Ce trebuie să faceți dacă tăiați unghiul rapid de câinele dvs

Dacă sunteți nervos despre tăierea unghiilor câinelui, nu sunteți singuri. Mulți proprietari de animale de companie se tem de această sarcină, deoarece sunt îngrijorați că vor tăia unghia prea scurtă. Dacă vă întrebați Ce trebuie să faceți dacă tăiați unghiul rapid, Nu este de fapt atât de rău cum ați putea gândi.

Dacă câinele dvs. are unghii albe, va fi ușor să vedeți rozul rapid prin cui. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. are unghii negre sau maro, va fi imposibil să spuneți exact unde este rapid. Concentrați-vă pe tăierea numai a punctului capăt al unghiului.

Dacă faceți o greșeală, nu vă accentuați. Da, va fi puțin dureros pentru câinele dvs. Gândiți-vă la modul în care se simte când vă tăiați unghiul prea scurt. Acest lucru este modul în care se va simți pentru pariul dvs. dacă vă clipiți accidental pe unghii.

El nu va fi în durere îngrozitoare, dar va fi incomod. Da, sunteți sigur că vă simțiți rău despre asta, dar nu este cel mai rău lucru din lume. Rămâi calm, urmați pașii de mai jos și câinele dvs. se va simți mai bine în cel mai scurt timp.

Ce trebuie să faceți dacă tăiați unghiul rapid de câinele dvs

Ce trebuie să faceți dacă tăiați unghiul rapid

Vă recomandăm ca fiecare proprietar de companie să cumpere Putere stiptică (sau gelul styptic), care este un agent de coagulare care contractează vasele de sânge pentru a opri sângerarea rapidă. Îl puteți găsi în orice magazin de animale de companie și costă mai puțin de 10 USD.

Prefer să folosesc o alternativă naturală - amidon de porumb. Probabil că aveți deja unele în dulapul de bucătărie. Dacă nu, puteți să luați unii la orice magazin alimentar pentru doar câteva dolari.

De asemenea, puteți utiliza bicarbonat de sodiufăină sau Săpun gratuit de parfum. Aceste lucruri vor ajuta la oprirea sângerării unghiilor unui câine, dar nu împiedică nici o bacterie care să intre în sânge. Pulbere stiptică este singura opțiune care oferă sterilizare pentru a preveni răspândirea bacteriilor în corpul câinelui tău.

În ceea ce privește remedierile la domiciliu, preferatul meu este amidonul de porumb deoarece funcționează cel mai rapid și pare a fi cea mai eficientă. Făina funcționează destul de bine și dacă nu aveți amidon de porumb la îndemână. Prefer, de asemenea, aceste opțiuni deoarece sunt libere chimice.

Ce trebuie să faceți dacă tăiați unghiul rapid

Dacă ați tăiat accidental unghiul prea scurt, câinele dvs. probabil va striga și va trage laba. El va începe, probabil, lins imediat. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să verificați dacă unghiul este sângerat sau nu.

Unii câini sunt la fel de sensibili decât alții. S-ar putea să fi tăiat foarte aproape de rapid, fără a tăia de fapt sfârșitul.

Dacă este sângerând, aplicați o anumită presiune. Aplicați o presiune ușoară cu o cârpă curată sau un prosop de hârtie timp de cel puțin 2 minute. Acest lucru va ajuta la controlul sângerării. Veți observa că unghiul sângerează o mulțime, și foarte repede la început. Nu vă faceți griji - acest lucru este complet normal.

După cum demonstrează în videoclipul meu de mai sus, după ce ați comprimat unghiul timp de cel puțin 2 minute, trebuie să dați pudră stipică (sau orice agent de coagulare pe care îl utilizați) la capătul unghiei. Pur și simplu scoateți cârpa, luați un vârf mic de pulbere și puneți-l ușor pe vârful unghiei.

Dacă observați un pic de sânge, aplicați un alt strat de pulbere. Este, de asemenea, important să vă păstrați câinele liniștit pentru cel puțin următoarele 20-30 de minute. Dacă se ridică și se plimba în jur, va pune presiune pe laba, care ar putea provoca unghiile să înceapă din nou sângerarea.

Dacă sângerarea nu încetinește după 30 de minute, trebuie să vă apelați imediat medicul veterinar. Câinele dvs. poate avea o stare de sănătate care să cauzeze sângerarea excesivă.

Citiți următorul: Cum se utilizează Clippers de unghii pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce trebuie să faceți dacă tăiați unghiul rapid de câinele dvs