Interviu cu dana mcmahan - breeder rottweiler la vom bösen blick

Interviu cu Dana McMahan - Breeder Rottweiler la Vom Bösen Blick

Rothing-ul de reproducere este un pic mai greu decât reproducerea altor câini. Aici, aveți de-a face cu o rasă puternică care necesită instruire pe partea de sus a analizei obișnuite pedigree și a verificărilor de sănătate. L-am întrebat pe Dana McMahan, crescător de cunoștințe Rottweiler de la Linia Notorie Vom Bösen și ne-a spus Cum să creați Rottweilers.

Dana știe despre rasa, liniile, câinii, spectacolul și lumile Schutzhund, preocupările de sănătate, morfologia, temperamentul și așa mai departe. Având o astfel de înțelegere atât de cuprinzătoare într-o astfel de rasă populară, a făcut-o cu adevărat interesantă pentru ca noi să punem întrebările pe care le-am avut în mintea noastră.

Faceți-vă o ceașcă de cafea și începeți să citiți!

De ce reproducere Rottweilers?

Am primit primul meu Rottweiler în 2001, după ce am studiat rasa de mai mulți ani. Am petrecut timpul de ucenicare în timp cu mai mulți crescători de câini cu experiență și învățați cât de mult am putut despre pedigree și la standardul de rasă. Am fost foarte impresionat de Standardele de reproducere ADRK și am început să mă implic în sportul Schutzhund și am vrut să pot spune că câinele pe care l-am concurat a fost crescut, deținut și manipulat de mine. Pentru mine, instruirea și concurența la cel mai înalt nivel cu un câine din propria mea reproducere este realizarea mea finală.

Vom Bosen Blick Rottweilers
Vom Bosen Blick Rottweilers: Socializarea catelului se face distractiv!

Orice opinie privind Rottweilers-ul american vs germani?

Personal nu cred că există multă diferență între un Rottweiler american și un Rottweiler german, cu excepția faptului că ADRK mandatează controale de reproducere mai stricte decât noi. Mai des decât nu, Eticheta "Germană" Rottweiler este un crescători de vânzări de vânzări folosiți pentru a încărca mai mult pentru puii lor, Chiar dacă s-ar putea să nu fie importuri pentru 2-3 generații sau mai rău, am avut clienți înșelați să cumpere un cățeluș "pur german" și trebuie să subliniez că jumătate din pedigree este de fapt câini sârbi. Dacă cineva este cu adevărat interesat să aibă un "german" Rottweiler, atunci singura modalitate de a face acest lucru este de a importa câinele din Germania - unul care este crescut în urma standardelor Adrk.

[Pullquote-dreapta] Creerilor trebuie să se asigure că proprietarii au experiență Rottweiler.[/ Pulcquote-dreapta]

Un alt subiect și # 8230;

Show versus de lucru Rottweiler este, de asemenea, o etichetă de vânzări calde și mulți crescători vor face publicitate unui catelus ca "Pentru spectacol și muncă" și totuși ei înșiși nu au antrenat niciodată și intitulat un câine. Sfatul meu este de a cerceta pedigree-te și de a cerceta crescătorul dvs .:

  • De cât timp au fost reproduceți Rottweilers?
  • Cât de des concurează cu câinii lor?
  • Merg la un singur spectacol pe an, dar au 5-6 litri în acel an?
  • Ceea ce le califică pentru a afirma un catelus are spectacol sau potențial de lucru?
  • Au plecat la seminarii privind reproducerea și structura?

Nu aveți încredere în ceea ce spune un crescător; triple verificați totul și doar credeți ceea ce puteți vedea pentru dvs.

În opinia dvs., care sunt primele trei greșeli de crescători Rottweiler?

Una dintre cele mai multe despre tendințele cu crescătorii Rottweiler este asta Există o mulțime de crescători de câini "peste noapte". Veți vedea pe cineva la o Sieger Show și apoi aflați că sunt pe locul 5 sau 6. Ei nu produc niciodată nimic meritat și în 5 ani nu auziți niciodată de la acești crescători din nou. Crediții trebuie să petreacă mai mult timp învățând despre rasă, despre pedigrees și învățând despre structură și temperament înainte de a pune vreodată o gunoi pe pământ. Ei ar trebui să aibă un crescător cu 20 de ani de experiență pe care sunt mentorat de.

O altă greșeală pe care o văd crescătorii nu testarea sănătății câinii lor complet. stiu ca este scump dar fiecare câine ar trebui să nu aibă doar șoldurile și coatele verificate, ci și ochii, inima curățată de ecou și să fie testate pentru JLPP. Acestea ar trebui să fie minimul gol pe care toți cumpărătorii le solicită înainte de a scăpa de 3000-5000 de dolari pe un catelus.

A treia greșeală pe care o văd crescătorii nu plasându-și puii în case potrivite. Lucrez ca un antrenor profesionist de câini în Orange County și mulți crescători își exprimă cumpărătorii de catelus pentru ajutor pentru a ajuta la pregătirea de bază a ascultării. Din păcate, văd puii plasați cu proprietari care nu au nici o afacere care deține o rasă puternică ca și rottweiler, sau li se dă un câine cu prea multă mișcare pentru ca ei să poată să se ocupe.

Crediții trebuie să se asigure că proprietarii au experiență Rottweiler sau nu puneți un catelus cu cineva decât dacă urmăriți formarea sa. Am întâlnit prea mulți proprietari care sunt în capul lor cu un câine pe punctul de a fi agresiv, deoarece crescătorul a pus un câine cu prea multă mișcare într-o casă care nu era pregătită să se ocupe de ea.

Înot Rottweiler de la Vom Bosen Blick
Addi este un cățeluș rotweiler care învață să înoate. Un câine bun trebuie să se simtă în ușurință în orice mediu, corect?

Ce arată o zi cu Vom Bösen Blick?

Eu personal am doi copii mici, astfel că ziua noastră începe foarte devreme.

Fiecare câine devine timp individualizat de cel puțin 5 ori pe zi, care poate fi un moment social în curte, timp de casă, înot sau instruire. Câinele meu de concurs merge cu mine cel puțin 4 zile pe săptămână la antrenament și întotdeauna încerc să aduc un câine suplimentar de-a lungul călătoriei. Dacă am clienți pentru câini de companie, trebuie să mă întâlnesc, de multe ori îmi aduc un câine sau două cu mine pentru formarea de distragere.

Pentru chestii de zi cu zi, Fiecare câine se află pe un regim de hrănire diferit Deci, de două ori pe zi, amestec de alimente, suplimente și medicamente. Nu am de multe ori, dar încerc să mă asigur de îndată ce sunt mobile, acestea sunt în afara într-o zonă îmbogățită cu piese. Și, evident, există o mulțime de Curățarea canisei care vine cu câini deținuți pe care îi fac de obicei în după-amiaza și ultimul lucru pe timp de noapte.

Cum decideți cu privire la prețul fiecăruia dintre puii voștri?

Eu personal am fost mentorat să cred că prețul unui catelus este prețul a ceea ce ar trebui să fie un partener bine crescut. La 8 săptămâni avem indicii pe care poate excela puppy în inelul de spectacol sau în muncă, dar nu există garanții între 8 săptămâni la 2 ani că un câine își va transmite distanțele de sănătate sau va maturând modul în care credem că vor. Deci, mai degrabă decât prețul unor cățeluși mai mari ca "gunoi", Eu personal preț toți câinii la fel, și "Picks" se bazează pe ceea ce se potrivește cel mai bine ca familia sau individul.

Puteți plăti mai mult de 2.000-3.000 de dolari pentru o "alegere a gunoiului", dar care nu va schimba faptul că catelul poate ajunge cu displazie de șold, o suprasolicitare sau altfel, în jos linia. Dacă prețați fiecare catelus la prețul unui partener bine crescut, atunci ca un crescător vă puteți concentra atenția asupra faptului că puneți plasamentele bazate pe Ce câine este cel mai potrivit potrivit pentru acea familie sau acest individ.

Care sunt specimenele, liniile și crescătorii, pe care îl apreciați în mod special?

Îmi concentrez propriul program de reproducere cu scopul că vreau să produc un câine care poate face la nivel înalt IPO Instruire. Am petrecut 15+ ani arătând câini în conformitate și apreciez un uimitor bun al umărului, o arc zygomatic bine definit, o linie superioară puternică, o mare acoperire, unitate etc. Dar la sfârșitul zilei, scopul meu este de a câștiga Campionatele Mondiale IPO în Rottweilers. Așa că fac sacrificii deliberat în conformitate cu câinii mei și căutând strict pentru rottweileri puternici care excelează în lucrare.

Din moment ce am un fundal în a arăta Rottweilers, apreciez anumite programe de reproducere acolo. Unul dintre cei mai buni crescători de Rottweiler pe care îl cred în lume este Ann Felske-Jackman și Mike Jackman de Esmond Rottweilers Situat în Canada. Ei au perfecționat cu adevărat că au câini care sunt exemple corecte ale rasei, au o sănătate bună și o longevitate și, de asemenea, excelează în mai multe discipline (e.G. Schutzhund, herding, agilitate etc.)

Un alt crescător pe care îl admir puternic este Adrienne Dehaze de Vom Eschenhagen Rottweilers. Am ajuns să lucrez cu câțiva câini de titluri și să aflu că sunt un echilibru foarte frumos de abilități de lucru, temperament clar și social, sănătate bună, longevitate și conformație corectă.

Pentru câinii individuali, eu sunt un mare fan al câinilor care se întorc Max Vom Turnleberg. El este un câine care este în mod constant în pedigreii câinilor de vârf la Campionatele IPO. Am o nepoatație maximă acum, când mă pregătesc să concurez în câteva săptămâni. Unul dintre cei mai puternici Rottweilers pe care l-am văzut vreodată a fost fiul lui Max, numit Zeus Vom Turnleberg.

Cum vă decideți și organizați viitoarele rase?

Eu personal am un foarte mic Programul de reproducere - Nu sunt într-o grămadă de a scoate o mulțime de litri, deoarece fac o mulțime de salvare de rasă și am văzut că nu există o piață uriașă de case calificate Rottweiler. Așa că reproducerea mult nu a fost niciodată scopul meu. Am crescut 3 gunoi în ultimul deceniu, folosind studiouri externe de două ori. eu am semințe înghețate stocate pe vechiul meu câine de concurență, intenționez să folosesc cândva în jos când găsesc o cățea care se va potrivi cu pedigree / temperament.

[Pulcquote-dreapta] Încerc să mențin un site informativ Rottweiler dacă am pui de a vinde sau nu.[/ Pulcquote-dreapta]

Cred că lucrurile importante sunt pentru crescători pentru a nu fi orb de canisa la câinii lor și defectele lor - Aveți un plan nu doar pentru reproducerea pe care o faceți acum, dar pentru ce pașii următori pot fi. Don`t doar rasa unui nume mare de nume sau un caine cu un cap destul. Pentru mine, chiar dacă eram îndrăgostit de vechile mele abilități ale câinelui de concurență, nu sunt orb că pot fi mai buni câini de lucru acolo decât el, așa că mă voi strădui să caut cel mai bun lucru și să producă câini Mai bine liniile mele.

Chiar acum, nu sunt foarte mulți crescători în lumea de reproducere strict pentru capacitatea de lucru, astfel încât să plătesc o atenție deosebită cine reproduceți la ce câine și cum se lucrează acei cățeluși. Din moment ce nu cresc adesea, este un beneficiu pentru a învăța din succesele și eșecurile altora.

Rottweiler Socializare
C`ruruby Vom Bosen Blick este un ambasador atât de mare pentru rasă! Aici, ea este cu copiii din programul după școală.

Ce părere aveți despre Rottweilers?

Cred că linia și încrucișarea pot fi lucruri bune atunci când sunt făcute corect. Unii dintre cei mai buni producători din rasa noastră au provenit din decizii atente de reproducere și am văzut și o încrucișare cu succes. Este foarte important să știți că câinele sunteți de reproducere a liniei deși, așa cum văd că mulți crescători fac o afacere mare despre reproducerea liniei pe un anumit câine de mare nume și nu și-au văzut niciodată mâinile pe acel câine.

Există un câine în special cine a fost un câine cu un nume mare, dar a fost un câine ascuțit și ușor nervos, care este evident în videoclipuri despre el, dar oamenii de oameni crescuse pe el pentru tipul său de cap și apoi sunt surprinși că primesc puii care sunt ascuțite și ușor nervoase.

Pentru mine, așternuturile mele au fost toate obstacole doar pentru că am avut în minte alte obiective cu acele rase. Nu mă opun am făcut-o cu grijă de încrucișare sau de reproducere a liniei, dar aș avertiza crescătorii pentru a vă asigura că dacă vă dublați un câine în pedigree, că știți tot ce trebuie să știți despre acel câine (și părinții și littericulele sale.)

Cum ați găsit primele dvs. case pentru totdeauna?

Am fost norocos că am primit o mulțime de recomandări pentru casele de catelus prin trimiteri de la alți prieteni de crescători. Am făcut o mică cantitate de publicitate prin site-ul meu sau Forumul Rottweiler, dar, în general, încerc să mențin un site informativ Rottweiler dacă am pui de a vinde sau nu.

Pentru noi crescători, dacă puneți în timp și găsiți un bun mentor, o rețea cu alți crescători și să stabiliți un nume pentru dvs. în comunitatea Rottweiler, atunci nu ar trebui să fie nici o problemă Plasați-vă puii în case bune.

Cum vă asigurați că puii dvs. sunt bine socializați?

cred Socializarea timpurie este atât de important pentru puii Rottweiler așa că am încercat peste bord încercând să le arăm cât mai multe experiențe posibil atunci când sunt tineri.

Fiul meu avea 2 ani pentru ultima noastră gunoi de pui, așa că a fost responsabil pentru manipularea și jocul cu puii în fiecare zi. În plus, puii mei au o zonă interioară și în aer liber, astfel încât să mă asigur că amândoi au O mulțime de activități îmbogățite Ca tuneluri, groapă de minge, sala de gimnastică de joc, rampe, teeter-totters, piscină Kiddie, etc.

fac Testarea săptămânală a temperamentului pentru a încerca și a afla ce pui vor excela în diferite activități. Pentru noii proprietari, de când lucrez ca un antrenor de câini, vă oferim formare gratuită câine cu fiecare catelus pe care îl vând pentru a încerca să se asigure că sunt toți cetățeni buni și să învețe cel puțin ascultarea și manierele de bază. Am fost cu adevărat norocoși să am niște case uimitoare care mă țin la curent cu puii și aventurile pe care le au.

Poți să urmați Dana pe canisa ei pagina de Facebook!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Interviu cu dana mcmahan - breeder rottweiler la vom bösen blick