Reproducere setters english: evoluția capului & # 038; standardele gâtului

Reproducere Setters English: Evoluția capului & # 038; Standardele gâtului

În primul articol, intenționez să compar Standardul original Romanian Setter Standard Set de Edward Laverack în 1872 cu Standardul Clubului Kennel revizuit în 2009.

O reproducere selectivă dură, dar necesară

Setters-urile engleze au fost înființate de acest mare om de la câini importați de pe continent și crescute selectiv pentru a fi superb gundogs.

Doar cei mai buni au fost reținuți și mulți au fost culați la naștere, dacă nu de marca sau forma corectă sau de culoare. De asemenea, la datele ulterioare, dacă câinii s-au dovedit a avea puțin simț sau abilități de licitație.

Nimic nu a fost crescut de la acest lucru nu sa dovedit a fi remarcabil atunci când vânătoarea de vânătoare peste coasuri sau lemn de lemn în groapă.

English Setter
Dandy, un frumos setter englez de la Pilsdon Kennels

Culorile setterului englez

Culoarea pare a fi caracteristica predominantă inerentă a rasei.

Edward Laverack Favored haine compuse din alb-negru, portocaliu și alb, ficat și alb sau un amestec tri-color de ficțiune, pe care el a sunat Belton, și a crescut selectiv pentru acest marcaj.

Culorile întregi și patch-urile au fost încruntate și aruncate, deși ocazional unul cu un simț de joc remarcabil au fost păstrate și lăsate să se reproducă.

Așa că avem astăzi, peste 150 de ani mai târziu, o colorare uniformă pentru rasa din întreaga lume.

Setters-urile engleze au fost crescute cu un scop

Din păcate, zilele marilor proprietăți au plecat, și cu ei, canisele mari de creștini de linii, echipele din care au scrisese maurimile în sezonul de fotografiere, dar toate inclusiv celeilalte tulpini celebre Llewellyn, a fost înființată pe Edward Stocul Laverack.

Inițial, cercetatoarele engleze au fost crescute pentru a conduce păsările spre un loc unde, când păsările au fost fascine de un setter pe punct, păstorii ar putea acoperi păsările cu o plasă, sortează păsările complet crescute pentru oală și eliberează restul pentru a se maturiza.

În aceste zile, cu invenția unui pistol sportiv, păsările sunt ridicate până la maturitate, apoi eliberate și toate sunt împușcate. Aceasta a fost o sursă proaspătă și primitoare de alimente de iarnă.

English Setter Head
Capul Meg la 6 luni.

Evoluția capului și gâtului

Să luăm în considerare mai întâi capul și gâtul unui setter englez.

1872 Standard "Setter."Prin Laverack Edward.

Voi începe cu capul, care ar trebui să fie lung și mai degrabă lumină, deși nu prea mult. Nu-mi place un câine greu sau adânc plin, indică o leneș.

Nas, mare, negru, umed, rece și strălucitor, ușor deprimat în centru, proeminent și extins la nările.

Nările ar trebui să fie deschise.

Ochii lumini, mari, pline, ușoare și inteligente și libere de reum sau descărcare, în culoare întunecată, dar acestea vor fi mai întunecate sau mai ușoare în funcție de culoarea câinilor.

Fălcile și nivelul dinților.

Urechile stabilite scăzute pe cap, și plat la obraji, ar trebui să fie mai degrabă mai lungi decât altfel, nu prea arătate, și subțiri în piele: un câine cu ureche este inestetic; Îi dă un aspect rău, și nu rotunjirea capului ca atunci când urechile sunt fixate și înapoi.

Gâtul trebuie să fie muscular și slab, ușor arcuit la creastă, și tăiat curat în cazul în care se alătură capului: spre umăr, bineînțeles, să fie mai mare și foarte musculos, nu gât sau orice pendulozitate sub gât, dar Elegant și sânge asemănător cu aspectul.

Edward Laverack, 1872 Standard & # 8220; Setter & # 8221;

Clubul Kennel Română Standard Standard Standard

Capul și craniul: Capul purtat de mare, lung și rezonabil, cu o oprire bine definită. Craniu oval de la ureche la ureche, arătând o mulțime de sala de creier, o protuberanță occipitară bine definită.

Botul moderat și destul de adânc și destul de pătrat, de la oprire la punctul de nas ar trebui să fie lungimea egală a craniului de la occiput la ochi.

Nările largi.

Fălcile de lungime aproape egală.

Flews nu prea pendulos.

Nas, negru sau ficat, în funcție de culoarea stratului.

Ochii, ovale și nu proeminente. Luminos, blând și expresiv. Culoarea variind între alune și maro închis, cu atât mai întunecat cu atât mai bine. În beltele de ficat numai, un ochi mai ușor este acceptabil datorită lipsei complete de pigmentare a culorilor.

Urechi. Lungime moderată, setată pe jos, și agățat în pliuri îngrijite aproape de obraz, vârful catifea, partea superioară îmbrăcată în părul de mătase fin.

Fălcile gurii puternice cu o mușcătură de foarfecă perfectă, regulată și completă; I.E. dinții superioară care se suprapun îndeaproape dinții inferiori și se fixează pătrată la fălcile. Dentiția completă de dorit.

GÂT. Destul de lung, muscular și slab, ușor arcuit la creastă și tăiat curat în cazul în care se alătură capului, spre umăr mai mare și foarte musculos, niciodată în gât, nici pendulos sub gât, dar elegant în aparență.

Clubul Kennel Standard revizuit

Observații privind modificările

După cum veți vedea, standardul de bază rămâne practic același, cu excepția definiției gurii câinelui în care acum o mușcătură de nivel nu mai este acceptată, ci o mușcătură de foarfecă adevărată și completă este necesară. Acest lucru a fost dificil de a rambursa de-a lungul anilor si inca, catelul ciudat se transforma cu o muscatura de nivel, care de multe ori nu poate fi in plin, pana la cel putin patru luni.

Șefii din America par să fi devenit peste slabi și nu mă gândesc la snippy și diferă de cea pe care o cresem în Anglia, care este o cameră creierului care conține bine.

Ochii ar trebui să stea bine sub sprâncene, întunecate și să zâmbească la tine cu expresia doar un setter poate avea.

În următorul meu articol, voi compara structura primelor originale în limba engleză la spectacol și de lucru de lucru în limba engleză de astăzi. Dacă nu ați citit încă, citiți Introducere în reproducerea Setters English.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Reproducere setters english: evoluția capului & # 038; standardele gâtului