Pot câinii să mănânce iaurt?

o ceașcă de iaurt pe lemn

Jam-ambalate cu substanțe nutritive precum calciu și proteină, precum și probiotice care ajută la susținerea sănătății digestive, iaurtul este un aliment nutritiv care a fost consumat de oameni de sute de ani. Se crede că oferă beneficii de sănătate de la prevenirea bolilor precum bolile cardiace și osteoporoza la creșterea sistemului imunitar și ajutarea în controlul greutății. Dar este sigur (și sănătos) pentru animalele noastre de companie?

În general, da, iaurt dacă se face cu anumite măsuri de precauție pot fi sigure pentru a împărtăși prietenul preferat cu patru picioare - dar veterinarii avertizează că doar pentru că este sigur că este cea mai bună alegere pentru fiecare câine.

Evitați hrănirea acestor oameni alimente la câinele dvs

Iaurt este sigur pentru câini?

Bogate atât în ​​calciu, cât și în proteine, iaurtul este un aliment extrem de sănătos pentru oameni. De multe ori, pentru beneficiile sale digestive, iaurtul este o sursă de probiotică bine cunoscută, care sunt bacterii benefice care promovează sănătatea gastrointestinală. Și, da, aceste beneficii se pot extinde la animalele noastre prin oferirea de cantități moderate de iaurt din când în când.

Cu toate acestea, mulți veterinari sunt de acord că oferirea de companie un supliment probiotic formulat special pentru câini va fi mai benefică, deoarece cantitatea de iaurt care ar fi recomandată pentru a oferi câinilor nu va fi destul de suficient pentru a oferi beneficii semnificative pentru sănătate.

Pericole de iaurt pentru câini

În timp ce iaurtul simplu nu este toxic pentru câini, mulți câini au dificultăți în digerarea iaurtului și a altor produse lactate datorită faptului că acestea conțin lactoză. După ce câinele dvs. își lasă anul de puppyhar, corpurile lor nu mai sunt concepute pentru a digera lactoză - astfel încât hrănirea iaurtului de câine sau alte surse de lapte poate provoca deranjul și simptomele, cum ar fi diareea, vărsăturile și gazele. Oricare dintre aceste simptome va garanta un apel medicului veterinar, care vă poate ajuta să vă îndrumați despre cum să vă ușurați în siguranță stomacul lui Pooch.

Nu numai lactoza în iaurt o preocupare, ci conținutul său de grăsime. Conținutul ridicat de grăsimi din iaurt poate provoca deranjul câinii dvs. de stomac suplimentar. Prea multă grăsime din dieta animalului dvs. poate duce chiar la condiții mai grave, cum ar fi pancreatita, o inflamație a pancreasului care poate fi potențial fatală.

La fel ca oamenii, zahărul nu este întotdeauna cel mai sănătos ingredient - și totuși se ascunde în multe soiuri de iaurt, deci asigurați-vă că ați citit îndeaproape eticheta. Chiar mai rău, unii îndulcitori artificiali, cum ar fi xilitolul, sunt toxici pentru câini, astfel încât orice fel de soiuri îndulcite sau "scăzute de grăsime / calorie" ar trebui să fie în afara limitelor pentru Fido, deoarece acestea conțin adesea îndulcitori artificiali și alți aditivi.

Ca și în cazul tuturor tratate, oferă doar câinelui dvs. o cantitate mică de iaurt simplu xilitol gratuit pentru a vedea cum reacționează. Dacă câinele dvs. poate tolera iaurtul, experții sunt de acord că este sigur să ofere o sumă mică aprobată de medicul veterinar ca un tratarea ocazională (Încercați să amestecați puțin în mâncarea câinelui, netezându-l într-o jucărie din Kong sau chiar să o utilizați pentru a coace sănătoși de câine de casă).

Alegerea unui iaurt pentru câinele dvs

Dacă vă veți hrăni iaurtul de câine (și ați primit bine de la medicul veterinar), asigurați-vă că alegeți doar soiuri simple și libere de orice aditivi, cum ar fi îndulcitori naturali sau artificiali, cum ar fi xilitolul care poate fi foarte periculos.

Veți dori întotdeauna să căutați și iaurt cu culturi live active, cum ar fi iaurtul în stil grecesc. Acest iaurt este, de asemenea, o alegere mai bună pentru prietenul tău cu patru picioare, deoarece conține niveluri mai mici de lactoză decât iaurtul obișnuit. Câinele dvs. poate prefera, de asemenea, textura mai groasă a iaurtului grecesc (zerul a fost tensionat).

Din păcate, chiar și o cantitate mică de iaurt îndulciți cu xilitol este toxică pentru câini, deoarece se poate apleca la zahăr și moarte din sânge periculos și de moarte. Prin urmare, proprietarii de animale de companie ar trebui întotdeauna să rămână departe de soiurile de iaurt care sunt aromate cu fructe sau alte tipuri de "mix-in-uri", deoarece acestea conțin în mod obișnuit zahăr adăugat sub formă de siropuri zaharoase și alte tipuri de îndulcitori artificiali, inclusiv xilitol.

Linia de jos este că, în timp ce veți dori să limitați orice mâncăruri "umane" pentru câinele dvs., iaurtul se încadrează în "zece procente", care este adesea folosit de veterinari - adică tratează ca iaurtul ar trebui să cuprindă nu mai mult de zece ani Procentul de calorii Câinele dvs. consumă în fiecare zi. Ca atare, factori precum dimensiunea și greutatea câinelui dvs. vor juca un rol în cât de mult iaurt pot tolera, ca și cum ar fi probleme de sănătate subiacente. În general, adăugând o lingură de iaurt la alimentele sale, va fi probabil o adăugare sigură pentru câinele dvs., care va culege cel puțin unele dintre beneficiile de sănătate ale iaurtului în timp ce adăugați o textură nouă și interesantă la masă.

Ce tratamente sunt potrivite pentru câinele dvs?
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. El-Abbadi, Naglaa Hani și colab. Iaurt: rolul în îmbătrânirea sănătoasă și activăJurnalul American de Nutriție Clinică vol. 99,5 furnizor (2014): 1263s-70s. DOI: 10.3945 / AJCN.113.073957

  2. Unele animale de companie incapabili de a tolera produsele lactate. Asociația medicală veterinară canadiană 

  3. Pancreatită și alte tulburări ale pancreasului la câini. Merck Manual veterinar

  4. Oameni alimente pentru a evita hrănirea animalelor de companie. ASPCA Controlul otrăvurilor animalelor

  5. Ce sunt sigure și sănătoase tratamente pentru animalul meu de companie? Cummings Scoala de Medicina Veterinară la Universitatea de Tufts

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce iaurt?