Evaluarea și # 038; judecând un câine setter englez

Evaluarea și # 038; Judecând un câine Setter englez

Ca specialist în rasă și judecător care atribuie certificate de provocare în rasă, primul meu obiectiv este de a stabili soliditatea și fitness în scop. Aș dori să explic cum evalu personal calitățile și construcția unui setter englez în inelul de spectacol.

Primul contact cu Setters English

Pe măsură ce clasa intră în ringul de spectacol există un moment pentru a vedea câinii liberi de controlul manipulatorului. Adesea, în acest moment, unul sau doi câini se remarcă, deoarece atitudinea lor este electrică. Câinii sunt apoi stivuiți de manipulatorii lor în jurul inelului și pot să-i văd profilul și conturul.

Solicitarea câinilor să ceară inelul o dată sau de două ori, în funcție de cameră, oferă o șansă ca câinii să se miște și apoi să se stabilească. Este adesea în acest moment că unul sau doi câini fac părul în spatele gâtului să se ridice. Un moment special și acești câini sunt notați pentru o evaluare ulterioară.

Evaluarea individuală a câinilor

Acum este timpul ca clasa să se odihnească și câinii individuali sunt aduși la mine. Îi evaluez și echilibrul și apoi continuăm la capul câinelui, să-l luați în mâinile mele, să verificați dinții pentru mușcătura și dentiția corectă, adâncimea de oprire, echilibrul proporțiilor capului, corectitudinea expresiei și forma de ochii.

Pe o grosime a sculptului, spini-ul sau ochii rotunzi, ochii nu sunt acceptați sau necesari într-un câine a cărui expresie ar trebui să fie moale și topită. Se găsește uneori o gură de nivel, care este acum considerată defectuoasă și este necesară o foarfecă completă. Cu toate acestea, într-un câine altfel superb, nu l-aș fi penaliza prea mult și nu l-am excludat de la linia de până la această defecțiune, de mai mulți ani, o gură de nivel a fost declarată în standardul de rasă, iar ocazionalul se cultivă într-un așternut cu toate acestea greu este încercat să-l reproducă. Un mușcătură de câine poate schimba la toate vârstele până la aproximativ un an, deoarece fălcile cresc la rate diferite și de multe ori un catelus este vândut din acest motiv, însă un animal de companie, totuși, nu am văzut niciodată o gură rătăcită.

Înapoi la inelul de spectacol.

Totuși, cu capul în mâinile mele, îmi rotesc ușor câinii de la o parte la alta, urmărind coatele care, dacă nu sunt bine stabilite vor apărea. De la cap, apoi glisați mâna pe partea superioară a gâtului până când degetele ajung la cele două oase în partea de sus a căsătoriei deasupra lamelor umărului. Cu degetele mele între cele două oase, apoi arăt direct la pământ și dacă linia perpendiculară se află în spatele piciorului frontal, umărul este oblic și bine setat. Dacă linia este pe picior sau în fața ei, umărul este în grade, mai în poziție verticală, apoi dau un pic împingere pe partea umărului pentru a verifica etanșeitatea coatelor.

Acum, luând un angrele și lăsându-l să scadă într-o poziție naturală, va indica un drept bun sau nu atât de drept față. În această etapă, se observă forma piciorului și o angulație de paste corectă.

Mâinile mele evaluează apoi arcul și adâncimea coastelor și lungimea. Cu degetul mare pe ultima coaste, apoi îmi întind mâna măsurarea lungimii pălării pentru a vedea dacă câinele este scurt sau turnat lung. Adesea o bucată lungă este asociată cu un umăr vertical. Presiunea ușoară asupra crupei îmi spune despre puterea cartierelor.

Apoi, evaluez capătul din spate al câinelui, căutând o dreaptă a copiilor, a coloanei vertebrale, a coastei și a două testicule descendente. O privire în față de-a lungul lungimii câinelui confirmă primăvara de coaste și o senzație de haină completează opinia mea de conformație.

Timp pentru a vedea câinele în mișcare

Dacă un câine nu este construit corect, nu se va mișca corect. Fiecare picior trebuie să urmărească bine, partea din spate fiind plasată aproape în piciorul din față. Un picior din spate, adesea cauzat de un umăr drept, înseamnă că piciorul din față trebuie să se deplaseze deoparte pentru a evita lovirea din spate. Umerii liberi determină câinele la pini sau farfurie.

O unitate puternică de la capătul din spate este esențială, iar picioarele posterioare ale câinelui ar trebui să ajungă bine înainte sub corp. Câini care în termenii mei "Tiddle"De-a lungul, nu sunt mișcări bune și au un"nu pot fi deranjate"Atitudinea.

Îi cer pe manipulator să-și mute câinele într-un ritm constant într-un triunghi, astfel încât să pot vedea mișcarea câinelui din spate, lateral și venind spre mine, posibil urmată de un departe și înapoi sau, dacă este apăsat de timp, a cercul inelului pentru a se alătura spatelui clasei.

Când toți câinii au trecut și s-au strecurat pentru evaluarea lor finală, verifică fiecare câine pe linie pentru a-mi reîmprospăta memoria de puncte bune sau defecte și apoi să le așez în ordine de merit pe măsură ce văd potrivit.

Judecătorii sunt diferiți, și judecăți

Fiecare judecător are o imagine în mintea lor despre ceea ce au nevoie de un setter englez și penalizează diferite greșeli la o diplomă mai mare sau mai mică. Mânsul meu mare, deoarece probabil că îți dai seama până acum este plasarea umărului așa cum cred că toate celelalte atârnă pe această structură.

Pentru mine, mobilierul câinelui completează imaginea și împrumuta frumusețea și clipei la expoziție, dar numai mâinile pot simți construirea și forma sub un strat adesea excesiv.

Este important ca un judecător să dea fiecărui expoziție atenția lor nedivizată și să judece la fel de corect cum pot. Expozantul a onorat judecătorul cu o intrare care este scumpă și, atunci când este adăugată la costul combustibilului și o zi, este un compliment pentru încrederea lor de cunoștințe.

O crăpătură corectă a biciului este meritată. Nu se poate mulțumi tuturor oamenilor tot timpul, dar trebuie realizate corectitudinea, cunoștințele și onestitatea.

Credite de imagine recomandate Linwoods.COM.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Evaluarea și # 038; judecând un câine setter englez