Pot câinii să mănânce kale?

Puppy mirosind Kale

Găsite în smooturi, salate și diverse alimente de sănătate, Kale este considerată superfood pentru oameni, cu beneficii variind de la îmbunătățirea viziunii la chiar și în urma cancerului și a altor boli. Deci, nu este nici o surpriză faptul că mulți proprietari de animale de companie se întreabă dacă este sigur să împărtășească unele dintre aceste beneficii de combatere a bolii cu prietenul lor preferat cu patru picioare.

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?

Este kale în condiții de siguranță pentru câini?

Problema cu Kale pentru câini este că, deși beneficiile pentru sănătate pentru om pot fi aparent nesfârșite, beneficiile pentru canini nu au fost investigate temeinic. Cealaltă problemă este că Kale conține anumiți compuși naturali, incluzând oxalat de calciu și izotiocianați, care pot fi dăunătoare pentru câini.

Oxalatul de calciu poate duce la probleme de sănătate, inclusiv pietre de rinichi și vezică urinare. Câinii care sunt deja predispuși la aceste probleme ar trebui să evite kale și alte alimente care conțin oxalat de calciu, care includ spanac, verde de sfeclă și rădăcini de sfeclă, colaturi, patrunjel, praz, quinoa, Okra și Chard elvețian. Deși pietrele de rinichi și a vezicii urinare sunt, de obicei, tratate, experții veterinari avertizează că pur și simplu ar putea să merite riscul.

Găsite în ambele kale și în brocoli, precum și câțiva alții Verzii cu frunze, Iziciocianații sunt un alt compus natural asociat cu potențialele riscuri pentru sănătate pentru câini. Destul de interesant, același compus se crede că este un luptător de cancer la om. Izotiocianații pot provoca iritații gastrice la câțiva câini, variind de la ușoară la severă și chiar să fie potențial fatale în cantități mari.

Deoarece atât Broccoli, cât și Kale conțin nivele similare ale acestui compus, acestea sunt considerate doar sigure pentru câini dacă suma totală ingerată este mai mică de 10% din consumul lor zilnic. Dacă câinele dvs. a consumat peste 25% din aportul lor, acesta este atunci când kale poate deveni potențial toxic. Rețineți că 25% ar putea să nu fie atât de mult pentru o rasă mai mare, dar dacă aveți un Shih Tzu sau alte rase mici sau jucării la domiciliu, doar câteva tulpini de kale pot fi periculoase.

O altă preocupare potențială cu Kale este că poate avea un impact negativ Funcția tiroidă a câinelui Dacă este oferită în mod regulat. Câinii care au deja hipotiroidism pot suferi, de asemenea, de interacțiunile medicamentelor dacă consumă cantități mari de kale în mod regulat.

Ca urmare, oferind ocazional costurile dvs. mici de kale probabil nu va provoca daune, dar unii veterinari pot prudență împotriva utilizării Kale ca un tratament sau o componentă regulată a unei diete de casă, mai ales dacă animalul dvs. de companie are deja anumite probleme medicale subiacente.

Pot mânca câini de beneficii Kale?

În timp ce juriul pare să fie în mod exact pe cât de mult kale (și alte legume similare) pot beneficia de animalele noastre de companie, știm că Kale este plin de gemuri cu numeroase vitamine și minerale, fiind bogat în fibre și scăzut în calorii. Este o sursă excelentă de vitamine, inclusiv A, K și C, precum și nutrienți, cum ar fi fierul, calciul, magneziu, cupru și potasiu. Bogat în beta-caroten, Kale este adesea turnată ca având proprietăți potențiale de combatere a cancerului, precum și pentru a ajuta la stimularea viziunii și a sănătății generale a ochilor.

Câinele dvs. va culege unele dintre aceste beneficii dacă îi oferiți ocazional Kale? Răspunsul este cel mai probabil da. Dar pentru că există unele riscuri potențiale asociate cu Kale, proprietarii de animale de companie ar trebui să discute dacă riscurile potențiale depășesc beneficiile cu medicul veterinar al câinelui.

Dacă optați să vă alimentați kale la câinele dvs., asigurați-vă că este spălat cu atenție pentru a elimina orice pesticide reziduale. Poate fi gătit sau aburit fără a adăuga condimente, unele dintre ele pot fi dăunătoare pentru câini și tăiate în bucăți de mâncare pentru a reduce riscul sau sufocarea și a face verdele mai ușor pentru pooch-ul dvs. pentru a digera. Unii proprietari de animale de companie chiar piuree kale înainte de a-l adăuga la alimentele obișnuite ale câinelui pentru un stimulent suplimentar nutrient.

Ce să faci dacă câinele tău mănâncă Kale

În timp ce o cantitate mică de kale este, probabil, inofensivă, nu toți câinii vor reacționa în același mod. Și, bineînțeles, dimensiunea câinelui tău va juca un rol semnificativ în felul de reacție pe care el îl poate avea la o mâncare umană ca Kale.

Fiecare câine este unic, iar ce iritați câinii sunt în siguranță pentru a hrăni pe alții. Ca întotdeauna, asigurați-vă că ați verificat cu medicul veterinar înainte de a vă oferi Kale și monitorizați-vă câinele îndeaproape după ce ați oferit o sumă mică pentru a vă asigura că sistemul lor digestiv poate să-l tolereze.

Dacă câinele dvs. reușește să fure o cantitate semnificativă de kale de pe placă, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îl monitorizați îndeaproape pentru orice semne de tulburare intestinală, inclusiv vărsături sau diaree, precum și semne potențiale de pietre de rinichi sau de vezică, care pot include dificultăți de urinare sau alte modificări ale obiceiurilor lor tipice de urinare. Dacă aceste simptome sunt detectate, va trebui să vă avertizați imediat medicul veterinar.

5 alimente care sunt toxice pentru animalele de companie (și unele alternative sănătoase)
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce kale?