Citronella câine guler: alternativă mai sigură la șocul electric?

Citronella câine guler

Indiferent de ce cresc producătorii, Coliere de șocuri electrice nu sunt niciodată cel mai bun mod de a corecta a comportamentul câinelui Așa cum este pur și simplu inumane. Chiar acele așa-numitele gadgeturi de ultimă oră care oferă o electrică statică foarte "minimă", într-adevăr nu există nici o modalitate de a determina că acest șoc "minim" nu va răni câinii. În timp ce există încă mulți proprietari de câini care folosesc gulere de șoc electric atât pentru instruire, cât și pentru corecție comportamentală, există un număr tot mai mare de proprietari de animale de companie care folosesc Citronella câine gulere. Dar rămâne întrebarea, este într-adevăr o alternativă mai sigură la șocul electric?

În legătură cu o postare: Cel mai bun guler de șoc de câine

O privire la Citronella

Înainte de a putea spune că colierele de câine Citronella sunt o alternativă mult mai bună la gulerele de șoc electric, să încercăm mai întâi să înțelegem ce este Citronella.

Citronella este lemongrass și este foarte apreciată pentru proprietățile sale excepționale de insecte. Utilizarea sa ca un refugiu de insecte a fost bine studiată și este acum acceptată pentru a fi eficientă în repetarea țânțarului care aduce virusul Dengue temut, țânțarul Aedes Aegypti, precum și Culox Quinquefasciatus. De asemenea, sa dovedit a fi deosebit de eficientă în cazul păduchilor de cap, păduchi de corp și chiar muște stabile. Un studiu în 1963 a găsit catitronla să fie eficient la repetarea unor lipide terestre și acvatice.

Acțiunea de insectere a insectelor este strâns legată de mecanismul de acțiune al ingredientelor sale active, hidroxicitronelllal și geraniol. Aceste două ingrediente sunt ceea ce oferă Citronella cu capacitatea uimitoare de a respinge o varietate de organisme parazitare. Mai important, atunci când aceste două ingrediente sunt aplicate topic, ele nu produc reacții inutile la om.

Există un alt ingredient activ în Citronella care poate juca un rol în utilizarea sa ca un guler de câine: limonen. D-limonenul este un iritant cunoscut care, atunci când este combinat cu acțiunea insectelor refuzatoare atât a hidroxicitronellla, cât și a geraniolului, poate oferi un amestec foarte iritant pentru câini care nu trebuie să ia notă.

Citronella este, de asemenea, considerat un agent antifungic foarte puternic față de speciile de candida. De asemenea, se poate relaxa și dilata vasele de sânge care duc la o tensiune arterială scăzută și la ritmul cardiac încetinit. Analiza chimică arată, de asemenea, că Citronella are efecte anticonvulsivante, hipnotice, sedative și antinociceptive.

Zgarda pentru caini

Înțelegerea modului în care colierele câinelui Citronella lucrează

Colla de câini Citronella sunt exemple de Pulverizați coliere de câine. Ele sunt destul de asemănătoare cu gulerele de câine electrice, cu excepția faptului că stimulul corectiv aplicat nu este sub forma unui șoc electric, ci mai degrabă ca un spray. Cele mai multe tipuri de pulverizare de coliere canine, apă sau suc de lămâie sunt utilizate. Apa este destinată în primul rând să surprindă câinele în timp ce suc de lămâie, datorită conținutului său de limonen, poate "stinge" destul de puțin. În cazul gulerelor de câine Citronella, o soluție de extract de citronella este utilizată ca un agent surprinzător și ca un agent mirositor cu adevărat ofensiv. Acest lucru este pulverizat pe fața poochei dvs., uimitoare, prindeți-o în afara gardianului și, sperăm, acționând ca un factor de descurajare în viitor.

Sprayul este activat de către cainii latra, la fel ca orice alt sistem electronic. Din păcate, aici se află unele dintre dezavantajele unor astfel de sisteme. Vedeți dacă senzorul de coajă al dispozitivului nu este calibrat cu exactitate pentru a răspunde numai la coaja produsă de câinele dvs. sau purtătorul gulerului, apoi aproape orice câine de lătrat poate seta declanșatorul. Pentru Pool Pooch, va fi cu siguranță confuză cu privire la motivul pentru care merită să fie pulverizat ceva atât de respingător ca citronella.

Este eficient?

S-ar putea să fiți sceptici cu privire la eficacitatea acestor tipuri de gulere, așa că am făcut o mică săpătură. Se pare că în 1996, un studiu efectuat de clinica de comportament animală și publicată în Cornell College of the Colegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, a găsit că gulerele de pulverizare a câinelui Citronella pentru a fi deosebit de eficiente în gestionarea neplăcerilor în rândul câinilor. Acum, înainte de a începe să vă bucurați, trebuie să înțelegeți că studiul nu a fost efectuat în conformitate cu orientări stricte de cercetare. Nu au existat randomizări și nu au fost create controale pentru a determina cu adevărat probabilitatea ca efectele observate ale colierelor de câini Citronella să fie atribuite într-adevăr proprietăților sale de comportament anti-barking și nu unele șanse aleatorii.

Cu toate acestea, studiul a inclus o descriere a experiențelor unui număr de câini de prieteni care au primit alegerea de a folosi fie un guler de câine Citronella, fie un guler de șoc electric. Constatările studiului au arătat că mai mulți proprietari de câini au considerat că gulerele de câini Citronella sunt mai eficiente și mai umane decât versiunile electrice de șoc ale produsului, în special în gestionarea neplăcerilor la câini.

Din păcate, acesta este locul în care detractorii sistemului au fost rapizi să sublinieze evident. Deoarece rezultatele studiului nu sunt altceva decât o descriere a experiențelor subiective ale proprietarilor de câini, abia se califică ca dovezi empirice solide care să susțină afirmația că este mai eficientă și mai umană decât gulerele de șoc electric. Cu toate acestea, recunoaștem că științele comportamentale nu pot fi cuantificabile, deoarece totul există în domeniul subiectiv. Acestea fiind spuse, putem doar să sperăm că experiențele declarate ale participanților la studiu reflectă într-adevăr scorul real al testului și nu pentru că au vrut să prezinte acest produs cât mai bine și mai sigur.

Este eficient? Nu există nici o îndoială că Citronella pulverizează colierele câinelui de lucru. Simplul fapt că pulverizarea apei în fața câinelui dvs. fără a lăsa să vă vadă că faceți acest lucru, de asemenea, lucrați în momentan, opriți câinele din ceea ce face. Dacă apa poate oferi o distragere temporară, ceea ce mai mult o soluție care este atât de respingătoare și ofensivă încât în ​​mod clar nu doriți să o miroși chiar și de departe?

Întrebarea este acum dacă este mai eficientă decât gulerele de șocuri electrice. După cum am spus deja, într-adevăr nu există dovezi concludente care să arate că unul este într-adevăr mai bun sau mai eficient decât celălalt. Tot ceea ce am primit până acum sunt rezultatele studiilor descriptive că, în comunitatea de cercetare, în timp ce sunt încă considerate cercetări, sunt unele dintre cele mai mici forme de cercetări, în special atunci când vine vorba de validitatea sa empirică.

Există totuși câteva rapoarte, spunând că gulerele de câine Citronella sunt mai eficiente decât gulerele de șoc electric. Această declarație se bazează pe observația că există câțiva câini care au păstrat la lătrat chiar și cu aplicarea unui șoc electrostatic. De asemenea, se observă că câinii care poartă gulerul Citronella tind să nu repete niciodată comportamentul de declanșare, probabil că teama că mirosul ofensiv va fi pornit.

Există câteva întrebări la astfel de observații. Dacă într-adevăr șocul a fost eliberat, dar câinele a ținut la latrare, următoarea întrebare logică este la ce nivel a fost șocul livrat? În ceea ce privește Citronella, ce au fost controlați alți factori pentru a identifica cu adevărat că aversiunea rezultată față de guler este rezultatul pulverizării citronella în sine și nu altceva?

În legătură cu o postare: Cele mai bune gulere de câine

Sunt aceste tipuri de coliere de câini umane?

Deoarece în mod clar nu putem găsi dovezi puternice pentru a susține eficacitatea unui sistem asupra celuilalt, toate se reduce la al doilea parametru, așa cum este identificat în studiul Cornell din 1996 - sunt aceste tipuri de coliere de câini mai umane decât versiunile lor electrice?

Bunul simț vă va spune că utilizarea unui spray este mult mai puțin ofensivă și amenințătoare decât obținerea unui șoc electric, indiferent de nivelul de electricitate statică livrat de dispozitiv. Este ca și cum ai comparat între a obține electrocutat și a fi pulverizat de un skunk este mai ofensator. În mod evident, electrocutat este pur și simplu incomparabil ce cu deteriorarea țesutului rezultat pe care trebuie să o confruntați cu. Dimpotrivă, cel mai rău lucru care vă va întâmpla dacă vă veți pulveriza cu o skunk este că niciunul dintre prietenii dvs. nu va dori să vă vadă sau chiar să vă apropiați în următoarele câteva săptămâni sau cam asa ceva. Veți găsi chiar și voi că indiferent de cât de mult încercați să vă spălați, nu există doar să scape de mirosul skunk.

Același lucru este valabil și cu Citronella și cu colierele de șoc electric. Unul este în mod clar mai sigur din punctul de vedere al daunelor sau rănirii țesuturilor câinelui. La fel ca studiul Citronella, nu există nici o dovadă concludentă că livrarea șocului electric la corpul câinelui, chiar și cel mai mic bit, nu va duce la deteriorarea țesutului sau celulară. Deși este, de asemenea, adevărat că nu există și studii care să dovedească altfel, uneori este mult mai bine să greșești pe partea de siguranță.

Acest lucru nu înseamnă că gulerele de câini de pulverizare Citronella sunt complet sigure. Am menționat ceva despre sensibilitatea dispozitivului la lătratul câinelui. Dacă este foarte sensibil că chiar și coaja unui câine o distanță poate să o dezactiveze, există o șansă ca să nu vă ajutați deloc câinele.

Punctul de utilizare a unui guler de câine de pulverizare, ca majoritatea corecțiilor, este de a opri imediat comportamentul câinelui. De exemplu, dacă latră apoi, dispozitivul spulează automat soluția. În momentul în care spray-ul își atinge fața, câinele se va opri la lătrat și, din moment ce Citronella are un miros destul de ofensiv pentru câini, mirosul va rămâne pe fața câinelui. Va fi capabil să-și amintească acest lucru. De-a lungul timpului, va asocia mirosul ofensiv la actul de lătrat.

Din păcate, după cum am menționat, dacă dispozitivul nu este calibrat corect că, chiar dacă câinele nu latră, ceva va dezactiva dispozitivul? Ce va gândi câinele acum? Care stimulează activarea dispozitivului? Clar că o va asocia cu ceva care seamănă cu o coajă. Și dacă este cazul, atunci vă insuflați frica în câinele dvs. Dacă aude alți câini lătrat, se va teme deja că mirosul ofensiv va apărea. Și acest lucru nu este în mod clar nici o modalitate de a-ți instrui pooch-ul să nu-l scoardă.

În legătură cu o postare: Cel mai bun zgomot de zgomot

Reglați gulerul câinelui

Este corect să suprimă coaja câinelui?

Există un alt punct pe care l-am dori să îl ridicem și acest lucru este deținut și de mulți experți. Câini la coajă pentru că este inerentă. Este modul lor de comunicare. Ei latră din o varietate de motive. Mulți câini coajă pentru a recunoaște prezența unui lucru în mediul lor. Ei latră ca un mijloc de a atrage atenția. Ei latră ca răspuns la coaja altor câini. Ei, de asemenea, coacă dacă se tem de ceva sau păzesc ceva.

Acestea fiind spuse, dacă suprimați comportamentul natural de lătrat de la Pooch, îl împiedicați de fapt să-și exercite ființa. Dacă ar fi trebuit să o traducem în termeni umani, ar fi ca și cum ar fi gagging persoana pe care o iubiți, astfel încât el sau ea nu va mai vorbi niciodată. Este așa cum tratăm așa-numiți prieteni cei mai buni prieteni?

Adevărat, există câini care latră pentru nici un motiv aparent deloc. Și acestea se numesc barbitorii de neplăcere. În timp ce aceste gadgeturi pot oferi o soluție temporară, acestea nu ar trebui să fie utilizate niciodată ca singura soluție. Răspunsul real se află în Instruirea câinilor noștri și în recunoașterea nevoii lor de a comunica nevoile și sentimentele lor prin lătrat.

Ați putea dori, de asemenea: Guler de coajă pentru câini

Este important să înțelegeți de ce câinii noștri latră în primul rând. De exemplu, dacă latră ori de câte ori suntem departe în timpul zilei că vecinii noștri se plâng de ei, atunci trebuie să ne gestionăm în mod clar anxietatea de separare. Dacă l-au lăsat să ne spună ceva este în afara casei noastre, recunoscând anunțul lor și le-a spus că "băiat bun" vă va lăsa câinele să știe că comunicați cu el. Dacă o considerați destul de provocatoare pentru a aborda problemele de lătrat ale câinelui dvs., există experți de comportament animale care vă pot ajuta.

Ideea este că, în timp ce aceste gadgeturi pot fi utile pe termen scurt, doar un comportament canin planificat cu atenție și Instruirea cu ascultare vă poate ajuta să gestionați lătratul câinelui într-un mod mai constructiv și mai pozitiv. Amintiți-vă, câinele dvs. trebuie să coacă în același mod cum trebuie să vorbiți.

Este Citronella câine guler o alternativă mai sigură la gulerele de șoc electric? Da, este. Dar ar trebui să o folosești pe câinele tău? Dacă nu vă deranjează să suprimați comportamentul natural al câinelui, atunci ar trebui să-l utilizați. Cu toate acestea, dacă credeți că câinele dvs. merită să aibă o voce prin lătratul său, atunci trebuie să aveți răbdarea și perseverența pentru a vă antrena câinele.

Ați putea dori, de asemenea

Cele mai bune amortizoare de zgomot pentru câini
Cele mai bune fluiere de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Citronella câine guler: alternativă mai sigură la șocul electric?