în gură. Uneori, fertilizarea are loc înainte ca femeia să ridice ouăle ca cercul de pește destul de repede. Această secvență de curte se repetă până când femeia deține 5 până la 100 de ouă în gură.

Timp de două săptămâni, nu există nici un semn de ouă sau tineri. Pe parcursul perioadei de incubare, mama poate fi văzută de pompare a apei peste prăjire, prin gura ei și capacele lui Gill și, ocazional, le rearanjează în gură. Apoi, într-o zi, întreaga pui este eliberat din gura mamei pentru a-și încerca aripioarele. La început, se aventurează doar pentru perioade scurte.

Timp de trei săptămâni sau mai mult, tânărul hover în jurul gurii mamei. La primul semn de pericol, ei se îndreaptă spre gura ei pentru protecție. În cele din urmă, tânărul Brood devine atât de mare încât gura mamei nu le poate ține. De atunci, ei trebuie să gestioneze singuri. Mama devine un pericol pentru ei, pentru că, odată ce tinerii sunt prea mari pentru gura ei, ea poate decide să le mănânce.

În timpul acestui timp de părinți (timp de aproximativ cinci săptămâni), mama se abține de la a mânca ceva. Corpul ei se scufundă și, în unele cazuri, femeia chiar fac de la moarte în procesul de protecție a tinerilor ei. De obicei, o săptămână sau două de hrănire bună îl restaurează la proporții normale.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Gustul Egiptian este un pește ușor de întreținut, dar uneori poate fi dificil de găsit. Dacă sunteți interesat de pește asemănător pentru acvariul sau peștele care sunt compatibile cu buletinele egiptene, verificați:

Check out profile suplimentare de rasa de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pitic egiptian guuthbroooder piscie specii