Profilul speciilor de pește piranha

Piranha înotând subacvatice

Piranas nu sunt de fapt ca peștele descris în filme Holywood. Un piranha are o medie de numai 10 centimetri în dimensiune și este un văr de Neon Tetra. Este adevărat că o piranha foame va mușca aproape orice, chiar și alte piranze, cu toate acestea, piranha muscă în mod normal pe alte pești sau animale rănite - nu oameni. Mulți oameni se mușcă în Piranhas ca o sursă de hrană decât invers.

Există mai mult de 30 de soiuri de piranha, și ei rulează spectrul de la mafioți de bandă la scufundări pașnice. În cele mai multe cazuri, ele nu sunt mai agresive decât angelfish. Înainte de a obține unul, asigurați-vă că ați verificat legile locale și de stat referitoare la Piranha. În majoritatea statelor din SUA, deținerea Piranha este interzisă sau strâns reglementată pentru a proteja ecosistemele sălbatice. Din cauza lor agresiune și dificultatea de a le menține, aceste pești nu sunt recomandate pentru pasionați.

Prezentare speciala

Nume comune: Negru umăr piranha, piranha roșie, piranha, piranha negru, negru piranha

Nume stiintific: Serrasalmus Nttereri

Dimensiunea adulților: 10 inci

Speranța de viață: 10 ani

Caracteristici

FamilieOrigineSocialNivelul rezervoruluiDimensiunea minimă a rezervoruluiDietăCreștereÎngrijirephDuritateTemperatura
Serrasalmidae
America de Sud
Agresiv
Toate
40 de galoane per pește
Omnivore
Egglayer
Avansat
6.0 la 7.5
4 până la 18 dgh
74 până la 82 F (23-28 c)

Origine și distribuție

Piranha se găsesc într-o gamă largă geografică din America de Sud, inclusiv Venezuela, Brazilia, Peru, Guyana, Bolivia, Paraguay, Argentina, Columbia, Ecuador și Uruguay. Ei trăiesc în bazinul râului Amazon, precum și în bazinele râurilor Paraguay, Parana și Essequibo. Ei locuiesc, de asemenea, râurile de coastă din nord-estul Braziliei și numeroase alte căi navigabile mici.

Piranha locuiesc în principal râuri, afluenți și creeks. Ele sunt, de asemenea, găsite în corpuri mai mari de apă, inclusiv lacuri, bazine, păduri inundate, iar zonele umede pantanoase din sud-vestul Braziliei. Aceste Piranha de școlarizare sunt găsite în general în grupuri de 20 până la 30 de pești.

Culori și marcaje

Există multe specii de piranha, dar cele mai populare specii din comerțul cu acvariu este piranha roșie. Aceste pești au corpuri puternice care sunt comprimate înalte și laterale, dar sunt grosiate. Ele sunt recunoscute de forma convexă a capului lor și a maxilarului inferior ca buldog. Cu o coadă mare, puternică și un corp raționalizat acoperit cu scale mici, sunt înotători foarte rapizi și agili. Ele au, de asemenea, o mică adipoză între coadă și aripi dorsale, o caracteristică a tuturor caracteristicilor.

Piranha roșie Piranha are colorat luminos pentru adulți. Culoarea corpului poate varia, dar în majoritatea spate este un gri de oțel și restul corpului este un aur argintiu cu un gât portocaliu roșu strălucitor sau roșu colorat, burtă și aripă anal. Are pete mari negre pe laturi, deși adesea se estompează cu vârsta, și strălucește cu multe scale strălucitoare. În forma sa juvenilă, este colorată de argint cu pete întunecate. Unii indivizi au o astfel de aurul intens, că sunt uneori numiți praf de aur piranha.

Tankmates

Piranha are cerințe ciudate de companie. În calitate de minori, piranhasul sunt peștii de școlarizare și ar trebui păstrat în grupuri. Cu toate acestea, pe măsură ce se maturizează, multe soiuri de piranhas devin mai solitare și pot ataca pe alții aceleași specii.

O școală de piranha este incredibil de ierarhie și va exista un lanț clar de comandă. În general, cele mai mari și mai agresive pești vor deveni dominanți. Acest pește va pretinde cele mai bune locuri din rezervor și va fi primul care se hrănește. O provocare de către un alt pește va duce la un comportament agresiv, cum ar fi urmărirea, ocazional luarea unei mușcături din aripă și chiar a provocării rănilor.

Extrem de agresiv

Aceste pești nu sunt considerate a fi un pește pentru un rezervor comunitar.

Piranha Habitat și îngrijire

Piranhasii sunt alimentatori dezordonați, deci au nevoie Filtrarea amplă și modificările regulate de apă pentru a manipula Biolod. Va trebui să schimbați 30 până la 50% din apa rezervorului la fiecare săptămână.

Un singur specimen necesită un acvariu de cel puțin 40 de galoane, dar un grup va necesita un rezervor mult mai mare. Aceste pești îngrijorători vor fi mai puțin timide dacă vor fi păstrate într-o școală de patru sau mai multe și vor fi mai puțin skittish și timid într-un acvariu cu multe locuri ascunse. Cu toate acestea, ei au nevoie de o mulțime de spațiu de înot.

Adăugați Bogwood și plasați plante în jurul perimetrului pentru a oferi o acoperire - acest lucru îi ajută să se simtă acasă în timp ce părăsi o zonă deschisă pentru înot. Furnizați un substrat de nisip sau pietriș fin și folosiți iluminarea slabă.

Piranha Dieta și hrănirea

Toate speciile de piranha necesită o dietă bogată în proteine, luând carne, ficat, pește sau orice altă carne. Ei nu vor accepta fulgi sau hrană de peleți. Ei vor profita și vor devora orice pește de orice dimensiune introdusă în rezervorul lor, gulpând un întreg pește întreg și tăierea unor bucăți mari de pești mai mari, nici măcar nu ezită să atace și să mănânce pește de trei ori dimensiunea lor de îndată ce sunt introduse într-un rezervor ei sunt in.

În captivitate, piranha pot fi instruiți să mănânce peștii deplini întregi, cum ar fi silversiile înghețate și lancefish, precum și o varietate de alte alimente de carne, cum ar fi creveți, midii și carne de pește. Ei vor mânca alimente vii, cum ar fi pește de alimentare, râuri și creveți de râuri, dar acest lucru nu este de dorit deoarece pune o încărcătură imensă de poluare pe acvariu. Această specie omnivoră a fost raportată pentru a mânca și unele plante de acvariu.

Este peștele dvs. Omnivore, erbivore sau carnivore?

Diferențele dintre sexe

Piranhasul nu au diferențe vizuale distincte între sexe. În jurul orelor de împerechere, o femeie poate deveni mai plină în burtă, în timp ce se umple cu ouă, iar bărbații pot deveni mai străluciți înainte de reproducere.

Reproducerea piranha

Spre deosebire de alte caracteristici, speciile piranha sunt nealimentare parentale. În natură, multe utilizează plante ca incubatoare. În sălbăticie, Piranha rasa atunci când sezonul ploios setuiește în luna ianuarie sau februarie, dar par să se reproducă ori de câte ori condițiile sunt bune și plantele de apă sunt abundente. Femeia își depozitează ouăle pe plante de apă sau rădăcini, care sunt apoi fertilizate de bărbați.

La incubație, prăjitura rămâne atașată vegetației în clustere până când au absorbit cea mai mare parte a sacului de gălbenuș și au devenit înotul liber. Bărbatul parental va ataca orice apropiere de prăjitură în timpul acestui stat, de aceea, unii oameni de știință teoretizează, oamenii sunt mușcați.

Deși veți găsi rar piranha că rasa în acvarii, Serrasalmus Spiopleura este una dintre puținele specii care au făcut-o cu succes. Bărbatul gardizează ouăle și prăjirea. Părinții ignoră de obicei prăjiturile - nu le urmăresc sau nu le mănâncă. Fry a fost observat înot în jurul adulților. Dacă faci rasa piranha, fii turmat! Din moment ce Piranha își păstrează vicios ouăle, pot mușca mâna care îi hrănește!

Mai multe specii de pești de companie și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de specii similare, aici sunt și alte pești în familia de caractere - mulți ar trebui să fie, de asemenea, evitați în hobby-ul rezervorului comunitar:

Verificați profiluri suplimentare de specii de pește pentru mai multe informații despre alte informații apa dulce peşte.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor de pește piranha