6 Motive pentru care câinele dvs. Are hard poop și ce să facă

Culoarea și fermitatea scaunului câinelui Spune-ți foarte mult despre sănătatea lor și poate fi un semn că ceva este greșit. Există multe motive pentru care câinele dvs. poate suferi scaune grele, dar cele de-a șase motive sunt cele mai frecvente.

În mod obișnuit, scaunul dur la câini poate fi un semn că animalul dvs. de companie are nevoie de mai multă apă, are o fibră prea mare sau prea mică în dieta lor, există un blocaj în intestinele lor, ei reacționează la un nou medicament, sunt bolnavi sau ei sunt răniți. Odată ce știți mai multe despre cauza poopului dăruitor al câinelui, veți putea determina ce să faceți pentru a le ajuta.

Deshidratarea la câine
DITT17 / Shutterstock.COM

1. Deshidratare

Dacă câinele dvs. nu bea suficientă apă, atunci ele pot deveni deshidratate. Când există o lipsă de apă într-un corp de câine, scaunul câinelui va deveni greu. Cu un caz mai sever de deshidratare, acest lucru poate duce și la constipație și o serie de alte probleme de sănătate.

Cel mai ușor remediu pentru a-ți ajuta câinele cu greu, atunci când este legat de deshidratare este să se asigure că au acces la o mulțime de apă potabilă proaspătă, rece și curată. Cu toate acestea, unii câini nu pot fi & # 8220; Bătrânii puternici & # 8221; și adesea uită sau chiar refuză să bea cât mai multă apă pe cât trebuie.

Sunt câteva lucruri pe care le puteți face Pentru a vă încuraja animalul de companie să bea mai multă apă. Unii câini pot prefera, de asemenea, apă curgătoare peste apă încă într-un castron regulat, deci dacă este cazul, treceți la Fântâni de apă în loc de boluri de apă pentru animale de companie. De asemenea, puteți face bulion osos care este în general mai atrăgătoare pentru câini și îi face să vrea să bea.

2. Medicamente noi

Unul dintre efectele secundare ale unor medicamente pentru animale de companie este acela ele cresc Duritatea scaunului unui câine și adesea provoacă constipație. În funcție de medicamente, altele decât oprirea medicamentelor, pot exista mai multe alte soluții sigure la această problemă.

Dacă câinele dvs. a început recent un nou medicament, verificați lista efectelor secundare potențiale și discutați cu medicul veterinar despre preocupările dvs. VET-ul dvs. poate sugera adăugarea dovleacului conservat în dieta lor pentru a le ajuta să se adapteze la noul medicament, să crească aportul de apă, să schimbe dieta pentru a înmuia Poopul sau, eventual, la o altă marcă de medicamente.

Lipsa fibrei la un câine

3. Fibră în dietă

Soldul drept al fibrei dietetice va avea multe efecte pozitive pentru o digestie a câinelui. Cantitatea de fibre în dieta unui câine poate avea un impact asupra scaunelor câinelui. Dacă există o fibră prea mare sau prea mică în alimentele de câine, poopul dvs. de companie va deveni greu.

Dacă câinele dvs. nu are suficientă fibră în dietă, puteți trece la alimente cu câini cu fibre ridicate sau încercați alte alternative. De asemenea, în loc să comutați mărcile de alimente, puteți adăuga o mică fibră prin hrănirea cu câteva linguri de conservate dovleac. Conservele de dovleac este o sursă excelentă de fibre și va ajuta la înmuiarea unei baze de câine și a ajutorului în digestie. Cu toate acestea, este nu se potrivește bun Pentru fiecare animal de companie sau fiecare caz.

Alte alimente întregi care sunt ridicate în fibre și vor face greu să fie mai moi și că majoritatea câinilor se bucură de mâncare includ: legume verzi, morcovi, mere, cartofi dulci și piersici. Înainte de a da câinelui dvs. oricare dintre aceste gustări de fibre bogate, asigurați-vă că sunt curate și libere de gropi, semințe sau tulpini.

În cazul rar pe care câinele tău are greu, pentru că au prea mult Fibră în dieta lor, singura opțiune este de a trece la un alt brand alimentar diferit, cu o fibră mai mică, limita alimentelor naturale sau integrale care conțin adesea fibre, crește aportul de apă sau vorbesc cu medicul veterinar cu privire la alte modalități de scădere a aportului de fibre.

Blocaj în câine

4. Blocaj

Un câine poate forma scaun dur sau are dificultăți în a defecta dacă există un blocaj în stomacul lor sau în tractul intestinal, care este a problema obisnuita la animale mici. Există multe lucruri care pot fi prinse în tractul intestinal al unui câine care provoacă obstrucție, inclusiv pietre, plante, tratamente dure sau oase, murdărie, bucăți de jucării sau chiar proprii lor păr.

Pentru a preveni ca un blocaj să se întâmple, supraveghează câinele dacă sunt predispuși să mănânce plante, iarbă, murdărie, bastoane sau pietre. Aceste elemente se colectează într-un stomac sau intestine ale unui câine și nu pot fi digerate de caine. Când vă dați câinelui tratate, oasele și jucăriile, există modalități de a preveni ingerarea care altfel ar duce la un blocaj.

Asigurați-vă că câinele nu înghită mici tratamente sau oase care au fost rupte sau împărțite în bucăți mai mici. Aruncați aceste și orice jucării care au deteriorat. Dacă o jucărie este deteriorată, câinele poate ingera mici bucăți care se desprind.

Îngrijirea excesivă de către câinele dvs. poate provoca o acumulare de părul lor în stomac, de asemenea. Dacă părul prea mult intră într-o intestine ale câinelui, poate crea un blocaj și poate cauza câinelui să aibă poo greu.

Pentru a remedia acest lucru, urmăriți lingerea intensă, curățarea sau îngrijirea de către animalul dvs. de companie. Ajuta la limitarea aportului de păr al câinelui prin periajul și îngrijirea hainei. Nu lăsați câinele dvs. să mănânce aglomerări de păr mat și să-i descurajeze de la auto-îngrijire. Dacă un blocaj nu trece pe cont propriu, veterinarul dvs. poate sugera o intervenție chirurgicală pentru a elimina blocarea.

5. Maladie

Scaunele grele pot fi rezultatul unei varietăți de boli. Tumorile, extinse Glandele de prostată, Tulburările neurologice și problemele ortopedice sunt toate tipurile de boli care pot provoca scaune grele la câini. Tratamentele variază în funcție de diagnosticul exact.

Dacă credeți că câinele dvs. are o poop dur din cauza bolii, duceți-le la medicul veterinar pentru o examinare și diagnosticare. Veterinarul dvs. poate fi capabil să prescrie un medicament, să efectueze o intervenție chirurgicală sau să ofere alte sugestii despre cum să vă ajută să vă înmuiați scaunele câinelui.

Rănirea câinelui

6. Rănire la câine

Dacă câinele dvs. susține o vătămare a zonei din jurul pelvisului lor ca a Fractură pelviană, Apoi pot avea scaune întărite. Odată ce prejudiciul a fost diagnosticat de un medic veterinar, iar câinele dvs. a avut timp să se vindece, atunci scaunele lor ar trebui să se întoarcă la o coerență normală.

Dacă vedeți că câinele dvs. are o greutate tare și pentru a diagnostica în mod corespunzător o vătămare, veterinarul dvs. va efectua o examinare fizică și poate solicita efectuarea radiografiilor x. Tratamentele variază în funcție de prejudiciul în sine, dar cel mai mult tratament comun Pentru a repara o intervenție chirurgicală a pelvisului rănit. Cea mai comună formă de deteriorări pelvine se datorează unui accident, dar alte forme de leziuni pelvine la câini includ dislocarea șoldului, lacrimi musculare sau displazia de șold.

În concluzie

Dacă câinele dvs. are greu, este un semn că există ceva greșit. Cea mai bună modalitate de a vă ajuta să vă împiedicați formarea scaunelor dure este de a furniza apă proaspătă, curată (de preferință apă curată pentru a le atrage mai mult), o dietă adecvată cu fibră suficientă (și nu prea mult) și aruncați tratamentele și jucăriile atunci când acestea deteriorate sau rupte.

Dacă bănuiți că câinele dvs. are un blocaj, o boală sau un prejudiciu pelvian, ia-le la VET pentru diagnostic și tratament; Nu încercați să remediați această problemă pe cont propriu. Câinele dvs. ar trebui să fie, de asemenea, dus la un medic veterinar dacă scaunul dur este însoțit de durere sau dificultăți prelungite de defectare, letargie, lipsa apetitului sau vărsăturile.

Medicamente, adăugarea de fibre sau o schimbare în dietă poate ajuta un câine să formeze din nou scaune moi. În unele cazuri, aceste tratamente ar trebui să fie solicitate în unele cazuri, dar aceste tratamente ar trebui administrate numai sub conducerea unui medic veterinar.

Citiți următorul: 11 probleme de stomac la câini - cum să prevină și să le trateze

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Ce trebuie să faceți când câinele are greu

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 6 Motive pentru care câinele dvs. Are hard poop și ce să facă