Poate fi acordată ivermectin coloanei?

Happy frontieră collie câine în aer liber

Ivermectin este una dintre cele mai frecvent utilizate Heartworm Medicamente de prevenire utilizate pentru câini. Este prezent în multe produse de vierme diferite, inclusiv HeartGard Plus®, Ivehart Plus®, Ivehart Max®, Tri-Heart® și altele. Ivermectin este un neurotoxin care ajută la prevenirea paraziți de la a fi atras de câini și ucide paraziți după ce sa întâmplat o infestație.

Coliciile și rasele similare de câini pot fi mai sensibile la efectele secundare ale ivermectinei decât alte rase. Este sigur să preveniți infecțiile cu inima?

Collies și siguranța ivermectinei

Ivermectin, atunci când se dozează la intervalele de dozare reduse necesare pentru a preveni infecția cu viermii de inimă, este, în general, considerată a fi sigură pentru câinii de toate rasele, inclusiv Collies, Shelties, Shepherds australieni și English și Vechi English Sheetdogs.

Avertizare

Cu toate acestea, la doze mai mari utilizat pentru câinii deja infectați cu viermii de inimă, aceste rase pot fi mai susceptibile la efectele secundare. Proprietarii trebuie să cunoască faptele despre Ivermectin intoleranța, deoarece ar putea ajunge să salveze viața unui câine.

Ivermectin intoleranță

Ivemectin nu poate fi sigur pentru coloane și rase similare la doze mai mari. Sensibilitatea crescută a acestor rase de câini este rezultatul unei mutații a genei MDR1 (rezistență multi-medicament). Câinii cu acest defect genetic nu au o anumită proteină care împiedică răsturnarea ivemectinei din creier, astfel încât să se construiască - acest lucru se poate întâmpla rapid sau într-o perioadă de timp.

Este un Testați pentru această mutație genică care pot fi efectuate pentru a determina dacă un câine individual poartă această mutație genică sau nu. Dacă aveți îndoieli cu privire la siguranța utilizării ivermectinei, câinele trebuie testat înainte de administrarea Ivermectin. Collies și alți câini pot purta, de asemenea, gena, chiar dacă nu sunt afectați de ea și pot să-i transmită descendenților lor.

Simptomele intoleranței ivermectinei

Câinii cu sensibilitate la Ivermectin pot arăta simptome de acumulare toxice în creier în 4 până la 12 ore de expunere. Câinii tratați preventiv pentru paraziți cu doze mai mici pot prezenta simptome în 48 până la 96 de ore. Acestea includ:

  • Apetitul și problemele digestive: Câinii afectați pot prezenta inappetenie și vărsături cronice. Fără tratament, vărsăturile pot duce la deshidratare. Câinii pot, de asemenea, să drool excesiv.
  • Dilatarea pupilelor: Unul dintre cele mai frecvente simptome timpurii este dilatarea elevilor și creșterea sensibilității la lumină.
  • Insuficiență motor: Pe măsură ce simptomele progresează, câinii pot cădea sau pot călca în timp ce stau sau merg. Ele pot părea, de asemenea, dezorientate și nu răspund la tine.
  • Letargie: Lipsa de energie este o altă indicație timpurie, iar câinele dvs. poate fi în imposibilitatea de a se ridica.
  • Probleme de respirație: Respirația poate deveni superficială, urmată de pierderea conștiinței, convulsii și comă. Fără tratament în această etapă, câinele poate muri.

Tratamentul pentru intoleranța ivermectinei

Condiția însăși nu poate fi tratată deoarece răspunsul este bazat genetic. Cu toate acestea, veterinarul dvs. va încerca să trateze simptomele prin dând fluidele de câine sau drogurile intravenos. Câinele ar putea fi, de asemenea, administrat un tub de alimentare și poate fi pus pe un ventilator.

Dacă câinele a ingerat Ivermectin în decurs de 4 până la 6 ore, VET poate încerca să provoace vărsături și utilizează cărbune activat utilizat pentru a minimiza absorbția sa.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Poate fi acordată ivermectin coloanei?