10 Semne de înșelătorie de catelus (și cum să evitați să fiți înșelați)

Toată lumea este de acord că adoptarea unui câine de salvare de la un adăpost este întotdeauna mai laudă. Dar dacă sunteți stabilit pentru a cumpăra un cățeluș de o rasă sau o vârstă specifică, rețineți că înșelătoriile de catelus online au crescut în ultimii ani.

Bu un Birou de afaceri mai bun (BBB) condusă un studiu pe scamurile Craigslist Puppy (și alte vânzări similare pe Internet de câini), găsind că 12.5% din toate fraudele de achiziție online raportate a fost legată în mod specific la înșelătoriile de vânzări de catelus ca consumatori au depus zeci de mii de rapoarte.

Studiul include, de asemenea, povestiri reale ale oamenilor înspăimântați:

  • O persoană a trimis bani unui crescător de Huskies, dar nu a primit niciodată puii.
  • Un lucru foarte asemănător sa întâmplat cu un crescător de buldog englezesc, dar cumpărătorii au reușit să identifice frauda chiar înainte de a trimite banii.
  • O femeie a găsit un anunț online care să adopte gratuit un catel dintr-o familie și va trebui doar să plătească pentru transport maritim, dar costurile au continuat să crească (plata suplimentară pentru transportul mai rapid, de asigurare de sănătate a câinelui etc.) Și ea a continuat să plătească până când compania aeriană Delta a informat-o că a fost scamdată. Delta Sued escrocii mai târziu.

Cele mai multe fraude de vânzări de catelus se fac peste Internet, deoarece vânzările de animale online sunt încă neregulat. Departamentul de Agricultură al SUA (USDA) lucrează la reglementarea acestora, prin regula lor de vânzare cu amănuntul, dar încă nu este adoptată.

Sunt trei moduri principale Căștiile de catelus online sunt terminate:

  • Site-ul Breeder Fake pe care îl găsiți dintr-o căutare online;
  • Site-ul ADS ca Craigslist sau eBay;
  • Facebook Puppy înșelătorie În cazul în care fraudatorii au deghizat ca oameni reali posta o vânzare de câine pentru care # 8220; ei doresc să găsească o casă nouă.& # 8221;

Ceea ce Post Facebook Puppy poate arăta ca:

Facebook facri de înșelătorie

Iată un exemplu de e-mail un scammer poate trimite:

Craocstlist Puppy Scams email

Fraudatorii profită în primul rând de oamenii care doresc un câine de rasă pură, dar nu doresc să plătească un preț complet pentru catelus la crescători de reputație, care vor varia adesea de la $ 2000 și până la 10.000 $ sau chiar mai mult. Ei oferă același câine de rasă timp de zece ori mai puțin.

După prima plată este făcută de victimă, scammerul va constitui adesea o poveste credibilă de ce au nevoie de o plată suplimentară, iar Farce va continua cât mai mult posibil. Acest site explică mai multe despre întregul proces.

Fapte importante din studiul înșelătoriei catelului:

  • Escrocii vizează adesea oamenii la adolescenții și douăzeci de ani;
  • Cel puțin 80% din anunțurile de vânzări online și site-urile web sunt false;
  • Western Union și MoneyGram sunt punctele principale utilizate de fraudatorii;
  • Cele mai multe victime sunt din u.S., Canada și Australia;
  • U.S. Statele cu cele mai multe escrocherii sunt California, Texas, Florida și New York;
  • Cei mai mulți escroci sunt din Camerun, Africa de Vest;
  • Suma medie a victimelor pierde este de 300 de dolari, dar în unele cazuri a fost de până la 5.000 de dolari;
  • Cele mai populare rase sunt cele mai susceptibile de a fi găsite pe aceste anunțuri false (e.G. Yorkshire Terriers sau buldogi francezi) pentru că mulți oameni doresc să-i dețină și sunt mai dificili / mai scumpi pentru a obține;

Comisia de Comerț Federal (FTC) estimează, de asemenea, că doar 10% dintre victime vor depune un raport. Astfel, chiar dacă numărul de plângeri era aproape 40.000 în 2017, Există probabil mai multe escrocherii de catelus care au loc în fiecare zi.

Aici cum să le vedeți.

10 semne de înșelătorie de catelus

10 semne de înșelătorie de catelus online

1. Prețul este fantastic!

Nu vă puteți crede ochii când vedeți imaginile și prețul scăzut. În general, câinele de rasă de rasă va costa aproximativ 5.000 de dolari la un crescător de renume, dar anunțul sau site-ul Breederului Fake oferă același câine pentru doar 500 de dolari. Dacă acesta este un anunț local, vânzătorii vor avea, de asemenea, un motiv pentru a evita o întâlnire față-în-față.

2. Prețuri reduse sau negociabile

În timp ce unii crescători de reputație se vinde de fapt câini pe care îi simt că nu sunt și # 8220; La o reducere, acei câini vor fi de obicei neterați. În anunțul sau site-ul web, dacă vedeți că pretențiile câinelui încă fiind rasă demn de puii viitoare, există o șansă bună că tocmai ați găsit o înșelătorie de câine.

3. Câinele este gratuit (dar plătiți pentru expediere)

Aceasta este o tehnică comună găsită pe site-uri precum Craigslist. Vânzătorul declară că doresc să reunească câinele și trebuie doar să plătiți pentru transport maritim. Ei vor cere să le transmiteți bani prin Western Union sau MoneyGram (sau utilizați un card de debit preplătit), asigurând câinele pentru dvs. Astfel de fire de bani nu pot fi urmărite. De asemenea, vă vor trimite prin e-mail cu privire la costurile suplimentare, cum ar fi expedierea mai rapidă / mai sigură etc.

4. Nu există restituiri, retur sau garanții împotriva problemelor de sănătate

Crediții fiabili își asumă responsabilitatea și au încredere în câinii lor. Dacă există ceva în neregulă cu puii, ei vor ajuta întotdeauna cu ceea ce aveți nevoie sau veți accepta câinele înapoi pentru o rambursare completă. Cele false nu vor face asta.

Un crescător de reputație este, de asemenea, capabil să vă spună cu ușurință pedigree-ul câinelui, inclusiv istoricul sănătății și orice altceva doriți să știți. Un crescător fals nu va avea astfel de informații; Cu toate acestea, aceste informații pot fi falsificate.

5. Nu puteți contacta vânzătorul prin telefon

Singura comunicare cu escrocii va fi prin mesaje de e-mail sau text, ambele pot trece prin servere proxy pentru a ascunde identitatea adevărată. Cu toate acestea, chiar dacă cineva este de acord să vorbească prin telefon, asta nu indică faptul că nu este o înșelătorie. Singura modalitate de a evita acest lucru este printr-o întâlnire față-în-față.

6. Creșterea prețurilor după depunere

Cu crescătorul de reputație, prețul pe care îl citiți va fi garantat, orice "extra" detaliat înainte de depunere și scris în mod clar în scris. Cu escrocii, ei vor adăuga adesea aceste "extras & # 8221; Unul câte unul, cum ar fi taxele de cut astronomice în sus de 800 de dolari, asigurare de călătorie pentru 1.000 de dolari, creșterea costurilor de transport și aeroportul la ușă.

Rețineți că aeroporturile necesită preluarea animalelor vii la fața locului, cu documentație adecvată.

7. Rambursarea la primire

Uneori "vânzătorul" va promite o rambursare parțială a costurilor de asigurare sau de transport pe livrarea sigură a câinelui. Acesta este un cârlig de baie, făcându-vă să vă simțiți mai siguri, astfel încât să plătiți taxele suplimentare. Ele pot, de asemenea, să vă preseze spunând că nu plătiți taxe mai mari poate duce la pierderea cățeului selectat sau chiar mai rău - vor pretinde că vă raportează FBI pentru abuzul de animale, deoarece nu reușește să plătească câinele în pericol.

8. Trist, trist, trist poveste

Acest lucru este cel mai frecvent cu anunțurile Facebook. Povestea despre motivul pentru care o persoană se vinde sau re-homing că puiul sau câinele adult devine mai complexă și mai inimaginabilă în timp ce evoluează. Există o moarte în familie, pierderea unui loc de muncă sau trecerea într-un loc care nu ia animalele de companie. Uneori acest lucru este adevărat, dar dacă nu aveți o modalitate de a verifica, rămâneți atenți.

9. Fotografii care apar în altă parte

Una dintre cele mai rapide căi de a identifica înșelătorii de catelus folosește fotografiile postate ale vânzătorului pentru a vedea dacă au fost publicate în altă parte. Fraudatorii folosesc, în general, imagini de pui reali de la alte anunțuri sau postări Facebook și puteți utiliza Căutarea imaginii inversă Google Pentru a verifica dacă această fotografie a fost postată oriunde altundeva.

10. Același vânzător cu diferite rase de vânzare

Acest lucru se poate întâmpla oricând, dar îl veți vedea adesea în timpul sărbătorilor când oamenii sunt mai emoționali în ceea ce privește găsirea unui nou animal de companie. Crescătorii de reputație de obicei nu vinde diferite rase și se concentrează doar pe unul, dar un scammer poate vinde diferite rase. Acest lucru va fi fie în același anunț / site, fie realizat separat (dar puteți căuta adresa de e-mail pentru a vedea dacă au postat alte anunțuri cu rase separate).

10 moduri de a evita înșelătorii Craigslist Puppy

Deci, cum vă protejați de a fi scammed atunci când cumpărați un cățeluș sau un câine pentru adulți online? Cele două moduri cele mai bune este fie să adopte un câine de la un adăpost de salvare, fie să cumpere de la un crescător de reputație (Iată o listă din cele americane). Dacă nici una dintre acestea nu este o opțiune, iată câteva sfaturi despre evitarea înșelăciunilor Facebook sau Craigslist Puppy.

1. Educaţie

Știți despre rasa aleasă și despre orice reglementare care se aplică. Un vânzător de câini reali și profesioniști vă va pune întotdeauna întrebări, deoarece le pasă de animalele lor. De exemplu, luați tauri de pit. Unele orașe nu permit această rasă, iar amelioratorul ar trebui să știe acest lucru și vor trebui să vă cerceteze înainte de a vă vinde. Întotdeauna săturați cât mai multe informații despre biserică / vânzător online și uitați-vă la Bu un Birou de afaceri mai bun sau alte recenzii.

2. Referințe

Discutați cu alți proprietari de câini. De asemenea, vă puteți opri la un eveniment orientat spre câine din apropiere sau vizitați un adăpost. Puteți aduna găleți de informații de la oameni pasionați de puii și dispuși să vă dea trimiteri. Evenimentele vă pot prezenta crescătorilor de reputație sau la organizarea de salvare în zona dvs. cu care puteți lucra în persoană.

3. Încredere în AKC

AKC colectează informații și adoptă inspecții ale crescătorilor din întreaga țară. Pentru oricine dorește să cumpere rase pure, acesta este un loc de plecare excelent pentru găsirea unui vânzător sigur.

4. Apelați veterinarii locali

Dacă nu aveți deja unul, veți avea nevoie de un medic veterinar oricum. Puteți vorbi cu veterinarii, întrebând, de asemenea, contribuția lor asupra vânzătorilor regionali de câini pe care îi recomandă. Deoarece acestea vor lucra adesea la câinii vânduți din astfel de locuri, sunt o mare resursă de informații.

5. Păstrați-l față în față

Așteptați să cumpărați un câine până după ce le-ați văzut aproape și întâlniți crescătorul sau organizatorul grupului. Face prima vizită în zona în care trăiesc câinii. Vedeți cât de curată este, cât de profesionist pare.

6. Poate doriți o vizită internă

Unii crescători fac asta, dar nu toți. După ce v-au vândă câinele, pot dori să vadă cum puști se adaptează spațiului dvs., alte animale de companie și locuitori de uz casnic. Acesta este un moment minunat pentru a vă asigura că puiul se potrivește în stilul tău de viață și este, de asemenea, un semn al unui vânzător reputat.

7. Nu cumpărați online

Evitați achizițiile pe Internet dacă nu puteți călători pentru a vă întâlni pe câine. Există zeci de site-uri care au anunțuri de animale de companie și în conformitate cu studiul de mai sus, 80% dintre ele sunt înșelătorii. Crediții de reputație au de obicei liste de așteptare și mijloace mult mai profesioniste pentru publicitate. Din nou, vrei ca întâlnirea și-salut și nimic mai puțin.

8. Obțineți referințe și Utilizare Lor

Uneori oamenii cred că doar pentru că au fost furnizate referințe, că totul este în sus și în sus. Utilizați aceste referințe și sunați-le. Puneți întrebări specifice despre experiența lor de cumpărare a câinelui. Dacă tot ce primești sunt pufoase, răspunsuri nespecifice, acesta este un steag roșu.

9. Plătiți cu card de credit

Evitați toate firele de bani cu toate costurile. Doriți să aveți o metodă de plată care este trasabilă, astfel încât, dacă este necesar să puteți contesta achiziția. Cardurile de credit sunt cele mai bune pentru aceasta și puteți emite cu ușurință o compensare dacă sunteți scamat.

10. Raportați înșelătoriile de catelus la autorități

Dacă credeți că ați întâlnit un cățel sau câine pentru adulți cumpărați înșelătorie, vă rugăm să îl raportați. Iată câteva dintre locurile pe care le puteți face rapid acest lucru și ajutați-i pe escrocheile de cățeluș:

Puteți, de asemenea, să împărtășiți aceste informații cu veterinari, grupuri de animale locale, pe Facebook sau alte medii sociale. Cuvântul de gură este un instrument puternic. Puteți ajuta o altă persoană sau familie să evite o suferință și să pierdeți bani.

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Cele 10 semne de înșelătorie de catelus (și cum să eviteți să fiți înșelați)

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Semne de înșelătorie de catelus (și cum să evitați să fiți înșelați)