Ghid de treibball pentru câini - reguli, instruire, echipament & # 038; resurse

Ghid de treibball pentru câini - Reguli, instruire, echipament & # 038; Resurse

Dog treibball se întâmplă să fie un sport care este distractiv pentru câinele dvs. și îi va păstra, de asemenea, să se potrivească. Nu numai că este mare pentru sănătatea lor, dar un câine de potrivire este, de asemenea, o bucurie de a ieși cu.

Câine Treibball este un sport mai potrivit pentru câinii de vânătoare. În locurile în care câinii de vânătoare nu au oi sau rațe la efectiv, Treibball este o modalitate excelentă de a se asigura că câinii nu își pierd marginea. Mai mult decât atât, chiar dacă câinele dvs. nu este o rasă de herding, Treibball se va dovedi a fi o activitate distractivă pentru dvs. și prietenul tău blană.

Ce este Treibball pentru câini?

Treibball originare din Germania ca activitate de a instrui câinii de a călători. Puteți să-l numiți fără oi. Cu creșterea popularității, a fost sancționată ca un sport profesionist de câine în 2008.

Acest sport implică atât câinele, cât și formatorul său. Formatorul, numit Handler, direcționează câinele să împingă bilele în interiorul unui post de gol. În acest sens, formatorul trebuie să fie prezent într-o anumită zonă. El nu poate atinge sau forța câinele să împingă bilele. El poate folosi doar comenzi vocale, gesturi și fluiere pentru a încuraja câinele să-și atingă sarcina.

Câinele împinge bilele, 8 pentru a fi exact, cu nasul lui. Și trebuie să le împingă pe toți într-un post de gol într-un cadru de timp setat.

Acesta este un rezumat de bază al jocului. Dacă doriți doar să jucați acest lucru acasă, atunci nu este altceva decât un joc sofisticat de preluare cu bile foarte mari. Dar dacă doriți să mergeți pro, va trebui să urmați și să fiți dedicați listei lor extinse de reguli. Cu cât mergi mai mult în inelul profesional, cu atât este mai greu jocul.

Regulile și regulamentele de treibball pentru câini

Câinele Treibball este un sport sancționat. Are un organism de conducere, American Treibball Association, care și-a definit lista extinsă de reguli și reglementări participanții trebuie să urmeze.

Membru de membru

Există mai multe niveluri la aderarea la ATA. Aici este o scurtă trecere în revistă a modului în care funcționează.

Nivelul 1 - adult

Acest tip de membru cere ca persoana aplicabilă să fie un adult de 18 ani sau mai mult. Acesta este un membru necesar pentru a concura în competițiile sancționate ATA sau de a ține unul.

Nivelul 1 - Junior

Pentru oameni mai mică de 18 ani, Nivelul 1-JuniorMembership este obligat să concureze în concursurile sancționate de Junior ATA.

În competițiile junior, participanții concurează într-una din următoarele clase, separate după vârstă:

  • 8-10
  • 11-13
  • 14-17

Juniori, însoțiți de un părinte sau un adult, demonstrează că își pot controla câinele fără o lesa.

Nivelul 2 - Formator profesional

Această membru este destinat formatorilor de consolidare care doresc să fie un formator ATA certificat. După ce a primit această aderare, ei devin membri de vot al ATA. Aceștia pot participa la întâlniri anuale și pot participa la Academia de Certificare a Trainerului pentru a deveni un antrenor de treibball certificat ATA.

Nivelul 3 - Clubul regional / local de formare a câinilor, clubul de rasă, asocierea de formare sau facilitatea de formare

Această aderare este pentru unitățile care doresc să dețină competițiile și evenimentele ATA sancționate. Aceste facilități sunt pentru membrii de vot deplină ai ATA și au cel puțin un antrenor de armare printre rândurile lor.

Membrii afiliați

Această aderare este pentru persoanele care doresc să promoveze treibball în afara SUA și vor să devină membri afiliați. Membrii afiliați nu pot vota și, de asemenea, necesită o persoană de contact care va fi responsabilă de menținerea comunicării între membrul afiliat și ATA.

Toate formele de membru și documentația sunt disponibile pe ATA site-ul web.

Dog Înregistrare

Câinii sunt înregistrați prin numele manipulatorului lor și sunt atribuite un număr unic de înregistrare. Acest număr rămâne același pentru durata de viață a câinelui. La înregistrare, câinii vor fi împărțiți pe baza înălțimii și vârstei lor. Clasele de înălțime și vârstă sunt după cum urmează.

Înălţime

Standard: Înălțimea mai mare de 16 inci, măsurată până la greabăn

Ceaşcă de ceai: Înălțimea mai mică sau egală cu 16 inci, măsurată până la greabăn

Vârstă

Adult: 6 luni până la 7 ani

Seniori: Mai vechi de 7 ani

Câinii pot fi, de asemenea, clasificați ca onoruri. Aceștia sunt câini bătrâni sau au o anumită formă de invaliditate. Același lucru este valabil și pentru manipultorii lor. Dacă manipulatorul are vârsta de 65 de ani sau mai mult sau are o formă de dizabilitate care le limitează într-o anumită măsură a concursului, câinele este clasificat ca onoruri.

Scopul de treibball de câine
Treibball are reguli simple, dar durează mult timp să stăpânească.

Start Area

La start jocul, manipulatorul conduce câinele pe o leșie la Start Area. Odată ce câinele stă în zona de start, manipulatorul dezlănbăște câinele și își asumă poziția în Zona de manipulare.

Jocul începe când manipulatorul dă câinelui un tactic verbal sau un semnal de făcut și toate cele patru labe ale câinelui părăsesc Start Area.

Comandă cu bile

Ordinea în care câinele trebuie să aducă bilele în gol variază de la clasă la clasă. În Clasa începătorului, Câinele poate aduce bilele în orice ordine. În intermediar și excelent clase, câinele trebuie să aducă bilele într-o anumită ordine. În cazul Campion Clasa, câinele trebuie să aducă bilele într-o ordine specificată de judecător.

Dimensiune mingea

minge Dimensiunea este întotdeauna în conformitate cu înălțimea câinelui. În general, Diametrul mingelor trebuie să fie paralel cu umerii câinelui. Cu toate acestea, proprietarul poate solicita o Diferite dimensiuni mingea.

În plus, proprietarii de rase extra-mari nu ar trebui să se aștepte la locurile de treibball pentru câini să transporte bile de toate dimensiunile. Deci, pentru a vă pregăti pentru acest lucru, ar trebui să fie gata să furnizeze singuri bile.

Poziția manipulatorului

După ce a părăsit câinele în zona de start, manipulatorul trebuie să rămână în Zona de manipulare pentru întregul alergare. În caz contrar, un punct de dermorat va fi dat manipulatorului, chiar dacă un picior rămâne în interiorul Zona de manipulare.

Contactul cu bile de către câine și de manipulatorul lor

Iată câteva detalii despre modul în care câinele și manipulatorul lor ar trebui să vină în contact cu mingea.

Câine: Câinele poate folosi orice parte a corpului pentru a împinge mingea în gol atâta timp cât mingea nu este deteriorată. Dacă mingea este deteriorată, judecătorul poate decide să-și dea rularea statutului de non-calificare (NQ).

Handler: Este posibil ca manipulatorul să nu atingă mingea în afara zonei de manipulare. Odată ce o minge intră în zona de manipulare, manipulatorul o poate direcționa spre obiectiv. Orice altceva va suporta sancțiuni.

finalizarea

Jocul este terminat numai atunci când câinele a împins toate bilele în gol și a presupus o poziție de finisare în interiorul zonei de manipulare. O poziție de finisare este A & # 8220; Sit & # 8221; Pentru toate categoriile, cu excepția onorurilor. Onorurile pot pur și simplu să stea pe toate cele patru labe. Odată ce câinele își asumă poziția de finisare, ceasul va fi oprit și a remarcat timpul.

Premii

Handler-ul își poate da câinele tratate, jucăriile sau laude fizică, dar numai în interiorul zonei de manipulare. Dacă acestea sunt date în afara zonei de manipulare, acest lucru va duce la un NQ.

În mod similar, jucăriile și alimentele nu pot intra în contact cu câmpul de joc în și în afara zonei de manipulare.

Nivelurile de concurență

Există mai multe niveluri de concurență în Treibball. Aici este o schiță pentru ei.

  1. Intro
  2. Începător
  3. Intermediar
  4. Excelent
  5. Campion
  6. Seniori / onoruri

Aceste nivele sunt apoi subdivizate în alte diviziuni, înălțime și clase de vârstă. Fiecare dintre competițiile de treibball pentru câini are reguli ușor diferite cu Dificultatea jocului crește de la intro la campion.

Programe de punctaje

Scorul în jocul Treibball se desfășoară pe baza adăugării sau îndepărtării timpului din timpul total luată de câine pentru a finaliza rula. 1 punct bonus înseamnă că 30 de secunde sunt scoase din timpul final. În mod similar, 1 punct de deteriorat înseamnă 30 de secunde vor fi adăugate la ora finală de funcționare.

Următoarele sunt Reguli Pentru atribuirea punctelor bonus și de deteriorat.

Puncte bonus

Punctele bonus sunt acordate în conformitate cu următoarele condiții:

  • 1 punct bonus se acordă dacă câinele se îndreaptă spre bile și se află în spatele lor într-o direcție în sensul acelor de ceasornic în spatele balonului pointerului și împinge mingea pointerului în gol. În timp ce împingeți pointerul, bonusul este dat numai dacă balonul pointer este prima minge care este lucrată de câine și este prima minge care intră în obiectiv în toate diviziunile
  • 2 puncte bonuss sunt acordate dacă câinele efectuează o alergare curată în Categorii excelente sau de campion. O alergare curată înseamnă că câinele împinge toate bilele în țintă în ordinea corectă, fără a înscrie orice puncte de deformare și nici o bile de rezervă sau neintenționate nu intră în zona de manipulare

Demerss

Punctele de deformare pentru Dog Treiball sunt după cum urmează:

  • Handler-ul va înscrie 1 punct de deteriorat Dacă unul dintre picioarele lor se extinde peste linia de manipulare în timp ce celălalt se află în interiorul liniei. Acest lucru se întâmplă indiferent dacă o minge intră în zona de manipulare sau nu.
  • 1 punct de deteriorat va fi acordat dacă câinele nu reușește să se miște în sensul acelor de ceasornic sau, pe drumul spre a sta, trece între manipulator și bilele
  • Cele mai severe ocazii de ocazie atunci când câinele începe să se deplaseze înainte ca manipulatorul să intre în zona de manipulare. Dacă toate cele patru labe de câini părăsesc zona de manipulare înainte ca manipulatorul să aibă ambele picioare în interiorul zonei, 2 puncte de deteriorat vor fi adăugate la timpul total de funcționare. Această regulă este puțin diferită pentru divizia de onoare, câinele trebuie să se miște în mod substanțial înainte ca manipulatorul să intre în zona de manipulare pentru a câștiga puncte de deformare

În rezumat, câinele trebuie să se deplaseze înainte ca manipulatorul să sosească în zona de manipulare, să se deplaseze într-o direcție în sens invers acelor de ceasornic sau să treacă între manipulator și rândul frontal al bilelor care vor fi date.

Cum să antrenezi un câine pentru treibball?

Primul pas în Instruire câinele tău să joace treibball este să-ți dai seama ce vrei din joc. Vrei să o joci doar pentru distracție? Sau doriți să vizați circuitul profesional? Răspunsul dvs. la aceste întrebări va determina nivelul de instruire pe care va avea nevoie câinele dvs.

Dacă tot ce vrei să faci este să o joci pentru distracție, apoi urmați acest ghid și veți fi setat. Cu toate acestea, dacă doriți să transformați Pro, începeți cu acești pași și apoi intrați în contact cu un antrenor care vă poate ajuta pe dvs. și cu poochia dvs.

Elementele de bază ale câinii dvs. au început cu Treibball Training!

Învățând câinele să se culce

Primul pas în Treibball Instruire este de a învăța câinele dvs. cum să se culce pe un anumit loc. Acest lucru este esențial pentru treibball, deoarece câinele trebuie să se situeze într-un loc marcat pentru a începe jocul.

În acest scop, vom folosi o batistă sau orice altă bucată de pânză. Plasați acea cârpă pe pământ și ca câinele să stea pe ea. Odată ce face asta, dă-i un tratament, așa că știe că apreciați acest act. Repetați această practică până când câinele dvs. nu are nevoie de direcție de la dvs. și se află pe cârpă pe cont propriu. Veți folosi această cârpă pentru a vă antrena câinele să stea în anumite locuri pe parcursul câmpului. Repetați această practică, dar înlocuiți comanda de ședere pentru a vă culca pentru a le pregăti concurența.

Creșterea distanței

Următorul pas în Formarea vizată a unui câine pentru treibball este de a crește distanța de țintă. Așezați încet ținta în continuare și mai departe de tine. Lăsați câinele să stea pe țintă pe cont propriu. Repetați acest lucru un număr considerabil, astfel încât câinele dvs. nu necesită nici o direcție în localizarea și așezarea pe țintă.

În plus față de creșterea distanței, scăderea dimensiunii cârpei pe care o utilizați. Făcând acest lucru vă va antrena câinele pentru a vedea obiecte mici departe de dvs. Recompensa doar câinele dvs. dacă se află pe țintă prin utilizarea unei abordări în sensul acelor de ceasornic, se numește o ieșire. Amintiți-vă că o ieșire anticocking are o pedeapsă în Treibball.

Mișcându-se în spatele mingelor și evitând distragerile

Într-o competiție de treibball, o mulțime de oameni se va uita. Pentru a face chestiuni și mai dificile pentru câini, competiția plasează, de asemenea, obstacole între câine și portarul. Deci, trebuie să vă antrenați câinele pentru a evita obstacolele. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face în această chestiune este să plasați intenționat obstacole în timpul antrenamentului.

Când puneți în mod intenționat obstacole, Asigurați-vă că ați dăruit doar câinele dvs. dacă le evită și se îndreaptă spre țintă și se așează cu un ceas în sensul acelor de ceasornic.

Acum puteți plasa bile în loc de țintă și începeți să vă antrenați câinele să stea în spatele lor. Tratați doar câinele când face toate aceste lucruri corecte. Nu vă faceți griji dacă câinele dvs. nu o înțelege imediat. Este nevoie de mult timp pentru a instrui câinii să stea în mod corespunzător pe țintă, astfel încât să fiți pregătiți pentru progresul treptat.

Împingând mingea

Următorul pas (și unul puțin mai ușor) este să-ți antrenezi câinele pentru a împinge mingea spre tine. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de câinele dvs. pentru a vă interesa un interes în minge. Plasați o minge la picioarele voastre și dați comanda-out pe care câinele dvs. a practicat. Odată ce câinele dvs. stă în spatele mingelor, recompensați orice interes mic de la ei spre minge. În acest fel vor ști că trebuie să interacționeze cu mingea.

Odată ce ați practicat suficient, utilizați un clicker sau o comandă vocală pentru a-l îndruma pentru a împinge mingea. Dați doar un tratament atunci când atingeți sau împingeți mingea. Continuați cu această formare până când veți vedea rezultate consecvente.

În cele din urmă, începeți să puneți un spațiu între dvs. și minge și lăsați câinele să-și dau seama ce să facă. Creșteți treptat distanța până când câinele dvs. primește mingea în timp ce stați în fața portală. Felicitări, acum câinele dvs. știe cum să împingă mingea în scopul de a înscrie puncte.

Adăugați mai multe bile

Odată ce câinele dvs. este confortabil cu a vă aduce o minge, puneți altul în fața lor. Pentru antrenament, asigurați-vă că utilizați bile de diferite culori sau dimensiuni. Plasați o minge la distanța obișnuită în timp ce plasați o altă închidere de dvs.

Când dai comanda go-out, adresați-vă câinelui să mutați mai întâi mingea mai strânsă și apoi lăsați-l să se angajeze pe celălalt. Amintiți-vă să acordați tratamente și încurajări pozitive Când antrenament pentru treibball câine. Odată ce două bile nu sunt o problemă pentru câinele dvs., plasați al treilea și continuați. Faceți același lucru pentru a patra și a cincea minge până când câinele dvs. poate muta toate cele 8 bile în ordinea pe care o conduceți.

Voila, câinele tău acum știe cum să joace treibball. Desigur, acestea sunt doar direcții generale. Dacă doriți să faceți o anumită practică, vă îndreptați spre cel mai apropiat club de treibball și cereți o pregătire sau sfaturi.

Treibball la domiciliu
Treibball este un sport canin care poate fi savurat acasă într-un mediu necompetitiv!

Treibball pentru câini - Întrebări frecvente

Treibball este un joc distractiv cu siguranță. Cu toate acestea, nu este un simplu de înțeles. Următoarele sunt câteva întrebări cu privire la treibball că o mulțime de oameni ne-au cerut.

Cum pot începe să-mi antrenez câinele pentru treibball?

Puteți începe antrenamentul de treibball câinele dvs. prin prima pregătire pe care îl pregătiți pentru a sta când dați comanda. Utilizați tratamente pentru a-i atrage să urmeze instrucțiunile dvs. Odată ce câinele începe să facă asta, fă-l sta la o țintă. Din nou, utilizați tratamente pentru a-l răsplăti. După aceasta, deplasați progresiv ținta mai departe și mai departe până când câinele dvs. se află la distanța specificată de reguli.

Atunci este momentul pentru a adăuga niște bile în amestec. Plasați o minge la picioarele dvs. și folosiți un clicker sau vocea dvs. pentru a atrage atenția câinelui la acesta. Odată ce câinele acordă atenție minge, dă-i un tratament. Repetați acest lucru până când se concentrează în mod regulat pe minge. Acum că ați reușit să vă antrenați câinele pentru a vă concentra pe minge, faceți câțiva pași înapoi și direcționați câinele dvs. pentru a vă muta mingea. Odată ce ating sau împing mingea, dați-le un tratament.

Continuați acest lucru și le veți instrui pentru a împinge mingea spre dvs. la comandă. Adăugați mai multe bile și continuați antrenamentul și veți deveni în curând pro.

Ce rase de câine funcționează cel mai bine în Treibball?

Orice rasă de câine poate juca treibball și poate funcționa bine în ea. Unele rase de câine au un avantaj față de ceilalți. Aceste rase includ granița Collie, Șeful german, câinele australian de bovine și Sheltie, printre alte rase de câine. Acest lucru se datorează vitezei lor naturale de rasă, ușurinței de antrenament și agilității.

Ce dimensiune mingea este folosită în treibball?

Dimensiunile cu bile de treibball variază de la 45-75 cm în diametru. Acestea sunt doar un exercițiu obișnuit sau bilele Pilates.

Bilele de treibball sunt selectate pe baza înălțimii câinelui. Deci, câinii mai scurți primesc bile mai mici și viceversa. De obicei, bilele ar trebui să fie suficient de mari, astfel încât partea de sus este paralelă cu greabănul câinelui. Cu toate acestea, această regulă nu este întotdeauna urmată.

Cum să opriți un câine de la Herding alții?

Pentru a opri câinele dvs. de la Herding alții, trebuie să vă învățați ascultarea la distanță de câine. Va dura timp și răbdare, dar este posibil. Urmați aceste instrucțiuni pentru a face acest lucru:

  • Nu mai râzi sau dă-i orice reacție când îi citează pe alții sau pe tine, acest lucru poate fi accidental Armare pozitivă
  • Păstrați-i pe o lecție pentru a le împiedica să-i facă pe alții. În timp ce pe o lesa, îi învață să stea la comandă. Pentru a face acest lucru, opriți și spuneți "Stați" în timp ce vă plimbați pe un plumb. Când o fac, dați-le un tratament pentru a-și consolida comportamentul
  • În mod similar, învață-l să se oprească să se miște sau să tragă o lesă când spui "țineți"
  • După ce ați învățat ambele comenzi la câinele vostru, este timpul să vă îndepărtați lesa și să le antrenați pentru a rezista la răsturnare, în timp ce ei sunt în afara lei

Ce echipament este folosit în treibball?

Nu aveți nevoie de o mulțime de echipamente pentru a juca treibball. Lucrurile care sunt esențiale includ:

  • Coliere Falt-cataramă care sunt fără etichete
  • O lesa si guler, astfel ca cainele dvs. poate intra in conditiile de joc. Manipulatorul trebuie să elimine lesa înainte de începerea piesei
  • 8 Exercițiul sau bilele Pilates, de asemenea, denumite "bile de cauciuc de câine" pe care câinele îl va împinge în poartă. Uneori acestea vor fi furnizate la concursuri

Cum pot învăța câinele meu să împingă o minge?

Iată cum puteți învăța câinele dvs. pentru a împinge o minge:

  • Ia o minge și pune-o la picioarele tale
  • Utilizați un clicker sau vocea dvs. pentru a atrage atenția câinelui la minge. Odată ce se joacă cu mingea, dați-le o atenție și un tratament. Repetați acest lucru.
  • Când simți că câinele tău plătește automat atenția minge, mutați înapoi și îndreptați-vă la minge. Dacă le vedeți atingeți sau încercați să împingeți mingea, dați-le un tratament. Continuați acest lucru până când vă aduc mingea

Cheia pentru a instrui câinele dvs. pentru a face acest lucru este să fii tenace. El nu o va primi prima dată. Va avea nevoie de un efort considerabil și o mulțime de tratamente, dar el va face atârnă de ea. Dog Treibball este un sport fantastic pentru a preda mânerul cu bile la câinele dvs.

Dog treibball este un sport distractiv și angajat pentru tine și puilor tăi. Este nevoie de o mulțime de antrenament, dar cu răbdare, puteți învăța în curând câinele dvs. cum să joace în nivelul campionului.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghid de treibball pentru câini - reguli, instruire, echipament & # 038; resurse