4 Cele mai populare rase de câini mexicane

Te gândești la achiziționarea uneia dintre cele mai populare rase de câini mexicani? Sau poate că ești doar un entuziast care dorește să afle mai multe despre canini din această parte a lumii. Oricare ar fi motivul dvs., veți găsi tot ce căutați aici aici. Veți afla despre istoria, comportamentul și cerințele de îngrijire a fiecărei rase de câini mexicane, plus informații suplimentare, cum ar fi durata de viață, înălțimea și greutatea. Există câteva fapte distractive și interesante despre fiecare rasă. 

Mexicul este cel mai faimos pentru cultura vibrantă, alimentele aromate și băuturile alcoolice mult iubite, Tequila. Ceea ce este probabil atât de bine cunoscut este faptul că Mexic este o națiune a câinelui Aficionados. Potrivit Asociației Americane de Pet Products, o estimare 65% din gospodăriile Statelor Unite dețin un animal de companie, cu câini fiind cel mai popular animal care trebuie deținut. Câinii mexicani sunt frumuseți rare, unice și sunt iubite pe tot globul. Dacă doriți să aflați mai multe despre aceste creaturi fascinante, aici sunt patru dintre cele mai populare rase de câini mexicani.

Chamuco-mexican-câine-rasă

Chamuco

De asemenea, cunoscut sub numele de "miniaturatul Pitbull" sau # 8220; Mexican Pitbull ", Chamuco a fost descoperit pentru prima dată în centrul Mexicului. Este un produs de a fi transversal cu American Staffordshire Terrier, Staffordshire Bull Terrier, câini de stradă, buldogul mexican dispărut, eventual boxerul și Terrierul American Bull Terrier. Chamuco a fost dezvoltat în 1970 și au fost în secret Bred ca câini de luptă

Comportament și temperament

În ciuda instinctului său ucigaș, Chamuco este un prieten de acasă. Îi place să fie în jurul proprietarilor și afișează un caracter sigur când în jurul oamenilor în general. Rasa face un câine excelent de gardă și o veghe din cauza capacității sale naturale de a judeca intenția și caracterul străinilor. 

Această rasă populară de câini mexicană iubește copiii și se bucură de petrecerea timpului de joc cu ei. Cu toate acestea, vă sugerăm să supravegheați când copiii sunt cu această rasă. Dacă Chamuco nu a fost socializat în mod corespunzător, nu face bine cu alți câini și este agresiv și stagnostic. 

Chamucoul este în mod natural energic. Ele sunt în elementul lor atunci când au o mulțime de făcut. Luând câinele pentru plimbări, joguri, făcând munca nasului sau formarea pentru cursurile de agilitate este o modalitate excelentă de a menține câinele ocupat. Când Chamuco se plictisește, pot deveni agresivi și se știe că se angajează în comportamente cum ar fi săparea, lătratul, mestecarea și tragerea. 

Îngrijirea

Chamuco nu are mult păr, astfel încât îngrijirea este un proces simplu. Pentru a preveni vărsarea, proprietarii ar trebui să perie stratul de două ori pe săptămână. Îndepărtați unghiile atunci când încep să obțină prea mult timp și să-și perie dinții adesea cu pastă de dinți aprobată pentru câini veterinar. Vă sugerăm să vă baieți Chamuco dvs. un minim de o dată pe lună sau când începe să miroasă mai mult decât în ​​mod normal. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 10-15 ani
  • Culori: negru, maro, alb
  • Greutate: 25 - 40 lbs
  • Înălţime: 14 inci
  • HipoalerGenic: No

Fapt amuzant: Chamuco este un termen mexican de slang pentru cuvântul "diavol". Numele de rasă este o reflectare a teiacității și temperamentului. 

Populară câine mexican Chihuahua

Chihuahua

Pentru un astfel de câine mic, Chihuahua are o personalitate mai mare decât viața. Cea mai populară rasă de câine mexicană este viața și sufletul partidului. Rasa este un simbol național în Mexic și este una dintre cele mai vechi rase din America de Sud. Este popular sălbatic la nivel mondial cu stele ca Paris Hilton, Brittany Spears și Jennifer Dragostea Hewitt au apărut adesea cu "câinii pungii."

Comportament și temperament

Chihuahuas suferă de complexul Napoleon; ele sunt scurte și știu că știu asta. Ei fac asta, acționând la fiecare ocazie. Dacă intenționați să achiziționați acest pachet drăguț de blană, va trebui să vă antrenați câinele și să-l antrenați bine. Când un străin merge prin ușă, ei vor lătra ca și cum ar avea puterea unui rotweiler. Când această rasă populară de câini mexicană devine în modul de protecție, Chihuahua acționează ca superman și nu arată nici o teamă, indiferent cât de periculoasă ar putea apărea amenințarea. 

Pentru că sunt atât de drăguți, proprietarii sunt cunoscuți că tratează Chihuahuas ca jucăriile și nu animalele de companie, prin urmare termen "câini de pungă". Ca rezultat, au câștigat o reputație pentru a fi teroriști absoluți și, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul științific al comportamentului animalului aplicat, Chihuahuas se numără printre primele trei Câini agresivi. Când Chihuahuas au fost instruiți în mod corespunzător, ei sunt plini de viață, devotați și loiali. 

Spre deosebire de majoritatea câinilor, ei nu necesită prea multe exerciții care le fac canini de apartament perfect. Ei iubesc să fie în jurul proprietarilor lor și să facă animale de companie mari de familie.

Îngrijirea

Deși Chihuahua necesită îngrijire minimă, blana lor are nevoie de periaj cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni încurcarea și maturile. Când le îmbăiați, asigurați-vă că apa nu este mai mare decât 4 inci adânc, și un covor sau un prosop este plasat pe suprafață pentru a preveni alunecarea animalului de companie. Evitați botul și ochii, deoarece aceste zone sunt sensibile la săpun. 

Chihuahuele cu părul lung necesită un pic mai extra muncă, deoarece vor avea nevoie de un ornament regulat pentru a se asigura că părul lor nu crește de control. Dar altele decât atât, își smulgeți unghiile atunci când este nevoie și periați dinții zilnic. 

Informații suplimentare

Fapt amuzant: Cel mai devreme specimen din Chihuahua a fost găsit în statul mexican al Chihuahua, prin urmare numele lor. 

XOLOITZCINTLI Populară de câini mexicană

XOLOITZCINTLI

Probabil sunteți mai familiarizați cu numele "câinelui fără păr" mexican ". Dacă îngrijirea nu este lucrul dvs. sau suferiți de alergii, Xoloctzuinti este câinele perfect pentru tine, deoarece singurul păr de pe corpul lor este un mic mic tuff pe vârful capului. Această rasă veche, care se întinde înapoi 3.000 ani, a fost foarte respectat de azteci. Prima parte a numelui de rase, "Xolotl" a fost numele unui zeu aztec. A doua parte a numelui înseamnă "câine". Din punct de vedere istoric, sa crezut că acești câini erau profund legați de lumea spirituală.

Comportament și temperament

Xoloccintli îi iubește pe proprietari, dar sunt stagnați cu străini. Ele sunt cunoscute pentru alegerea favoritelor într-o familie. În ciuda dimensiunii lor, această rasă populară de câini mexicană este calmă în natură, astfel încât să nu trebuie să vă faceți griji cu privire la ele în jurul casei distrugând mobilierul în timp ce merge. Această rasă nu este interesată de un comportament dur, deci chiar dacă sunt buni cu copiii, este important ca copiii energetici să fie monitorizați îndeaproape când se joacă cu acești câini. 

Când Xoloctzuintli sunt familiarizați cu alți câini, ei sunt bine și vor acționa în mod corespunzător, dacă nu se simt amenințați. Este important să menționăm că XOLOITZCINTLI este o rasă primală, are instincte de protecție puternice și o unitate de înaltă pradă. Va merge pe o chase de gâscă sălbatică cu tot ce se mișcă, deci dacă intenționați să obțineți unul, a împrejmuită în curte este o necesitate. 

În ciuda faptului că fără părul mexican este un câine calm, este o rasă de mare energie și are nevoie de o mulțime de exerciții fizice. Dacă sunteți un jogger, luați-vă animalul pentru o alergare de dimineață este ideal. 

Îngrijirea

Deoarece nu au păr, îngrijirea este un proces simplu. Cu toate acestea, trebuie să vă bateți această rasă populară de câini mexicani o dată pe săptămână pentru a proteja pielea împotriva acneei. Pentru a preveni pielea uscată, utilizați a Un bun hidratant. În plus, tăiați unghiile lui Xoloctzuintli când este necesar și periați dinții zilnic. 

Informații suplimentare

  • Durată de viață: 12 - 15 ani
  • Culori: bronz, cupru & alb, maro închis, Fawn, Brindle, Negru
  • Greutate: 10 - 50 lbs
  • Înălţime: 18 - 23 inci
  • HipoalerGenic: Da

Fapt amuzant: Ele sunt cele mai vechi rase de câine din lume; au fost în jur de peste 3500 de ani. 

Dog chinez crested

În ciuda numelui, acest câine mic exotic de fapt provine din Mexic. A fost întotdeauna o dezbatere grea care înconjoară originea acestei rase, dar dovezile sugerează că sunt din Mexic, iar mexicanii au susținut rasa ca atare. Din păcate, pentru această rasă populară de câini mexicani, au fost etichetate ca câini mai urâți din lume și au dominat concursul de mulți ani. Există două soiuri ale câinelui crescat chinez, unul numit "pulbere" cu părul foarte gros, lung, iar celălalt are doar păr pe coadă, picioare și cap. 

Comportament și temperament

Dacă sunteți un cartof de canapea și căutați partenerul perfect, acesta este animalul dvs. ideal. Ei sunt total neinteresați în a alerga străzile ca alți câini. Dar ele sunt extrem de atletice, pot sări peste garduri înalte și pot face foarte bine concurente în agilitate

Câinii chinezi crescuți iubesc să fie în jurul lor, dacă există un alt câine chinez crescat în apropiere, ei vor deveni cei mai buni prieteni foarte repede. Îi iubesc familia, dar nu-i plac străinii și dacă nu au fost socializați în mod corespunzător, nu este neobișnuit ca ei să muște oaspeții nedoriți. 

În ciuda faptului că este una dintre cele mai populare rase de câini mexicane, câinii crescuți chinezi au câteva caracteristici negative pe care le-ați dori să le luați în considerare serios dacă vă gândiți să cumpărați unul. Ele sunt predispuse la anxietate de separare ceea ce înseamnă că au nevoie de multă atenție; Nu le place să fie lăsați singuri pentru perioade lungi de timp. Deci, dacă petreceți ore lungi la birou, un câine chinez crescat ar putea să nu fie ideal. Când fac anxietate, ei recurg la un comportament excesiv de lătrat și distructiv. 

Ele sunt notorii pentru a vă rupe obiectele de uz casnic preferate, ele pot fi încăpățânate și greu de antrenat. Și dacă acestea sunt păstrate vreodată în închisoare, vă puteți aștepta să conducă o mare scăpare și să se săpeze spre libertate. Deși îngrijirea limitată este necesară pentru soiul fără păr, va trebui să vă angajați într-un regim riguros de îngrijire a pielii. Doamnelor, probabil că veți petrece mai mult timp, umezindu-vă pielea decât voi. 

Îngrijirea

Tipul fără păr trebuie să aibă părul pe cap, cozile și picioarele pieptănilor de mai multe ori pe săptămână pentru ao împiedica să se încurce. Baie de câine chinez crested cu un a Șampon proiectat pentru pielea sensibilă. Săptămânal sau de două ori pe lună este suficient. După șamponare, utilizați un balsam hidratant, acest lucru vă ajută să păstrați pielea netedă și blana moale. În plus, va trebui să aplicați un hidratant la piele de câteva ori pe săptămână pentru ao păstra să se usuce. Din nou, hidratantul ar trebui să fie în mod specific pentru pielea sensibilă și fără parfumuri și coloranți. 

Pulbere, câinele chinez crescute are nevoie să-și aibă blana periat zilnic cu o perie moale de păr. Datorită lungimii și texturii fine a părului, periajul zilnic este esențial pentru prevenirea acestuia de la covor și încurcat. Șampon și condiție stratul o dată pe lună, acest soi are, de asemenea, o piele sensibilă și va cere să utilizați aceleași produse ca și în cazul versiunii fără păr.

Rasa chineză crescută a câinelui este predispusă la degradarea dinților; Prin urmare, intrați într-o rutină de curățare zilnic dinții animalului. Tăiați câinii tăi ca și când este necesar. 

Informații suplimentare

Fapt amuzant: Această rasă populară de câini mexicană au fost făcute faimoase de dansatorul Burlesque Gypsy Rose Lee. După ce sora ei a dăruit-o cu un câine chinez crescat numit Fu Man Chu, sa îndrăgostit de ei și a devenit un avocat și un crescător al câinilor. 

Gândirea finală

Indiferent de rasă, câinii sunt recunoscuți la nivel internațional ca "cel mai bun prieten al omului."Bondul puternic dintre câini și oameni se întoarce de mii de ani și va continua pentru mulți ani să vină. Mai multe studii au ajuns la concluzia că sunt benefice pentru bunăstarea noastră fizică și mentală, ele se diminuează singurătate, ei reduc stres niveluri și îi iubesc pe proprietarii lor necondiționați. Cele mai populare rase de câine mexicane sunt câțiva dintre cei mai iubiți câini din lume din cauza caracteristicilor lor unice și a atributelor lor pricepute. Dacă intenționați să cumpărați o rasă de câini mexicani, ar trebui să aveți acum suficiente informații pentru a face alegerea potrivită.

Citiți următorul: 11 cele mai populare rase de câine exotice

Cele mai populare rase de câine mexicane

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Cele mai populare rase de câini mexicane