Turmeric pentru câini: poate fi turmeric tratați boala câinelui meu?

Turmeric pentru câini
Vet-fapte-check-box

Un număr tot mai mare de proprietari de câini intenționează să folosească turmeric pentru a trata problemele de sănătate ale câinelui.

Dar înainte de a începe să administrezi un supliment de turmeric la câinele tău, vei dori Aflați mai multe despre substanță, bolile pe care le pretinde pretinde și la care a găsit cercetările științifice actuale.

Vom vorbi despre toate aceste lucruri sub & # 8212; Lăsați-o înăuntru!

Turmeric pentru câini: Takeway-uri cheie

  • Turmeric este un supliment și agent de aromatizare pe care o anumită revendicare oferă beneficii pentru sănătate. Derivate din rădăcina plantei turmerice, a fost folosit de oameni de mii de ani.
  • Cercetările evaluate de la egal la egal pe Turmeric a dat rezultate mixte. Unele studii au constatat că turmericul este eficient în tratarea unei game de preocupări de sănătate, dar altele au contrazis aceste rezultate și au subliniat efectul placebo ca motiv pentru aceste rezultate aparent pozitive.
  • Indiferent dacă turmericul este sau nu eficient, pare să fie destul de sigur pentru majoritatea câinilor. Cu toate acestea, veți dori încă să verificați cu veterinarul înainte de ao da câinelui dvs., deoarece poate declanșa unele efecte secundare și nu poate fi sigur pentru câini care iau medicamente.

Ce este turmeric?

Turmeric este o plantă care este membru al familiei Zingiberaceae (uneori cunoscut sub numele de familia de ghimbir). Este nativ din India și Asia de Sud-Est, unde a fost folosit ca agent de aromatizare în curry și alte alimente tradiționale de mii de ani. De asemenea, a fost utilizat ca parte a practicilor medicinale ayurvedice.

În mod tipic, turmericul este preparat prin recoltarea rizomului plantei (în esență o tulpină subteran), uscându-l și apoi pulverizând-o într-o pulbere. Ingredientul primar activ în turmeric este un pigment galben numit Curcumin.

Ce probleme de sănătate tratează turmeric?

În ultimul deceniu sau doi, mulți avocați alternativi de medicină au început să pretindă că turmericul poate trata aproape orice stare medicală de la boala Alzheimer la cancer.

Unele dintre becurile de curcan sunt pretinse pentru a trata sau a preveni includerea:

  • Infecții bacteriene
  • Infectii fungice
  • Cancer de prostată
  • Cancer de piele
  • Cancer mamar
  • Leucemie
  • Demenţă
  • Condiții inflamatorii
  • Scleroză multiplă
  • Durere
  • Depresie
  • Cancer pancreatic
  • Psoriazis
  • Osteoartrita

Majoritatea afirmațiilor se referă la pacienții umani, dar încep să se aplice și pisicilor și câinilor bolnavi.

Ce trebuie să spună știința despre turmeric?

Turmericul a fost punctul central al unei mari cercetări în ultimii ani.

majoritate din cercetare nu pare să susțină utilizarea de turmeric ca medicament, dar există și câteva studii care demonstrează valoarea terapeutică.

Acest lucru face în mod eficient problema un pic de a Testul Rorschach. Dacă sunteți înclinat să credeți că turmericul este util pentru câini, vă veți concentra probabil asupra studiilor care au obținut rezultate pozitive, dar dacă vă dezinclinați să credeți că este eficient, veți avea tendința de a vă concentra pe studiile care au dat rezultate negative.

Acesta este un fenomen numit Bias de confirmare, și ne afectează pe toți - chiar și cei mai sceptici dintre noi.

Am pus împreună câteva dintre cele mai notabile studii de mai jos, astfel încât să puteți atrage propriile concluzii. Titlul fiecărui studiu este legat de raport sau de abstract, iar anticiparea primară a autorului este listată pentru fiecare (orice îndrăzneală este a mea).

1. Randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, controlat de grup paralel P54FP pentru tratamentul câinilor cu osteoartrită

Acest studiu a căutat să determine dacă turmericul ar fi o opțiune de tratament utilă pentru câinii care suferă de osteoartrită. Din păcate, rezultatele nu au fost promițătoare și Se pare că este puțin probabil ca turmericul să lucreze în acest scenariu.

Din studiu:

"Rezultatele de la 25 de câini tratați cu P54FP și 29 de câini tratați cu placebo au arătat că nu a existat o diferență semnificativă statistic între grupuri în ceea ce privește PVZ-ul membrelor afectate."

2. Activitatea antifungică a uleiului de turmeric extras din Curcuma Longa (Zingiberaceae)

Acest studiu a investigat utilizarea uleiului de turmeric în tratarea infecțiilor cutanate fungice în cobai. Acest studiu a constatat de fapt acest lucru Uleiul de turmeric a fost eficient pentru tratarea mai multor ciuperci diferite. Din studiu:

Rezultatele au arătat că toate cele 15 izolate de dermatofite pot fi inhibate prin ulei de turmeric la diluții de 1: 40-1: 320."

Cu toate acestea, este important de remarcat faptul că studiile similare nu au investigat încă utilizarea uleiului de turmeric pentru tratarea infecțiilor fungice la câini.

3. Turmeric și curcumină ca agenți topici în terapia cancerului

Acest studiu a demonstrat că preparatele topice de turmeric și curcumină au fost de fapt foarte eficiente în tratarea leziunilor canceroase ale pielii la pacienții umani. Din studiu:

"S-au găsit un extrac de etanol de turmeric (« Curcuma longa "), precum și un unguent de curcumină (ingredientul său activ) produce o ameliorare simptomatică remarcabilă la pacienții cu leziuni canceroase externe."

Acest lucru este probabil unul dintre cele mai promițătoare studii efectuate până în prezent, Dar rămâne de văzut dacă va oferi o valoare terapeutică similară pentru canini.

4. Eficacitatea turmericului asupra zahărului din sânge și a calea poliolică în șobolani diabetici albinoși

Acest studiu a constatat că turmericul a fost un Tratament eficient pentru diabet zaharat la șobolani. Din studiu:

Administrarea de turmeric sau curcumină la șobolanii diabetici a redus semnificativ nivelurile de zahăr din sânge, HB și glicozilat de hemoglobină. Turmericul și suplimentele de curcumină a redus, de asemenea, stresul oxidativ întâlnit de șobolanii diabetici.

Este important să rețineți că Turmericul nu sa dovedit a fi eficient pentru tratarea diabetului la câini încă din încă, Deci, este important să continuați tratați câinii diabetici În modul recomandat de VET dvs.

Cu toate acestea, turmericul se poate dovedi util în această aplicație în viitor.

5. Activitatea antibacteriană a uleiului de turmeric: un produs secundar din fabricarea curcuminei

Acest studiu a căutat să determine dacă uleiul de turmeric a fost eficient pentru a lupta o serie de bacterii comune. Din studiu:

Aceste fracțiuni au fost testate pentru activitatea antibacteriană prin metoda plăcii de turnare împotriva Bacillus cereus, coagulanii Bacillus, Bacillus Subtilis, Staphylococcus aureus, Escherichia coli și Pseudomonas aeruginosa. Fracția II eluată cu 5% acetat de etil în hexan sa dovedit a fi cea mai activă fracție."

În timp ce studiul a constatat că turmericul pare să expună Proprietăți anti-bacteriene, Este important să recunoaștem asta Acesta a fost an in vitro studiu, care a investigat doar efectele antibacteriene ale turmericului în mâncărurile Petri.

6. Curcumina absorbție și metabolism

Oricând intenționați să utilizați un medicament nou sau alternativ, Este important să aflați dacă ingredientul activ poate fi chiar absorbit și utilizat de organism. Altfel, veți fi doar oferind câinelui un supliment că el excreție când merge la baie.

Din păcate, acest lucru pare a fi cazul cu turmeric. Din studiu:

"...Un număr tot mai mare de studii de animale și clinice arată că Concentrațiile de curte în plasmă, urină și țesuturi periferice, dacă sunt deloc detectabile, sunt extrem de scăzute chiar și după doze mari."

Aceasta este o problemă destul de mare și sugerează acest lucru Turmericul nu este probabil eficient atunci când este administrat pe cale orală. Cu toate acestea, nu exclude utilizarea locală a turmericului pentru a face față lucrurilor cum ar fi infecțiile bacteriene sau fungice.

7. Chimia medicinală esențială a curcuminei

Acest studiu a revizuit proprietățile chimice ale curcuminei și un număr de studii efectuate anterior. Din păcate, concluzia autorilor aruncă o găleată de apă rece pe noțiunea de a folosi curcumina ca medicament. Din studiu:

"Nici un studiu clinic controlat cu placebo, controlat cu placebo a curcuminei a avut succes. Acest manuscris analizează chimia medicală esențială a curcuminei și oferă dovezi că Curcumina este un compus instabil, reactiv, nonbiovailable și, prin urmare, un avantaj foarte improbabil."

E limbă destul de puternică. Rețineți că am reușit să găsim câteva studii care au contrazis aceste constatări (inclusiv # 2 și # 5 enumerate mai sus), dar niciunul dintre aceste studii nu au fost efectuate la câini și ambii au descoperit că au fost uleiuri de turmerice, mai degrabă decât curcumina în sine, benefică.

***

Realizați că Un singur studiu nu "dovedi" nimic - Știința nu funcționează în acest fel. Medicii, veterinarii și cercetătorii consideră, de obicei, un tratament dat fiind eficient odată ce multe studii au dat rezultate similare, reproductibile.

Studiile contrazic studiile anterioare tot timpul, deci trebuie să luați în considerare o mulțime de cercetări înainte de a ajunge la o concluzie.

Este, de asemenea, important să rețineți că unul dintre principalii cercetători și susținători ai utilizării turmericului a fost recent forțat să retrage mai multe articole sale. Acest lucru este important de reținut, ca Multe site-uri web și resurse pro-turmerice indică studiile sale atunci când promovează utilizarea suplimentului.

Câinii pot avea turmeric

Este turmeric sigur pentru câini?

In timp ce Juriul este încă în legătură cu eficacitatea turmericului, pare să fie în siguranță pentru majoritatea câinilor. Este posibil să nu facă nimic pentru a îmbunătăți sănătatea câinelui dvs., dar probabil că nu va cauza problemele dvs. de probleme (presupunând că îl cumpărați de la un producător de înaltă calitate, pe bază de SUA).

Turmericul poate agrava câteva afecțiuni medicale și poate interacționa cu câteva medicamente, deci este întotdeauna înțelept discutați suplimentul cu veterinarul dvs. înainte de a începe să-l dați câinelui dvs.

Dacă câinele dvs. ia medicamente antiinflamatorii sau medicamente pentru diabet zaharat sau dacă în prezent se află un curs de chimioterapie, este extrem de important să verificați cu veterinarul dvs. înainte de a vă da turmericul de companie. În plus, turmericul nu trebuie administrat câinilor care suferă de problemele biliare.

Efecte secundare turmerice pentru câini

În timp ce turmericul este considerat în mare măsură în siguranță, sa știut că provoacă efecte secundare la câțiva câini. Cele mai multe sunt relativ ușoare și includ:

  • Tulburări intestinale
  • Diaree
  • Constipație
  • Greaţă
  • Ameţeală
  • Anemie

Rețineți că majoritatea acestor efecte secundare se bazează pe rapoarte anecdotice, mai degrabă decât pe studii științifice riguroase. Aceasta înseamnă că nu este clar cât de obișnuiți sunt, nici nu știm ce câini sunt cel mai probabil să sufere de la ei.

Care este doza de turmerică adecvată pentru câini?

Nu există o recomandare de dozare larg acceptată pentru turmeric, în primul rând pentru că nu au existat studii clinice care să confirme eficacitatea acestuia.

Recomandările de dozare oferite de proponenții turciari variază în sălbăticie, iar suplimentele turciare diferite recomandă, de asemenea, doze diferite. În plus, rețineți că diferite surse de turmerice conțin niveluri variate de curcumină (ingredientul activ în turmeric).

Având în vedere acest lucru, Am recomanda ca proprietarii care decid sa-si dea cainele lor un supliment turist fac trei lucruri atunci cand incercand sa dau seama doza corespunza:

  1. Discutați problema cu VET dvs. Luați suplimentul în biroul VET cu dvs.; Lăsați medicul veterinar să priviți informațiile despre etichetă și să furnizați o recomandare.
  2. Luați în considerare doza recomandată de produs. Cele mai multe produse recomandă doze diferite pentru câini de dimensiuni diferite, astfel încât factorii de consiliere a producătorului în deciziile dvs. de dozare.
  3. Începeți cu o doză relativ scăzută și, dacă este necesar, măriți suma pe care o dați câinelui tău încet în timp.

În cele din urmă, va trebui să vă decideți dacă doriți sau nu să vă oferiți câinele cu un supliment turist. Doar asigurați-vă că discutați problema cu veterinarul dvs. și respectați sfatul pe care îl oferă.

Personal, aș recomanda că nu vă implicit să se stabilească tratamente veterinare atunci când încercați să ajutați un pooch bolnav să se simtă mai bine. Cu toate acestea, în cazurile în care știința veterinară modernă nu oferă o soluție, poate avea sens să încercați tratamente alternative care sunt în mare parte considerate a fi sigure, cum ar fi turmericul.

Ați dat vreodată câinelui un supliment pe bază de turmeric? Spuneți-ne despre experiențele dvs. Ce l-ai folosit pentru a trata și cum a funcționat pentru câinele tău?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Turmeric pentru câini: poate fi turmeric tratați boala câinelui meu?