Keto dieta pentru câini: bun sau rău?

Într-un studiu recent, un mare Procentul de proprietari americani de câini au raportat că au tendința de a-și hrăni cu animalele de companie o dietă similară, așa cum urmează ei înșiși - fie Paleo, Vegan, Vegetarian, Pescatar, fără gluten etc. - Și a avut mulți veterinari pe margine.

De ce? Deoarece câinii procesează alimente diferit decât noi: răspund negativ la multe produse alimentare de bază care sunt chiar tipice în dieta umană (ciocolată, struguri, ceapă) și au nevoie de o dietă bogată în proteine ​​pentru a fi sănătoasă. Toate faptele care ilustrează în mod flagrant că ceea ce poate lucra pentru om, poate să nu lucreze pentru câine.

Acest lucru ne aduce la una dintre cele mai populare tendințe dietetice - dieta cetogenă (sau ceto). A dieta ceto pentru câini ar fi puțin diferită de cea pentru oameni, dar, în general, ceto este doar "rău" pentru puii dvs. dacă nu este administrat, ajustat sau introdus corespunzător. Ca și în cazul oricăror modificări ale dietei unui câine, Este esențial să se consulte mai întâi cu un nutriționist veterinar sau canin, și păstrați procesul de introducere lentă și stabilă. Să fie deschisă când vine vorba de "îndoirea regulilor" ceto sau ajustarea anumitor mese pentru a se potrivi mai bine câinelui tău.

Unii proprietari ar putea simți un sentiment de companie atunci când îi dau animalelor de companie aceeași dietă pe care le-au încercat în prezent. Cu toate acestea, este esențial ca proprietarii să înțeleagă că, în timp ce în urma practicii Keto este importantă pentru versiunea lor de succes (fie că este vorba de greutate sau să fie mai sănătoasă), porțiunile câinelui sau obiectele de masă pot diferi de la propriile lor pentru a-și atinge individul succesul (fie că este vorba de a ajuta la convulsii sau de a sprijini un stil de viață al caninului activ).

Dacă intenționați să schimbați dieta câinelui dvs. pentru a se potrivi cu cea mai recentă dietă Fad - Keto - atunci aici este tot ce trebuie să știți. Dieta ceto poate sa fi adecvat pentru câini, dacă:

1) Schimbarea dietei este discutată și aprobată de un medic veterinar,
2) sunt utilizate rapoartele corecte (pentru câine),
3) Continuați să respectați răspunsurile fizice și comportamentale ale lui PET la aceste modificări.

Acest articol va discuta ce este cetoza, cum funcționează în interiorul corpului canin, cum puteți încorpora dieta ceto pentru câini și beneficiile meselor cu conținut scăzut de carbohidrați, pentru poochia dvs.

Bazele dietei de ketogeneDieta ketogenă pentru câini

Deși este adesea complicat cu un program riguros și măsurători exacte ale porțiunii, regimul Keto este, foarte simplu, un meniu de conținut ridicat de grăsimi, extrem carbohidrați scăzut, și Proteina moderată.

Americanii au văzut această tendință scăzută a carbului pentru o vreme acum, deși sa schimbat și sa transformat, și-a vărsat numele anterioare de "Atkins" sau "Paleo". Iată câteva dintre elementele de bază ale dietei ketogene, ceea ce implică și cum ar trebui să funcționeze.

Ce este cu numele?

Ați auzit și ați văzut-o peste tot și acum chiar și bloggerii de câini și veterinari licențiați cântând laudele sale. Keto este scurt pentru ketogenic. Cetone, Produsele secundare de ardere a grăsimilor care apar în mod natural și sunt produse de ficat în timpul proceselor metabolice, sunt esențiale în succesul planului de masă ceto. Chiar dacă adevăratul său nume este "dieta cetogenă", societatea a ajuns să-l numească pur și simplu ceto.

Cum functioneazã?

Scopul principal al lui Keto este de a ajunge cetoză, o stare metabolică în care organismul devine competentă în arderea grăsimilor bogate, eu.E. țesutul adipos, pentru a se energiza în loc de "# 8220; tipic & # 8221; Sursa de combustibil - glucoză (care este convertită din carbohidrați). Ca rezultat, pierderea în greutate este un efect comun al dietei Keto, deoarece organismul trece în modul constant și # 8220; grăsime de ardere.& # 8221;

De unde știu că funcționează?

Deoarece scopul lui Keto este de a-și pune în mod corespunzător consumatorul în statul de ketoză, tu nevoie Pentru a monitoriza progresul animalului dvs. de companie utilizând un dispozitiv care analizează nivelurile de cetone și glucoză în sânge. Metri de cetone și benzi de glucoză sunt opțiuni comune și nu vă vor împiedica prea mult, din punct de vedere financiar.

Un dispozitiv tipic de măsurare, cum ar fi acesta, va costa aproximativ 10-20 dolari, cu un ustensile mai avansate care costă 50 $. Cu toate acestea, acest echipament nu este necesar, în special pentru un proprietar de câine care se concentrează în cea mai mare parte pe acordarea meselor mai sănătoase cu puțin carbohidrați și grăsimi mari, mai degrabă decât în ​​urma unui plan de dietă recomandat, deoarece unele animale de companie cu condiții grave de sănătate pot avea.

Care sunt unele dintre mesele comune în concordanță cu planul ceto?

Deoarece accentul se pune pe consumul de grăsimi, unele opțiuni de trecere a cetoilor în rândul oamenilor se pun unt în cafeaua dvs. de dimineață în loc de zahăr, de mai sus până la toastul de toast avocado și, în schimb, având ouă amestecate, precum și ouă de nuci și un ulei de nucă de cocos o adăugare consistentă gustări și mese. Toate acestea sunt de a evita carbohidrații și de a adăuga mai multe grăsimi.

În timp ce nu ar trebui să vă dați cafeaua câinilor sau cantitățile mari de unt, există mese ceto delictuale, care sunt populare care includ orice cu legume care sunt scăzute în carbohidrați, cum ar fi Kale sau Spanac. De asemenea, puteți alege să adăugați legume care au o bază de carbohidrați în ele pentru a menține complexul de dietă și echilibrat, iar acestea ar include fasole verde, broccoli și / sau varză. Iată an Exemplu de rețetă keto de casă poti incerca:

Ketogenic Dog alimente rețetă

Cheia dietei Keto pentru câini este aceea de a include uleiuri bogate în grăsimi, cum ar fi ulei de măsline, ulei de nucă de cocos, ulei de cânepă și / sau ulei de pește, precum și carne grasă și pește gras. Rețineți că unele uleiuri pot fi scumpe, dar există mai multe suplimente centrate de câine care pot fi mai ieftine care pot fi administrate ca o tratare zilnică sau spartă și adăugată la castronul alimentar.

De ce păstrez să văd carne crudă în rețetele comune ceto pentru câini?

Câinii nu produc în mod natural enzime pentru a descompune carbohidrați, motiv pentru care mulți pot alege dieta ceto. Cu toate acestea, nu trebuie să rămâi rigid pentru ca câinele dvs. să se bucure de o dietă mai sănătoasă, cu conținut scăzut de carbohidrați.

Deoarece Keto subliniază consumul mai multor grăsimi și datorită popularității dietelor brute pentru câini, a condus la mulți proprietari de câini și unii profesioniști de animale să recomande introducerea de carne crudă la planul canin ceto. Carne, când este neplăcută, este mai mare în conținut de grăsimi și astfel ajută la menținerea acestei surse de alimente bogate în proteine ​​și bogate în grăsimi, care mult mai prietenoasă. Dacă câinele dvs. nu a consumat niciodată carne crudă, vă rugăm să consultați medicul veterinar și, la aprobarea lor, introduceți alimentele crude la câinele dvs. în mod corespunzător, încet.

Beneficiile potențiale ale ceto pentru câini

În ultimii ani, proprietarul de companie modern a devenit mult mai discriminatoriu atunci când vine vorba de selectarea celor mai bune mărci de alimente pentru puii lor. Oamenii încep să-și dea seama cât de mult stoc există expresia populară "Sunteți ceea ce mâncați" și îl aplică la ceea ce și cum își hrănesc animalele de companie.

Atunci când utilizează în mod corespunzător dieta ceto pentru câini, animalele de companie domestice vor reuși să ardă în mod eficient grăsime pentru energie, în loc să transforme glucoza, un produs popular găsit în cele mai comercializate Kibble (boabe = carbohidrați), în grăsimi stocate în interiorul corpului. Au fost prezentate studii Cum câini atletici sunt mai bune pe o dietă bogată în grăsimi în loc de dietă mare de carb. Dar beneficiile cetoului pentru canini pot fi mai mult decât să le păstreze în clasa lor corectă de greutate; Pentru unii, ea ar putea să fie cheia prevenirii cancerului

Depleția și prevenirea celulelor canceroase

Pacienții cu tumori cu tumori au avut succes în îmbunătățirea sănătății lor, cu unele chiar de depășirea complet a tumorii, în timp ce pe o dietă cetogenă. Din ce în ce mai mulți veterinari și nutriționiști de animale încep să înțeleagă că alimentele nu numai că servesc ca energie corporală, ci și pentru a ucide celulele canceroase.

În timp ce glucoza nu se grăbește neapărat producția de creștere canceroasă, se hrănește. Acesta este motivul pentru care Keto pentru canini a fost considerat un tratament de succes pentru câinii cu cancer: reducerea consumului de carbohidrați diminuează glucoza în sângele lor, celulele canceroase "înfricoșătoare".

În plus, cancerele le place să mănânce zahăr, în primul rând, dar se vor susține, de asemenea, pe acizi găsiți în proteine, care este un alt motiv pentru care planul de grăsime (cu doar cantități moderate de proteine) al Keto poate avea succes pentru un animal de companie cu cancer.

Atenuarea convulsiilor (epilepsie)

Originile acestui plan de masă modificate au început în începutul secolului al XX-lea cu ajutorul copiilor predispuși la sechestru și epileptic minimizează și, în unele cazuri, (10-15%, de fapt) depășesc complet episoadele lor de convulsii.

Studii cu canini epileptice au găsit rate de succes similare Atunci când sunt prelucrate într-o dietă cetogenă, cu aproximativ 30% dintre participanții la câini reduc în mare măsură frecvența episoadelor lor de convulsii atunci când sunt plasate pe o dietă similară ceto.

Un alt Studiul a constatat că Dieta cetogenă la câinii cu epilepsie idiopatică poate ajuta cu comportamentul hiperactiv, adhd.

Este dieta ceto dreapta pentru câinele dvs?

Câinele dvs. nu ar trebui să fie pus pe un ceto dacă sunt:

  • Diabetic

Nu trebuie să ajustați dozele mai mici de insulină pentru animalul dvs. diabetic pe baza cerințelor scăzute de zahăr din dieta cetogenă. Consultați întotdeauna un medic veterinar înainte de a alege să vă schimbați tratamentul câinelui.

  • Foarte tânăr sau foarte vechi

Keto nu este pentru cățeluși sau câini de rang înalt. Câinii seniori sunt susceptibili să experimenteze o varietate de probleme de sănătate și, deși există studii care arată că dieta ceto poate ajuta la artrita și inflamația articulațiilor, un câine vechi va avea nevoie de un plan de dietă mai specializat, așa cum este recomandat de VET, care este probabil să conțină niște carbohidrați.

Tinerii, puii în creștere au nevoie de glucoză și de proteine ​​pentru a ajuta la creșterea oaselor sănătoase și puternice. Mai ales că puii tineri depind de zaharurile bogate găsite în laptele mamei lor. Două până la patru săptămâni după înțărcare de pe teapă, un cățeluș poate începe să mănânce o dietă ceto când este aprobată de medicul veterinar. În timpul stadiului de prelucrare din laptele mamei lor până la alimente solide, acordați atenție solidității și culorii deșeurilor lor. Scaunul ar trebui să fie solid și sănătos, iar orice modificare trebuie raportată unui medic veterinar.

Ce raport este potrivit pentru câinele meu?

Cel mai bun raport pentru câini când vine vorba de Keto este 1: 1.

Acest raport reprezintă castronul animalului dvs. de companie. Imaginați placa sau castronul pe care îl hrăniți câinele, acum să vă imaginați jumătate din el umplut cu grăsimi sănătoase și cealaltă jumătate umplută cu cea mai mare parte proteină și unele legume - acesta este raportul 1: 1.

Deși aceasta este cea mai simplă formă de înțelegere a cetoului pentru canini, vă puteți face treptat planurile de masă mai complexe jucând cu nivelul raportului. De exemplu, câinii cu cancer sau suferința de epilepsie pot avea un număr de raport mai mare, cum ar fi 3: 1 sau 4: 1. Cu toate acestea, acest lucru nu este un raport recomandat pentru câinele dvs. dacă acestea sunt medii și sănătoase.

Ghidul lui Keto Diet pentru câini - este bun sau răuÎn concluzie, spre deosebire de oameni, o dietă ceto pentru câini va fi diferită de cea pentru oameni. Pupul dvs. nu trebuie neapărat să ajungă la starea de ketoză, iar preocuparea principală este pur și simplu de a menține carbohidrați la minimum, crește cantitatea de grăsimi din dietă și de a rămâne la proteine ​​moderate.

Discutați întotdeauna schimbările din dieta câinelui cu un nutriționist veterinar sau canin, mai ales dacă pooch-ul dvs. ia medicamente sau se ocupă de orice probleme de sănătate.

Citiți următorul: Convulsii epileptice la câini - simptome și tratamente

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Keto dieta pentru câini: bun sau rău?