Folosind sare în mese de hrană pentru câini de casă

Cei care mi-au citit hrana pentru câini de casă Rețete Aici, Top sfaturi de câine uneori mă va trimite prin e-mail, întrebând de ce folosesc sare. Nu este periculos de sare pentru câini? Nu chiar. În cantități mici, sarea nu este numai Sigur pentru câini, Dar, de fapt, benefică; Este recomandat să îl adăugați la rețetele dvs. pentru a le face mai echilibrate. Acest articol explică de ce puteți și ar trebui să utilizați cantități sare în rețeaua alimentară a câinilor de casă.

De ce este controversată sare?

Sare (clorură de sodiu) este utilizată în multe alimente perisabile, incluzând kibul comercial (sursă), ca un conservant natural care împiedică proliferarea microbilor (mucegai și bacterii). Aceasta face acest lucru prin "suge" umiditatea de la ea, lăsând-o prea uscată pentru a permite creșterea microbiană.

Din același motiv, sarea conservă alimente, acest mineral, atunci când este utilizat în doze mari, este periculos pentru câini și poate duce la toxicitate de sare sau Hypernatremia, și hipertensiune (sursă, sursă, sursă). Prea multă sare pentru câini le poate determina să devină foarte sete și să urine mai frecvent, ceea ce ar putea duce la deshidratare (sursă).

Atunci când dozele mari de clorură de sodiu au fost ingerate de câine până la punctul de toxicitate, animalul dvs. poate, de asemenea, să experimenteze vărsături, diaree, tremore musculare, depresie, temperatură ridicată, convulsii și chiar moartea.

Cu toate acestea, majoritatea animalelor pot tolera o concentrație mai mare de sare atâta timp cât au o alimentare continuă de apă proaspătă pentru a-l spăla din sistemul lor.

Deci, cât de mult este prea mult?

Toxicitatea sărată la câini va avea loc atunci când animalul consumă prea mult și nu este în măsură să redefinească și să scadă sodiul din organism prin utilizarea de lichide.

Doza orală letală de sare la câini este:
aproximativ. 2 g / lb (4 g / kg)

Sarea în sine nu este ceva ce ați fi în mod normal liber la un câine. Dacă aveți ocazional gustări umane & # 8221; Pentru puii voastre, amintiți-vă că sarea se găsește în cantități foarte mari într-un număr mare de alimente umane și, cel mai frecvent, în:

  • Brânză
  • Covrigi
  • Chipsuri
  • Crackers
  • Popcorn preambalat
  • Mese vindecate

Cele mai multe dintre aceste alimente sunt foarte ridicate în sare / sodiu, iar în timp ce oamenii pot tolera aceste doze mari, câinii nu pot. Prin urmare, evitați să vă dați câinelui dvs. oricare dintre aceste alimente similare pe care le cunoașteți sunt ridicate în sodiu. Când vine vorba de sare, acordați întotdeauna atenție cât de mult consumă animalul de companie.

Cantități sigure de sare în alimentele câinilor de casă

Beneficiile potențiale ale sarelor pentru câiniCâini și strămoșii lor, lupii, ar consuma sodiu în sălbăticie prin ingerarea pradă (cerb sau iepure), care conține oriunde între 2 ani.5g / kg la 10g / kg de materie uscată.

Majoritatea mărcilor comerciale de mâncare pentru câini vor conține de obicei oriunde între 0.5g / 1000kcal la 2.5g / 1000 kcal, sau 2-10 g / kg de materie uscată. Hrana pentru câini umedă va conține puțin mai mult mai multă sodiu decât alimentele de câine uscate (sursă).

Unele studii au analizat alimentele comerciale și au constatat că anumite mărci conțin prea mult sodiu pe baza standardelor FEDIAF, cu unele alimente care depășesc dozajul zilnic recomandat de 10 ori (sursă).

Din acest motiv, în unele cazuri ar putea fi mai bine să vă schimbați animalul de companie la gătit de casă, astfel încât să puteți monitoriza pentru sume sigure. Și în cazul utilizării sarei în mese de hrană pentru câini de casă, există o sumă bună și sigură pe care veterinarii holistică le recomandă care este de cel puțin 0.3% din sodiu pentru o masă echilibrată.

Consumul minim de sodiu zilnic pentru câini ar trebui să fie în jur 13 mg / kg greutate corporală, care este despre 0.2G / 1000KCAL (sau 200 mg / 1000KCAL).

Asta 0.25g de sare pe 100g de alimente minim, sau 1.5 g de sare pe 100g de alimente pentru întreținere și pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea normală.

Aceste doze sunt susceptibile de a fi sigure pentru câinii adulți sănătoși și vă vor permite să culegeți unele dintre beneficiile de sănătate Sare poate oferi animalului dvs. de companie. Pentru câinii cu anumite condiții de sănătate sau cele pe medicamente, dozele de sare trebuie ajustate - discutați acest lucru cu medicul veterinar.

Notă: cățelușii, câinii de lactare și cainii însărcinați pot necesita o cantitate mai mare de sodiu decât câinii adulți, conform recomandărilor medicului veterinar. Ratele foarte active vor necesita aproximativ 3-5 ori mai mult sodiu decât rasele de câine sedentare.

Să aibă grijă de condițiile de sănătate existente

La fel ca și cu oamenii, când vine vorba de câini, sarea poate fi mai periculoasă pentru unii decât în ​​altele (sursă, sursă, sursă). De exemplu:

Boală de rinichi. Câinii cu afectare a rinichilor nu trebuie administrate deloc sare și când sunt hrănite orice sodiu, trebuie să fie sub supraveghere strictă.

Boala de inima. Dozele mari de sare pot pune o tulpină mai mare asupra inimii și pot crește tensiunea arterială la câini.

Boală de ficat. Sodiul poate provoca o acumulare de lichid în abdomen.

Beneficiile potențiale ale sarelor pentru câini

Beneficiile sării pentru câini sunt de a menține funcția sănătoasă a corpului. Este un mineral pe care majoritatea animalelor îl cer în dieta lor și toți câinii au nevoie niste cantitatea de sodiu în alimente.

Când dați în cantități adecvate, sarea joacă un rol important în funcția sănătoasă și întreținerea unor organe și zone vitale ale unui câine, cum ar fi funcțiile celulare, echilibrul fluidului, echilibrul acidului și transmisia semnalului nervos (sursă).

Câinii au nevoie de clorură pentru a produce acidul clorhidric al stomacului, care ajută la digestia. Când câinele dvs. are o deficiență de sare, poate provoca anomalii în ritmul inimii lor, câinele va deveni neliniștit, are membrane mucoase uscate, au un aport anormal de fluid, care poate duce, de asemenea, la producerea de urină în exces.

Sare nu este ceva ce majoritatea câinilor vor ingera de bună voie în cantități mari, astfel încât șansele de supradozare a caninii dvs. pe acest mineral sunt și subțiri. Unele studii au arătat că câinii de testare nu ar ingera nici măcar apă cu cantități mari de sare în ea (deși alții au arătat toxicitatea sării la câinii care petrec prea mult timp în apropierea oceanului).

Citiți următorul: Un ghid bazat pe știință pentru rețetele alimentare gătite de casă

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Sfaturi pe utilizarea sării în mesele de hrană pentru câini de casă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Folosind sare în mese de hrană pentru câini de casă