Congo tetra profilul speciilor de pește

Continuă Tetra Comunitate Fish de acvariu

Tetraurile colorate ale Americii de Sud au rudele vechi din regiunea râului Congo din Africa. Acești omologii africani sunt la fel de colorați. Una dintre aceste specii este Congo Tetra, care strălucește în toate culorile curcubeului. Această colorare puternică este utilizată pentru o curte extravagantă atât față de bărbați cât și feminin.

Caracteristici

FamilieOrigineDimensiunea adulțilorSocialDurată de viațăNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Alestiidae
Congo River, Zaire
3 până la 3 și frac12- inci
Pește de școlarizare pașnică
3 până la 5 ani
Toate nivelurile
40 de galoane
Omnivores
Stratul de ouă
Moderat
6.0 la 6.5
3 până la 18 dgh
73.0 la 82.0 F (22.8 la 27.8 c)

Origine și distribuție

Aceste pește de caractere africane se găsesc în partea superioară a râului Congo din Zaire. Ei populează fluxuri, afluenți, bazine și mlaștini, preferând apă murdară, ușor acidă. Congo Tetra se adună în general în zone cu vegetație înaltă, puțini copaci, și substraturi alcătuite din nisip, silț și noroi. Înotul în școli mari, hrana de tetra pe viermi, crustacee, insecte, materie vegetală și alge.

Această specie nu a fost descoperită până în 1949 și nu a fost importată ca un pește acvariu comun până în anii 1960. În anii 1970, fermele de pește Florida au perfecționat o linie de reproducere, iar cele mai multe specimene găsite în magazinele de companie coboară din această linie. Ei vor rambursa adevărata, având toate culoarea și cozile frumoase ale peștelui african nativ.

Culori și marcaje

Peștele în natură se apropie de 4 1/2 inci. Cu toate acestea, soiurile crescute în ferme, deși pline de finisare și bogate în culori, în general nu vor crește dincolo de 3 sau 3 1/2 inci. Au corpuri lungi, plate cu scale mari. Acest pește prezintă luminiscență uimitoare de curcubeu de-a lungul întregului corp din spate în față. Ele sunt în general albastre pe partea de sus, roșu și aur în mijloc, și albastru pe burtă. Masculii au, de asemenea, aripioare lungi, care sunt violet cu marginea albă - furajul coada poștală este lungă și curge de-a lungul liniei mediane verticale.

Tankmates

Congo Tetras sunt Școala de pește care poate fi nerăbdător dacă nu fac parte dintr-un grup de cel puțin șase din aceeași specie. Dacă sunt păstrate cu alte pești de aceeași dimensiune sau mai mici, Congo Tetras sunt în general pașnici. Tankmatele ideale includ alte tetras, Rainbowfish și CoryDoras somn.

Evitați speciile agresive, deoarece vă vor bate Congo Tetras. Nu păstrați Congo Tetras cu nici un pește de fixare, deoarece aripioarele spectaculoase ale bărbaților vor fi distruse.

Congo Tettra Habitat și îngrijire

Congo Tetras sunt destul de rezistente, dar numai dacă sunt păstrate în habitatele care sunt menținute corect. Ei preferă încă, apă întunecată, moale, cu turbă, cu nivel scăzut de lumină. Acest lucru poate fi realizat cu lumini de acvariu DIM și plante plutitoare. Îi plac substraturi mai întunecate și se bucură de nibbling pe plante de fund.

Pentru a ajuta peștele să păstreze o sănătate bună, va trebui să le oferiți o mulțime de spațiu și apă filtrată cu atenție. Dacă calitatea picăturilor de apă, Congo Tetras poate pierde unele dintre colorațiile lor sau pot încheia cu aripioare deteriorate.

Congo Tetra Dieta și hrănirea

Congo Tetras sunt omnivores - în sălbăticie, mănâncă insecte, viermi, materie vegetală și alge. Ca animale de companie, ele sunt ușor de hrănit: se bucură de alimente vii, proaspete și fulgi, precum și creveți de saramură și viermi de sânge. Acestea ar trebui să fie hrănite de câteva ori pe zi. Nu vă faceți griji dacă nu observați Congo Tetras venind la mâncare, deoarece pot fi timizi de parcare în timp ce se urmăresc. Dacă peștele nu primesc suficientă mâncare, încercați un inel de hrănire comportamentală.

Inele de alimentare: o mare opțiune pentru peștele dvs

Diferențele dintre sexe

Masculii sunt mult mai colorați decât femelele - sunt considerabil mai mari și au o structură mai elaborată a furajului cu o aripă caudală extinsă și o aripă dorsală mare și pronunțată. Femelele sunt în mare parte de aur cu nuanțe de argint și verzui. Femelele nu au astfel de aripioare fanteziste.

Reproducerea Congo Tetra

Veți avea nevoie de un rezervor de reproducere mai mare decât pentru majoritatea tetras, din cauza dimensiunii crescătorilor înșiși și pentru că vor produce 300 sau mai multe ouă - toate sunt cel mai probabil să tragă. Fry va crește rapid la o dimensiune mai mare decât tetraile neonului complet în patru sau cinci săptămâni.

Utilizați un rezervor lung de 15 sau 20 de galoane pentru proiectul de reproducere - 10 galoane nu sunt recomandate. Se fierbe suficient mușchi de turbă pentru a acoperi fundul rezervorului cu un centimetru de substrat de mușchi împachetate (aproximativ 1/2 picior cub pentru un rezervor de 20 de galoane). Adăugați-l într-un rezervor deja plin de osmoza inversa, distilate, sau apă de ploaie, dacă într-o zonă rurală și lăsați-o să stea câteva zile până când mușchiul de turbă sa stabilit complet.

Plasați mai multe păduri de mușchi Java pe partea de sus a substratului mușchiului de turbă în mai multe locații. Furnizați mai multe mopuri de reproducere a nylonului sau mai multe aglomerări de plante cu frunze fine. Temperatura apei trebuie să fie un Fahrenheit constant de 77 de grade. Nu ar trebui să existe o aerare sau filtrare, deoarece acest lucru ar deranja mușchiul de turbă și ar nori apa.

Plasați o pereche cu bine condiționată de Congo Tetra, care a fost păstrată în cartiere separate, în rezervorul de reproducere înainte de a ieși sau cu puțin înainte de apusul soarelui. Cele mai multe perechi vor da naștere în dimineața următoare sau când luminile sunt întoarse în întuneric, trebuie menținute timp de cel puțin opt ore.

Peștele de reproducere continuă să se scufunde în mușchiul Java sau să reproducă mopurile. În timpul acestor scufundări, ele eliberează ouăle și Milt unul lângă altul. Unele dintre ouă rămân în plantă sau mop, dar cele mai multe intră în substratul mușchiului de turbă. Scoateți crescătorii, deși majoritatea ouălor nu vor fi consumate, deoarece acestea sunt bine ascunse sub substratul mușchiului de turbă.

De obicei, sunt așezate 300 până la 500 sau mai multe ouă, iar incubarea are loc de la cinci la opt zile după reproducere. Aceasta diferă brusc de la rudele lor sud-americane, ale căror ouă se blochează mult mai repede, dar a cărui prăjitură atârnă pe plante timp de câteva zile, fiind mai mică și mai neajutorată la început. Cand Congo Tetra Fry apar din substratul de turbă, ele sunt pe deplin înotate și foame.

Congo Tetra Fry poate fi hrănit o infuzorie pentru o zi sau două înainte de a lua creveți de saramură pentru copii. Ei vor crește rapid și vor lua alimente uscate în pulbere în două săptămâni, ajungând în curând aproape un centimetru în lungime. În termen de trei luni de hrăniri frecvente de alimente de creștere vii și comerciale, acestea vor ajunge la două centimetri și vor arăta semne de culoare. În acest moment, este posibil să se determine sexul, dar vor avea șase luni și trei centimetri cu mult înainte ca ei să fie capabili să crească. Cu această creștere rapidă, nevoia unui rezervor mai mare este evidentă.

Este foarte important să nu scoateți turba din rezervorul de creștere a fry. Peștele au nevoie de ea pentru calitatea apei și dacă le puneți direct în apă dulce, ei sunt susceptibili să cedeze ciupercii. Peștele adulți preferă, de asemenea, mușchiul de turbă în filtru sau substrat.

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă aceste africane Congo Tetras fac apel la dvs., dar sunteți interesat de un pește american compatibil pentru același acvariu, citiți:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Congo Tetra (Profilul de Fenacogrammus) - Profilul speciilorSpecii acvatice nonindegenoase.Er.Studiul geological al Statelor Unite.Gov, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Congo tetra profilul speciilor de pește