Ghid pentru kilifish

Uimitoare înot roșu kilifish într-un acvariu

Aproape orice Clima caldă de apă în lume are o specie de kilifish undeva sau înregistrări fosile pe care o specie de ucidere a existat o dată acolo. Diferitele specii variază în colorarea și finala și, deși sunt strâns legate de carpurile dintelui cu portari vii, ele sunt pești de ouă - cu toate acestea, ouă de ouă într-un fel, spre deosebire de orice alt pește de pe planetă. Speculațiile au circulat de-a lungul timpului unde au venit aceste pești mici colorate de scurtă durată sau de ce au evoluat peste tot, există apă caldă. Există chiar teorii de conspirație despre meteori, străini spațiale și Atlantis, dar ar trebui să vă concentrați asupra științei astăzi și faptele cunoscute despre această minune a naturii.

01 din 12

KillIfish

Carpurile de dinți kilifish sau de ouă sunt foarte strâns legate de carpurile dintelui de lagăr (Guppy, Mollie, Platy și Swordtail) Chiar dacă au metode foarte diferite de reproducere. Kilifish este distribuit foarte larg din Statele Unite prin America Centrală în America de Sud, până în Argentina. În lumea veche, provin din cea mai mare parte a Africii, din Orientul Îndepărtat, inclusiv Japonia, cu câteva specii din Orientul Mijlociu și chiar în sudul Europei.

  • 02 din 12

    Medicul natural

    specii populare de acvariu au două habitate diferite diferite. Există aceia care provin din zone de pădure tropicală, unde locuiesc în bazine, mlaștini și cursuri. Există o pădure groasă care ecranează apa de la soare, astfel încât acești pește preferă temperaturi pe partea inferioară, 68 F până la 74 F / 20 C până la 23 c și iluminare scăzută. Peștele provenind de la aceste tipuri de habitat, de obicei, de a-și așeza ouăle în picioarele plantelor plutitoare (umerase de ouă sau de vârfuri de vârf). Majoritatea speciilor comune de afilousmion și speciile "Panchax" spawn în acest fel.

    Celălalt și mai popular Kilifish trăiesc în iazuri pe savana tropicală și foarte des, iazurile se usucă în sezonul uscat. Peștele își îngropă ouăle (burâte de ouă sau de fundul inferior). Pe măsură ce iazul se usucă, părinții mor, dar ouăle au îngropat un centimetru sau cam trei centimetri) adânc sub noroi supraviețui și trapează în câteva ore din ploile care se întorc în lunile sezonului umed sau uneori chiar și un an mai târziu.

  • 03 din 12

    Pește anual

    Aceste specii sunt adesea numite pește anual, deoarece pot trăi numai un sezon. Aceste specii au culori vibrante luminoase și o finisare frumoasă, dar o durată de viață foarte scurtă, la fel ca multe gupi. Deși frumos pentru o perioadă scurtă și splendidă, ei încep repede să se estompeze, să se usuce și mor. Nu este vina hobbyistului când se întâmplă acest lucru, chiar și în condiții perfecte, este natura lucrurilor. Lifespanul acestui pește este scurt, iar faptul că un sezon uscat nu vine niciodată pe acvariu nu se schimbă.

  • 04 din 12

    Killifish în acvariu

    Kilifish este un pește mic, chiar și în sălbăticie, unde sunt prădători, în principal pe larve de insecte. Acesta este mult același obicei ca verișorii lor Guppies și Mollies în căutarea constantă a Larvei de țânțari. Ei preferă alimente vii în acvariu, dar pot trăi pe picioarele de fulgare suplimentate cu creveți de saramură înghețată și viermi de sânge. Ele nu sunt într-adevăr un mare pește comunitar de acvariu din cauza nevoilor lor dietetice și bucurie de temperaturi mai scăzute, dar speciile sunt amenințăte temperamental pentru a fi cu majoritatea peștilor comunitari de acvariu.

    Peștiul mic al genului Aphyosemion, Nothobranchius și Cynolebias pot fi păstrate în recipiente de plastic mici (12 centimetri cu șase centimetri) la fel ca și cum ați păstra o betta. Dar, spre deosebire de o betta, o atenție deosebită trebuie acordată condițiilor de apă (amintiți-vă că Betta este a pește de labirint și nu este atât de preocupat de condițiile de apă). Aceste mici pești fragili preferă apa moale, acidă și temperaturile ușor mai mici decât cele mai multe pești. Dacă nu este disponibil apa de robinet moale, apa de ploaie poate face truc, cu excepția cazului în care este apă de ploaie din interiorul unui oraș sau în zona industrială, apoi încercați să obțineți apă de osmoză inversă de la un magazin tropical local pentru cele mai bune rezultate. Amintiți-vă că chiar și colectarea apei dintr-un acoperiș sau cisternă de ciment va face alcalina de apă.

    Continuați la 5 din 12 de mai jos.
  • 05 din 12

    Creșterea de bază

    Pentru o încercare de reproducere a acestor pești, este un proiect provocator, dar realizabil. Pentru sparmele de sus, un strat de 1/2 inci de fiert anterior mușchi de turbă Pe partea inferioară a rezervorului de reproducere face acidul apă și oferă, de asemenea, un fund întunecat, preferat de aceste pești. Turba trebuie să fie fiartă timp de cinci minute și apoi s-a uscat pe uscat pentru a extrage toate excesul de aciditate în turbă.

    Pentru sparmele de fund, turba ar trebui să fie de aproximativ un inch gros pentru a permite o adâncime suficientă pentru ouă. Amintiți-vă că aceste specii trebuie să aibă iluzia că își îngropă ouăle suficient de adânci pentru a trece prin seceta venită.

    În reproducerea Kilifish, este mai bine să puneți un bărbat cu trei femele, deoarece bărbații sunt drivere grele. Bărbații sunt, de obicei, ușor de distins pentru că în multe specii au cozile în formă de lire și sunt mult mai colorate decât femelele.

    Ouăle umeraselor de ouă iau aproximativ trei săptămâni pentru a fi trase, în timp ce ouăle de fund de jos trebuie păstrate în turbă umedă doar timp de aproximativ trei luni (în funcție de specie) înainte de adăugarea apei în rezervor.

    Este posibil să experimentați miracolul ciclului de viață Kilifish prin cumpărarea de fapt a ouălor din crescători online. Aceste ouă sosesc în mușchiul umed de turbă și au fost deja în vârstă. Adăugați apa potrivită conform instrucțiunilor și în decurs de ore ați vrut să vă prăbușiți. Aceasta este o modalitate mai ieftină și mai ușoară de a dobândi o colecție de kilifish, mai degrabă decât să cumpere pești adulți, și din moment ce au o durată de viață atât de scurtă, puteți să le experimentați pentru o perioadă mai lungă de timp.

  • 06 din 12

    Chocolate Lyretail (Aphyosemion Austrail)

    Acest Kilifish popular vine din Africa de Vest, unde locuiește în fluxuri mici și iazuri în pădurea tropicală. Crește la 2 1/2 inci. Sunt foarte ușor de sex, bărbatul având coada caracteristică, în formă de litri. Au nevoie de apă moale, acidă și sunt umerase de ouă. Ei vor pune câteva ouă în fiecare zi printre firele unui mop de lână de nailon suspendat de o plută.

  • 07 din 12

    Gardneri (Aphyosei Gardneri)

    Acest lucru vine și din Africa de Vest și crește la 2 3/4 inci. Există în două forme de culoare: galbenul în care marginile coada, aripioarele anale și dorsale la bărbat sunt galben și forma albastră în care galbenul este înlocuit cu un albastru palid. Femeia este foarte asemănătoare cu toate femelele de apărare. Este un alt cuier de ouă cu ouă care durează 21 până la 30 de zile pentru a trasa în funcție de temperatură.

  • 08 din 12

    Limeatus (Aplocheius Lineatus)

    Acest "Panchax" Hardy robust vine din India, unde crește la 4 1/2 inci. Poate trăi bine în Acvariul comunitar dar poate mânca pește mai mic și guppy fry. Bărbatul este mai strălucitor decât femeia, care are o coadă mai rotunjită. Este un hanger tipic de ouă și ouăle durează aproximativ trei săptămâni pentru a fi trase în funcție de temperatură. Va mânca alimente uscate.

    Continuați până la 9 din 12 de mai jos.
  • 09 din 12

    Bivittatum (Aphyosemion Bivittatum)

    Acest kilifish vine, de asemenea, din Africa de Vest și crește la 2 1/2 inci. Peștele este slab colorat și are o aripă rotunjită. Acest pește este un hanger tipic de ouă (spații de suprafață) care își pune ouăle pe rădăcinile plantelor plutitoare din sălbăticie, dar acceptă un mop de lanț de nailon plutitor în acvariu. Ouăle de ouă în 14 până la 21 de zile. Ca toate "uciderea" (crapurile dinților de ouă), nu este un pește comunitar.

  • 10 din 12

    Blue Gularis (Aphyosemion Sountti)

    Acest pește vine, de asemenea, din Africa de Vest. Este un pește mai mare decât majoritatea speciilor de afyosemie care cresc la 4 1/2 inci. Bărbatul este ușor de recunoscut de coada sa de trei puncte. Acest pește își pune ouăle în partea de jos printre fibre de turbă. Ouăle trebuie colectate de acolo și au pus într-o cutie de plastic sigilată în turbă puțin umedă timp de cinci până la șapte săptămâni. Adăugarea de apă moale va trage apoi prăjirea.

  • 11 din 12

    Pitic argentinian perle pește (cynolebias nigripinnis)

    Această îngropare a ouălor (reproducere de jos) Kilifish vine de la Argentina. Crește până la 1 1/2 inci. Locuiește în iazuri care se usucă în sezonul uscat și se înmoaie ouăle în noroi de la fundul iazului. În acvariu, are nevoie de 1 1/2 straturi de turbă, o temperatură de 70 F și apă moale. Ouăle au nevoie de incubare în turbă doar umedă timp de 16 săptămâni.

  • 12 din 12

    American Flagfish (Jordanella Floridae)

    Acest pește provine din Florida și America Centrală, unde locuiește în iazuri și mlaștini. Bărbatul crește la aproape 3 centimetri în lungime, iar femeia este puțin mai mică. Este uneori un pește agresiv. Femeia este de obicei plumperată decât bărbatul și este Duller decât bărbatul colorat, cu un semn întunecat pe aripiul dorsal. Colorarea bărbatului seamănă cu un steag american într-un exemplu foarte bun al acestui pește, deci numele comun. Peștele va pune ouă pe aglomerări de fibră de turbă în fundul rezervorului. Ouăle de ouă în cinci până la 10 zile.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Ce este un kilifish? Extensia Universității de Stat din Portland, 2020

    2. Plains Kilifish. Oklahoma Departamentul de conservare a vieții sălbatice, 2020

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Ghid pentru kilifish