Chinook: profil de rasă pentru câini

Chinook câine într-un câmp cu o femeie

Privind la A Chinook, S-ar putea să crezi că este o mutt. Chinook, crescând în New Hampshire de către un aventurier din Alaska, are caracteristici similare cu o serie de rase: colorarea unui Ciobănesc german, statura A Husky, și personalitatea unui a Labrador Retriever (minus partea de recuperare). Chinook este o rasă de câine unică și super-prietenoasă. Ei vor deveni fericit prietenoși cu oricine și orice altceva. De fapt, dimensiunea lor mare este probabil singurul lucru intimidant despre ei.

Chinook-urile sunt la fel de ascuțite ca o legătură și iubesc Instruire oportunități. Vă vor însoți cu plăcere pe o plimbare lungă sau o excursie și vor fi chiar mai fericiți să amâne pe canapea cu voi după aceea. Nu există nici o îndoială despre asta, își iubesc pachetul. Chinook-urile nu sunt potrivite pentru casele în care sunt singuri pentru perioade lungi de timp, deoarece acestea sunt cele mai fericite atunci când primesc animale de companie și snuggles.

Dacă sunteți în căutarea unui animal de companie mare fericit și afectuos, veți iubi Chinook. Loialitatea, atletismul natural și afecțiunea îi fac un partener minunat pentru aproape orice tip de proprietar de câini.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucrul (AKC)

Înălţime: 22-26 de centimetri

Greutate: 50-90 de lire sterline

Culori: Persoanele de chinook sunt descrise ca o culoare tawny care poate varia de la o nuanță de miere palidă la un aur roșu adânc. Alte culori standard pentru chinook includ Fawn, Alb și Negru, cu marcaje maro închise sau negre, în mod obișnuit, în jurul ochilor și botului lor.

Speranța de viață: 12-15 ani

Caracteristicile chinook-ului

Nivelul de afecțiune

Înalt

Prietenie

Înalt

Copil prietenos

Înalt

Prey Drive

Scăzut

Prietenos cu animalele de companie

Înalt

Nevoi de exerciții

Mediu

Jucăușă

Înalt

Nivel de energie

Mediu

Trainitate

Înalt

Inteligență

Înalt

Tendința de a bloca

Scăzut

Cantitatea de vărsare

Înalt

Istoria chinook-ului

Câinele de stat al noului Hampshire este Chinook, iar rasa a fost înființată de New Hampshire`s Arthur Walden În timpul secolului al XX-lea. Walden, un aventurier, și-a îndreptat spre Alaska la înălțimea de aur în 1896, unde, printre altele, a luat câini de lansare.

La întoarcerea acasă la New Hampshire, Walden și-a adus pasiunea nouă cu el. El a decis să-și reproducă propria linie de pui puternici de săraci. Pentru a realiza acest lucru, el a creat un câine de tip mastiff cu o husky, numind rasa rezultată după câinele de conducere al echipei sale de sanie, Chinook. De acolo, rasa este istoria. Toți indivizii Chinook în existență pot fi urmăriți înapoi la acel câine.

După ce Walden a murit în 1947, rasa Chinook a suferit. Numerele au scăzut, ajungând în apropierea dispariției, iar Chinook a fost numit rasa cea mai rară a câinelui Guinness World Records 20 de ani mai târziu. Chinook entuziaștii din întreaga lume au preluat responsabilitatea de a aduce cea mai mare rasă înapoi la viață și, ulterior, Chinook a fost acceptat de Clubul American Kennel în 2013 ca parte a grupului de lucru.

Chinok Care

Chinook-urile au fost crescute ca câini de sanie, dar nu lăsați să vă convingă să le lăsați în aer liber. Ele sunt hardoase, dar iubesc să fie aproape de oamenii lor în orice moment. Păstrați-le oriunde vă aflați și luați-le pe excursia ocazională pentru a-și exercita mușchii de lucru de lucru.

Exercițiul viguros nu trebuie să fie o prioritate de vârf a unui proprietar de câine Chinook. Această rasă are nevoie doar de necesități Plimbarea regulată și timpul de joc în totalitate de aproximativ o oră zilnic. Ei doresc cea mai mare parte să fie centrul atenției, chiar lângă tine.

Chinook-ul este o rasă determinată și inteligentă care răspunde bine la formare. Puii vor răspunde rapid la tehnicile pozitive de formare a armăturii, făcând formarea profesională și formarea comportamentului o briză.

Asigurați-vă că vă grăbiți chinook-ul în mod regulat. Ei nu au nevoie neapărat de curățare extinsă, dar perierea câinelui tău în timp ce oferă recompense pentru un comportament bun este o modalitate excelentă de a lega cu ei. Partea plus este că folosirea unei pregătiri pozitive bazate pe recompensă, în timp ce îngrijirea va face mai ușoară pe toată lumea când trebuie să le scălim sau să vă îndreptați spre un groomer profesionist.

Ca mulți câini mari, chinook-ul are a haina dublă pentru a le menține cald în climatul rece. Asta înseamnă că se produc cazuri bi-anuale de vărsare. Din acest motiv, poate fi benefic să vă spălați zilnic câinele Chinook și să le dați băi ocazionale pentru a continua să păstreze controlul sub control.

Ca și în cazul tuturor câinilor, perierea regulată a dinților, tăierea unghiilor și curățarea urechii sunt, de asemenea, necesare pentru o sănătate optimă.

Probleme comune de sănătate

Indiferent dacă problemele sunt inexistente, gestionabile sau amenințătoare de viață depind în mare măsură de locul în care aveți câinele dvs. Găsiți un crescător de reputație care vă poate oferi un certificat de sănătate, asigurându-vă că câinele este în formă bună. Dacă adoptați, vorbiți cu adăpostul sau salvarea despre îngrijirea veterinară anterioară. Și, în ambele situații, stabiliți o relație pozitivă cu un veterinar și obțineți puii dvs. o verificare cât mai curând posibil.

Unele probleme de câine Chinook poate fi predispus să includă:

  • Hip displazie (o afecțiune ereditară care poate duce la artrită și durere articulară)
  • Cataractă (o condiție oculară care poate duce la orbire)
  • Convulsii (convulsii și simptomele aferente, de obicei, legate de epilepsie)
  • Probleme gastrointestinale (Cele mai frecvente sunt inflamația sau infecția stomacului și intestinelor)

Dieta și nutriția

Mâncarea de înaltă calitate este esențială pentru un pui fericit și sănătos, dar decid în partea dreaptă poate fi încurcat. Luați în considerare alimentele cu ingrediente întregi și conținutul ridicat de proteine. Deoarece Chinook este o rasă atletică, au nevoie de substanțe nutritive care le vor menține puternice. Ingredientele precum carnea reală, fructele și legumele sunt minunate pentru chinook-uri. Stick pentru a usca Kibble pentru Chinook, care va ajuta la prevenirea problemelor de sănătate cum ar fi boala gingiilor.

De asemenea, poate fi benefică să vă hrăniți chinook-ul de mai multe ori pe zi, mai degrabă decât să lăsați o valoare de mâncare pe parcursul zilei. Mesele mai mici vor ajuta la prevenirea umflării în puii voștri. Dacă câinele dvs. mănâncă prea repede, și sunteți încă îngrijorat de umflarea potențial fatală, luați în considerare achiziționarea unui jucărie de puzzle sau un castron de alimentare lentă.

PROS
  • Loial și afectuos

  • Ușor de antrenat

  • Kid- și Pet-Friendly

Contra
  • Nivel ridicat de nivel

  • Predispus la mai multe probleme de sănătate

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Faceți-vă cercetările înainte de a vă lua noul animal de companie mai multe despre serviciile de rasă Asigurați-vă că furnizați casa potrivită. Înainte de a aduce acasă o Chinook, o revizuire crescători de reputație și salvează pentru a găsi un pui sănătos. O altă sursă pentru cățeluși este AKC Marketplace.

Interesați de rase de câini similare? Personalitățile celor care se potrivesc îndeaproape cu cea a chinook-ului.

Continuați căutarea pentru un prieten de-a lungul vieții, navigând prin toate celelalte rase de câini.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chinook: profil de rasă pentru câini