De ce mă urmărește câinele peste tot?

Portretul lui Petit Brabancon pe covor caută în sus

Indiferent dacă ați numit umbra dvs. de câine sau nu, există o șansă bună ca însoțitorul dvs. canin să vă urmeze în jurul casei. Mulți câini par să iubească (sau chiar să aibă nevoie) să-și urmeze proprietarii în jur. În timp ce acest lucru este, în general, doar un semn al interesului câinelui tău față de tine, poate fi, de asemenea, un simptom al anxietății sau lipsei de încredere în câinele dvs.

De ce câinii îl urmează peste tot?

Indiferent dacă găsiți comportamentele de umbră ale câinelui tău drăguț, enervant sau cu privire la, ați putea dori să aflați de ce faceți acest pui. Există câteva motive comune pentru ca câinele dvs. să vă urmeze în jur.

Companie

Am creat câini de generații și generații de a vrea să fie în jurul nostru. Faptul că majoritatea câinilor și-au petrecut zilele singure sunt un lucru foarte nou pentru ei. Deoarece câinii sunt astfel de creaturi sociale, ele sunt adesea puternic motivate să fie în prezența noastră cât mai mult posibil în timp ce suntem în jur.

Plictiseală

Mulți câini nu primesc într-adevăr suficiente exerciții fizice și mentale în fiecare zi. Acest lucru poate duce la ei după oamenii lor peste tot, căutând ceva - orice - de făcut. Dacă dai câinelui tău o jucărie de mestecat, se oprește? Dacă da, probabil că a fost plictisit!

Nevoi nesatisfăcute

Dacă câinele dvs. nu a plecat pentru o vreme și este brusc lipit de partea voastră, ar putea fi un semn că câinele dvs. trebuie să se încadreze afară! Mulți câini devin în mod special aglomerări atunci când se simt rău sau altfel au nevoie de ajutor. Încercați să luați câinele afară și să vedeți dacă trebuie să meargă.

Lipsa de încredere sau anxietate

Unii câini se bazează pe prezența noastră socială, deoarece sunt de fapt nervoși despre a fi singuri. Acesta poate fi un simptom al anxietate de separare conform unele studii. Dar mulți câini care sunt în general "îngrijorați de viață" prezintă, de asemenea, un comportament de umbră, în special în timpul furtunilor sau altor vremuri îngrijorătoare!

Urmăriți limba corpului câinelui dvs. pentru a determina dacă comportamentul său de umbră este motivat de teama necunoscută față de dorința de a fi aproape de tine. Un câine anxios poate afișa urechi fixate, ochi largi, grimeată gama sau tensiune crescută pe măsură ce vă pregătiți să plecați. Câinii care sunt de fapt nerăbdători ar putea să nu fie dispuși să mănânce un tratament sau să se joace cu o jucărie în timp ce părăsiți camera.

Armare

Pe partea flip, câinele dvs. vă poate urmări în jur pentru că sunteți "aducerea lucrurilor bune."Dacă vă angajați în mod regulat cu câinele dvs. într-un mod pozitiv, câinele dvs. este probabil doar să vă urmărească pentru că sunteți o persoană bună de a fi în jur! Luați-l ca un compliment și păstrați-l.

Trăsături de rasă

Unele rase sunt pur și simplu predispuse la urmarea proprietarilor lor în jurul valorii de altele! Herding rase ca Collele de frontieră și Shelties, precum și rasele Guardian Mari Pyrenees și Păstoriștii germani sunt în mod special predispuși să-și urmeze proprietarii în jur. Oamenii au ras acești câini de mii de ani pentru a urma turmele de oi. În absența oilor sau a altor animale, acești câini pot să-și urmeze proprietarii în schimb.

Este un comportament de umbră al câinelui meu o problemă?

În general, faptul că câinele dvs. vă urmează în jur nu este o afacere mare. Există două excepții principale de la această regulă: dacă îl găsiți enervant sau dacă câinele dvs. este de fapt dificil de a fi singur. Există o mare diferență între câinele tău iubindu-ți prezența și câinele tău urăsc să fie singur.

Încercați să vă puneți câinele în spatele unei poartă pentru copii sau legați lesa la o ușă, apoi părăsiți camera. Sau, dacă câinele dvs. vă alătură în mod normal în baie, lăsați-l afară pentru o clipă. Dacă câinele dvs. este supărat de acest lucru, atunci este timpul să lucrați la o "instruire independentă."

De asemenea, este bine să recunoașteți că comportamentul de umbră al câinelui dvs. este un pic prea mult. Toți ne place câinii noștri, dar majoritatea dintre noi îi place să avem un spațiu personal. În ambele cazuri, urmați pașii de mai jos pentru a vă învăța câinele să vă dea mai mult spațiu.

Cum să vă opriți câinele să vă urmărească peste tot

Dacă ați stabilit că doriți ca câinele dvs. să vă opriți să vă urmați în jur, există o soluție relativ simplă: să-i dați altceva de făcut în schimb.

O modalitate utilă de a stimula independența în câinii aglomerări este de a le învăța cum să stea calm pe un pat, un prosop sau mat. Există mai multe metode care se pot dovedi de succes atunci când vine vorba de a instrui puii dvs. cum să facă acest lucru. Protocolul Karen în general pentru relaxare, care vă învață pupa stați și rămâneți calm Indiferent de circumstanțe, este o opțiune.

În această metodă, luați un pat nou sau mat și cereți câinelui să se culce pe ea. De fiecare dată când o face cu succes, recompensați-l cu un tratament. După ce stăpânește această comandă, începeți să încorporați distragerile cum ar fi setarea tratați în apropiere sau având un membru al familiei să stea la câțiva metri de covorașul său. În cele din urmă, el va învăța să se culce și să rămână pe covorașul său desemnat pentru perioade lungi de timp.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce mă urmărește câinele peste tot?